#دعاهای_روزانه
#دعاى روز #یازدهم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹اللهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ
🔹وکَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ
🔹وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِکَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.
🔸خدایا دوست گردان بمن در این روز نیکى را
🔸و ناپسند بدار در این روز فسق ونافرمانى را
🔸 وحرام کن بر من در آن خشم وسوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.
کانال قرآن پویان
تدبر در قرآن ،تقل در شریعت
https://eitaa.com/quranpuyan
💢 #نکات و #پیامهایی از هر جزء قرآن کریم
✅ روز یازدهم ماه رمضان: جزء #یازدهم
نکات مهم جزو یازدهم
👈 قسمت اول: ادامه سوره #توبه
۱) مطالبي در مورد جنگ #تبوك:
الف- تاريخ اسلام نشان مي دهد كه مسلمانان در هيچ جنگي به اندازه جنگ تبوك در فشار و زحمت نبوده اند غزوۀ تبوك بقدري سخت بود كه خداوند در آيه ۱۱۷ سوره توبه از آن به عنوان " ساعة العُسرة " ياد مي كند, يعني زمان سختي و شدت.
ب- لشكر چهل هزار نفري دشمن با آمادگي و اسلحه كافي آمده بود و پيامبر نيز با نيروي سي هزار نفري خود , درس عبرتي به روم و همسايگان داد.
ج- 👈تنها غزوه اي بود كه امام علي (ع) در آن شركت نداشت زيرا احتمال داشت مشركان و منافقاني كه از شركت در اين ميدان سر باز زده بودند , از غيبت طولاني پيامبر (ص) استفاده كنند و به زنان و كودكان مدينه حمله كنند و آنها را به قتل برسانند. از اينرو حضرت علي(ع) از طرف پيامبر مأمور شدند كه در مدينه بمانند.
۲) آيه ۱۱۸ سوره توبه درباره قطع رابطه با سه تن از متخلفان تبوك است كه به خاطر سستي و تنبلي از شركت در جنگ خودداري كرده بودند. زمانيكه پيامبر از تبوك بازگشت , آن سه نفر براي عذرخواهي نزد پيامبر آمدند. حضرت با آنها سخني نگفت. مدينه با آنهمه وسعت بر آنها تنگ آمد و به كوهي پناه بردند و تصميم گرفتند تا هر كدام به تنهايي در آنجا به سر برند و طلب توبه نمايند. سرانجام پس از پنجاه روز تضرع به پيشگاه خداوند, توبه آنان پذيرفته شد.
۳) آيه ۱۰۷ سوره توبه داستان مسجد #ضرار را بيان مي كند. 👈گروهي از منافقان براي تحقق بخشيدن به اهداف شومشان در برابر مسجد قبا كه نخستين مسجدي بود كه در مدينه ساخته شد, اقدام به ساختن مسجدي كردند كه بعدها به مسجد ضرار معروف شد و هنگاميكه پيامبر از مدينه برگشت از او خواستند كه در اين مسجد نماز گذارد, كه پيك الهي پرده از روي اسرار خطرناك آنها برداشت.
👈زيرا آنها مي خواستند با اين عمل به مسلمانان ضرر و زيان برسانند وهدفشان تقويت كفر بود و قصد ايجاد تفرقه بين مسلمانان داشتند و مي خواستند آن مكان كانوني براي دشمنان خدا و رسول خدا باشد. پيامبر نيز دستور داد مسجد مزبور را آتش بزنند و بقاياي آن را ويران كنند و محل ريختن زباله هاي شهر سازند.
۴) مطالب ديگر سوره مباركه توبه:
الف- درمورد #زكات: خداوند در آيات ۱۰۳ تا ۱۰۵ سوره توبه به پيامبرمي فرمايد كه 👌از اموال مردم زكات بگيرد زيرا زكات عامل پاكي و طهارت است و براي آنها دعا كند و بدانند كه خداوند صدقات را مي گيرد.
ب- #تجارتي سودمند: خداوند در آيه ۱۱۱ سوره توبه مي فرمايد خدا خريدار جان و مال مؤمنان است و در مقابل , بهشت را از آن ايشان مي نمايد. در اين تجارت پنج ركن اصلي هر تجارتي وجود دارد: اول خريدار كه خداست, دوم فروشنده كه مؤمنين هستند, سوم متاع كه جان و دل مؤمن است, چهارم قيمت معامله كه بهشت است و پنجم سند معامله كه تورات, انجيل و قرآن هستند.
ج- 👈در آيه ۱۱۳ سوره توبه آمده است هيچكس حق ندارد براي مشركي طلب مغفرت كند, هرچند كه از نزديكان وي باشد.
د- در آخر سوره توبه , آيه ۱۲۸ خداوند 👌چهار صفت از صفات پيامبر(ص) را بيان مي كند:
دو صفت اول اينكه پيامبر از به هلاكت افتادن مردم سخت ناراحت است و به هدايت مردم به شدت علاقمند, و دو صفت دوم اينكه نسبت به مؤمنان با رأفت و مهربان است.
ادامه نکات در پست بعدی👇
💢 ادامه نکات جزء #یازدهم:قسمت دوم
سوره #يونس
۱-محاجه پیامبر با مشرکان
الف- خداوند در آيه دوم سوره يونس مي فرمايد آيا مردم تعجب كرده اند كه خدا به يك مرد عادي حقايقي نازل كرده است. و تعجب آنان مورد مذمّـت قرار گرفته است.
ب-👈 از آنجا كه آيات قرآن با عقايد بت پرستان سازگار نبود با آن مخالفت مي كردند. در آيه ۱۵ سوره توبه آمده است:" و چون خوانده شود بر مشركان مكه آيه هاي قرآن ما ,در حاليكه روشن است اين آيات , آنان كه ديدار ما را اميد ندارند گويند قرآني غير از اين بياور و يا آن را تبديل كن". يعني بجاي آيه عذاب آيه رحمت بنه و مطالبي را كه نمي پسنديم حذف كن.
ج-👌 پيامبر در جواب مشركين مي فرمود من فقط از چيزي كه به من وحي شده است پيروي مي كنم و حق هيچگونه تصرفي ندارم , بدانيد اين كلمات از سوي خداست زيرا تاكنون در طي سالهايي كه بين شما بودم اين خبر ها را براي شما ذكر نمي كردم.
د- مشركان قرآن را آيه و معجزه نمي دانستند و همانطور كه در آيه ۲۰ سوره يونس آمده, براي سبك كردن قرآن مي گفتند: "چرا از طرف پروردگارش معجزه اي بر محمد نازل نشد".
ه-👌 خداوند در آيه ۳۷ سوره يونس مي فرمايد: "قرآن را نشايد كه ساخته و پرداخته غير خدا باشد و ليكن تصديق كننده و بيان كننده كتب آسماني پيش از خود است".
۲-مطالبي راجع به #قرآن:
الف-👌 قرآن معجزه آسماني است و بارها مردم را به مبارزه دعوت كرده است.در آيه ۳۸ سوره يونس كه به آيه تحدّي معروف است آمده كه: " اگر اين قرآن كلام خدا نيست سوره اي مانند آن بياوريد و در اين كار هر كس را كه مي توانيد به ياري بگيريد".
ب- 👈در آيه ۵۷ سوره يونس اوصاف قرآن به اين شرح آمده است;
اول اينكه قرآن پند و موعظه ايست از جانب پروردگار,
دوم اينكه شفاي دردهاي است , سوم اينكه كتاب هدايت است
و چهارم اينكه رحمتي براي مؤمنان است. يعني در ابتدا با موعظه , مردم را از خواب غفلت بيدار مي كند و از كارهاي ناروا بازمي دارد و در مرحله دوم باطن مردم را از صفات ناپسند پاك مي كند و در مرحله سوم مردم را به سوي خوبيها هدايت مي كند و در مرحله چهارم بشارت دهنده رحمت ,خيرات و بركات براي كساني است كه به آن گرويده اند.
ج- خداوند در آيه ۵۸ سوره يونس مي فرمايد اي پيامبر به بندگانم بگو تنها به فضل خدا و رحمت وي
(كتاب آسماني) شادمان باشيد , كه البته آن از مالهايي كه جمع مي كنيد براي شما بهتر است.
د- حضرت علي(ع) در خطبه ۱۷۶ نهج البلاغه مي فرمايد از قرآن براي بيماريهاي خود👌 شفا بطلبيد و به آن براي حل مشكلاتتان استعانت بجوييد , چون قرآن شفاي بزرگترين دردهاست كه آن درد كفر و نفاق و گمراهي است.
۳-خداوند در آيات ۷۵ تا ۹۳ داستان حضرت موسي (ع) و دعوت وي به سوي خدا, معجزۀ اژدهاي او , غرق نمودن فرعونيان و نگه داشتن بدن فرعون را براي پيامبر نقل مي كند, زيرا پيامبر نيز در دعوت خود با تكذيب قريشيان مواجه شد و مانند حضرت موسي مهاجرت نمود و قوم پيامبر نيز برخوردهايي شبيه قوم موسي با وي داشتند.
۴- 👌تشبيه زيباي بي اعتباري اين دنيا به چهار فصل سال در آيه ۲۴ سوره يونس نشانه ايست براي گروهي كه اهل انديشيدن هستند.
۵-در آيه ۱۲ وضعيت انسان ضعيف در هنگام گرفتاري و سپس رفتار وي وقتي كه از گرفتاري نجات مي يابد بيان شده است.
۶- 👈در آيه ۹۸ به قوم #يونس اشاره مي شود كه تنها قومي هستند كه از عذاب قطعی شده نجات يافتند.خداوند در ایات مختلف هشدار داده که ایمان در لحظه مرگ یا نزول عذاب فایده ای ندارد.
http://yon.ir/Qp436
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و عمل به قرآن
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
در #غرفه قرآنپويان هر روز مسابقه قرآن فهمی از مفاهیم جزء مربوط به همان روز برگزار میشود که ساعت 23:30 هر شب با #قرعهکشی ،برنده #جایزه_نقدی مسابقه مشخص میشود.
👌 مزیت این مسابقه آن است که لزومی به حضور برندگان در زمان قرعه کشی نبوده و شرکت کنندگان میتوانند اسامی برندگان را از کانال قرآنپویان در تلگرام و ایتا مشاهده نموده و با ارایه شماره حساب،جایزه خود را دریافت نمایند.
#برنده جايزه روز #پنجشنبه 26 ارديبهشت:جناب آقاي محمد رضا پور
جهت دريافت جايزه لطفا به نام كاربري fkhamsi@ در تلگرام پيام دهيد.
🔶🔷 عرضه محصولات در زمینه فهم قرآن با #تخفیف همراه با #مسابقه روزانه
(اخبار رسمی): بازدیدکنندگان از #غرفه قرآن پویان علاوه بر آشنایی با قابلیتهای منحصر به فرد اپلیکیشن تنزیل،
دورههای آموزشی و کتاب روش فهم ساده قرآن،
امکان استفاده از تخفیف 10 تا 30 درصدی در خرید را دارند
و میتوانند با شرکت در مسابقه روزانه جزو برندگان جایزه نقدی باشند.
https://news.akhbarrasmi.com/news/13980224368008167/
نمایشگاه قرآن از ساعت 17 تا 24 در مصلای تهران در حال برگزاری است
علاقه مندان جهت تهیه محصولات و خدمات فوق و نیز شرکت در مسابقه میتوانند به غرفه قرآنپویان واقع در انتهای شبستان اصلی مقابل درب شماره 86 مراجعه کنند.
✅" روشهای بسیاری برای #فهم و نقد متون دینی وجود دارد که میتوانیم از طریق آنها به مطالعه و بررسی معارف دینی بپردازیم؛ ولیکن از میان روشهای تحقیق، روش «تحلیل محتوا» از امتیازها و ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است که باعث شده بسیاری از پژوهشگران برای پژوهشهای عمیق خود در حوزه معارف اسلامی و فهم متون دینی از این روش استفاده کنند.
وی تاکید کرد: این روش به محقق کمک میکند با گویاسازی متن و کشف لایههای عمیق و کدهای مرموز آن، به دریافت صحیح محتوایی برسد که متکلم یا مؤلف به دنبال ترسیم آن بوده و از پیشداوریهای اولیه نجات پیدا کند.
👈👈به همین دلیل از این روش برای ترسیم ساختار هندسی سورههای قرآن کریم، کشف #غرض اصلی سوره و نیز کشف #روابط میان آیات و #سیاقهای مختلف یک سوره استفاده میشود."
◀️بخشي از سخنان دكتر حسن بشير عضو هيات علمي گروه معارف دانشگاه امام صادق،در کارگاره آموزشی «تحلیل محتوای مفاهیم قرآنی»23 ارديبهشت ،نمايشگاه قران
💢💢شايان ذكر است روش آموزشي مد نظر قرآنپويان نيز مبتني بر تحليل متن سوره،كشف روابط ميان آيات و #فرازها و سپس كشف غرض يا #درس يا محور اصلي سوره ميباشد.
گزارش جلسه دهم
⭕️ حجت الاسلام والمسلمین محمد محلاتی:
✅ علما نباید رابطه ربوبیت و عبودیت با مردم داشته باشند
🔴 تبعیت از علمای فاسد مذمت و عذاب الهی را به دنبال دارد
☀️ @Barankavir
💠 حجت الاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی که در دهمین روز ماه رمضان در مسجد حظیره یزد سخن می گفت با تجلیل از مقام و جایگاه حضرت خدیجه(س) ضمن بیان روایتی از ابوسعید خدری به نقل از عیاشی اظهار داشت: پیامبر در سفر معراج ، مکث و توقفی داشتند با جبرائیل و خدا به پیامبر فرمود در بازگشت سلام مرا به خدیجه برسان. تعبیراتی که در این روایت هست بیانگر عظمت حضرت خدیجه کبری است.
🔸وی در بخش دیگری از سخنانش با یادکرد شهادت شهید صدوقی در دهمین روز ماه رمضان، در باره ادب عالم و طرح این پرسش که عالم با مردم چه رابطه ای باید داشته باشد و کدام رابطه نباید باشد خاطرنشان کرد: اسلام به هیچکس و از جمله علما اجازه نمی دهد رابطه ربوبیت و عبودیت با مردم داشته باشند. خدا در قرآن این نوع رابطه را مدمت می کند.
🔸این استاد حوزه علمیه قم ربوبیت و عبودیت را دو نوع دانست که ما خدا را عبادت می کنیم و به او سجده می کنیم و نوع دیگر عبودیت را متابعت مطلق معرفی کرد و اظهار داشت: گاهی شرک در عبادت است و گاهی در اطاعت و خدا به مسیحیان عتاب می کند که چرا از علمای فاسد خود تبعیت کردید. و خدا هشدار می دهد ما به هیچ انسانی نه کتاب و علم و قدرت و نبوت دادیم که از او اطاعت کند بلکه رابطه پیامبر و مردم رابطه معلم و متعلم است.
🔸سروش محلاتی با اشاره به این که عالم دین فقط واسطه اتصال و ارتباط است تاکید کرد: عالم معلم است و حق ندارد در احکام الهی دخل و تصرف کند و اطاعت فقط از خدا جایز است و اگر ما از پیامبر و امام اطاعت می کنیم به خاطر اطاعات از خداست.
🔸وی به نقل از مرحوم نایینی گفت : جباران تاریخ دو گروه هستند گروهی با زور و سرنیزه و قدرت و گروهی با ابزار فریب و نیرنگ مردم را وادار به عبودیت می کردند. عالم دین کسی است که به جای مطرح کردن خود و پیگیری منافع و جایگاه و قدرت خودش، مردم را به دین دعوت می کند.
🔸این محقق علوم دینی با طرح این پرسش که عالم چگونه منحرف می شود و مردم را وادار به تسلیم مطلق می کند، توضیح داد: روش گناه هر کسی فرق می کند، هر کسی در فضای خودش گناه می کند، عالم دین اما به گونه ای گناه می کند که مریدان خود را از دست ندهد. شهید ثانی در کتابی در زمینه غیبت از هم صنفان خود گلایه می کند، می گوید علمای زمانه ما عده ای منحرف شدند، و برخی از گناهان را بر می شمرد، یکی از آنان غیبت است.
🔸وی با بیان روایتی از امام جعفر صادق (ع) گفت: حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند بین عوام ما و عوام یهود تفاوتی نیست و اگر عوام ما هم مانند عوام یهود دنبال علما بیفتند و حتی در صورت فساد تبعیت کنند این مذمت و عذاب الهی برای آن ها هم هست.
🔸سروش محلاتی افزود: امام صادق علیه السلام می گوید علمای یهود کسانی بودند که احکام را جابجا می کردند ، و برای حرامخوری به مریدانشان راه نشان می دادند و ساخت و پاخت می کردند و علمای فاسد متعصب بودند و هر کسی را که کینه اش را به دل می گرفتند، و تابع نبود همه حقوق را از او سلب می کردند و خدمات و خوبیهایش را نادیده میگرفتند . و اگر کسی که تابع و تسلیم بود راه را برای بالا ر فتن آنها باز می کردند. اگر کسی مریدشان بود و دستشان را بوسید حمایت می کنند و زشتیهایشان را پنهان میکنند و همه ابزار و امکانات را برای او فراهم می کنند تا مبادا در میان مردم بدنام نشوند.
🔸وی گفت: امام صادق به مردم هشدار دادند اگر دیدید علما اینگونه بودند و در این مسیر هستند، از همان علمای یهودند ، دورش را نگیرید، او را کنار بزنید و از او تبعیت نکنید ولی اگر دیدید مردم را دعوت به خدا می کند، بدانید که از علمای ربانی است. مرحوم شهید صدوقی از علمای ربانی بودند که چیزی برای خودشان نمی خواستند و مردم را دعوت به خدا می کردند.
🔸گفتنی است سخنرانی سروش محلاتی از اول ماه رمضان تا پانزدهم ماه رمضان ساعت ۱۸:۴۵ دقیقه در محل مسجد روضه محمدیه (حظیره) یزد برگزار می شود.
هدایت شده از قران پویان
🌹🌹💐💐💐 شما هم میتوانید در ماه رمضان، بهار قرآن،
در #ترویج_مفاهیم_قرآنی سهیم شوید
دوستان #خیری که مایلند درهزينه هاي اداره غرفه قران پویان در نمایشگاه قران
و تبلیغات
وتامين جوايز مسابقه روزانه کمک مالی کنند
میتوانند از لینک زیر مبالغ #اهدایی یا #نذورات خود را واریز نمایند.🙏
http://idpay.ir/quranpuyan1
اجرکم عندالله
#مناحات_شبانگاهی
فرازهای #دعای_سحر
🔶اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ بَهَائِكَ بِأَبْهَاهُ وَ كُلُّ بَهَائِكَ بَهِيٌّ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِبَهَائِكَ كُلِّهِ
🔶 اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ جَمَالِكَ بِأَجْمَلِهِ وَ كُلُّ جَمَالِكَ جَمِيلٌ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِجَمَالِكَ كُلِّهِ
💫خدایا از تو درخواست میکنم به حق زیباترین مرتبه از زیباییات و همه مراتب زیباییات که زیباست. خدایا از تو درخواست میکنم به حق همه مراتب زیباییات.
💫خدایا از تو درخواست میکنم به حق نیکوترین مرتبه از جمالت و همه مراتب جمال تو نیکوست. خدایا از تو درخواست میکنم به حق همه مراتب جمالت.
🔶🔶
https://eitaa.com/quranpuyan