راز سه شنبه ها را در روایات میدانید؟
روز سه شنبه روزی است که دعا در آن به طور ویژه مستجاب میشود.
به دو روایت زیر دقت بفرمایید ؛
🌷قَالَ الصَّادِقُ :اطْلُبُوا الْحَوَائِجَ یَوْمَ الثَّلَاثَاءِ فَإِنَّهُ الْیَوْمُ الَّذِی أَلَانَ اللَّهُ فِیهِ الْحَدِیدَ لِدَاوُدَ.
امام صادق (سلام الله علیه) فرمودند: «خواستههایتان را روز سهشنبه بخواهید که در آن روز، خدا آهن را برای داود نرم کرد.»
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۳۱۰ بحار الأنوار، ج۱۴، ص۳/ القمی، ج۲، ص۱۹۸
قال الصّادق علیه السلام :مَنْ تَعَذَّرَتْ عَلَیْهِ الْحَوَائِجُ فَلْیَلْتَمِسْ طَلَبَهَا یَوْمَ الثَّلَاثَاءِ فَإِنَّهُ الْیَوْمُ الَّذِی أَلَانَ اللَّهُ فِیهِ الْحَدِیدَ لِدَاوُد.
امام صادق (علیه السلام) : (هرکس که تحقّق حاجاتش بر او مشکل شده باشد[و به خواستههایش نرسیده]، باید در روز سهشنبه، آنها را از خداوند بخواهد؛ زیرا روز سهشنبه، همان روزی است که خداوند در آن [روز] آهن را برای داود نرم گردانید)
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۳۱۰ نورالثقلین/ البرهان
چه نیکو و بجاست که روز سه شنبه برای مهمترین حاجتمان که فرج و ظهور امام زمان (ارواحنا فداه) است، به طور خاص و با آداب دعا،مشغول به دعا شویم !
✍چهار ذکر الهی برای چهار حالت بحرانی
💠امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
«در شگفتم از کسی که از چهار چیز بیم دارد، چگونه به چهار کلمه پناه نمی برد!
📌۱. در شگفتم از کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر «حَسبُناالله و نِعمَ الوَکیل...» (سوره آل عمران، آیه ۱۷۱) پناه نمی برد.
در صورتی که خداوند به دنبال ذکر یادشده فرموده است:
«پس (آن کسانی که به عزم جهاد خارج گشتند و تخویف شیاطین در آنها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسّک جستند)، همراه با نعمتی از جانب خداوند (عافیت) و چیزی زاید بر آن (سود در تجارت) بازگشتند و هیچ گونه بدی به آنان نرسید.»
📌۲. در شگفتم از کسی که اندوهگین است، چگونه به ذکر «لااله الّا أنت سُبحانَک أنّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین» (سوره انبیاء، آیه ۸۷) پناه نمی برد؛ زیرا خداوند به دنبال این ذکر فرموده است:
«پس ما یونس را در اثر تمسّک به ذکر یادشده، از اندوه نجات دادیم و همین گونه مؤمنان را نجات می بخشیم.» (سوره انبیاء، آیه ۸۸)
📌۳. در شگفتم از کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «وَ أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَی اللهِ إِنَّ اللهَ بَصِیرٌ بِالْعِباد» (سوره غافر، آیه ۴۴). .. پناه نمی برد؛ زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است:
«پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یادشده) از شرّ و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
📌۴. در شگفتم از کسی که طالب دنیا و زیبایی های دنیاست، چگونه به ذکر «ماشاءَ اللهُ لاقُوَّةَ إِلَّا بِالله » (سوره کهف، آیه 39) پناه نمی برد؛ زیرا خداوند بعد از ذکر یادشده فرموده است:
«مردی که فاقد نعمت های دنیوی بود، خطاب به مردی که از نعمت ها برخوردار بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود می دانی، امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد.»
منبع: «الأمالی( للصدوق)»، ص 6؛ «بحارالانوار»، ج 90، 184-185.
🕌دعای سریع الاجابه
✍پیامبر صلیالله علیه وآله:
هیچ مصیبت زده و غمگینی این دعا را نمی خواند مگر اینکه خداوند فرجی به او می دهد و #حاجت او را برآورده می سازد:
یا عِمَادَ مَنْ لَا عِمَادَ لَهُ
وَ یا ذُخْرَ مَنْ لَا ذُخْرَ لَهُ
وَ یا سَنَدَ مَنْ لَا سَنَدَ لَهُ
وَ یا حِرْزَ مَنْ لَا حِرْزَ لَهُ
وَ یا غِیاثَ مَنْ لَا غِیاثَ لَهُ
وَ یا کرِیمَ الْعَفْوِ وَ یا حَسَنَ الْبَلَاءِ وَ یا عَظِیمَ الرَّجَاءِ وَ یا عَوْنَ الضُّعَفَاءِ وَ یا مُنْقِذَ الْغَرْقَی وَ یا مُنْجِی الْهَلْکی
یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ
أَنْتَ الَّذِی سَجَدَ لَک سَوَادُ اللَّیلِ
وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ
وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِی الْمَاءِ
وَ حَفِیفُ الشَّجَرِ
یا اللَّهُ یا اللَّهُ یا اللَّهُ
أَنْتَ وَحْدَک لَا شَرِیک لَک،
اللَّهُمَّ افْعَلْ بِی کذَا وَ کذَا (ذکر حاجت)
▫️فَإِنَّكَ لاَ تَقُومُ مِنْ مَجْلِسِكَ حَتَّى تُسْتَجَابَ لَكَ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ
📕بلدالامین، مفاتیح الجنان، خصال
💠بخشی از دعای امام سجاد علیه السلام برای سربازان اسلام و نفرین علیه دشمنان
...اللَّهُمَّ أَخْلِ قُلُوبَهُمْ مِنَ الْأَمَنَةِ ، وَ أَبْدَانَهُمْ مِنَ الْقُوَّةِ ، وَ أَذْهِلْ قُلُوبَهُمْ عَنِ الِاحْتِيَالِ ، وَ أَوْهِنْ أَرْكَانَهُمْ عَنْ مُنَازَلَةِ الرِّجَالِ ، وَ جَبِّنْهُمْ عَنْ مُقَارَعَةِ الْأَبْطَالِ ، وَ ابْعَثْ عَلَيْهِمْ جُنْداً مِنْ مَلَائِكَتِكَ بِبَأْسٍ مِنْ بَأْسِكَ كَفِعْلِكَ يَوْمَ بَدْرٍ ، تَقْطَعُ بِهِ دَابِرَهُمْ وَ تَحْصُدُ بِهِ شَوْكَتَهُمْ ، وَ تُفَرِّقُ بِهِ عَدَدَهُمْ...
🔸خدايا دلهاشان را از آرامش و بدنهايشان را از توانايى بى بهره كن و دلهاشان را از چاره جويى غافل ساز و اعضائشان را در هماوردى با مردان مسلمان سست گردان و از زد و خورد با دلير مردان اسلام در دلشان هراس افكن و سپاهى از ملائكهات را براى ترس و عذاب بر آنان بر انگيز چنانكه روز بدر چنين كردى و بدينسان بنيانشان را بر كنى و شوكتشان را ريشه كن سازى و جمعيتشان را پراكنده نمايى.
📚صحیفه کامله سجادیه ج ۱، ص ۱۲۶
دعای ۲۷
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌹وَ إِنَّهُ لِحُبِّ #الْخَيْرِ لَشَدِيدٌ🌹
☘و همانا او (انسان) نسبت به #خیر به شدت علاقهمند است.☘ (سوره عادیات، آیه 8)
🍃
💎 «خير» اسم تَفضيل به معنای نيكوتر و بهتر، و از اسامی خداوند می باشد كه 176 بار در قرآن كريم ذكر شده است.
✍ راغِب اصفهانی در کتاب «مفردات» می نویسد: #خير چيزی است كه همه در آن رغبت می كنند و مايل هستند و در يک كلام هر چيزِ نافع و سودمند را می گويند.
💫 از طرفی دیگر حسّ #کمال_طلبی و گرایش به خوبی، به صورت ذاتی در وجود انسان ها قرار دارد و آنهایی که دارای #عقل_سَلیم هستند، بدون شکّ برای رسیدن «خیر و کمال» تلاش می کنند.
👌 نکته ای که در اینجا وجود دارد، تعیین مِصداق است؛ چرا که هرکس خیر و کمال را در یک چیزی می بیند؛ البته خير مراتب و درجاتی دارد كه #أهل_بيت عَلیهِم السَّلام چون عالی ترين جلوه حق تعالی و مَظهَر أسماء و صفات إلهی هستند، برترين تجلّی «خير و کمال» نيز می باشند. چنان كه در زيارت #جامعه_كبيره خطاب به چهارده معصوم علیهم السَّلام عرض می نمائيم:
🌹إِنْ ذُكِرَ #الْخَيْرُ كُنْتُمْ أَوَّلَهُ وَ أَصْلَهُ وَ فَرْعَهُ وَ مَعْدِنَهُ وَ مَأْوَاهُ وَ مُنْتَهَاهُ🌹
🌷اگر از خیر یاد شود، آغاز و ریشه و شاخه و سرچشمه و جایگاه نهایتش شما (أهلبیت) هستید.🌷
💎 و در قرآن کریم، خداوند می فرماید:
🌹بَقِيَّتُ اللَّهِ #خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ🌹
☘آنچه خدا باقی میگذارد، برای شما بهتر است اگر مؤمن باشید.☘ (سوره هود، آیه ۸۶)
🌿 در مورد آیه فوق، حضرت امام محمّد باقر عَلیه السَّلام می فرمایند:
🌷 وقتی #قائم_ما عجّلَ اللّهُ تَعالی فَرَجَهُ الشّریف ظهور فرمایند به #کعبه تکیه می نمایند و 313 نفر نیز، دور ایشان جمع میشوند و اوّلین سخنی که میفرمایند این آیه است: «بَقِیَّةُ الله #خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» سپس می فرمایند: من، #بقیّة_اللّه در روی زمینش هستم.🌷
📚 تفسیر أهل بیت علیهم السَّلام ج ۶، ص ۷۷۰ / بحار الأنوار، ج ۵۲، ص ۱۹۱ / کمال الدّین، ج ۱، ص ۳۳۰ / تفسیر نور الثقلین، ذیل آیه شریفه
🌷به مناسبت شهادت سید هاشم صفیالدین رییس شورای اجرایی لبنان
✍ شهید سید هاشم صفیالدین (۳ مه ۱۹۶۴ – ۳ اکتبر ۲۰۲۴)، روحانی شیعه و سیاستمدار لبنانی بود که از سال ۲۰۰۱ تا هنگام شهادت، ریاست شورای اجرایی حزبالله لبنان را بر عهده داشت و از او به عنوان نفر دوم حزبالله یاد میشد.
🔹شهید سید صفیالدین در مه ۲۰۱۷ از سوی ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی به عنوان تروریست تحریم شد. وی در ۳ اکتبر ۲۰۲۴ در بیروت، هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفت. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در ۸ اکتبر ۲۰۲۴، مدعی ترور وی، در حملهای به ضاحیه جنوبی بیروت شد.
🔸 در شامگاه ۲۳ اکتبر سال ۲۰۲۴ حزب الله لبنان در بیانه ای رسمی شهادت این عالم مجاهد را در حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت تایید کرد. روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
💠 اهمیت رعایت حقوق دیگران
🌷امام حسن عسکری علیه السلام فرمود:
هرکس حقوق هم نوعان خود را بشناسد و رعایت کند و مشکلات و نیازمندیهای آنها را برطرف نماید، در پیشگاه خداوند دارای عظمت و موقعیّتی خاصّی خواهد بود.
🌹قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری علیه السلام: أعْرَفُ النّاسِ بِحُقُوقِ إخْوانِهِ، وَأشَدُّهُمْ قَضاءً لَها، أعْظَمُهُمْ عِنْدَاللهِ شَأناً.
📚 احتجاج طبرسی، ج. ۲، ص. ۵۱۷، ح. ۳۴۰.
#شوخی
🌸 شوخی 😁 در احکام به سه بخش تقسیم میشود:
1⃣ #شوخی_حرام: شوخی ایذایی 😡 (یعنی شوخی که باعث اذیت دیگران شود) و شوخی با نامحرمان در صورت مفسد، حرام است.
2⃣ #شوخی_مستحب: شوخی کردن در صورت عدم آلودگی به سخن زشت 🗣، مستحب است.
3⃣ #شوخی_مکروه: شوخی زیاد 🤪 مکروه است، شوخی در #مسجد 🕌 و در #تشییع_جنازه مکروه است.
📚 منبع: کتاب "احکام چهارگانه، صفحه ۸۴"
🌸🍃🌺🍃🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌼