🔸برخی مسؤولان به اجرا شدن سند 2030 افتخار می کنند
معاون امور فضای مجازی دادستانی کل کشور:
🔹چند روز پیش در تهران اجلاس دختران و ict برگزار و به صراحت اعلام شد که این برنامه در راستای اجرایی شدن بخشی از سند 2030 است؛ یکی از مسائل مطرح در این سند ننگین توسعه روافزون سطح پهنای باند اینترنت خارجی در کشور است که وزیر ارتباطات نیز به این مسأله اذعان کردند.
🔹وزارت ارتباطات تا پیش از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات حق افزایش باند بین المللی را نداشتند ولی می بینیم که نسبت به چند سال گذشته این پهنای باند چند برابر شده و بالغ بر 500 گیگابایت رسیده که چند برابر مصرف داخلی است.
🔹دوستان ما در وزارت ارتباطات افتخار می کنند که ما به دورافتاده ترین نقاط کشور اینرنت 4G و بالاتر رسانده ایم، قبول اما ما چه محتوایی؟ راهبردهای شما آیا جز آسانتر شدن رسوخ فرهنگ غرب در بین کودکان و نوجوانان و جوانان ما بوده است؟ راهبردهای شما آیا جز هزینه تراشی برای کشور چیز دیگری داشته است.
🆔 @gharar_at
🌙در آستانه حلول ماه مبارک رمضان
💠رهبرانقلاب
‼️در اسلام همه چیز مقدمه خودسازی انسان است. همه فرائض، احکام، تکالیف، واجبات، اجتناب از گناهان و نوافل و مستحبات و احکام اجتماعی و فردی، مقدمه حیات طیبه است؛ اگر بشر تحت تربیت الهی قرار گیرد، این حیات طیبه در نفس او بوجود خواهد آمد و محیط را هم طیب و طاهر خواهد کرد و اگر این تربیت الهی نباشد در حد حیوانیت باقی میماند و حیوانی خطرناکتر از حیوانهای دیگر خواهد شد. همانطور که در طول تاریخ ملاحظه کردید که چه انسان صورتهایی با سیرت حیوانات پیدا شدند که افراد بشری را از سلوک در راه خدا باز داشتند. فرعونها، قارونها، نمرودها و شیطانهای مجسم هم استعداد تکامل و ترقّی داشتند اما طغیان هوای نفس، دنیا طلبی، روح بهیمیتشان مانع ترقی شد، عزیزان من! نماز و روزه و همه حرکات و سکنات و هر آنچه در اسلام است، برای این است که ما بر نفس خودمان تسلّط پیدا کنیم. جهاد و حکومت اسلامی هم برای این است که فضا را برای چنین موقعیتی فراهم کند؛ دلها را به خدا نزدیک کند؛ دنیا و آخرت انسانها آباد شود و آنهارا فراتر ببرد! ۷۷/۱۰/۲۸
⬇️نسخهpdf
#نقل از جهاد تبیینی
@gharar_at
ره توشه. نامه هاي عرفاني.pdf
1.24M
↙️پیشنهاد دانلود
🌸ویژه برای ماه مبارک رمضان...
🔸پنج نامه عرفانی امام خمینی(ره)
🔰کانال رسمی هادی قطبی:
🔺eitaa.com/hadiqotbi
🔺sapp.ir/hadiqotbi
khanevadeh.mp3
12.88M
🎙 #پادکست| خانه و خانواده هیأتی بسازیم
در مدار نور خانهای بساز
#خانهای_به_رنگ_خانهی_علی
📢 دعوت #حاجمیثممطیعی از
هیئات مذهبی برای اولویت دادن
به موضوع خانه و خانواده
🚩 #هیات_تمدن_سازی_و_خانواده
🔸🔸🔸
✅ @heiattamadonsaz
جدول ماه رمضان.pptx
2.64M
✅پاورپوینت مسابقه ای وجذاب جدول ماه رمضان
🌸یک مربی مرجعی برای مربیان ومبلغان👇
@yekmorabbi
رمضان.pptx
733.2K
✅پاورپوینت ویژگی های ماه رمضان
🌸یک مربی مرجعی برای مربیان ومبلغان👇
@yekmorabbi
1_11884814.pdf
187.7K
✅داستانهایی ازماه رمضان ویژه کودکان
🌸یک مربی مرجعی برای مربیان ومبلغان👇
@yekmorabbi
1_11884844.pdf
514.1K
#ویژه_ماه_رمضان
✅توصیه های رهبری درمورد ماه رمضان
#بسیارزیبا
🌸یک مربی مرجعی برای مربیان ومبلغان👇
@yekmorabbi
#اعمال_شب_اول_ماه_رمضان
شب اول در آن چند عمل است :
❶ اوّل : آنكه طلب هلال كند و بعضى استهلال اين ماه را واجب دانسته اند
❷ دوم : غسل اول ماه
❸ سوم : زیارت امام حسین علیه السلام
❹ چهارم : زمانی که هلال ماه مبارک رمضان مشاهده شد رو به قبله كند و دستها را به آسمان بلند كند و خطاب كند هلال را و بگويد:
«رَبّى وَرَبُّكَ اللّهُ رَبُّ الْعالَمينَ اَللّهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاْمْن وَالاِْيمانِ وَالسَّلامَةِ وَالاِْسْلامِ وَالْمُسارَعَةِ اِلى ما تُحِبُّوَتَرْضى اَللّهُمَّ بارِكَ لَنا فى شَهْرِنا هذا وَارْزُقْنا خَيْرَهُ وَعَوْنَهُ وَاصْرِفْ عَنّا ضُرَّهُ وَشَرَّهُ وَبَلاَّئَهُ وَفِتْنَتَهُ
پروردگار من و پروردگار تو خدا پروردگار جهانيان است خدايا اين ماه را بر ما نو كن با امنيت و ايمان و سلامتى و اسلام و پيشى گرفتن بدانچه تو دوست دارى و خوشنود شوى, خدايا بركت ده به ما در اين ماه و خير و خوبى و كمك آن را روزى ما كن و بگردان از ما زيان اين ماه و شر و بلا و فتنه اش را
❺ پنجم : از مستحبات شب اول ماه مبارک رمضان ، خواندن دعای جوش کبیر است .
❻ ششم : همچنین خواندن دعاهای وارده مخصوصاً دعای چهل وسوم و چهل چهارم صحیفه سجادیه در این شب سفارش شده است
🌹حلول ماه مبارک رمضان بر شما بندگان خوب خدا مبارک🌹
آیدی گروه :
@raede_ardakan
✍️ درد دل خانواده #شهیدطلبههمدانی
■ سرانجام در آشفته بازار شایعهسازی و نفرتپراکنی و در آوردگاه نوین مجازی، مردم و دوستداران روحانیت که در جنگ و سیل از عمامههای خاکی و گِلی تا عمامههای خونی را نظارهگر بودهاند در مراسم تشییع پیکر حجتالاسلام مصطفی قاسمی سنگتمام گذاشتند.
● دختر شهید طلبه همدانی میگوید:
«پدرم زندگی سادهای داشت. #شهادت پدرم برای ما افتخار است، اما آنهایی که در فضای مجازی به ما تهمت میزنند را حلال نمیکنم. این حرفها و جهاد نکاح که گفتهاند همهاش دروغ است و ما کسانی که این حرفها را زدند حلالشان نمیکنیم... ما از خون شهیدمان نمیگذریم».
■ از میان تمام عکسهای مربوط به شهادت مصطفی قاسمی، امام جماعت مسجد حاج کربعلی همدان، صحنه پیکر در خون غلتیده او بیشتر از همه خودنمایی میکرد؛ خون شهید، عبای رنگباخته و کفش کهنه او آنچنان حاکی از مظلومیت شهید بود که فضای سنگینی از تألم و تأثر را در دنیای حقیقی و مجازی حاکم کرد.
■ پس از آن بود که تصاویری از منزل شهید در فضای مجازی منتشر شد که حال و هوای خانواده او و سه کودک یتیمش را نشان میداد. عکسهایی از آه و شیونها و خانه ساده شهیدی که قلب هر انسان آزادهای را به درد میآورد.
● و مادر شهید هم که گویی سنگینترین غم دنیا را بر سینه دارد، با صدای جانسوزی میگوید:
پسرم مظلومانه جان داد...
پسرم در خون دست و پا زد...
دعا میکردم که عاقبت به خیر شود نمیدانستم که اینطور از دستش میدهم
● برادر شهید هم که مانند اهالی محل و افکار عمومی هنوز این اتفاق را باور نکرده و هیچ دلیل منطقی برای این رفتار ندیده است، میگوید:
«از آن موقع تا الان هی سؤال کردهام به چه گناهی؟
فقط فکر اینم که به چه گناهی؟
برادرم مظلوم بود. یکی از خصوصیاتش این بود با اینکه خودش فقیر بود و خانه قبلیاش کنار جاده بود و در یک زیرزمین هم زندگی میکرد اما هر وقت فقیری به او رجوع میکرد غیرممکن بود که او را رد کند.»
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/491374
@HawzahNews | حوزهنیوز
💢متن کامل بیانیه شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام
بسم الله الرحمن الرحیم
♦️ شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اِعمالِ حقوق جمهوری اسلامی ایران مندرج در بندهای 26 و 36 برجام، امروز 18 اردیبهشت 1398 دستور توقف برخی اقدامات ایران در توافق برجام را صادر نمود. این تصمیم طی نامه مهمی از سوی دکتر روحانی رئیس جمهور و رئیس شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به سران کشورهای عضو برجام شامل آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه اعلام شده است.
♦️اکنون یک سال از خروج غیر قانونی ایالات متحده آمریکا از توافق برجام و نقض مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط آمریکا می گذرد و آن کشور با قلدری تمام و برخلاف تمامی اصول شناخته شده بین المللی تحریم های یکجانبه و غیر قانونی خود را مجددا اعمال کرده است. این زورگویی آشکار آمریکا متاسفانه با هیچ اقدام درخور و متناسب از سوی شورای امنیت و یا اعضای باقی مانده در برجام مواجه نشده است.
♦️جمهوری اسلامی ایران در طول یک سال گذشته نهایت خویشتن داری را از خود نشان داده و به درخواست دیگر اعضای برجام فرصت قابل توجهی در اختیار آنها قرار داده است تا اثرات و تبعات خروج آمریکا از برجام را جبران نمایند. در این مدت «کمیسیون مشترک برجام» دو بار در سطح معاونین و دو بار در سطح وزرای امور خارجه تشکیل گردید و کشورهای باقی مانده در برجام در این جلسات به صراحت اذعان نمودند که رفع تحریم ها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش حیاتی از برجام است. آنها متعهد شدند که برای تحقق این هدف «راه حل های عملی» به منظور عادی سازی و حتی ارتقای همکاری های اقتصادی با ایران طراحی کنند.
♦️متاسفانه این حسن نیت و خویشتن داری هوشمندانه مردم ایران بی پاسخ مانده و غیراز صدور بیانیه های سیاسی، هنوز هیچ ساز و کار عملیاتی برای جبران تحریم های آمریکا مستقر نشده است. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران برای تامین حقوق خود و بازگردندان توازن به مطالبات طرفین در این توافق، گزینه ای غیر از «کاهش تعهدات» ندارد.
♦️از این جهت ، اعلام می نماید که جمهوری اسلامی ایران در مرحله فعلی دیگر خود را متعهد به رعایتِ محدویت های مربوط به نگهداری ذخائر اورانیوم غنی شده و ذخائر آب سنگین نمی داند. به کشورهای باقی مانده در برجام شصت روز فرصت داده می شود تا تعهدات خود به ویژه در حوزه های بانکی و نفتی را عملیاتی نمایند. چنانچه در این مهلت کشورهای مزبور قادر نباشند مطالبات ایران را تامین کنند، در مرحله بعدی جمهوری جمهوری اسلامی ایران رعایت محدودیت های مربوط به سطح غنی سازی اورانیوم، و اقدامات مربوط به مدرن سازی رآکتور آب سنگین اراک را نیز متوقف خواهد کرد. در هر زمان که خواسته های ما تامین شوند، ما نیز به همان میزان اجرای مجدد تعهدات متوقف شده را از سر خواهیم گرفت اما در غیر این صورت، جمهوری اسلامی ایران مرحله به مرحله اجرای تعهدات دیگر را متوقف خواهد کرد.
♦️جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به مشورت های خود با اعضای باقی مانده برجام در تمامی سطوح ادامه دهد اما نسبت به هر اقدام غیر مسئولانه، از جمله ارجاع موضوع به شورای امنیت ملل متحد یا اِعمال تحریم های بیشتر، عکس العمل قاطع و سریع نشان خواهد داد. رئیس جمهوری اسلامی ایران در نامه خود به سران کشورهای برجام به صراحت نوع واکنش جمهوری اسلامی ایران را خاطر نشان کرده است.
♦️اکنون جمهوری اسلامی ایران حجت را بر کشورهای عضو برجام و بر جامعه بین الملل تمام کرده است. ما با حسن نیت وارد مذاکرات هسته ای شدیم، با حسن نیت توافق کردیم، با حسن نیت توافق را اجرا کردیم، و پس از خروج آمریکا با حسن نیت زمان کافی در اختیار دیگر اعضای برجام قرار دادیم. حال نوبت کشورهای باقی مانده در برجام است که حسن نیت خود را ثابت کرده و قدم های جدی و عملی برای حفظ برجام بردارند.
♦️پنجره ای که اکنون در برابر دیپلماسی قرار دارد مدت زیادی باز نخواهد بود، و مسئولیت شکست برجام و هرگونه تبعات احتمالی آن به طور کامل بر عهده آمریکا و اعضای باقی مانده در برجام قرار خواهد داشت.
✅ #کانال_جوانان_انقلابی
🆔 @naslechaharome
آخرین سفر.pptx
23.99M
#پاورپوینت
#پرده خوانی
#اخرین سفر
مخاطب نوجوان
@amooakhavan
base.apk
3.41M
🌼 #نرم_افزار 🌼
💠 حفظ موضوعی قرآن کریم
کد ۱۱۸۳
🙌 #کانال_کفایة_المبلّغین
🌸 #کتابخانه_دیجیتال_طلاب 🌸
✅ @tabliq_alemaneh 👈💝
#یازهرا 🌾
29.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏢 آپارتمان شماره بیست!
◀️ ۳۰ روز ماه رمضان
◀️ ۳۰ فیلم کوتاه
◀️ ۳۰ حدیث
#فیلم_کوتاه
#روایت_زندگی
#سعداء
پایگاه نشر آثار حجت الاسلام راجی
☘ @soada_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ واسه همه مدرسههات مرسی!
🎥 پس از منتشر شدن کلیپ رقص دانش آموزان به سراغ والدین آنها رفتیم...
#وزیر_جنتلمن
آیدی گروه :
@raede_ardakan
🌐عدالت در بیانیه #گام_دوم_انقلاب
#بخش_اول
⭕️اشاره
رهبری در بخش اول بیانیه(مقام توصیف)، انقلاب را "موجب سنگین کردن کفه ی عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور و جابجایی خدمات و ثروت از مرکز به همه جای کشور" می شمارد.
در بخش دوم(بایسته های ۷گانه) در بخش عدالت: "تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژه خواری و مدارا با فریبگران اقتصادی را بشدت ممنوع" اعلام می دارند.
شاه بیت عدالت خواهی نزد پژوهشگران اقتصاد اسلامی و فقهاء عدالت خواهی مثل شهید صدر همین است که: "توزیع ثروت ملی" مقدم بر "توزیع درآمد ملی" باشد.(۱)
به حسب واقعیت میدانی نیز جابجایی های ناروای حاصل از فساد و اختلاس و... در اقتصاد ملی بسیار ناچیزتر از تبعیض های ظاهرا قانونی است که موجب تملّک سرمایه ها و منابع عمومی در دست افراد و گروه های خاص می شود و بالتبع توزیع ناعادلانه درآمد و فاصله طبقاتی راهم موجب میشود.
از اینرو تأکید بیانیه #گام_دوم بر این مهم و حتی مقدم کردنش بر مبارزه با #فساد دقت عالمانه و استمرار خط فقاهت عدالتخواه اصیل را خبر می دهد.
❓اما برای پیش برد انقلاب در این عرصه و تقسیم عادلانه امکانات و منابع عمومی کشور بین همه مردم و جلوگیری از "تبعیض در توزیع ثروتهای ملی" -که مادر همه بی عدالتی هاست- چه می توان کرد؟!
⭕️خوانشی تاریخی و کوتاه از ۲دوره مهم:
1⃣دوره پیروزی انقلاب تا سال۶۸:
غلبه فضای چپ گرایی و تمرکز دولتی در جوامع بلوک شرق و ایران معاصر انقلاب باعث شد که دولت بزرگ و گسترده هم در قانون نویسی ها و هم در سیاستها و برنامه ریزی ها تئوریزه و اجرا شود.
با وجودی که فقه اسلامی صراحتا سه نحوه مالکیت: حاکمیتی(مثل انفال)/مردمی(مثل اراضی فتح شده با جهاد و مباحات عامه و برخی معادن)/خصوصی(املاک خصوصی) را به رسمیت می شمارد و بین این سه در منابع، مصرف و عوائد و امکان تبدیل شدن یا نشدن به هم فرق می گذارد(۲)؛ اما می بینیم سهم مالکیت حاکمیتی و دولتی در قانون اساسی ۵۸ بیشتر و غالبی است.
نمونه واضحی را می توان در اموال مصادره شده اول انقلاب مشاهده کرد.
روشن است تنها گزینه ی اسلامی، دولتی کردن آنها نبود و می شد در مقابل خصوصی سازی آنها(با فروش یا واگذاری به افراد یاگروه خاص)، آنها را مردمی و عمومی کرد. لکن چون نهاد مردمی در اقتصاد آن روز شناخته شده و مأنوس نیست به استناد اصل۴۵ قانون اساسی همه در اختیار دولت قرار می گیرد(البته در این اصل تصریح به مالکیت دولت در همه اقسام نشده اما عملا معامله مالکیت میشود)!
به حسب آمار در سال۵۶ فقط ۱۲۸شرکت دولتی وجود داشت اما در سال ۶۸ به ۲۷۰ شرکت دولتی افزایش می یابد یعنی رشد ۱۱۱درصدی! عمده این رشد بعلت واگذاری شرکتهای مصادره شده به بخش دولتی است که حواشی و توالی خاص آن تا کنون باقی است!
دراین دوره به مرور آثار منفی دولت بزرگ در ایران به تبع سایر دنیا مورد توجه قرار می گیرد؛ آثاری مثل کاهش کارآمدی، کسربودجه، رانتی شدن اقتصاد و فساد و...
2⃣دوره پس از رحلت امام و امواج خصوصی سازی:
از سال ۱۹۹۱موج های سه گانه خصوصی سازی در دنیا برخاسته و عمده متفکرین و برنامه ریزان کشور مارا هم بدان سو می برد. روز به روز از چپ گرایان کاسته و بسیاری دچار دگردیسی می شوند به گونه ای که در اصل واگذاری های دولتی تقریبا اتفاق نظر شکل می گیرد و اختلافات در نحوه ها و روندها و...باقی می ماند.
کار بجایی می کشد که مجمع تشخیص با زعامت آقای هاشمی (والبته در خود داشتن عناصر کلیدی چپ مثل میرحسین و خویینی ها و...) از اختیارات ولایت مطلقه فقیه مطالبه می کند که حتی منابع و بخشهای بزرگ اقتصادی مصرح در اصل ۴۴قانون اساسی را هم از ملکیت واختیار دولت خارج و خصوصی سازی کنند. رهبری انقلاب درابتدا ماحصل ۴سال کار مجمع(۷۷تا۸۱) را با رهنمودهایی عودت می دهد. مجمع در بازنگری ۲ساله سال۸۳ دوباره سیاستها را به رهبری ارائه وایشان ۴بند از ۵بند را پذیرفته و با طرح ۴پرسش اساسی درباره خصوصی سازی بند ج را عودت می دهد و دست آخرسال ۸۵بند ج ابلاغ میشود نکته حائز اهمیت این است که در همه مراحل و ابلاغها بر "گسترش مالکیت عموم مردم" تاکید شده است(۳)
ادامه دارد..
✅ به کانال #گام_دوم_انقلاب (در ایتا، تلگرام و اینستاگرام) بپیوندید👇
🇮🇷 @gam_dovvom 🇮🇷
Fars.pdf
170.7K
📑گزارش فوق محرمانه از سوی مرکز تحقیقات پیشرفته ضدتروریسم (جاسوسی 24 ساعته آمریکا و انگلیس از جوانان ایرانی)
📄سازمانهای پنج چشم خصوصا سرفرماندهی ارتباطات دولتی انگلیس و آژانس امنیت ملی آمریکا سالهاست که در پروژهای مشترک از تمامی ایرانیان به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته جاسوسی میکنند.
🆔 @magazihaa
15.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬#کلیپ انیمیشن قرآنی ابراهیم بت شکن
#کارتون
لینک دانلود با کیفیت بالا از آپارات👈 aparat.com/v/kcghx
💠آموزش قرآن به کودکان و نوجوانان
┏━━━✨
@quran_for_kid
🆔 @razedaneh
🔻حجتالاسلام مسائلی در دیدار طلاب با رهبر انقلاب:
⭕️ حضرت آقا؛ امروز وضع معیشت طلاب بسیار سخت است
🔹حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی رشد و پیشرفت بسیار خوبی داشتهاند اما توقع از حوزه نیز به واسطه انقلاب به مراتب افزون شده است و مسیر کنونی پاسخگوی مطالبات دولت و ملت نیست.
🔹 حضرتعالی از #تحول سخن گفتید، اما آیا باید تحول در حوزه آن هم با چشمانداز طلبه تراز انقلاب اسلامی، به کم کردن سالهای تحصیل و یا تغییر برخی متون فرو کاسته شود؟
🔹امروز طلاب از تغییر شتابزده و پیدر پی متون و زمانبندیهای آموزشی، احساس سردرگمی و اضطراب میکنند. بسیاری از برنامهها به سرعت نوشته شده و بدون هیچ آزمایشی یک شبه اجرایی میشوند.
🔹امروز وضع #معیشت طلاب بسیار سخت است باید درباره مهارتها یا حتی شغلهای متناسب با طلبگی با صراحت بیشتری سخن گفت.
❓آیا طلبهای که در معاش خود مشکلات فراوانی دارد میتواند به شغل دیگری در کنار طلبگی بپردازد یا خیر؟
متاسفانه حوزه علمیه راهکاری برای وسعت دادن به معاش طلاب ممحض در حوزه ندارد، شهریه به رغم اصلاحات صورت گرفته بر اساس کارکرد تحصیلی و پژوهشی و تبلیغی طلاب تقسیم نمیشود.
🔹برنامهریزی مشخصی برای مقابله علمی و عملی با جریانی که اصل و اساس حوزه انقلابی را دستخوش تغییر میکند، وجود ندارد و پیام منشور روحانیت امام راحل همچنان مهجور است.
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/491608
☑️ @HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🔰 پیشنهادهای طلبه فعال عرصه بینالملل در حضور رهبر انقلاب
سید هادی ساجدی، دانش آموخته سطح چهار حوزه و دکتری فلسفه علوم اجتماعی به عنوان فعال و نخبه #بین_الملل، در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی به ایراد سخن پرداخت که متن این سخنان بدین شرح است:
🔹حوزه های علمیه در طول عمر بیش از هزار ساله خود همیشه مهمترین نهاد علمی و پژوهشی جهان اسلام از سویی و اصلیترین پایگاه حفاظت و تبلیغ دین مبین اسلام بوده است. اما با ظهور اندیشه های سکولار غربی و سیطره و سلطه ی فرهنگی آنها بر جوامع اسلامی روز به روز به حاشیه رانده شد و کارکردهای اصیل و بی بدیل آن یکی پس از دیگری از آن گرفته شد و به مراکز و نهادهای دیگر تقدیم گردید.
🔹این داستان پر از غم در دوران پهلوی به اوج خود رسید تا اینکه انفجار نور انقلاب اسلامی توانست فشارها، تنگناها و بی رحمیهای تحمیلی بر این نهاد مردمی را بردارد و به آن فرصت دوباره ای برای تنفس و حیات ببخشد.
🔹از جمله نقشهای فراموش شده که حوزههای علمیه توانسته است در سالهای اخیر فصلی نو برای آن باز کند، نقش آفرینی فعال و کارآمد در عرصه بینالملل است.
▫️راه اندازی مراکز آموزش زبانهای زنده دنیا برای طلاب،
▫️دعوت از اندیشمندان بینالمللی و رهبران ادیان و مذاهب،
▫️ظرفیتسازی بین المللی برای حضور حوزویان در کنفرانسها،
▫️همایش ها و مجامع علمی دنیا بخشی از این تلاش های در حال توسعه است.
اما با همه این وجود، همچنان نارساییها و نقصانهای چشمگیری وجود دارد که حل آنها نیاز به عنایت ویژه و همت والاتری دارند که در ادامه به برخی از کاستی ها و پیشنهادات و همچنین ظرفیت ها اشاره خواهم کرد:
🔻مشکلات و کاستیها در عرصه بینالملل:
➖ فقدان بسترهای لازم جهت حضور نظاممند و نخبگانی حوزه های علمیه
➖ وجود نهادهای متعدد و گاه #موازی در عرصه بین الملل که از سویی باعث هدررفت منابع مالی و نیروی انسانی شده و از سوی دیگر اتخاذ رویکردهای متناقض و حتی خنثی کننده در عرصه بین الملل می باشند.
➖ تقدم #روابط بر ضوابط در غالب نهادهای بین المللی در مقام اعطای فرصت های همکاری و گشودن زمینه های حضور موثر بین المللی از دیگر رنج های این عرصه است.
🔻و اما پیشنهادها:
دو پیشنهاد ناظر به فقدان بسترهای حضور حوزه در عرصه بینالملل:
✔️ اصلاح #نوعنگاه به حوزه با رویکرد بین الملل:
پذیرفتن حوزه های علمیه به عنوان نهادی فعال و کارآمد در عرصه های بین المللی و توانمند در ارائه راه حل و ایجاد گفتگوی بین ادیانی و نخبگانی، از سوی خود حوزویان و زعمای حوزه در درجه ی اول و سپس توسط مسئولین و نخبگان جامعه و همچنین در نگاه عموم مردم ایران.
✔️ تدوین #نظام_نامه کلان حضور حوزه در عرصه های بین الملل که نه تنها ابعاد حوزوی در آنها لحاظ شده باشد، بلکه نسبت و ظرفیت دیگر سازمانها و نهادهای بین المللی نیز به روشنی در آن ترسیم شده باشد.
🔻یک پیشنهاد ناظر به تعدّد نهادهای عرصه بین الملل:
✔️ایجاد یک #شورایعالیبینالمللی با حضور نمایندگان همه نهادهای درگیر که علاوه بر تعیین وظایف و مرزهای فعالیت غیر متداخل و مکمل برای هر مجموعه، به نظارت و بازخواست جدی از آنها در انجام وظایف محوله خواهد پرداخت و باید مراقب بود که خود به مرور زمان به یک نهاد موازی تبدیل نشود.
🔻دو پیشنهاد ناظر به تقدم روابط بر ضوابط:
✔️ ایجاد ساختارهای واقعی و #کارآمد و نه فرمایشی و دستوری جهت شناسایی نخبگان واقعی و افراد توانمند
✔️ فرصت دادن به طلاب جوان و #نخبه که خود را همه جانبه مهیا و مسئول تحقق گام دوم انقلاب اسلامی می دانند.
🔻دیگر ظرفیتهای بین المللی حوزه های علمیه:
✔️ #نقش_آفرینی عالمان حوزوی و هیئتهای دینی در حل و فصل مناقشات و چالشهای منطقه ای و بین المللی بین کشورها
✔️ #عرضه نوآوری های علمی پژوهشی حوزه در مجامع بین المللی، چراکه حوزه های علمیه در کنار تبلیغ دین مبین اسلام و تقدیم انواع مختلف خدمات اجتماعی به عموم مردم، در ذات خود یک نهاد علمی و پژوهشی است و هم اکنون آمادگی خوبی جهت ورود و ایجاد گفتگوهای دقیق علمی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی و کنفرانس های بین المللی را دارد که باید مقدمات و تمهیدات لازم برای این حضور فعال فراهم گردد.
✔️ توجه ویژه به #توریسم_مذهبی که یکی از جاذبه های حضور خارجیان در ایران است و چند سالی است که گروه های متعددی در میان طلاب جوان زباندان به این امر اهتمام ورزیده که صد البته نیازمند حمایت، سازماندهی کلان و ارتقای بیشتر هستند.
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/detail/News/491605
•┈┈••✾••┈┈•
📲 آخرین رویدادهای دینی و فرهنگی را در خبرگزاری رسمی حوزه دنبال کنید:
eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99