نکات تفسیری صفحه ۱۲ قرآن
💦آیات ۷۵ تا ۷۹:
این آیات، یهودیان را به دو گروه تقسیم میکند: گروه اول، عوام و کم سوادن یهود که سواد خواندن و نوشتن نداشته و از کتاب آسمانی جز تحریفها و وعدههای دروغی که علما به آنها میگفتند چیزی نمیدانستند.
آنان تنها از روی گمان و پندار های باطل از دانشمندان خویش تقلید نموده و با ریسمان آنان به دوزخ خواهند رفت.
گروه دوم، علما و دانشمندان دینی یهود هستند که با وجود شناخت کافی از کتاب آسمانی خود، آن را به میل خود مینوشتند و تغییر مى دادند.
❄مقصود از أمانیّ:
«أمانیّ» بهمعنای آرزوهاست. منظور از جمله «لایعلمون الکتاب إلّا اَمانیّ» این است که عوام یهود تنها آرزوهایی که علمایشان به آنان گفته بودند، باور کرده و به آن دلخوش کرده بودند؛
مانند اینکه میپنداشتند خداوند یهودیان را مؤاخذه نمیکند یا گمان میکردند نیاکانشان آنان را شفاعت کرده و تنها چند روز ممکن است عذاب شود و… . خداوند با رد پندارهای آنان تاکید میکند که با آرزوها کاری از پیش نمیرود و محور سعادت انسان، عمل صالح اوست.
💥آیا هر گونه تقلید مذموم است؟
در ذیل آیه ۷۷، نقل شدهاست که مردی به امام صادق علیهالسلام عرض کرد:
«با اینکه عوام یهود اطلاعی از کتاب آسمانی خود جز از طریق علمایشان نداشتند، چگونه خداوند آنها را به خاطر تقلید از علما و پذیرش آنان مذمت می کند؟!
آیا عوام یهود با عوام ما که از علمای خود تقلید میکنند، تفاوت دارند؟» امام علیهالسلام فرمود: «فرق آنها این است که عوام یهود از وضع علمای خود آگاه بودند و میدانستند که آنها به صراحت دروغ می گویند، حرام و رشوه میخورند و احکام خدا را تغییر میدهند.
آنها با وجدان خود، این حقیقت را دریافته بودند که چنین اشخاصی فاسقان اند و جایز نیست سخنان آنها را درباره خدا و احکام او بپذیرند. به این دلیل، خداوند آنها را نکوهش کرده است. اگر عوام ما هم از علمای خود، فسق آشکار و تعصب شدید و حرص به دنیا و اموال حرام را ببینند و از آنها پیروی کنند، مثل یهود خواهند بود که خداوند آنان را به خاطر پیروی از علمای فاسق نکوهش کرده است» سپس امام فرمود:
«عوام، باید از دانشمندان تقلید کنند که پاکی روح خود را حفظ میکنند، دین خود را نگه میدارند و مخالف هوی و هوس و مطیع فرمان خداوند هستند.»
💥آیه ۸۰: «ایّام معدوده» چند روز است؟
یکی از اعتقادات بیاساس یهود -که سرمنشأ بسیاری از انحرافات آنان نیز می باشد- این است که خود را برتر از همه نژادها دانسته و قائل است که مدت دنیا هفت هزار سال است و گناهکارانشان بهازای هر هزار سال، فقط یک روز عذاب میشوند و سپس راهی بهشت ابدی می شود پس مراد از «ایام معدوده» همان هفت روز است.
جامعه ى یهود خود را فرزندان پیامبران میپنداشتند و بر این عقیده بودند که پیامبران در روز قیامت درحق فرزندان خویش، شفاعت خواهند کرد اما قرآن در پاسخ ایشان میفرماید:
«آیا عهد و پیمان خاصی از خدا در این زمینه گرفتهاید (که نگرفتیم) یا به خدا دروغ و تهمت میبندید؟»
💥آیه ۸۱: چگونه گناه انسان را دربر میگیرد؟ مفهوم احاطه گناه، این است که انسان، به قدری در منجلاب گناهان فرو رود که گناه در وجود او به شکل ملکه درآید و آثار و پیامدهای آن تمام وجود وی را محاصره نمایند. چنین فردی حتی از رسیدن به روزنه های اندک هدایت نیز بیبهره گشته و در عذاب دوزخ جاودان خواهد بود.
💥آیه ۸۳:
حدیث: امام صادق علیهالسلام پیرامون دستور اخلاقی «و قولوا للنّاس حسناً » فرمودند: «با مردم جز به خیر و خوبی سخن نگویید و تا ندانستید که چه سخنی خوب است، آن را به زبان نیاورید.» از امام باقر علیهالسلام نیز روایت شدهاست: «بهتر از آنچه دوست دارید با شما سخن بگویند، با مردم سخن بگویید.»
💥❄💥❄💥☃️☃️☃️
هدایت شده از 💚 زیـنبــیـّـــه 💚
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از 💚 زیـنبــیـّـــه 💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مـــادرها هستنــد کـه فــــــرزند را مــؤمن بار میآورنـــــــد
🔺 رهبـــر انقــــلاب، در دیــدار اخیـــر اقشار مختلف بانــــــوان:
افشانندهی بذر ایمان در دلهــا؛
مـــــــــادرها هستند که فــرزند را مؤمن بار میآورند. «ایمــان» درس نیست که آدم به یکی درس بدهد یاد بگیرد؛ ایمان یک رویش است، یک رشد معنوی است که بذرافشانی لازم دارد؛ این بذرافشانی به وسیلهی مـــــــــادر انجام میگیرد و مــــــــــادر این کار را میکند. اخـــــــلاق را همین طور.
بنابراین نقـش او فـــــوقالعـــاده است.
الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــرَجْبحق حضࢪٺزینبڪبرۍسلاماللهعلیها 🤲🏻
کــانال
https://eitaa.com/joinchat/2028601538C14264c1e4a