💢ارزشگراییوقانونگرایی؛شاخصه حکمرانی مطلوب
🎙حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، در موضوع «فهم مختصات نظریه دولت در اندیشه مقام معظم رهبری»:
🔺اگر قرار باشد دولت را به معنای نظام جامع ادارهی کلان جامعه لحاظ کنیم طبعا دولت به معنای قوه مجریه نیست؛ بلکه به معنای نظام جامع اداره کشور است که میتواند مبتنی بر چهار عنصر باشد که ذیل واژه حکم یا حکومت آن را خلاصه میکنم؛ از یک جهت با حکومت مواجه هستیم، از یک جهت با حاکمیت و از جهتی دیگر با حاکم و حکمرانی. حاکمیت یعنی مبانی نظری یک حکومت که چه بسا شامل خاستگاهها، مقبولیت و مشروعیت و غایات و موارد پیشا حکومت میشود که عمدتا ناظر به مبانی تصوری و تصدیقی آن است.
🔻انقلاب اسلامی به راهبری امام خمینی و رهبر انقلاب عاقلانه و داهیانه به این سمت رفتند که انقلاب اسلامی یک فرایند است و باید به سمت تمدن شدن برود و باید به ظهور متصل بشود و برای آن مقدمهسازی کند. طبعا باید بتواند بخش زیادی از جوامع امروز جهان را پوشش بدهد و بتواند منطق حکمرانی را به آنجا صادر کند.
🗂 متن کامل در سایت رحامدیا
#حکمرانی_مطلوب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
▪️تو به آرزوی خودت رسیدی و شدی خادمالرضا واقعی، روز میلاد امام رئوف عیدی بزرگی گرفتی. این برف روبیِ حرمِ عشق تو رو توی شب برفی به معشوق رسوند. همهچیز گواهِ خلوص و صداقتته، و برف و کوهستانِ صعبالعبورِ ورزقان، گواه خادم مردم بودنت...
#شهید_رئیسی #خادم_ملت
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از پایگاه تحلیلی صراط
شماره چهارم دوفصل نامه تخصصی صراط منتشر شد.
📚 "سراب روشنفکری"
بازنگری در ماهیت پروژه روشنفکری در ایران به مثابه یک جریان سیاسی
🔻در این شماره می خوانید؛
1️⃣ فصل اول: جستجوگری در حال شدن؟!
روایت سه برهه مهم از زندگی علمی و سیاسی مرحوم داوود فیرحی
2️⃣ فصل دوم: روشنفکری غربزده
عنصر سیاسی وارداتی از دوران مشروطه تا دوران پساانقلاب اسلامی
3️⃣ فصل سوم: روشنفکری انقلابی
پاسخ حقیقی به نیاز جامعه ایرانی ناظر به میدان و گفتمان
📌جهت #پیش_خرید نشریه با ۲۰درصد تخفیف به قیمت ۸۰ هزار تومان به ادمین @masir1403 مراجعه فرمایید.
🔻#صراط را دنبال کنید
@serat_ir1
♨️ روایت یکی از حاضرین در حرم حضرت معصومه علیهاسلام از حادثه روز گذشته ♨️
🔸امروز حوالی ساعت سه و نیم توی #حرم_حضرت_معصومه سلام الله علیها بودم.
♨️ یکدفعه صدای تیراندازی و بعد داد و فریاد مردم و بچه ها رو شنیدم...
⭕️ از بالکن داخل شبستان رونگاه کردم عده ای می دویدند...
یاد تیراندازی#شاهچراغ افتادم...
نمی دونم چه اتفاقی افتاده بود... فقط چند تا نیروی امنیتی رو دیدم که به سمت صحن صاحب الزمان که صدای تیراندازی از اونجا می اومد، می دویدند...
خدا رو شکر کردم که بچه هام همراهم نیستند.
🔹هر چه بود بخیر گذشت...
ولی دلم پیش مردم سوریه و فلسطین و لبنانه....
این روزها قلبمون در فشاره...😞
هر صدای عجیبی مردم رونگران می کنه وای به صدای تیراندازی...
☑️ خدا رو شکر در حرم امن جمهوری اسلامی هستیم.
امیدوارم مردم قدر این امنیت رو بدونند و از شرایط پیش آمده در سوریه درس عبرت بگیرند.
📌دشمن، اگر فرصتی گیر بیاورد، امنیت و جان و مال و ناموس مردم را به غارت می برد.
✍ #فاطمه_خدادی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
رحا مدیا
🔸برشی از جلسه سوم دوره جغرافیای رسانه🔸
💢 توانایی رسانه در فهم پیام حائز اهمیت است. در انتقال پیام یک فرآیندی بین فرستنده و گیرنده رخ می دهد و یک تحول و سیری در انتقال پیام رخ می دهد و ممکن است در این سیر حتی پیام به ضد خودش تبدیل شود.
♨️ این فرآیند را رمزگزاری و رمزگشایی میگویند. فرستنده پیام را نشانه گزاری و رمزگزاری میکند و این کد از طرف مخاطب رمزگشایی و فهمیده میشود. اما به سه حالت این رمز گشایی اتفاق میافتد.
1⃣ حالت اول تطابقی است، یعنی آنچه فرستنده ارسال میکند، گیرنده همان را هم ادراک میکند.
2⃣ در حالت دوم رمزگشایی تفاهمی است، به این معنا که گیرنده پنجاه درصد از محتوای پیام را که مطابق با مطلوب ها و فهم شخصی خودش بوده، ادراک میکند و بقیه را نادیده میگیرد.
3⃣ و در حالت سوم، که حالتی بحرانی است، گیرنده به صورت تقابلی پیام را دریافت میکند و آنچه فرستنده می گوید را به ضد آن تفسیر میکند. مثل کلیدواژه ای که بعضی مخاطبین در تقابل اخبار و حوادث دارند و میگویند: کار خودشان است.
▫️یک پیام در انتقال مفهوم به مخاطب یا مؤلف محور یا متن محور یا مفسر محور است.
🔺در مفسر محوری که آن را ساحت مرگ مؤلف میدانند، آنچه مفسر پیام ادراک میکند اهمیت دارد. به بیان دیگر، پیام آن چیزی نیست که ارسال میشود بلکه همان چیزی است که فهمیده میشود.
🔻پس محتوا و پیام ما باید مورد فهم اجتماعی یا همان تفاهم مخاطب باشد.
رسانه میتواند در هر سه ساحت (گذشته،حال، آینده) زمان ورود کند و موثر واقع شود. در روایت گذشته میتواند حافظه ی تاریخی بسازد، در روایت حال، با تولید سرگرمی میتواند ذائقه و سبک زندگی بسازد و در ساحت آینده نیز میتواند چشم انداز و آینده را با القای امید یا یأس، ترسیم کند.
✅ رسانه ها میتوانند عامل موفقیت یا سرافکندگی دولت ها باشند زیرا با مدیریت افکار عمومی میتواند جامعه را به رضایت برساند و با تولیدات خود در عرصه روابط اجتماعی ذائقه سازی و رفتار سازی کند.
✍ استاد علیرضا محمدلو
#دوره_آموزشی #جغرافیای_رسانه
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
⚠️ حقوق بشر و سونامی اطلاعاتی
💢 در زمانه حاضر و با گسترش دنیای دیجیتال و تحولات آن به آن فناوری، مفهوم حقوق بشر وارد عرصه جدیدی شده است. فضای دیجیتال در عین حال که امکان آزادی بیان، ارتباطات و دسترسی به اطلاعات را برای بشریت به ارمغان آورده، در بسیاری از مواقع به ابزاری برای نقض حقوق بشر نیز تبدیل میشود.
🔺به عنوان مثال، در شرایط کنونی غزه که تحت محاصره و حملات مداوم از سوی اسرائیل است و همچنین مردم فلسطین با محدودیتهای شدیدی در دسترسی به اطلاعات روبرو هستند. حملات سایبری و قطع دسترسی به اینترنت توسط استکبار و غاصبان، آزادیهای دیجیتال را محدود کرده است و مانع از رسیدن فریاد مظلومان فلسطین در ابعاد واقعی آن به جهانیان میشود. در واقع نظارتهای دیجیتال و سانسور از سوی برخی گروهها و دولتها بر پلتفرمهای اجتماعی، فرصتی برای آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات مستقل باقی نمیگذارد. نمونه ی بارز یکی از این حملات، انفجار پیجرها و سیستمهای ارتباطی بود که باعث قطع ارتباط بسیاری از خبرنگاران و فعالان فلسطینی با دنیای خارج شد. در چنین شرایطی، نه تنها حقوق بشر از طریق اقدامات نظامی تهدید میشود؛ بلکه حملات سایبری با قدرت و حدت بیشتری هم به عنوان ابزاری روانی و هم برای سرکوب آزادیهای دیجیتال و قطع ارتباطات بینالمللی و به طرز ناجوانمردانهای مورد استفاده قرار میگیرد.
🔻حتی اطلاعات شخصی افراد، خبرنگاران و فعالان سیاسی در این کشورها به طور مداوم در معرض خطر قرار دارد. از جمله مشکلات اصلی در مناطق اشغالی توسط رژیم صهیونیستی کنترل و نظارت بر تماسها و پیامهای الکترونیکی است که برای شناسایی و هدف قرار دادن افراد جبهه مقاومت مورد استفاده قرار گرفت. این مسأله موجب نقض حقوق حریم خصوصی و آزادیهای فردی میشود.
✅ افرادی که خود را مدافع حقوق بشر میخوانند، با سوء استفاده از این آرمان شریف، از تمامی مرزهای انسانی عبور کرده و جنایاتی عظیم را مرتکب میشوند. اکنون بشریت اذعان دارد که اینان که در لفظ خود را پرچمدار آزادی و کرامت انسانی میدانند، در عمل از ناجوانمردانهترین شیوهها برای نقض این حقوق بهره میگیرند.
✍ آزاده ابراهیمی فخاری
#حقوق_بشر
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از خط ولی
16.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حجاب اجباری؟؟!
🔹تعجب رهبر انقلاب از خواصی که تکمیل کننده نقشه دشمن هستند!
🔹شارع در این زمینه برای حکومتی که رأس کار است تکلیف ایجاد کرده است.
#خط_ولی | بازخوانی اندیشههای امامین انقلاب
@khatevali
🔰 آخوند خراسانی؛ استاد فقها
مرحوم محمدکاظم خراسانی(1218-1290 ه. خ) معروف به آخوند خراسانی یکی از بزرگترین مراجع دوران معاصر و یکی از بزرگترین مدرسین ادوار حوزههای علمیه تشیع بوده است. کتاب کفایةالاصول هنوز هم بهعنوان مهمترین کتاب درسی در علم اصول فقه بهشمار میرود.
❗️اما مهمترین فراز زندگی آخوند خراسانی، نقش آفرینی او در کسوت رهبری جنبش مشروطه است. او بههمراه ملا عبدالله مازندرانی و میرزا حسین خلیلی تهرانی نامهها و بیانیههایی با امضا مشترک از نجف اشرف صادر کرده و به رهبری جنبش مشروطه میپرداختند.
حوادث مشروطه از جمله مقاطع مبهم تاریخ ایران است که محققین از زوایای مختلف در آنباره اظهار نظر کرده و بعضاً موضعگیریهای کاملاً متضاد با یکدیگر دارند. یکی از موضوعهای سؤالبرانگیز مشروطه تبیین دقیق موضع مراجع ثلاث نجف و در رأس آنها آخوند خراسانی است.
جریان روشنفکری قرائتی تقریباً سکولار از فلسفه سیاسی آخوند دارند. اینان معتقدند آخوند از آن جهت با مشروطه همراه است که معتقد به حکومت مردم بر مردم است. دیدگاه آخوند تا جایی دستخوش چنین قرائتی است که حتی آن را بدیل نظریه ولایت فقیه نیز معرفی میکنند.
برای دریافتن این امر میبایست به عین کلمات ایشان مراجعه کرد. مرحوم آخوند، در یکی از پیامهایش هدف خود را از تلاش برای استقرار مشروطه چنین بیان میکند:
رفاه حال عامه مردم و بر طرف نمودن ستم از آنها و یاری ستمدیدگان و رسیدگی به بیچارگان و اجرا احکام شریعت الهیه و نگهبانی و حراست خطه اسلام از دخالت بیگانگان، همچنین امر به معروف و بازداشتن از زشتیها و منکرات و نظایر آن از مقررات اسلامی که برای همگان مفید خواهد بود.
💢 وی همچنین در بیان ماهیت مشروطه مد نظر خود تصریح میکند: مشروطیت هر مملکت، عبارت از محدود و مشروطه بودن ادارات سلطنتی و دوایر دولتی، به عدم تخطی از حدود و قوانین موضوعه و بر طبق مذهب رسمی آن مملکت…
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحامدیا)
🆔 @rahamedia
هدایت شده از هم قلم
🔻و اما در مورد مسئله زن...
🎙رهبر معظم انقلاب
📌مســئلهی زن، یک نگاه نظری و فلســفی نیســت. این جور نیست که آنها یک نظریهی فلســفیای در مــورد زن دارند و میخواهنــد آن را ترویج کنند، نه، این نیســت.
📌یک احساس انسانی هم نیســت؛ این جور نیست که اینها احســاس میکنند که زن در مــواردی در دنیا ضعیف واقع شــده، میخواهند حمایت کنند، احساسات انسانی شــان به جوش میآید؛ نه، این هم نیست.
📌انجام یک وظیفهی اجتماعی و مردمی هم نیست؛ اینها انگیزهی دخالت سیاستمداران و ســرمایهداران نیست. انگیزه چیست؟
⚠️انگیزه، دستاندازی سیاسی و استعماری است.
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam