فضای انقلابی در خطر
🔰عزیزان من! فضای انقلابی در کشور دشمنان عنودی دارد، دشمنان کینهورزی دارد. با حاکمیت فضای انقلابی در کشور مخالفند؛ میخواهند این فضا را بشکنند. شما دیدید در یک دورهای شهادت را زیر سؤال بردند، جهاد را زیر سؤال بردند، شهید را زیر سؤال بردند، نظرات امام را زیر سؤال بردند، پیغمبران را زیر سؤال بردند! مسئله این نیست که فلان زیدی با این مفاهیم مخالف است؛ مسئله این است که این مخالفت از نظر دشمن باید در جامعه مطرح شود؛ فضاسازی شود و فضای انقلابی بشکند. در حوزهی علمیه همه باید به این مسئله توجه کنند. در متن جامعه اینجور است، طبعاً در حوزههای علمیه هم اینجور است. میدانند که شُمای روحانی فقط یک فرد نیستید؛ مستمع دارید، علاقهمند دارید؛ بنابراین در محیط پیرامون خودتان اثر میگذارید. میخواهند فضای انقلابی را بشکنند، روحانی انقلابی را منزوی کنند. تحقیر بسیج، تحقیر شهید، تحقیر شهادت، زیر سؤال بردن جهاد طولانی این مردم اگر خدای نکرده در گوشه و کنار حوزه به وجود بیاید، فاجعه است. بزرگان حوزه بایستی مواظب و مراقب باشند و مانع بشوند.
بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم - 1389/07/29
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
✳️ رضاشاه هم روز بی حجاب شدن زنش، آرزوی مرگ کرد، اما گفت برای اینکه غرب ما را وحشی نداند چارهای جز این نیست
سر شام رفتم. صحبتهای مختلف شد، ولی دو قسمت بسیار مهم پیش آمد. یکی صحبت ۱۷ دی[۱۳۱۴] و آزادی بانوان که علیاحضرت ملکه پهلوی تعریف کردند روزی که رضاشاه مرا [به همراه شمس و اشرف پهلوی] از اندرون برداشتند و بدون حجاب با خود به دانشسرای عالی بردند، در بین راه در اتومبیل به من گفتند: من امروز مرگ را بر این زندگی ترجیح میدادم که زنم را سر برهنه پیش اغیار ببرم، ولی چه کنم کاری است که برای کشور لازم است و گرنه ما را وحشی و عقبافتاده می دانند.
۷ دی ۱۳۵۳
📚 یادداشتهای عَلَم، جلد ٤، صفحه ۲۹۸
#حجاب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
⚠️ چالش اصلی برسر دینداری ⚠️
🎙استاد پناهیان:
💢 در این چهل، پنجاه سالی که از انقلاب گذشته؛ همیشه مسألهای را بهعنوان چالش اصلی بر سر راه دینداری داشتهایم.
🔸اوایل انقلاب، گرایشهای مارکسیستی خیلی خودش را برجسته نشان میداد که با هزینه هایی از این مرحله گذشتیم.
🔹بعد از آن با نوعی غربگرایی و اسلامگریزی با گرایشهایی به لیبرال دموکراسی مواجه شدیم؛ مثل جبهه ملی که حضرت امام ارتدادشان را اعلامکرد. تابلوی اینها غرب بود، کما اینکه کمونیستها تابلویشان شرق بود.
♨️ از این دو دوران گذشتیم و البته خسارات و تلفات زیادی را متحمل شدیم.
🔺امروز ولی با مشکلی مواجه هستیم که بدتر از دو مشکل قبلی است؛ مشکل فردگرایی و در لاک خود بودن. بیتفاوتی نسبت به دیگران، جامعه و جهان.
🔻کسی که اجتماعی زندگی نکرده، چگونه میتواند زندگی عرفانی و امام زمانی(عج) داشته باشد؟
✅ نور وجودی انسانهایی که حساسیت اجتماعی دارند و دینشان آنها را به اینجا رسانده؛ نور اینها محبت به امامزمان(عج) را میآورد و قلبشان را به امامزمان(عج) مقرب میکند.
#استاد_پناهیان #دینداری
📎 دریافت متن کامل مطلب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
🔰 آینده خیلی روشن است 🔰
💢 رمز شکست نظام سلطه در قریب پنجدهه گذشته در برابر جبهه انقلاب، ترسیم نقشه راه از سوی امامین انقلاب بر همین مبنی و باور عمیق آن از سوی انقلابیون بوده است، «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلیَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَلیَ رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ» جریان نفوذ و نفاق در داخل، نقطه قوت و موتور پیشران انقلابیون یعنی همین اعتماد و باور را هدف گرفته است.
✍ میر احمدرضا حاجتی
#بیانات_رهبری (حفظه_الله) #رهبری(حفظه_الله)
🗂 دریافت متن کامل از سایت رحا مدیا
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا مردم سکوت میکنند؟
چرا مردم مینشینند؟
چرا مردم میترسند؟
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
رحا مدیا
⚠️ کنشگری هوشمندانه حوزویان جلوی سکولاریزه شدن حوزه را میگیرد. ⚠️
🎙رهبر معظم انقلاب به صورت صریح فرمودهاند که: حوزه علمیه نباید سکولار باشد. البته ایشان کلمه سکولار نشدن را برای هیئتها هم به کار بردهاند برای دولتها هم به کار بردهاند.
🔺اگر به مثلث «حوزه و روحانیت»، «مبانی امامین انقلاب» و «رسانه و جنگ شناختی» توجه کنیم و از این منظر وارد نظرات امامین انقلاب شویم میبینیم شخصیت بزرگی همچون امام خمینی(ره) از سال ۴۲ که بحث ولایت فقیه را مطرح کردند نگاهشان کامل و جامع بوده و با نگاه دیگران تفاوت داشت.
🔻رهبر معظم انقلاب حوزه را مادر انقلاب میدانند و این آسیب مسبوق به سابقه هم هست چون امام خمینی فرموده بودند؛ خون دلى که پدر پیرتان از دسته متحجر خورده است هرگز از فشارها و سختی هاى دیگران نخورده است.
▫️یا میفرماید: باید مراقب بود که تفکر جدایی دین از سیاست از لایههای تفکر اهل جمود به طلاب جوان سرایت نکند. بنابراین حوزه انقلابی همان چیزی است که امامین انقلاب میخواهند و اینکه بر طلبههای انقلابی واجب است کنشگری داشته باشند.
ما امروز میتوانیم با قلمزدن و نوشتن جای خالی شهید مطهریها را پر کنیم.
رهبر انقلاب فرمودند «عزیزان من! فضای انقلابی در کشور دشمنان عنودی دارد، دشمنان کینهورزی دارد. با حاکمیت فضای انقلابی در کشور مخالفند؛ میخواهند این فضا را بشکنند.
▪️شما دیدید در یک دورهای شهادت را زیر سؤال بردند، جهاد را زیر سؤال بردند، شهید را زیر سؤال بردند، نظرات امام را زیر سؤال بردند، پیغمبران را زیر سؤال بردند...
☑️ مسئله این نیست که فلان زیدی با این مفاهیم مخالف است؛ مسئله این است که این مخالفت از نظر دشمن باید در جامعه مطرح شود؛ فضاسازی شود و فضای انقلابی بشکند.» با تقویت روندهای کنشگری در عرصه حوزه و رحانیت میتوان به حرکت و پویایی انقلاب اسلامی کمک چشمگیری کرد و در این مسیر مسأله «تبلیغ مکتوب» و کنشگری هوشمندانه در فضای مجازی از لوازم انکارناپذیر حوزه انقلابی است.
#بیانات_رهبری(حفظه_الله)
#رهبری(حفظه_الله)
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
رفع فیلترینگ جبرانگر فشارهای اقتصادی است؟
▪️با شنیدن خبر رفع فیلترینگ برخی از نرمافزارها، این سؤال مطرح میشود که آثار منفی فیلترینگ بیشتر است یا عدم آن؟
▫️برای پاسخ به این پرسش، نیازمند بررسی شرایط داخلی و خارجی کشور هستیم. از سویی شرایط اقتصادی ایران به واسطهی سیاستهای سرمایهسالاران دولتی، روز به روز فشار بیشتری بر شرافت و عزت مردم ایران میآورد و از طرف دیگر، اوضاع منطقه به سرعت در حال تغییر است. شرایطی که میبایست به خوبی توسط دستگاه دیپلماسی کشور و مسئولان نظامی، تحلیل شود تا مبادا نقشههای دشمن عملیاتی شود و ج.ا.ا منفعل گردد!
🔻حال رسانههای خارجی به عنوان بازوان قدرتهای استکباری برای تخریب هویت ایرانی و از سویی ضریب دادن به ناامیدیهای واهی، رفع فیلتر میشوند تا مثلا رفاه عمومی و آزادیهای اجتماعی بیشتر شود.
▫️قطع نظر از آنکه رفع فیلتر را مصداق رفاه عمومی و آزادی اجتماعی بدانیم یا ندانیم؛ باید آن را با توجه به تحولات منطقه و ابعاد مختلف اقتصادی و فرهنگی بررسی کنیم. رسانههای خارجی، نهادی هستند که مسبب رقم خوردن سه آشوب کلیدی با هدف ضربه زدن به ارکان هویتی و ساختاری کشور در سالهای اخیر بودند.
▪️فتنههای ۹۸،۹۶ و ۱۴۰۱ میوهی درخت فضای باز و بیقانون مجازی بودند که از بین رفتن اعتماد عمومی به مسئولان کشور، زیر سوال رفتن ارزشهای اجتماعی و سرازیر کردن شبهات را به ارمغان آوردند.
▪️بیشک رفع فیلتر بهترین راه حل نیست، اما در شرایط امروز و با وجود تجربههای تلخ گذشته از ولنگاری مجازی، این اقدام شاید بدترین اقدام ممکن در حال حاضر باشد. اقدامی که میتواند بوی کباب را هر چه بیشتر به مشام دشمنان این مرز و بوم برساند...!
✍ علی عسگری
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
آئین نکوداشت حوزوی چهارمین سالگرد ارتحال فقیه مجاهد و حکیم مجاهد
✅ سخنران: آیت الله محمود رجبی (عضو شورای عالی حوزه و هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری)
🔴 با قرائت پیام آیت الله العظمی نوری همدانی (حفظه الله)
🕗زمان: چهارشنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۸
📍 مکان: قم، سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء
🕯 #بزرگداشت_علامه_مصباح
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
⚠️ کنشگری جامعمحور حوزویان نیازمند تقویت «دید اجتماعی» است
🎙حجت الاسلام دکتر مریجی:
💢 امروزه در جریان انبوه خبررسانی زندگی میکنیم؛ آنچه در این میان جای کار دارد و بسیار مهم و کلیدی محسوب میشود «تحلیل» است. یک خبرو رویداد در یک جایی متوقف میشود؛ اما تحلیلگری و تحلیل داشتن مثل مسائل معنوی است که نقطه انتهایی برای آن متصور نیست.
♨️ سلاح و ابزار تحلیلگر «دید اجتماعی» اوست؛ چون پدیدههای اجتماعی ذوابعاد هستند و هرچه دسترسی به ابعاد بیشتر باشد، تحلیل واقعیتر میشود. امام راحل از آن افرادی بود که دید اجتماعی بسیار وسیعی داشت.
✅ هر چند ذوق سیاسی، امنیتی، اجتماعی، حقوقی در تحلیل دادهها دخیل هستند؛ اما داشتن دید اجتماعی سبب میشود آن ذوق صیقل داده شود.
#دید_اجتماعی #کنشگری
🗂 دریافت متن کامل
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
چند نکته درباره فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب درخصوص "فقیه زن متخصص"
🔸رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با اقشار مختلف بانوان تأکید کردند:
«امروز تعداد #زنان_مجتهد، کم نیست و حتی معتقدیم که در بسیاری از مسائل زنانه که مردها تشخیص خوب و درستی ندارند، خانمها باید از مجتهدان زن تقلید کنند.» ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
ایشان دربارهی موضوع فقیه زن و لزوم پرورشِ مجتهد زن قبلا نیز مباحثی را مطرح کرده بودند که در ادامه برخی از این موارد آورده میشود:
«اعتقاد بنده این است که ما حتماً فقیه زن و مجتهد زن لازم داریم و گمان من این است که دماء ثلاثه و امثال اینها را غیر از زن هیچکس نمیتواند فتوا بدهد... به هر حال #فقیه_زن لازم است.» ۱۳۷۹/۷/۱۵
«پدیدهی #خواهران_طلبه؛ خیلی پدیدهی عظیم و مبارکی است. هزاران عالم، پژوهشگر، فقیه و فیلسوف در حوزههای علمیهی خواهران تربیت شوند؛ این چه حرکت عظیمی خواهد بود.» ۱۳۸۹/۰۷/۲۹
▪️گذشته از تاکید دوباره در کلام اخیر معظم له بر امکان تقلید از «مجتهدان زن» دارای شرایط برای دیگر «بانوان» که برخی محاذیر و تبعات مطرح شده در مساله را ندارد،
نکته مهم دیگر در این بیان تأکید دوباره بر ایده فقه تخصصی در کنار فقه عمومی حوزههاست که اکنون جایگاه مناسبی در تلاشهای علمی حوزه یافته اما نیازمند توجه بیشتر در محافل فقهی است. وجود فقیهان و مجتهدان برجسته که به استنباط و تدریس در عموم ابواب فقهی میپردازند ضروری بوده اما کافی نیست.
▫️فتوا در «موضوعات پیچیده» همچون برخی مسائل خاص زنانه و بسیاری از موضوعات پیچیده اجتماعی امروز، نیازمند شناخت و آگاهی دقیق مجتهد از ابعاد مختلف این گونه موضوعات است که صرفا با توصیفات اجمالی کارشناسان انضمامی حاصل نمیشود!
🔻امر مقام معظم رهبری به تقلید از مجتهدین زن دارای شرایط در مسائل پیچیده زنانه که مردها تشخیص درستی از موضوع آن ندارند و حتی چه بسا به همین دلیل در فهم ادله آن نیز دچار خطاهایی شوند، مصداقی از اعتنا و تاکید بر این فقه تخصصی در حوزه «افتاء» است. علی رغم آنکه ظاهرا مجتهدینی اعلم از مراجع عظام تقلید به جهت قوه استنباط در میان زنان مجتهده وجود ندارد، اما معظم له با اشاره به شناخت تخصصی بسیار بهتر زنان مجتهد از مسائل خاص زنانه، فتوا در این زمینه را شأن ایشان میدانند.
▪️این امر ضرورت تربیت فقیهانی را گوشزد میکند که علاوه بر کسب قدرت استنباط مطلق، تمحض و تخصص در حیطه موضوعی خاصی را دنبال نمایند. در عمل هر چند شاید قدرت استنباط برخی فقیهان عام بالاتر از فقیه متخصص باشد، اما با فرض برخورداری مجتهد متخصص در موضوع از توانایی استنباط مناسب و اشراف بسیار دقیقتر او بر ابعاد موضوع و ارتباط ادله مختلف شرعی با آن، اعتماد به خروجی استنباط او معقولتر از رجوع به فتوای فقیهی است که علی الفرض، در توانایی بالقوه استنباط بالاتر بوده اما شناختی ناقص و ناکافی از آن موضوع پیچیده فردی یا اجتماعی دارد.
▫️در عصر حاضر که دامنه وسیعی از موضوعات پیچیده مطرح است، ضروری است تا حوزههای علمیه اهتمام بیشتری به تربیت فقیهانی متخصص داشته و بستر مناسب برای نقش آفرینی علمی ایشان را تمهید نمایند.
🔻در این زمینه مناسب است تا در بسترسازی و پیگیری تحقق این امر مقام معظم رهبری، نهادهای حوزوی مرتبط، مجتهدان برجسته زن (که برای بیشتر بانوان متدین جامعه و حتی حوزویان کمتر شناخته شدهاند) را معرفی و آثار و تحقیقات تخصصی ایشان در مسائل خاص بانوان را به روش مناسب ارائه نمایند.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
غیرمحرمانه با بزرگان جبهۀ انقلاب
۱. فرضیۀ من این است که حاکمیّت و یا دستکم بخش عمدۀ آن، دچار مجموعهای درهمتنیده از سیاستهای فرساینده و مخرّب شده است که در پی آنها، اکنون وارد مرحلۀ بهشدّت چالشبرانگیز و مخاطرهآفرینی شدهایم که لحظهبهلحظه، امکانهای بازگشت و جبران، بیشتر زوال مییابند و شرایط قهری، ما را به محاصره درمیآورند. برای اثبات سخنم، به شواهد تجربی و عینی استناد میکنم.
۲. در همۀ انتخاباتها، دوگانۀ مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح مطرح میشود و در نهایت نیز، مشارکت حداکثری، ترجیح داده میشود و صالحان در اثر سازوکارهای سکولاریستی، از قدرت بازمیماندند. چندی که میگذرد، نارضایتیهای اجتماعی از منتخبِ متوسط یا ضعیف، سربرمیآورد و مشارکت حداکثری، دود میشود و به هوا میرود. این چرخۀ باطل، دههها در جریان بوده و انتخابات ریاستجمهوریِ اخیر نیز، نمونۀ روشن آن است. این در حالی است که حاکمیّت باید از طریق انتخاب «اصلح»، معضل دیرینۀ «کارآمدی» را علاج میکرد و آنگاه بهصورت خودبهخود، «مشارکت حداکثری» نیز در دورههای بعدی برآورده میشد.
✍️مهدی جمشیدی
ادامه مطلب را اینجا بخوانید
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia