🌸السلام علیک یا رحمة للعالمين🌸
✨هر شب نفحات احمدی میبینم
✨هر صبح شکوه سر مدی میبینم
✨هستی چو بهار جوشش نام شماست
✨گلها همه را محمدی میبینم...
🌸حلول ماه ربیع الاول بر همه عاشقان ✨حضرت رسول خاتم صلی الله علیه و آله و سلم✨ تهنیت باد...🌸
@rahejavedan
May 11
هدایت شده از راه جاودان
#اعمال
#نماز_اول_ماه
✨یادآوری؛ نماز و صدقه اول ماه ...
#التماس_دعا
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@rahejavedan
#درس_نامه
🌸اصلاح دیدگاه درباره ی #خوشبختی
🌸🌸🌸
#اصلاح_ارتباط_با_همسر
#کتاب_ما_درون_را_بنگریم
#استاد_خانم_جاوید
eitaa.com/rahejavedan
https://ble.im/rahejavedan
#درس_نامه
#تربیت_کودک
🌸رشد و کمال در سایه ی محبت به فرزندان ...
🌸🌸🌸
#اصلاح_ارتباط_با_فرزند
#کتاب_ما_درون_را_بنگریم
#استاد_خانم_جاوید
eitaa.com/rahejavedan
https://ble.im/rahejavedan
✨✨بسم الله الرحمن الرحیم✨✨
🌹تقدیم به اندیشه جویان گرانقدر#استاد_شهید_مطهری (رضوان الله * تعالی علیه)
#متن_کامل_صوت
#مصائب_و_سختیها ۵
#عدل
#پیام_اول
#استاد_خانم_جاوید
در صوتهای قبل، اشاره شد که سختی لازمه زندگی انسانهاست.
دراین دنیا دو مدل سختی وحود دارد، سختیهای شریف و مبارک و سختیهای نامبارک؛
بعضی انسانها دچار سختیهای نامبارک می شوند اما چرا ...
خلاصه بحث سختیها و مصائب در این جلسه جمع بندی میشود و خدمتتان ارائه خواهد شد.
دلیلش اینست که اینها فراموش کردند موجوداتی ابدی و شریف هستند برای همین به چیزهای فانی و تمام شدنی وابسته میشوند، در حقیقت اینجاست که موجودی شریف، به واسطه وابسته شدن به موجودات کمتر یا در حد خودش عزت خودش را خدشه دار میکند؛
سختیهای نامبارک سختیهایی هستند که با بی تدبیری و روشهای غلط در زندگی ایجاد میشوند، این سختیها غمگینی، اضطراب، احساس پشیمانی و ناتوانی و درنتیجه افسردگی را به همراه دارند.
ناآگاهی ،جهل، ندانم کاری، ناتوانی، درجا زدن ، وابستگی و تنبلی، اینها در شأن یک انسان نیست و نتیجه اش همین اتفاق خواهد بود.
بعضیها بلد نیستند خوب زندگی کنند و عمر دنیا را که باید صرف رفع عیوب خودشان کنند، تا به قله انسانیت برسند صرف توقع از انسانهای محتاج و پرداختن به عیبهای آنها میکنند،
اینها ناتوانند از اینکه خصوصیات مثبت دیگران را بیابند و از آنها بهره مند بشوند و از نعمتهایی که در اختیار دارند لذت ببرند ، غصه نداشته ها و بی توجهی به داشته ها، قضاوت عجولانه ، حرص خوردن، غیبت،کینه، دلخوریهای مکرر، حرص خوردن از اشتباهات دیگران، درجا زدن ، خود را کوچک نگه داشتن... این دنیامحوریها و در سطح پایین ماندن همان و خود را درمعرض سنگ آزار مردمان قرار دادن همان!
ادامه در پیام بعد...
@rahejavedan
#متن_کامل_صوت
#مصائب_و_سختیها ۵
#عدل
#پیام_دوم
#استاد_خانم_جاوید
بنابراین در برابر سختیهایی که در زندگی، انسان میکشد باید دقت کند که دچار سختیهای مبارک شده است یا نامبارک. انسان اگر خودش را بالا ببرد دیگران نمیتوانند او را بلرزانند و بلغزانند.
بنابراین باید حواسمان باشد اگر سختی در زندگیهایمان هست سختیهای زندگیمان از نوع سختیها نامبارک نباشد.
اما سختیهای مبارک را انسان خودش مدبرانه انتخاب میکند؛ چون میداند زندگی قطعا سختی دارد با انتخاب سختیهای مبارک از گرفتاری به سختیهای حقیر رها میشود.
سختیهای مبارک همراه با تلاش و امید به یاری خالق خلقت و تقرب به قله انساینت هست و این حس رسیدن به هدف؛ حس بزرگواری و وسعت ظرفیت باعث نشاط در اوج سختیهاست ، احساس نشاط و خوشبختی وابسته به درون خود انسان هست و در حقیقت خوشبختی و نشاطی که وابسته به دیگران باشد متزلزل و اضطرابزا هست. کسی که با جهل به خودش و دیگران ظلم میکند از آرامش و نشاط خودش کاسته اما انسانی که از دیگران ظلم میگیرد لزوما نشاط خودش را ازدست نمیدهد.
انسانی نشاطش دایمی و با ثباتست که از خودش معرفت و شناخت دارد. هدف مهمی را انتخاب کرده و از روش زندگی و اعمال خودش که در جهت رسیدن به هدفش می باشد، راضی هست انسان برای داشتن زندگی رضایت بخش باید روش برقراری ارتباط با هر انچه و هر آن شخصی که در زندگیش موثر هست را بداند و در این راستا تلاش بکند.
وقتی انسان دیدگاهش اصلاح بشود، نیتش درست باشد، ایمانش قوی باشد، امیدوار به آینده باشد هدفمند زندگی کند و برای هدفش تلاش کند یعنی همان هدف عالی هدفی که خداوند برایش تعیین کرده از سختیها فرار نمیکند و سختیها برایش مایه بدبختی و نکبت نخواهند شد.
حقیقتا نعمتهای دنیا هم مانند مصائب و مشکلات اینها هر دو زمینه امتحان هستند...
آری، انسان طوری آفریده شده و جهان طوری آفریده شده که هر انسانی امتحان شود و زمینه امتحان همه فراهم شود، هیچ انسانی در هیچ جای جهان بدون امتحان باقی نماند و این امتحان هست که انسان را رشد میدهد امتحان کلاس اول هست که باعث میشود نهایتا انسان به دکترا برسد...خب هدف کلی انسان اینست که با تلاشش به قله انسانیت برسد و این امر، قطعا سختی به همراه دارد.
در صوتهای گذشته اشاره شد که نه فقر بدبختی مطلقست و نه ثروت خوشبختی مطلق؛
فقرهایی موجب تربیت و تکمیل انسانها میشوند و ثروتهایی مایه بدبختی و نکبت قرار میگیرند و لذا مولا علی علیه السلام میفرمایند که "درناز و نعمت زیستن و از سختیها دوری گزیدن موجب ضعف و ناتوانی هست"؛
البته این به این معنا نیست که انسان فقیر باشد بهترست بلکه به این معناست که حتی اگر انسان در ثروت هم باشد، باید روش تربیتی اش روش سختی انداختن باشد و خودش به استقبال سختیهای مبارک رود.
امنیت و ناامنی هم همیطور هست؛ برخی افراد یا ملتها در هنگام امنیت و رفاه ، به عیاشی و تن پروری می افتند و بالنتیجه در پرتگاه خواری و ذلت سقوط میکنند، ولی بعضی از ملتها از شلاق بدبختی و گرسنگی به جنبش در می آیند و به آقایی و عزت میرسند.
سلامتی و بیماری، عزت و ذلت و سایر مصائب و مواهب طبیعی مشمول همین قانون هست، نعمتها و همچنین شداید و بلاها موهبت هست چون از هریک از آنها میشود بهره برداری های عالی کرد و همچنین ممکن هست که بلا و بدبختی شمرده شوند چون این امکان وجود دارد که هریک از انها مایه بیچارگی و تنزل شوند.
ادامه در پیام بعد...
@rahejavedan
#متن_کامل_صوت
#مصائب_و_سختیها ۵
#عدل
#پیام_سوم
#استاد_خانم_جاوید
پس هم از راه سختی میشود به سعادت رسید هم از راه ثروت و از هردو راه نیز ممکنست آدم به بدبختی برسد.
تاکید میکنم اینکه میگویم فقر،منظور فقری که نتیجه تنبیلی و بی تدبیری هست نیست، چون این یعنی نکبت و این مدل فقر نتیجه عمل ارادی خود انسانهاست.
بنابراین نعمت بودن نعمت بستگی دارد به نوع عکس العمل انسان در برابر نعمت و نقمت بودن و بدبختی بودن سختیها باز بستگی دارد به نوع عکس العمل انسان که اراده اش را قوی کند و صابر و خویشتندار باشد یا بی اراده باشد؛
بنابراین چیزی بلای مطلق هست که اثر عمل بد انسان و نیت بد انسان باشد، نکبت واقعی نتایج و آثار اعمال انسان هست اما بلایا و سختیها ، نکبت واقعی و بدبختی محسوب نمیشوند.
لذا خداوند، خودش برای تربیت و پرورش جان انسانها دو برنامه تشریعی و تکوینی دارد و در هر برنامه سختیهایی را گنجانده است.
در برنامه تشریعی عبادت را فرض کرده ؛ مانند عبادات مختلف، در برنامه تکوینی هم مصائب سر راه انسان ایجاد میشود.
روزه، حج، جهاد، انفاق، نماز، امر به معروف نهی ازمنکر، در اینها شدایدی هست سختیهایی هست که با تکلیف تشریعی ایجاد شده و صبر و استقامت در انجام انها موجب تکمیل نفوس و پرورش استعدادهای عالی انسانی و کاهش سختیهای نامطلوب هست؛
از آن طرف گرسنگی، ترس، تلفات مالی و جانی شرایطی هست که در تکوین پدید آورده شده و به صورت قهری انسان را فرا میگیرد و چون این بلایا، لازمه عالم طبیعت هست، اصلا انسان به این دنیا آمده است برای همین زمینه های امتحان...
در صوتهای قبلی اشاره شد که اولیای الهی از جمله حضرت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله وسلم)،امام علی علیه السلام؛حضرت زهرا سلام الله علیها، حضرت امام حسین علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها، بیشترین سختیهای عالم را کشیدند اما همه ی سختیهایشان از نوع سختیهای مبارک بوده است.
💎 به عنوان نکته آخر اینکه خلقت، عالمانه و هدفمند است چون هدف خلقت خلق انسانی بود که با تلاش و تعقل راه صحیحی را پیدا بکند پس لازم بود که جهان به این شکل خلق شود برای اینکه انسان یک موجود انتخابگرست و باید بتواند به مراتب مختلفی از تکامل برسد و در عرصه های مختلفی به کمال اختیاری برسد یعنی مظهر اختیار الهی شود باید در عالمی آفریده شود که طبیعت آن اقتضای تغییرات مختلف را داشته باشد، برای تحقق این انتخاب باید دو راه وجود داشته باشد؛ صعود و سقوط،خیر و شر، نامطلوب و مطلوب ... تا زمینه ای برای امتحان و انتخاب آگاهانه فراهم گردد.
وجود سختیها از آن جهت که از لوازم تکامل اختیاری انسان هستند بالطبع مورد اراده حقتعالی هم قرار گرفته اندو هم اراده حکیمانه الهی بالذات به این تعلق گرفته که انسان در سایه انتخاب خودش به بالاترین کمالات برسد لذا در این عالم که نظام احسن هست ،نظام کامل هست یعنی شامل همه مخلوقات هست باید انواع همه عواملی که زمینه های خیرات و شرور را جابحا کنند وجود داشته باشد.
با این آیه مبارکه از قرآن کریم، بحث را کامل میکنیم:
"...و عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شیئا و هو شر لکم و الله یعلم و انتم لا تعلمون(بقره216)"
طبق آیه شریفه، از جمله لطفهایی که عقل ما به آن نمیرسد و خدا خودش فرموده اینست که گاهی اموری در ظاهر برای ما نامطلوبند و ما اینها را شرور حساب میکنیم اما همین امور نامطلوب زمینه را برای کمالات بعدی فراهم میکنند؛ پس ان شاء الله همه مشکلاتی که سر راه زندگیمان می آیند را به شرط تدبیر و تلاش ، از جمله نعمتهای الهی بدانیم...
✨والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته✨
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم🌸
یامهدی💐
@rahejavedan