پویش موضوعی سوره قریش.docx
23.2K
#تفسیر_قرآن
#چشمه_حکمت
#تفسیر_سوره_قریش
#پویش_موضوعی
#سوره_قریش
📌 نگاشت 10: پویش موضوعی سوره قریش
✅فایل متنی پویش موضوعی سوره قریش حاوی بیش از300 نکته برای محققان قرآن پژوه،مربیان و کانون های قرآنی و کسانی که در کوتاه ترین فرصت می خواهند پیام های قرآنی را دریافت نمایند.
⏪ رحیق: یعنی باده ناب یعنی شراب بهشتی واژه ای برگرفته از آیه 25 سوره مطففین
🌿🌿🌿
✅ قرآن همراه است وهم راه
✳️همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
057.mp3
8.22M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی
#سوره_آل_عمران
#جلسه57
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
🔅 به هنگام فتنه ها و بلاها به قرآن پناه ببریم.
🖥با باز نشر مطالب ،(با لینک یا بدون لینک)مبلغ و پیام رسان آموزه های وحیانی باشید.
@rahighemakhtoom
#چشمه_حکمت
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_فیل
#سوره_فیل
🔅🔅🔅
📌نگاشت1:معرفی اجمالی سوره فیل
▪ سوره فیل، صد و پنجمین سوره و از سورههای مکی قرآن که در جزء سیام جای گرفته است.
▪ این سوره به این دلیل سوره فیل نامیده شده که به داستان اصحاب فیل میپردازد؛ اصحابی که به قصد خرابکردن کعبه از سرزمین خود حرکت کردند و خداوند مرغان ابابیل را به سوی آنان فرستاد و مرغان با باریدن کلوخهای سنگی بر سر آنان هلاکشان کردند.
▪ بنابر نظر برخی از مراجع تقلید، اگر کسی بخواهد سوره فیل را در نمازهای واجب یومیه بعد از سوره حمد بخواند، بنابر احتیاط باید سوره قریش را به همراه آن بخواند؛ زیرا این دو سوره در حکم یک سورهاند.
▪ در فضیلت تلاوت سوره فیل از امام صادق(ع) نقل شده است خواندن آن در نمازهای واجب موجب میشود در روز قیامت تمامی موجودات عالم شهادت دهند كه او از نمازگزاران بوده است؛ پس خداوند شهادت آنان را میپذیرد و دستور میدهد او را وارد بهشت کنند.
🔻🔻🔻
✅ قرآن همراه است وهم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
شان نزول سوره فیل.docx
15.4K
#چشمه_حکمت
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_سطح_متوسط
#تفسیر_سوره_فیل
#سوره_فیل
🔅🔅🔅
📌نگاشت2:معرفی اجمالی سوره فیل
-شان نزول-
درباره شأن نزول سوره فیل از امام سجاد(ع) نقل شده است:
🔹 ابوطالب به پیامبر(ص) گفت: آیا تو برای همه مردم مبعوث شدهاى، یا تنها قوم خودت مخاطب تو هستند؟ پیامبر پاسخ داد: «نه، برای همه انسانها مبعوث شدهام، از سفید و سیاه، عرب و عجم؛ من تمام کسانی را که بر قله کوهها و دریاها هستند، به این آیین فرا میخوانم، من تمام فارس و روم را دعوت میکنم». این سخن پیامبر(ص) به گوش قُرَیش رسید و موجب تعجب و حیرت آنان شد.
🔹 قریش به ابوطالب گفتند: آیا گوش به سخنان فرزند برادرت نمیدهى که چه میگوید؟ به خدا سوگند اگر مردم فارس و روم این سخنان را بشنوند، ما را از سرزمینمان میربایند و سنگهاى کعبه را قطعه قطعه جدا میکنند.
🔹 اینجا بود که خداوند درباره این سخنِ آنان که مردم فارس و روم خانه کعبه را متلاشى میکنند، سوره فیل را نازل کرد.[فتال نیشابوری، روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، ۱۳۷۵ش، ج۱، ص ۵۴–۵۵.]
⏪ مطلب کامل را از فایل پیوست شده بخوانید
🔻🔻🔻
✅ قرآن همراه است وهم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
برشی از #تفسیر_تسنیم_جلد_اول(70)
#کانال_قرآنی_رحیق(گنجینه آموزه های تفسیری)
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#سوره_حمد
#الحمد_لله_رب_العالمین
#بحث_روایی
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅🔅🔅
اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ (2)
📌 بحث روايي
✅ 12 ـ مرتبهي كامل حمد
عن السّجاد (عليه السلام): «فأنت عندى محمود وصَنيعك لدىّ مبرور. تحمدك نفسى ولسانى وعقلى حمداً يبلغ الوفاء وحقيقة الشكر حمداً يكون مبلغ رضاك عنّى فنجّنى من سخطك»[ صحيفهي سجّاديه، دعاي 51.].
▪ اشاره: انسان داراي درك، كار و كلام است و حامدِ حقيقي كسي است كه در مقامِ درك بفهمد كه همهي نعمتها از جانب خداي سبحان است، در مقام عمل هر نعمتي را در جاي خودش صرف كند و با زبان نيز اعتراف كند كه همهي نعمتها از آنِ اوست.
▪ چنين حمدي مقوم انسانيّت انسان است وگرنه اصل حمد در هر موجودي يافت مي شود. پس مرتبهي كمال حمد، فصلِ مقوّمِ انسان است و كسي كه فاقد آن مرتبه كمال است، از حدّ انسان معقول و مقبول نازل است.
🔅🔅🔅
✅ قرآن همراه است و هم راه
✳همواره با قرآن باشیم
@rahighemakhtoom
📌 تشکر حضرت آیت الله #جوادی_آملی از زحمات جامعه #پزشکی در مبارزه با كرونا
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی در پیامی، از جامعه پزشکی، وزیر محترم بهداشت، معاونانشان و از همه عزیزان و برادران و خواهرانی که سعی بلیغ در درمان بیماری ها و تامین بهداشت مردم در مقابل ویروس کرونا دارند، تشکر و قدردانی نمودند.
معظم له در این پیام، بیان داشتند:
خدای سبحان گاهی انسان را به نعمت امتحان می کند و گاهی به نقمت!
در سوره مبارکه فجر آمده است:
"فَأَمَّا الْإِنْسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ...."
آزمون الهی دو قسم است گاهی به رفاه است گاهی به رنج!
این بیماری خطرناک کرونا که عده ای را در جامعه گرانقدر و عزیز ما درگیر کرده، امیدواریم آنها که مبتلا نشده اند، از باب دفع بیماری مبتلا نشوند و خدا عنایت کند و آنها که مبتلا شده اند، از باب رفع بیماری، بر اساس " و نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ" شفا پیدا کنند.
از جامعه پزشکی، از وزیر محترم، از معاونانشان از همه عزیزان و برادران و خواهرانی که سعی بلیغ دارند در درمان بیماری ها و در تامین بهداشت مردم، متشکریم.
هم به بیماران شفاء عنایت کند
هم از این بزرگواران به احسن وجه بپذیرد.
🔅🔅🔅
کانال قرآنی رحیق(گنجینه آموزه ها و معارف تفسیری)
@rahighemakhtoom
🔅🔅🔅
کانال قرآنی رحیق(گنجینه آموزه ها و معارف تفسیری)
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅🔅🔅
کانال قرآنی رحیق(گنجینه آموزه ها و معارف تفسیری)
@rahighemakhtoom
📌 بخشی از خطبه178 نهج البلاغه مناسب این ایام است.
حضرت علی علیه السلام می فرمایند :
« به خدا سوگند ! هرگز ملتی از ناز و نعمت زندگی گرفته نشدند، مگر به کیفر گناهانی که انجام داده اند. اگر مردم به هنگام نزول بلاهاو گرفته شدن نعمت ها، با درستی نیت در پیشگاه خدا زاری کنند و با قلب های پر از محبت از خداوند درخواست عفو نمایند ، آنچه از دستشان رفته ، باز خواهد گشت و هر گونه فسادی اصلاح خواهد شد .»
التماس دعا 🙏
@rahighemakhtoom
#کانال_قرآنی_رحیق
#حدیث
#امالی
#شیخ_طوسی
#درس_خارج_فقه
#آیت_الله_خامنه_ای
#جلسه61 (یکشنبه 4-12-1398)
🔅🔅🔅
📌 دنیاگرایان و آخرت گرایان
... يا شيخ، إِن الدنيا خضِرةٌ حلوةٌ و لها أهلٌ، و إِن الآخِرة لها أهلٌ، طلقت أنفسهم عن مفاخرةِ أهلِ الدنيا، لايتنافسون فِيِ الدنيا، و لايفرحون بغِضارتِها، وو لايحزنون لِبؤسِها.
▪ دنبالۀ فرمایش امیرالمؤمنین«علیهالسلام» به پیرمرد شامی است، فرمود:
▪ یا شیخ! إن الدنیا خضِرةٌ حلوة، دنیا زیباست، باطراوت است، شیرین است .لذات دنیوی، پول، مقام، زن و فرزند، خانه و زندگی و عیش دنیا شیرین است، در این تردیدی نیست. و لها اهلٌ، کسانی هم اهلِ همین لذات و عیش و شیرینیِ دنیا هستند، دلشان به همینها خوش است. منطقشان هم این است که: ما میخواهیم زندگی کنیم ،خوش بگذرانیم. یک عده اینطورند،
▪ خداوند متعال در قرآن میفرماید: «من كان يرِيد العاجِلة عجلنا له فيِها ما نشاء لمِن نرِيد ( سوره مبارکه اسراء/18. )» آن کسی که فقط با چشم نزدیک بین عالمِ وجود را می بیند، مقصود او همین لذات نقد و زودگذر است. آن چیزهایی که خدای متعال در عالم غیب مقدر فرموده، آنرا چشمِ نزدیک بین نمی بیند! اما: «و من أراد الآخرة و سعی لها سعیها و هو مؤمن»، خدای متعال همه چیز را به او میدهد. اینجا هم میفرماید: این زیبایی و سرسبزی و شیرینیای که در دنیا هست، یک عدهای طرفدار دارد، برای این شعار میدهند، برای این حرکت میکنند.
▪ اما، و إن الآخرة لها أهلٌ، آخرت هم اهلی دارد، کسانی دارد، کسانی اهل آخرتند. اهل آخرت بودن، معنایش این نیست که انسان به کلی از لذائذ دنیا چشم بپوشد؛ نه ،«یأکل الطعام و یمشی فی الاسواق»، پیغمبران همینطور بودند. پیغمبر به آن رفیق خودشان که از خانه و زن و زندگی کناره گرفته بود، فرمودند: این چه کاری است که میکنی؟! من غذا میخورم، زن میگیرم، زندگی میکنم. پس معنای اهل آخرت بودن این نیست که انسان از دنیا صرفنظر کند، بلکه معنایش این است که برای او، دنیا مقصد نیست ،
▪ مقصد یک چیز دیگر است. طلقت انفسهم عن مفاخرة اهلِ الدنیا، طلقت یعنی: آزاد و رها شده است جانهای اینها از مفاخرۀ با اهل دنیا که من این را دارم، شما نداری! من به این مقام رسیدم، شما نرسیدی! و از این قبیل .
▪ لایتنافسون فی الدنیا، تنافس یعنی: چشم و همچشمی. در کار دنیا چشم و همچشمی نمیکنند، اینها اهل آخرتند. و لایفرحون بِغضارتِِها و لایحزنون لِبؤسِِها، اگر دنیا به آنها اقبال کرد، آنچنان خرسند نمیشوند که از توجه به خدا و راه خدا باز بمانند. اگر جلو افتادند، رفتار اینها نباید طوری باشد که به معنای غفلت از آخرت و غفلت از وظیفه باشد. و اگر عقب هم افتادند ،همینطور برای سختیِ دنیا و مشکلاتِ دنیا محزون و اندوهگین نمیشوند.
▪ این البته رتبۀ بالایی است، ماها ممکن است اندوهگین هم بشویم، ضعِاف النفوس، امثال بنده ممکن است محزون هم بشویم، لکن این حزن نباید عمق داشته باشد! بالاخره بگوییم میگذرد، خدای متعال انشاءالله یک طوری جبران میکند. نگاهمان به کرم و لطف الهی باشد. 1
1. امالی شیخ طوسی، صفحۀ 435.
🔅🔅🔅
💻برای ترویج ؛تبلیغ و انتشار آموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم.
@rahighemakhtoom
برشی از کتاب #سروش_هدایت(139)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
#مقام_زن
#پیام_ها_و_نکته_ها
#پيام_به_كنگره_فاطمه_شناسي
🔅🔅🔅
📌حضرت زهرا انسان کامل
▪ كمال انسانِ كامل در كَونِ جامع بودن او است كه گذشته از شمول صحنه انسانيت، فراگير حضرتِ لاهوت، جبروت، ملكوت و ناسوت است، و اين جمع، ممكن است مكسّر، و محتمل است سالم باشد.
▪ جامعيّت حضرت ختمي مرتبت صلي الله عليه و آله و سلم و كساني كه به منزله جان اويند و آن حضرت صلي الله عليه و آله و سلم از اينان محسوب مي شود، نظير «انا من حسين(عليهالسلام) » [بحار الانوار، ج 43، ص 261.]، از سنخ جمعِ سالم بوده، بلكه از مصاديق بارز آن خواهد بود، زيرا اين ذوات مقدّس در آن صُقع ربوبي، مظهر يگانگي تامّ و يكتايي كامل اند و هيچ موجود امكاني و مخلوقِ نيازمندي مانند اينان آيَتِ كبراي خداوند نبوده و مظهر تامّ الهي نيست، و هيچ گونه كثرت و دوگانگي بين آنان در صحنه عنداللّهي وجود ندارد: «...إنّ ارواحكم ونورَكم وطينَتكم واحدةٌ، طابَتْ وطَهُرَتْ بعضُها مِن بعضٍ، خَلَقكم الله انواراً فَجَعلكم بعرشه مُحْدقين... » [همان، ج 99، ص 129، زيارت جامعه كبيره.]؛ چه اينكه آن منزلتِ كبري منزّه از ذكورت و انوثت و مبرّاي از توليد و توالدست، زيرا همان طوري كه بامداد و شامگاه فرع وجود شب و روز است، در جايي كه مجالي براي ليل و نهار نباشد، موردي براي صباح و مساء نخواهد بود؛ «ليس عند ربّك صباحٌ ولامساء».
🔹 هم چنين مذكّر و مؤنث بودن و زن و مرد شدن از اوصاف جسم مادي است نه روح مجرّد، و در قلمرو تجرّد تام مجالي براي بدن طبيعي نيست، لذا موردي براي طرح مذكّر و مؤنث وجود ندارد.
🔹 در آن صُقع كه مجالي براي موجود مُستكفي نيست چه رسد به موجود ناقص، بلكه هر چه در آن مَوطن حضور دارد، موجود مجرّد تامّ است، بين حضرت علي بن ابي طالب(عليهالسلام) و حضرت زهرا)سلام الله عليها( كه كفوِ هم اند، همساني و هم سويي، و هماهنگي و هم آوايي كامل حاكم است؛ در آن مقامِ دلگشا كه جَمعِ جَمع است و در آن مقام دل انگيز كه شمع جَمع است، همتايي براي اهل بيت عصمت و طهارت(عليهمالسلام) نيست، نه از خود و نه از غير.
🔹 اما نفي همتايي به لحاظ خودِ اهل بيت(عليهمالسلام) از باب سالبه به انتفاي موضوع است، چون كثرتي بين خود آنان نيست تا همتايي يا غيرهمتايي در آن فرض شود، و اما نفي همتايي به لحاظ غير، چون هيچ بيگانه اي هم سنگ آنان نخواهد بود، از باب سالبه به انتفاي محمول است.
🔹 از شئون آشكارِ كَونِ جامع بودن، صاحب كرسي خلافت شدن و متولّي لواي ولايت بودن است كه در همه اين مراحل، حضرت صدّيقه كبري)سلام اللّه عليها(، چونان علي مرتضي(عليهالسلام) خليفه خدا و ولّي مطلق او است. البته جريان امامتِ تدبيري و رهبري امت اسلامي كه مسئوليت اجرايي است، مختص اميرمومنان حضرت علي بن ابي طالب(عليهالسلام) است.
💻برای ترویج و تبلیغ و انتشارآموزه های قرآنی خالصانه تلاش کنیم
@rahighemakhtoom