✳️ جستارهای قرآنی رحیق
📝معرفی اجمالی یاران امام حسین(ع)(3) ✅عابس ابیشبیب شاکری کیست؟! 📝گزارشی کوتاه؛مستند و خواندنی در ب
👆👆👆
🔹عابس نماز ظهر را با امام خواند و بعد از ظهر به میدان نبرد رفت و به شهادت رسید؛ اما به گفته برخی از معاصرین، هنگامی که امام حسین(ع) میخواست نماز ظهر عاشورا را اقامه کند عابس مقابل آن حضرت ایستاد و بدن خویش را سپر تیرهای بلا ساخت.
🔹آتش جنگ در روز عاشورا شعله ور گردید و زمانی که اکثر یاران امام حسین(ع) به شهادت رسیده و تعداد کمی باقی مانده بودند، عابس رو به غلام خود شوذب کرد و گفت: «می خواهی چه کنی؟»
شوذب گفت: «در کنار تو از فرزند رسول خدا(ص) دفاع میکنم.»
🔹عابس گفت: «غیر از این از تو انتظار نمیرفت... اگر امروز از تو عزیزتر کسی را داشتم، او را پیش از خود به میدان میفرستادم که امروز آخرین فرصت عمل است و فردا روز حساب است و عمل به کار نیاید..»
🔹عابس پس از شهادت غلامش - شوذب- نزد امام حسین(ع) آمد و خطاب به امام(ع) فرمود: «یا ابا عبدالله(ع)! به خدا سوگند روی زمین چه دور و چه نزدیک کسی نزد من عزیزتر و محبوبتر از شما نیست، اگر قدرت داشتم که ظلم را از شما به چیزی که عزیزتر از جان و خونم باشد دور کنم حتماً چنین میکردم.»
سپس گفت: «السّلام علیک با ابا عبدالله(ع) اشهد انّی علی هداک و هدی ابیک؛ سلام بر توای ابا عبدالله(ع)، من گواهی میدهم که بر راه شما و پدر شما استوارم و به راه راست هدایت مییابم»، پس از کسب اجازه از امام(ع) راهی میدان جنگ گردید.
🔹ربیع بن تمیم همدانی-که یکی از حاضرین در صحنه کربلا و از یاران عمربن سعد بود- میگوید: «چون دیدم عابس به سوی میدان میآید او را شناختم؛ من نبرد او را در جنگ ها دیده بودم و میدانستم که او از شجاعترین مردم است؛ پس به سپاه عمربن سعد گفتم: «این شخص شیر شیران است، این فرزند شبیب است، مبادا کسی به جنگ او برود؛» پس عابس مکرر فریاد میزد و مبارز میطلبید و کسی جرأت نمیکرد به میدان او برود.به فرمان عمربن سعد او را سنگباران کردند. در این هنگام عابس زره از تن به در کرد و کلاه خود از سر برداشت، و به سپاه کوفه حمله کرده و آرایش سپاه ابن سعد را به هم ریخت.
🔹ربیع بن تمیم میگوید: “به خدا سوگند او را دیدم که بیش از دویست نفر را تار و مار کرد؛ سرانجام با محاصره به او را شهادت رسانده و سر از بدنش جدا ساختند. و من شاهد بودم که سر عابس بن شبیب در دست مردانی دست به دست میشد و هر یک از آنان با هم منازعه میکردند تا کشتن او را به خود منسوب کنند. تا این که عمربن سعد گفت: «با هم ستیز نکنید، سوگند به خدا قسم یک نفر نمیتوانست این مرد را کشته باشد.»
پیکر بیسر عابس را امام حسین(ع) به خیمه مخصوص شهدا منتقل کرد؛ که بعد از واقعه عاشورا توسط قبیله بنیاسد به خاک سپرده شد.
🔹عابس نیز از جمله اصحاب و یارانی است که نام او در زیارت رجبیه امام حسین(ع) و زیارت ناحیه مقدسه مورد خطاب امام(ع) قرار گرفته است او در این زیارات این گونه مورد سلام و تحیت امام(ع) قرار گرفته است: «السّلام علی عابس بن شبیب الشّاکری؛ سلام بر عابس پسر شبیب شاکری.»
🔹شیخ عباس قمی نیز درباره او گفته است: السلام علیک یا عابس بْنِ ابی شبیب الشاکری اشْهَدُ انَّکَ مَضیت علی مامضی علیه البدریون و المجاهدون فی سبیل الله. درود بر توای عابس بن ابی شبیب شاکری، گواهی می دهم که تو به همان مسیری رفتی که اهل بدر و مجاهدان در راه خدا رفتند.
🍀🍀🍀
@rahighemakhtoom
📌شناخت آرایه های ادبی در قرآن -کنایه - (29)
﴿کَأَنَّهُنَّ بَیْضٌ مَّکْنُونٌ﴾ (الصّافات/ 49)؛ «گویی از (لطافت و سفیدی) همچون تخممرغهایی هستند که (در زیر بال و پر مرغ) پنهان ماندهاند (و دست انسانی هرگز آن را لمس نکرده است)» (مکارم شیرازی، 1373: 447).
🍀🍀🍀
🔹در این آیه، حوریان بهشتی به تخممرغهایی تشبیه شدهاند و وجهشبه نیز نیکویی چهره، رنگ بدن و تازگی است.
🔹البتّه واژة «بَیْضْ» در تفسیر اطیب البیان فی تفسیر القرآن و الکاشف کنایه از «زنان آزاد» است که نظر به غیر از زوج خود نیانداختهاند و غیر از زوج خود کسی به آنها نظر نکرده است (ر.ک؛ مغنیه، 1424ق.، ج 6: 338).
🔹هدف از کنایه در این آیه، «تعریض» است، چراکه از محتوای آیه، معنای دیگری استنباط میشود؛ یعنی همانگونه که تخممرغ مادامیکه زیر پَرِ مرغ محفوظ است، دستنخورده باقی میماند، حوریان نیز چنین هستند.
🔹به گفتة زرکشی، «عربها در کنایه از زنان آزاد، از واژة «بَیْضْ» استفاده میکردند» (زرکشی، 1415ق.، ج 2: 320).
#آرایه_ها #کنایه #قرآن_شناسی #بلاغت
🌱🌱🌱
🎙در انتشار آموزه های قرآنی رسانه باشیم.
🔅صفحه تفسير،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
روابط انسانی، خانواده، پدرومادر ۴.mp3
11.56M
📌و اما باور ما-(قسمت 282)
☑️#روابط انسانی- فرزندان و والدین 4
🔹بررسی آموزه های دینی با نگاه روایت معرفی اسلام به حضرت علی و خدیجه کبری علیهما السلام)
📙 پیامبر صلی الله علیه و آله برای نخستین بار چه معارفی را به نخستین پذیرندگان اسلام آموختند؟!
📼گفتارهای سید خادم صفحه قرآنی رحیق
🌱🌱🌱
#باور_ما
#باور_دینی #حدیث_خوانی #دینشناسی
🔅صفحه تفسير ،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
شب ششم محرم تقدیم شما عزیزان همراه
امام عاشقان عموجان تویی...
قاسم تو مور و سلیمان تویی...
من مجتبایم در دل لشکر...
الله اکبر الله اکبر ...
@rahighemakhtoom
استقلال فکری
دقت و اندیشه در شنیده ها
اکثریت پیرو هوی و هوس
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکنه توی خانهای قرآن خوانده نشه!
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔰 ائمه (علیهم السّلام) مرگ پذیر نیستند
💠 بیان نورانی #امیر_المومنین (سلام الله علیه) این است: ما " مرگ پذیر " نیستیم. اگر خدا درباره شهداء گفت، ما هم از طرف خدا می گوئیم: ما چه بمیریم، چه #شهید بشویم؛ برای همیشه زنده ایم! (یموت من مات منّا و لیس بمیّت)*، ما به اذن خدا ابدی هستیم که هستیم که هستیم!!
#زینب_کبری (سلام الله علیها) سوگند یاد کرد، فرمود: ابن زیاد! هر کاری که از دست اموی بر می آید، بکن؛ ما مُردنی نیستیم! (کد کیدک و اسع سعیک فو الله لاتمحو وحیناً)*، این #زینب کبری حرف پدرش را در شام زد! (حضرت امیر) فرمود: (یموت من مات منّا و لیس بمیّت). فرمود: ما مرگ پذیر نیستیم، علی مُردنی نیست، حسین مُردنی نیست؛ (علیهم افضل صلوات المصلّین)!
🌱🌱🌱
📌 نهج البلاغه / خطبه ۸۷
📌 الاحتجاج / جلد ۲ / صفحه ۳۰۹ _ (احتجاج زینب بنت علی بن ابی طالب ...)
📆 دماوند ؛ ۱۴۰۲/۰۴/۱۶
#آیت_الله_جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
📝معرفی اجمالی یاران امام حسین(ع)(4)
✅انس بن حارث کیست؟!
📝گزارشی کوتاه؛مستند و خواندنی در باره شهیدان نهضت عاشورا...
🍀🍀🍀
✳️انس بن حارث صحابی پیامبر
🔹اَنَس بن حارِث کاهِلی از اصحاب پیامبر(ص)، اهل کوفه و از شهدای کربلا. پدرش حارث بن نبیه جزو اصحابِ صُفِّه بود. او راوی حدیثی از پیامبر درباره کشته شدن امام حسین(ع) در کربلا است. وی در روز عاشورا رجزی خواند و آل علی را پیروان خدای رحمان و آل حرب (بنی سفیان) را پیروان شیطان نامید.
🔹انس از اصحاب پیامبر(ص) بود و گفتهاند در جنگ بدر و جنگ حُنَین شرکت داشته است. برخى نام او را مالک بن انس کاهلی دانستهاند. انس پیرمرد سالخوردهای از طایفه قبیله بنیاسد بود.پدر او حارث بن نبیه نیز از اصحاب پیامبر و جزو اصحاب صفه بوده است.
📝انس بن حارث از پیامبر(ص) نقل کرده:
إنَّ ابنی هذا -یَعنی الحُسین- یُقْتَل بِأرضٍ یقالُ لَها كَربلاء فَمَنْ شَهِدَ ذلك مِنْكُم فَلْیَنْصُرْهُ
این پسرم (یعنی حسین) در سرزمینی که به آن کربلا گفته میشود، کشته میشود. پس هر یک از شما آن را درک کرد، او را یاری کند.»
🔹به گفته بَلاذُری،(تاریخ نگار) اَنَس که در کوفه زندگی میکرد، برای پرهیز از وارد شدن در جنگ، از کوفه خارج شد. او در منزلگاه قصر بنی مقاتل گفتگوی امام حسین(ع) با عبیدالله بن حر جعفی (که او نیز با همین قصد از کوفه خارج شده بود) را شنید و پس از آن نزد امام آمد و گفت:
به خدا سوگند از کوفه خارج نشدم جز به این سبب که همانند عبیدالله بن حر، جنگیدن با تو یا جنگیدن در کنار تو را ناخوش داشتم، ولی خداوند یاری تو را در دلم انداخت و به همراهی با تو برانگیخت.»
🔹ولی به نقل برخی دیگر از منابع او در کربلا به امام حسین(ع) پیوست.
🔹بنا بر نقل برخی منابع، اَنَس قبل از عاشورا به خواست امام حسین(ع) نزد عمر سعد رفت تا او را موعظه کند. وقتی بر عمر سعد وارد شد، بر او سلام نکرد. عمر گفت: چرا بر من سلام نکردی؟ مگر من مسلمان نیستم؟ انس گفت: به خدا سوگند تو مسلمان نیستی، چون میخواهی پسر رسول خدا(ص) را بکشی. عمر سر به زیر انداخت و گفت به خدا سوگند میدانم قاتل حسین در آتش است، ولی گریزی از اجرای فرمان امیر عبیدالله بن زیاد نیست.انس نزد امام حسین(ع) بازگشت و ایشان را از سخن عمر سعد آگاه کرد.
🔹انس در روز عاشورا از امام حسین(ع) اجازه گرفت و به میدان رفت و چنین رجز خواند:
... همانا آل علی پیرو خدای رحمان هستند و آل حرب (بنی سفیان) پیرو شیطانند.
او پس از کشتن هیجده نفر به شهادت رسید. نام او در زیارت ناحیه مقدسه (غیر معروفه) آمده است.
🍀🍀🍀
@rahighemakhtoom
کهف 7.mp3
16.9M
💢تفسیر سوره کهف جلسه هفتم
☑️حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا رنجبر
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
#استاد_رنجبر #رنجبر #سوره_کهف #کهف
🌱🌱🌱
🎙انتشار تفسیر صوتی استاد رنجبر روزهای دوشنبه
🔅صفحه تفسير،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
روابط انسانی، خانواده، پدرومادر ۵.mp3
12.51M
📌و اما باور ما-(قسمت 283)
☑️#روابط انسانی- فرزندان و والدین 5
🔹بررسی آموزه های دینی با نگاه روایت معرفی اسلام به حضرت علی و خدیجه کبری علیهما السلام)
📙 پیامبر صلی الله علیه و آله برای نخستین بار چه معارفی را به نخستین پذیرندگان اسلام آموختند؟!
📼گفتارهای سید خادم صفحه قرآنی رحیق
🌱🌱🌱
#باور_ما
#باور_دینی #حدیث_خوانی #دینشناسی
🔅صفحه تفسير ،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
هدایت شده از 🎇تماشاگه راز🎇
.
🔰 چرا " لا یوم کیومک یا اباعبدالله "؟
💠 در جریان #کربلا گفته شد: (لا یوم کیومک یا اباعبدالله)*. از نظر مصیبت درست است، از نظر شهادت درست است، از نظر اسا رت درست است؛ صحنه هیچ کدام از ائمه (علیهم السّلام) صحنه کربلا نبود. امّا آن جهت دیگر قضیه این است که بیگانه برای هیچ کسی به اندازه شهادت #حسین_بن_علی سرمایه گذاری نکرده! برای #سید_الشهداء خیلی سرمایه گذاری کردند. در سه عصر، سه سرمایه های سنگینی نهادند و صرف کردند.
🔹عصر اوّل فقهایشان را، علمایشان را، مفسّران شان را، سیاستمداران شان را، تاریخ نگاران شان را تهییج کردند که هر کدام یک نظر خاصی بدهند، تا از مجموع آنها این فتوا در بیاید که " حسین بن علی " خروج کرده، خارجی است و مهدور الدّم است! اینکه می گویند " خارجی است " نه یعنی اهل حجاز نیست؛ همه می شناختند این حسین بن علی است، این سی هزار سربازی که آمدند، همه پای منبر پدرش بودند!
🔹در مقطع دوّم آن است که باورشان شد عبادت حسین بن علی مقبول نیست. وقتی که شب #عاشورا مهلت گرفتند، فرمود: (فان استطعت ان توخّرهم انّ العشیه فافعل فانّی احبّ الصّلاه له و کثره الدّعاء و الاستغفار)*، آنها گفتند چرا نماز می خوانی؟ نماز شما که مقبول نیست!! این دو.
🔹در مقطع سوم باز علماء و فقهاء و مورّخان و محدّثان شان را با دادن عطایای فراوان وادار کردند که احادیث زیادی جعل کنند که عاشورا روز بابرکتی است، هر چه خواستید ذخیره کنید در روز عاشورا ذخیره کنید، عاشورا روزی است که آدم به حوّا هبوط کرده، عاشورا روزی است که کشتی نوح به جودی نشسته، عاشورا روزی است که ذات اقدس اله آتش را بر ابراهیم خلیل گلستان کرده، عاشورا روزی است ...؛ (عاشورا) شده روز با برکت!! این که ما می گوئیم: (هذا یوم تبرّکت به بنو امیّه)*، تنها برای قتل او نیست؛ سه گروه در سه عصر، با بودجه های سنگین کاری کردند که کربلا را لوث کنند؛ مع ذلک (قد ملاء الخافقین)! بنابراین در جریان کربلا که گفتیم: (لا یوم کیومک یا اباعبدالله)؛ تنها مساله شهادت و عطش و کشتن و اسارت نبود؛ این سه گروه در سه نسل و سه عصر و سه مصر، سه کار سنگین کردند تا ثابت کنند کربلا به حق بود!!
🌱🌱🌱
📌 الامالی للصدوق / صفحه ۱۱۶
📌 الارشاد للمفید / جلد ۲ / صفحه ۹۰ و ۹۱
📌 المصباح للکفعمی / صفحه ۴۸۴
📋 همایش مبلّغین (ماه محرّم)
📆 مدرسه فیضیه قم ؛ ۱۳۸۷/۱۰/۰۴
#آیت_الله_جوادی_آملی
#عقل_سرخ
@rahighemakhtoom
السلام عليك يا علي بن موسى الرضا
به توفيق الهی تشرف و آستانبوسی مضجع نورانی حضرت امام رئوف روزی بنده شد و بنا بر وظیفه ایمانی نایب الزیاره و دعاگوی شما عزیز بزرگوار هستم.
امید که زیارت حریم حرم رضوی روزی همه شیفتگان ایشان گردد.
ارادتمند سید محمد عبداللهی مشهد الرضا ۳مرداد
1905. DINE FETRI. OSTAD AZIMI.MP3
18.41M
📖دین شناسی فطری (جلسه نوزده-پنج)
📼استاد حجت الاسلام و المسلمین عظیمی
🔅پاسخ به پرسش های اساسی هستی 🔅
#دین_شناسی #فطرت #دین_فطری
#استادعظیمی
🌱🌱🌱
🌱همواره پیام رسان آیات الهی باشیم.🌱
🔅 تفسير و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
هدایت شده از 🎇تماشاگه راز🎇
#زیست_مومنانه
راه امام شهید رو درست بشناسیم
مراقب باشیم آدرس کوچه بن بست بهمون ندن!
🔅مجال عیش سخنی از جنس زندگی، با ما همراه باشید.
@majaleezendegi
baghare72-2.mp3
25.64M
📌 درسگفتارهای طرح مطالعاتی تفسیر المیزان و تسنیم
🎤استاد دکتر علی غلامی
📁 بررسی تفسیر سوره مبارکه بقره (صوت ۱۷۰)
شیوا و روان.مستند و عالمانه ،کلاسیک و ارائه مصادیق روز و کاربردی
📃انتشار روزهای زوج هفته
#زمزم_معرفت #دکتر_علی_غلامی #دکتر_غلامی #غلامی
🌷🌷🌷
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
📝معرفی اجمالی یاران امام حسین(ع)(5)
✅قاسط بن زهیر بن حرث تغلبی کیست؟!
📝گزارشی کوتاه؛مستند و خواندنی در باره شهیدان نهضت عاشورا...
🍀🍀🍀
🔹قاسط بن زهیر بن حرث تغلبی، منسوب به قبیله تغلب بود، از این رو در کتاب ابصار العین نام او در شمار شهدای تغلبی آمده است.
🔹به گفته محمد بن طاهر سماوی (۱۲۹۲-۱۳۷۰ق) در کتاب ابصار العین، قاسط از سپاهیان امام علی (ع) در جنگهای جمل، صفین و نهروان بوده، از این رو از او در جنگها به ویژه صفین سخن به میان آمده است. همچنین سماوی وی را از اصحاب امام حسن(ع) نیز دانسته است.
🔹قاسط در کوفه زندگی میکرد، پس از ورود امام حسین(ع) به کربلا، به همراه برادرانش کردوس و مقسط شبانه به سپاه امام پیوست و در روز عاشورا به شهادت رسید.
🔹به گفته ابن شهر آشوب، وی از شهیدان کربلا در حمله نخست سپاه عمر بن سعد بوده است.
🔹در زیارت الشهدا، از او و برادرش کردوس با عبارت «السلام علی قاسط و کردوس إبنی زهیر التغلبیین»» به عنوان شهدای کربلا یاد شده است.
جهت شادی روح قاسط بن زهیر و دو برادر شهیدش صلوات
🔅صفحه تفسیر و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom
Al-jumua01.mp3
4.44M
🎤 تفسیر سوره جمعه علامه جوادی آملی
📋جلسه اول
🌱🌱🌱
#آیت_الله_جوادی_آملی #جوادی_آملی #تفسیر_سوره_جمعه #سوره_جمعه #جمعه
🌷🌷🌷
🔅روزهای انتشار شنبه و چهارشنبه 🔅
🔅صفحه تفسیر،قرآن شناسی و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌معرفی محتوای سوره مبارکه جمعه
🔷سوره مبارکه «جمعه» در مدينه نازل شد. فضاي مدينه آشناي با معارف قرآن بود، زيرا تقريباً سيزده سال گاهي بلاواسطه گاهي مع الواسطه، مردم مدينه با معارف قرآن آشنا شدند.
🔷سورهاي که در مدينه نازل شد به عنوان سوره «جمعه» در آغازش چند عنصر محوري دارد:
🔹يکي اينکه جهان را معرفي ميکند که جهان چيست؟
🔹دوم جهانآفرين را معرفي ميکند که جهانآفرين کيست؟
🔹سوم رسالتي که از جهانآفرين تنزّل کرده است آن را تبيين ميکند
🔹چهارم وظيفه جامعه انساني که در اين جهان چگونه زندگي کنند که با جهان هماهنگ باشد، يک؛ مظهر جهانآفرين بشود، دو.
🟣اما آن عنصر اوّل که جهان را معرفي ميکند ميفرمايد هيچ کافري در نظام هستي نيست؛ يعني آسمان کافر نيست، زمين کافر نيست، فضا کافر نيست. هيچ ستارهاي کافر نيست، هيچ سنگي، هيچ جمادي، هيچ حجري، هيچ شجري کافر نيست.
🔹همه موجودات تسبيحگوي حق هستند. ادارک دارند، خدا را ميشناسند. نيازهاي خود را با خدا در ميان ميگذارند و او را منزّه از هر نقص ميدانند، زيرا معناي تسبيح اين است که اين موجود به نقص خود پي ميبرد، يک؛ و مييابد که اين نقص قابل علاج است، دو؛ و ميفهمد تنها کسي که اين نقص را برطرف ميکند کيست، سه؛ و اين نقصها را با استمداد او برطرف ميکند، چهار؛ او را ميستايد و قدرشناسي ميکند، پنج. اين کار تسبيح است. ﴿يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِي السَّماوَاتِ وَ مَا فِي الأرْضِ﴾، هيچ سنگي کافر نيست، هيچ شجري کافر نيست، همه تسبيحگوي او هستند. کفر در تکوين اصلاً راه ندارد. صدر و ذيل ايمان است.
🌱🌱🌱
📝فرازی از #درسگفتار سوره جمعه جلسه اول (تمام بحث را در صوت فوق گوش کنید)
آیت الله #جوادی_آملی #تفسیر_سوره_جمعه#سوره_جمعه #جمعه
🔅صفحه تفسیر،قرآن شناسی و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
روابط انسانی، خانواده ،پدرومادر ۶.mp3
12.8M
📌و اما باور ما-(قسمت 284)
☑️#روابط انسانی- فرزندان و والدین 6
🔹بررسی آموزه های دینی با نگاه روایت معرفی اسلام به حضرت علی و خدیجه کبری علیهما السلام)
📙 پیامبر صلی الله علیه و آله برای نخستین بار چه معارفی را به نخستین پذیرندگان اسلام آموختند؟!
📼گفتارهای سید خادم صفحه قرآنی رحیق
🌱🌱🌱
#باور_ما
#باور_دینی #حدیث_خوانی #دینشناسی
🔅صفحه تفسير ،قرآن شناسی و قرآن پژوهی رحیق
@rahighemakhtoom