🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۱🌷
معافیّت از جهاد:
در توضیحات صفحه ی 196 کمی با ماجرای جنگ تبوک آشنا شدیم. این آیات به یکی دیگر از حوادث عبرت آموزی اشاره می کند که در آن سرگذشت مهم، پیش از حرکت لشکر اسلام از مدینه رخ نمود. در جنگ تبوک، به سبب وجود دشمن قدرتمندی مانند امپراتوری روم شرقی، از سوی پیامبر بسیج همگانی اعلام شد و تمام مسلمانانی که شروط شرکت در جهاد را داشتند، مأمور شدند که برای حرکت به سوی دشمن آماده شوند. اگرچه یک روی سکّه ی آن اعلام عمومی، ضرورت جنگی بود، روی دیگرش، امتحان دشواری بود که مؤمنان راستین را از مسلمانان ظاهری مشخّص می کرد؛ زیرا مقصد، بسیار طولانی، و وضعیّت آب و هوایی مسیر، بسیار بد بود. به همینسبب، از همان ابتدای کار، منافقان بی ایمانی نزد پیامبر آمدند و با آوردن بهانه هایی بی اساس، از آن حضـرت خواستند که آنان را از شرکت در جنگ معاف کند. در مقابل، برخی از افراد باایمان نیز به دلایل موجّهی نمی توانستند در جنگ شرکت کنند، و همین باعث شد که از سوی افراد نادان مورد تهمت قرار گیرند و به نفاق و ترس از جهاد متّهم شوند.
به همین علت، خداوند در این آیات، به هر دو گروه اشاره می کند، و گروه یکم، یعنی منافقان بهانه جو و دروغگو را به عذابی دردناک تهدید می کند، و گروه دوم، یعنی افراد باایمانی را که به جهاد در راه خدا علاقه داشتند و مشکلات و کمبودهایی باعث نرفتن آنان به میدان جنگ شده بود، تبرئه می کند؛ کسانی که بر اثر پیری یا نقص عضو، ضعیف و ناتوان بودند و قدرت جنگ نداشتند، یا بیمار بودند، یا کسانی که هزینه ی تهیّه ی ابزار جنگ را نداشتند. امّا نکته ی مهم و اساسی در مورد این افراد، این است که نباید شرکت نکردن آنان در جنگ، باعث بی تفاوتی شان نسبت به جهاد و مجاهدان شود. از این رو در صورتی از نظر اسلام مورد سرزنش نیستند که «از هرگونه خیرخواهی مخلصانه برای خدا و پیامبر دریغ نکنند» (اِذا نَصَحُوا لِله وَ رَسُولِه). آری، اگرچه چنین افرادی از حضور در جبهه معاف اند، باید در پشت جبهه و در هر جایی از سرزمین اسلامی که قرار دارند، همواره با مال و زبان و تمام نیرویشان، از دین خدا و پیامبر او و جهادگران دفاع کرده، جایگاه دشمن را تضعیف کنند. در آیه ی 92، از کسانی سخن گفته شده که با شور و اشتیاق نزد پیامبر آمدند و از او درخواست کردند که مرکبی در اختیارشان بگذارد تا در جهاد شرکت کنند؛ ولی پیامبر فرمود که چنین امکانی وجود ندارد. در آن هنگام، آن مسلمانان راستین، نه تنها از این که نتوانستند در جهاد شرکت کنند، خوشحال نشدند، بلکه از شدّت اندوه، همچون ابر بهاری گریستند. شنیدنی اینکه بر اساس روایتی از پیامبر، چنین افرادی که واقعاً عذر دارند و در دل آرزو می کنند که با جهادگران همراه باشند، در پاداش و افتخارات مجاهدان شریک هستند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
«تحقیقات نشان داده هر کودکی به طور متوسط در هر سه دقیقه یک اشتباه میکند».
📍و بزرگترها هستند که از این #اشتباه یا به عنوان یک #تجربه و #یادگیری برای کودک، استفاده میکنند...
📌 یا اشتباه را دلیلی برای تخریب #عزتنفس و ایجاد #خودپنداره منفی در کودک قرار میدهند.
#والدین
#تربیت_فرزند
#تربیت_کودک
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مامان و بابای من مقتدرند!
🔻 فرض کنید این جمله از زبان یک کودک است که: «من یک روز دستم خورد، پارچ یادگاری #مادربزرگ که در آن شربت بود، افتاد و شکست!»
❓️ رفتار یک #مادر_مقتدر چگونه میتواند باشد؟
کودک ادامه میدهد: «مامان #ناراحت شد و من را صدا کرد تا با هم شربتها و خورده شیشهها را جمع کنیم. در این حالت من #مدیریت در بحران را از مامان خود یاد گرفتم».
🔹️ اما اگر مادر غیر مقتدر در خانه بود میگفت: دست و پا چلفتی! من چقدر در زندگی باید از تو بکشم! حواست را جمع کن! مگر کور بودی؟!
🎙استاد مدرسی
#اقتدار
#والدین
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 #کلیپ_تصویری
🎙حاج آقا مجتبی تهرانی رحمةالله علیه
✅ هر بنده ای که اطاعت از خدا کند، خداوند او را واگذار به غیر نمی کند❗️
#حدیث_زندگی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
026.mp3
2.01M
🎙 رابطه صحیح زن و شوهر
⭕️ چگونه به فرزندان خود جرات و جسارت بدهیم؟
🔴 #دکتر_حبشی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5992159507466158617.mp3
1.7M
✅ ترتیل صفحه ۲۰۲ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولیزاده
✅ با ترجمه روان و زیبای استاد مرحوم دکتر قادرپناه.... مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 9
سوره مبارکه التوبة
صفحه 202
يَعْتَذِرُونَ إِلَيْكُمْ إِذَا رَجَعْتُمْ إِلَيْهِمْ ۚ قُلْ لَا تَعْتَذِرُوا لَنْ نُؤْمِنَ لَكُمْ قَدْ نَبَّأَنَا اللَّهُ مِنْ أَخْبَارِكُمْ ۚ وَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلَىٰ عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (94)
هنگامى که [از تبوک ]به سوى آنان بازگشتيد براى شما عذر مى آورند. بگو: عذر نياوريد که ما هرگز از شما باور نمى کنيم. خدا ما را از خبرهاى شما آگاه کرده است، و به زودى خدا و رسول او عمل شما را مى بينند [که توبه مى کنيد يا نه؟ ]سپس به سوى داناى نهان و آشکار باز گردانده مى شويد، و از آنچه مى کرده ايد به شما خبر مى دهد. (94)
سَيَحْلِفُونَ بِاللَّهِ لَكُمْ إِذَا انْقَلَبْتُمْ إِلَيْهِمْ لِتُعْرِضُوا عَنْهُمْ ۖ فَأَعْرِضُوا عَنْهُمْ ۖ إِنَّهُمْ رِجْسٌ ۖ وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ (95)
به زودى منافقان وقتى به سويشان بازگشتيد براى شما به خدا قسم مى خورند که از آنان چشم پوشى کنيد، پس از آنان روى بگردانيد زيرا آنان مجسمّه پليدى اند، و به سزاى آنچه مرتکب مى شدند جايگاهشان جهنّم خواهد بود. (95)
يَحْلِفُونَ لَكُمْ لِتَرْضَوْا عَنْهُمْ ۖ فَإِنْ تَرْضَوْا عَنْهُمْ فَإِنَّ اللَّهَ لَا يَرْضَىٰ عَنِ الْقَوْمِ الْفَاسِقِينَ (96)
براى شما قسَم مى خورند که از آنان راضى شويد. پس اگر شما از آنان راضى شويد [خدا راضى نمى شود ]زيرا خدا از مردم فاسق راضى نخواهد شد. (96)
الْأَعْرَابُ أَشَدُّ كُفْرًا وَنِفَاقًا وَأَجْدَرُ أَلَّا يَعْلَمُوا حُدُودَ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (97)
اعراب صحرانشين کفر و نفاقشان شديدتر است و سزاوارترند که حدود آنچه را خدا بر رسولش نازل کرده است ندانند و خدا دانا و حکيم است. (97)
وَمِنَ الْأَعْرَابِ مَنْ يَتَّخِذُ مَا يُنْفِقُ مَغْرَمًا وَيَتَرَبَّصُ بِكُمُ الدَّوَائِرَ ۚ عَلَيْهِمْ دَائِرَةُ السَّوْءِ ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (98)
و بعضى از اعراب صحرانشين آنچه را انفاق مى کنند خسارت مى شمرند و براى شما حوادث بد را انتظار مى برند. حادثه بر آنان باد. و خدا شنوا و داناست. (98)
وَمِنَ الْأَعْرَابِ مَنْ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَيَتَّخِذُ مَا يُنْفِقُ قُرُبَاتٍ عِنْدَ اللَّهِ وَصَلَوَاتِ الرَّسُولِ ۚ أَلَا إِنَّهَا قُرْبَةٌ لَهُمْ ۚ سَيُدْخِلُهُمُ اللَّهُ فِي رَحْمَتِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (99)
و بعضى از اعراب صحرانشين به خدا و روز بازپسين ايمان دارند و آنچه را انفاق مى کنند مايه تقرّب نزد خدا مى شمارند، و موجب دعاى پيغمبر مى دانند. آگاه باشيد که آن وسيله تقرّبى است براى آنان. به زودى خدا آنان را به رحمت خود در مى آورد. همانا خدا آمرزگار و رحيم است. (99)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۲🌷
از هم نشینی با مردگان بپرهیزید!:
پس از بازگشت لشکر اسلام از تبوك، منافقانی كه با بهانه های بی اساس از شركت در جهاد طفره رفته بودند، با سرزنش شدید مسلمانان روبرو شدند . از این رو با ذلّت و خواری سوگند دادند كه مسلمانان از توبیخ و سرزنش آنان دست بردارند. خداوند نیز به مسلمانان دستور داد كه با منافقان كاری نداشته باشند؛ البته نه برای اینکه آنها چنین تقاضایی كرده بودند؛ بلكه بدین علّت كه آنان آنقدر بی ارزش اند كه حتّی نباید با ایشان هم كلام شد. نكته ی جالب توجه این که آیه در مورد دلیل بی توجّهی مسلمانان به منافقان می فرماید: «إِنَّهُمُ رِّجس»؛ یعنی آنان پلید هستند. گویی خداوند نمی خواهد چیزی از كثیفی و ناپاكی منافقانِ بی ایمان به مؤمنان پاك برسد؛ زیرا نشست و برخاست با افراد آلوده، كم كم باعث آلودگی انسان می شود. این جمله به اصل مهم تأثیرپذیری و تأثیرگذاری در روابط انسان ها اشاره می کند. قرآن كریم و پیشوایان دین، بر انتخاب دوست و هم نشین خوب و دوری از دوستی و معاشرت با افراد آلوده تأكید فراوانی کرده اند. در روایتی می خوانیم كه پیامبر به مسلمانان فرمود:
«چهار چیز، دل و جان انسان را به تباهی می كشاند. یكی از آن ها، هم نشینی با مردگان است.»
آنان عرض كردند: «ای پیامبر خدا، منظور از هم نشینی با مردگان چیست؟» حضرت فرمود: «منظور، هم نشینی با كسانی است كه راه ایمان را گم كرده و از احكام خدا منحرف شده اند.»
در روایت دیگر از پیامبر گرامی می خوانیم: «فرزانه ترین مردم، كسی ست كه از [هم نشینی با] مردم نادان فرار كند.»
در حدیث دیگر می خوانیم كه حواریون به حضرت عیسی عرض كردند: «ای روح الله، با چه كسی نشست و برخاست كنیم؟»
او فرمود:
«با کسی که دیدنش شما را به یاد خدا بیندازد و صحبت کردنش بر علم و دانش شما بیفزاید و رفتار و کردارش شما را به آخرت [و بهشت] تشویق کند.»
آری، تأثیرپذیری از هم نشین آن قدر اهمّیّت دارد که پیامبر گرامی ما فرموده است:
«انسان بر اساس دین و راه و رسم دوست و هم نشین اش زندگی می کند.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✨وقتی حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) میخواستند حضرت زهرا(سلام الله علیها) را صدا کنند از تعابیری همچون «نفسی لک الفدا: یعنی جان علی به فدایت» «حبیبتی زهراء»، «بنت رسول الله» و «زهرا جان» استفاده میکردند.
همچنین 🌸حضرت فاطمه (سلام الله علیها)🌸 نیز از تعابیری همچون «روحی لک الفدا :روح من به فدایت»، ابالحسن و« علی جان» استفاده میکردند.
🔹زیبا صداکردن زن و مرد، یکی از برترین شیوهها برای ابراز محبت است و نوعی شخصیت دادن به طرف مقابل محسوب و بیتردید باعث استحکام بیشتر کانون خانواده میشود و فرزندان با مشاهدۀ این رفتار، متوجه درسی بزرگ و زندگیساز که مورد رضایت پروردگار است، میشوند.
🔸پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در حدیثی در اهمیت این موضوع میفرماید: سه چیز است که محبت شخص را درباره دیگری خالص میکند ...، یکی از آنها این است که طرف مقابل را به اسمی صدا بزند که وی میپسندد.
📚 (کافی، ج2، ص643)
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✨﷽✨
🔴مراقب باشیم، لذتهای گذرا ما را از رستگاری محروم نکند
✍مردی نابینا درون قلعهای گرفتار شده بود و نومیدانه میکوشید خودش را نجات دهد. چاره را در این دید که با لمسکردن دیوارها، دری برای رهایی پیدا کند.
پس، گرداگرد قلعه را میگشت و با دقت به تمام دیوارها دست میکشید. همچنان که پیش میرفت با چندین در بسته روبرو شد اما به تلاش و جستجو ادامه داد.
ناگهان برای لحظهای دست از دیوار برداشت تا دست دیگرش را که احساس خارش میکرد لمس کند، درست در همان زمان کوتاه، مرد نابینا از کنار دری گذشت که قفل نشده بود و چه بسا میتوانست رهاییاش را به ارمغان آورد، پس به جستجوی بی سرانجامش ادامه داد.
بسیاری از ما در تکاپوی دستیابی به آزادی و خوشبختی هستیم، متاسفانه، گاهی تلنگری شبیه خارش دست، لذتهای گذرا یا چیزهایی از این دست، ما را از جستجو و دستیابی به دری گشوده به سوی رهایی و رستگاری محروم میکند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✨﷽✨
🔴رزق چیست؟
✍رزق کلمه ای است بسیار فراتر از آنچه مردم می دانند.
زمانی که خواب هستی و ناگهان، به تنهایی و بدون زنگ زدن ساعت بیدار میشوی؛ این بیداری؛ رزق است، چون بعضیها بیدار نمیشوند.
زمانی که با مشکلی رو به رو می شوی خداوند متعال صبری به تو می دهد که چشمانت را از آن بپوشی، این صبر، رزق است.
زمانی که در خانه لیوانی آب؛ به دست پدر یا مادرت می دهی این فرصت نیکی کردن، رزق است.
گاهی اتفاق می افتد که در نماز حواست با گفته هایت نباشد؛ ناگهان به خود می آیی و نمازت را با خشوع می خوانی این تلنگر، رزق است.
یکباره یاد کسی میفتی که مدتهاست از او بی خبری و دلتنگش می شوی و جویای حالش، این یادآوری؛ رزق است.
رزق واقعی رزق خوبی هاست. نه ماشین نه درآمد، اینها رزق مال است که خداوند به همه ی بندگانش می دهد، اما رزق خوبی ها را فقط به دوستدارانش می دهد.
و در آخر همین که عزیزانتان هنوز در کنارتان هستند و نفسشان گرم است و سلامت؛ این بزرگترین رزق خداوند مهربان است.
🌷 زندگيتون پر از رزق
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌀مشخص کنید در تربیت کودک، نجار هستید یا باغبان؟
🔸نجار چیزی که خودش بخواهد میسازد، ولی باغبان، #استعداد بذر و نهال را شکوفا میکند!
🔹نجار با همه هنرمندی اش به چوبی بیجان شکل می دهد و باغبان به نهال استمرار جان!
🔸آیا کودک را طبق خواسته های خود میسازید؟ یا تلاش میکنید استعدادهایش شکوفا شود؟
#فرزندپروری
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil