6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🔹 چرا #رهبری ،شورایی نشد ؟
⬅️ قوه قضاییه هم زمانی شورایی بود، به هزار تا مشکل برخوردیم !
منبع: #قانون_اساسی و پاسخ گویی #ولی_فقیه
سخنرانی استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
#انقلاب_اسلامی
#شورای_رهبری
#جمهوری_اسلامی
#استادحسن_رحیمپورازغدی
#رحیمپورازغدی
#رحیم_پور
#رحیمپور
#رحیمپور_ازغدی
#رحیم_پورازغدی
#رحیم_پور_ازغدی
#استادرحیمپورازغدی
#دکتررحیمپورازغدی
#حسن_رحیمپورازغدی
#دکترحسن_رحیمپورازغدی
#حسن_رحیم_پورازغدی
#دکتر_پورازغدی
#دکتر_حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
⭕ چالشی در "فلسفه علم" از منظر پاسدارشهید محسن فخریزاده(۳)
شهیدترور، سردارپاسدارمحسن فخریزاده وهمه شهدای هستهای را باید ازجمله شهدای تمدنسازی معاصر ایرانی،اسلامی دانست که درنقطه وصل فیزیک وفلسفه، نظریه پردازی کردهاند. او به منظر اپیستمولوژی صدرایی در فلسفه علم و شباهتی میان"آزمایش فیزیکی" با"تعقل فلسفی" توجه میداد که چگونه فیزیکدان برای شناخت طبیعت، چارهای جز دخالت در آن ندارد و همین دخالت دانشمند، واقعیت را از موقعیت "ماقبل شناخت"یعنی از نفسالامر پیشین خارج میکندو بنابراین آنچه دانشمند درطبیعت، شناسایی میکند همان موجود قبل ازشناسایی نیست. برای مشاهده الکترون باید از فوتون بهره برد اما به محض تماس فوتون با الکترون، وضعیت درهم میریزد ودیگر این الکترون، آن الکترون نیست. این نکته گرچه در فیزیک کلاسیک هم شناخته شده بوداما ارزش عملی آن را نمیدانستند. در فیزیک و در علوم آزمایشگاهی، امکان علم دقیق به واقعیت پدیده مادی با قطع نظر از دخالت دانشمند(که برای درک آن پدیده، ضروری است) وجودندارد. در سطح سادهتر وقتی دماسنج را وارد آب میکنید تا دمای آن را اندازه بگیرید، از آب، انرژیهایی میگیرید و به آن انرژیهایی میدهید؛ پس آب اندازهگیری شده، آب دیگری است و در هیچ آزمایشگاهی، "آب پیش از اندازهگیری" عینا قابل اندازهگیری نیست و انحراف محاسبه هرگز به صفر نمیرسد. در فیزیک جدید نیز فوتون، کوچکترین ابزار مشاهده با کمترین تاثیر در واقعیت، نمیتواند مانع خطا شود و البته چارهای از این خطا در فیزیک نیست.
برادر شهید میپرسد وقتی در فیزیک، "عالم و معلوم" بر یکدیگر تاثیری چنین متقابل میگذارند به حدی که واقعیت نفسالامری، جدا از دخالت فیزیکدان و فیزیکدان بدون تاثر از آزمایش، قابل آزمایش نیست چرا مثلا به معرفتشناسی ملاصدرا و علمالنفس حکمت متعالیه توجه نکنیم که چگونه در "نظریه تجرید" صدرایی، مراتب ادراک، وابسته به میزان تجرید است، یعنی با تجرید ناقصتر به "ادراک حسی" و وقتی بیشتر شود به "ادراک خیالی" و با تجرید کاملتر به "ادراک عقلی" میرسیم؛ بنابراین پابهپای مراحل ادراک، هم "درککننده" و هم "درکشونده"، هر دو ارتقا مییابند. آنچه مانع ادراک وجهی از حقیقت میشود از عوارض ماهیت نیست بلکه نحوه وجود و عینا خود واقعیت است که ماهیت با آن موجود میشود و این یعنی که سخن از یک مرتبه از یک حقیقت نیست بلکه با تجرید کمتر، به واقعیت محسوس، با تجرید بیشتر به صور خیالی و آنگاه به ادراک عقلی ارتقا مییابید.
بنابراین شناخت حقیقت نفسالامری هم مستقل از ادراک فیلسوف ممکن نیست و این محدودیت، ناشی از محدودیت ابزار و امری عارضی نیست بلکه ذاتی و ناشی از تاثیر متقابل ناظر و منظور در یکدیگر است.
برادرمحسن به حوزه و دانشگاه یادآوری میکند که بسیاری سرفصلها در فلسفه اسلامی اعم از سینوی و صدرایی و اشراقی و حتی عرفان نظری وجود دارند که هنوز در مورد اثرگذاری و اثرپذیری آنها در فلسفه علم و از جمله فیزیک بحث جدی و پیگیر نشده است.
شهید سپس به چالشهایی اشاره میکند که گفته میشد فیزیک جدید در حوزه معرفت تجربی، فلسفی و حتی عرفانی به وجود آورده که علاوه بر اینکه توسط پارهای نحلهها برای اثبات حقانیت خود به غلط، سوءاستفاده شده، هر دسته از فیلسوفان فیزیک نیز در باب مهمترین چالش به وجود آمده پاسخی متفاوت دادند. یکی "نقض علیت"، دسته دیگر، تغییر در مفهوم "نظریه اندازهگیری" و...
اما برادر فخریزاده، چالش عمده به وجود آمده را خودزنی و زیر سوال بردن فیزیک از طریق ضربه به "ارزش معلومات تجربی" میداند، چه از این پس، معلوم نخواهد بود که یافتههای علوم تجربی تا چه میزان بازنمود واقعیت هستی و هستی واقعی است؟
نظریه پرداز شهید، مثال میزند که اینشتین بر اساس یافتههای ماکس پلانک برای نور، ماهیتی دوگانه قائل بود و آن را از سویی ذره و "فوتون" و از طرفی "موج" دانست و این یک چاله معرفتی است زیرا وقتی در یک آزمایش، خاصیت موجی نور و در دیگری خاصیت ذرهای آن مشاهده شود یعنی بسته به نوع ترتیبات آزمایش، "نور" هربار یکی از خواص خود را بروز میدهد و این پدیده در کل طیف الکترومغناطیس جاری است.
فخری زاده یادآوری میکند که "دوبروی" نیز تأسی به "اینشتین" میکند حال آنکه سؤال مهمتر این بود که اصولا فوتون چیست؟ و ذره مادی الکترون در واقع و نفسالامر چیست؟ موج است یا ذره یا حالتی دیگر از وجود؟ ماهیت الکترون چیست پیش از آنکه به مشاهده درآید؟ نه فیزیک و نه فلسفه پاسخی ندادند و با آنکه حدود صد سال از تکامل این دو نظریه میگذرد حتی یک پیشنهاد تجربی هم ارائه نشده است.
شهیدمحسن در مثالی دیگر این وضعیت را در تئوریهای آرایش ذرات در هسته اتم به پرسش میگذارد. کدام مدل هستهای، جامع نظریهها و قادر به توجیه همه آزمایش هاست؟ پاسخ این است که هیچ کس نمیداند.
@rahimpoor_azghadi
⭕️ برادر محسن فخریزاده(۴)
(فیزیک، فلسفه، عرفان و آنگاه خون)
بسمه تعالی
چهارمین یادداشت حسن رحیم پور (ازغدی) بپاس خون پنجمین شهید ترور هسته ای سردار فخری زاده به طرح برخی اندیشه های شهید در فیزیک کوانتوم ، مقایسه نظریه ملاصدرا و انیشتین و مقوله زمان نسبی پرداخته است:
twitter.com/rahimpourazqadi
پرسش بعدی برادر محسن این بود که چرا فیزیک کوانتومی نمیداند وضعیت الکترون موجود در اتم در گذر از یک تراز به تراز دیگر چگونه است؟ چرا تنها از واقعه، خبر میدهد. چرا برای نحلههای عملگرا و پوزیتیویست نیز اساسا مهم نیست که الکترون در جریان این گذر چه وضعی دارد و تنها تشنه فایده عملی آن است؟
جان ما تشنه دانایی است اما در هیچ یک سیراب نمیشود. حال آنکه طرح همین پرسشهای جواب نداده، تضمین پیشرفت علم است و همین چالش اساسی در هر دو مکتب فیلسوفان علم است که فیزیکدان را به سکون و قناعت میکشاند، همان اتهامی که اینان دیگران را بدان متهم میکردند. علم بی این سؤالات، رشد نمیکند و هر چه مانع تحقیق بیشتر در علم شود محکوم به شکست است.
اما البته شهید هستهای ما همین "نمیدانم"های انبوه فیزیک جدید را درعین حال، حسن بزرگ آن نسبت به فیزیک نیوتنی میداند که مدعی"همه چیزدانی" و صد البته ناشی از جهل مرکب و مفرط بود.
اما این "نمیدانم"ها همان "نمیدانم" هایزنبرگی نیست که اصالت آن هنوز مشکوک باشد مگر به طریقی بتوان این دو را به هم مربوط کرد که این هم بنظر ایشان، شدنی است. شهید محسن مینویسد تشریح چگونگی این ارتباط در برنامههای کاری اینجانب است که به حول و قوه الهی به آن خواهم پرداخت. سردار شهید فخریزاده از نسبیت انشتین میگوید که چگونه نسبیت نیوتنی را که ناظر به مکان و سرعت بود به نسبیت زمان، تعمیم داد و اینکه در این جهان بینی، دیگر زمان، ترازوی ثابتی نیست که حوادث با آن سنجیده شود. بلکه نوع حرکت، چگونگی زمان را مشخص میکند پس دیگر "زمان مرجع" نداریم مگر بتوانیم چارچوب مرجع اینرسی را بیابیم ولی ایشان میپرسد مگر چنین چارچوبی در جهان مادی در دست داریم؟
با این محاسبه، هر ناظر در دستگاه مختصات خاص خود، زمان خاص خود را دارد و حوادث را از منظر خود بیان می کند که با ناظر مستقر در چارچوب مرجع دیگر و با شرایط دیگر متفاوت میشود و این اساس حتی در فیزیولوژی موجودات مادی هم اثر می کند. حال از میان دو روایت دو ناظر متفاوت از حادثه واحد، کدام درست است؟
ایشان میگویند برای من جالب است که میان نسبیت انیشتین و آنچه جناب ملاصدرا سه قرن قبل از انشتین و همزمان با نیوتن، بازبان فلسفی استنباط و طرح کرده چه نسبتی دارد وقتی میگوید برای هر حرکتی، زمانی ویژه همان متحرک است؟
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
99-9-14_sh4.mp3
25.4M
🔉 #بشنوید
🔰سخنرانی استاد حسن رحیمپور ازغدی با موضوع: پدران دموکراسی از ولایت مطلقه می گویند(2)
( فراقانون "قانونی" ، "دیکتاتوری خوب" نیست )
نشست ("ولایت مطلقه فقیه" و "دولت مدرن")_ بمناسبت سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی_ ۱۳۹۵
#چند_دقیقه_برای_تفکر
#شبکه_چهار
📅 پخش: ۹۹/٠۹/۱۴
🆔 @rahimpoor_azghadi
99-9-14_sh1.mp3
30.24M
🔉 #بشنوید
🔰سخنرانی استادحسن رحیمپور ازغدی با موضوع: "مذاکره" ؛ هدف یا وسیله؟
( مرز "دیپلماسی مقاومت" با" دیپلماسی ذلت ")
نشست ( چگونه "مبارزه و ایمان" را به "قمار و برد و باخت" تبدیل کنیم؟ ) پائیز ۱۳۹۴
#طرحی_برای_فردا
#شبکه_یک
📅 پخش: ۹۹/٠۹/۱۴
🆔 @rahimpoor_azghadi
99-9-13_sh-ofogh.mp3
22.72M
🔉#بشنوید
🔰سخنرانی استاد حسن رحیمپور ازغدی با موضوع: تهدید دشمن" ؛ "بهانه تسلیم" یا "انگیزه مقاومت"؟
( مسابقه تسلیحاتی؟ نه ، قدرت بازدارندگی؟ آری )
بزرگداشت مجاهد بزرگ "حسن تهرانی مقدم" و شهدای هوافضا و واحد های موشکی_ نشست ("ترس"، عامل بردگی و فقر)_ ۱۳۹۶
#طرحی_برای_فردا
#شبکه_افق
📅 پخش: ۱۳۹۹/٠۹/۱۳
🆔 @rahimpoor_azghadi
9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🔹 کم آدم داریم به جامعیت #امام ...
🔹 همین الان شما قدر #رهبری رو نمی دونید ...
⬅️ اعتراف مسعود رجوی : چیزی که ما تو آینه نمیدیدیم این پیرمرد تو خشت خام میدید ...
منبع: #حوزه های علمیه،تداوم خط #انبیا ...
سخنرانی استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🔹 به بقیه چیکار داری ؟!
⬅️ اگر منتظری بقیه به وظایفشون عمل کنن بعد تو عمل کنی ، معلوم میشه #دین نداری ...
منبع: #حوزه های علمیه،تداوم خط #انبیا ...
سخنرانی استاد #حسن_رحیم_پور_ازغدی
#انقلاب_اسلامی
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
⭕️ "۱۶ آذر" و پاسخ به پرسشهایی در
مفهوم شناسی "جنبش دانشجویی"(۱)
بسم الله المعلم
شانزده آذر هم رسید و در ایام کرونایی در حاشیه ماند. رحیم پور بمناسبت آذر ماه که از جهاتی، یک ماه دانشجویی و یادآور سالگردهایی چون "بسیج دانشجویی"، "روز دانشجو" ، تاسیس "شورای انقلاب فرهنگی" و "هفته وحدت حوزه و دانشگاه" است، نخستین یادداشت از سلسله پرسش و پاسخهای دانشگاهی را منتشر کرد:
twitter/rahimpourazqadi
🔻 پرسش(۱): مفهوم جنبش دانشجویی، آیا بیشتر، بار سیاسی دارد یا آکادمیک؟
پاسخ) جریان شناسی تشکلهای دانشگاهی و کارکرد سیاسی آنها در متون جامعهشناسی سیاسی و مطالعات جنبشهای اجتماعی صدسال گذشته، موضوع بحث و نظریه پردازی چپ و راست جهانی بوده، حتی در این حد که آیا چیزی به نام "جنبش دانشجویی"، اصلا معنادار هست یا نیست؟
بخشی از تحلیل ها این بوده که اولا دانشجوی جنبشی عمدتاً حلقهی رابط میان راس و قاعده درجنبشهای اجتماعی و یا نقطه وصل رهبران با تودههای ناراضی بوده و به همین دلیل، نقطهی حساسی است که اگر نمیبود آن دو نمیتوانستند بدرستی به یکدیگر جوش بخورند.
خصلت دوم آن که این حلقه، کاملا عملگرا است. دانشجو، جوان است و جوان، موجودی دو بعدی است، سکهای قیمتی که دو رو دارد. از سویی وابستگی و بنابراین محافظه کاری و شهوت توجیهگری در او کمتر است اما از سوی دوم، تحریکپذیری، فقر تجربه و جوهر کم حوصله و عشق او به شتاب و احیانا عدم اشرافش به همه ابعاد یک معضل اجتماعی، اورا احیانا درمعرض خطا و ابتدا افراط و سپس تفریط قرارمیدهد. جوان، عملگرا و یک کنشگر فعال و در عین حال، به لحاظ تئوریک، گاه منفعل است گرچه کنجکاوی، گشودگی و پذیرندگی جوانانه، بهنوبه خود یک ظرفیت مثبت تئوریک در او ایجاد میکند بخصوص که نوعا جرات طرح پرسشهای رادیکال و ریشهای و مهمتر از آن، صداقت هزینه دادن و جرئت پیگیری دارد و به طور خاص در مورد تیپ دانشجو، باید بلوغ ذهنی و اطلاعات عمومی او بویژه با امکانات سایبری امروز را بر آن افزود و از این جهت، دیرتر از بقیه اقشار، بازی میخورد. پس باید هر دو لبه توقعات خود را صیقل داد چون ظرفیتهای دانشجویی کاملا دو بعدی است و بنابراین در مطالعات جنبشها، توامان فرصت و تهدید، تلقی شده است.
سومین خصلتی که مورد توجه قرار گرفته این بوده که جنبش دانشجویی را اساسا تمام کنندهی خوبی برای هیچ مسئلهای نمیدانند، نه تمامکننده و نه معمولاً حتی آغازگر بلکه در این تحلیل، این نهاد عمدتاً نقش کاتالیزور دارد تا یک ایده را به جنبش و مطالبه تبدیل کند. این ظرفیت در آن هست که تشدید کننده باشد اما نه آغازگر و نه پایانبخش، مگر در موارد بسیار خاص.
و به یک معنا این تحلیل، جنبش دانشجویی را همواره، " گروه فشار" به معنای مثبت آن میداند. اینها نمونهای از تحلیلهای آکادمیک در مورد جنبش سیاسی دانشجویی است.
ادامه دارد...
🆔 @rahimpoor_azghadi
11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🔹 آقا ،شما بالاخره #جمهوری هستید یا #اسلامی ؟ هم جمهوری هم اسلامی که نمیشه !
⬅️ جمهوریت قالب و فرم #نظام است و اسلامیت محتوای آن ...
استاد #حسن_رحیم_پور
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
8.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🚫 آیا میشود گفت کارهای #دولت خیانت است؟؟
⬅️ نه هنوز زوده این حرف بزنیم، اینا خیانت نیست ...
منبع: سخنرانی #مذاکره ؛ هدف یا وسیله؟ 👈 پاییز ۹۴ 👉
استاد #حسن_رحیم_پور
#روحانی
#نظام
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
@rahimpoor_azghadi
99.9.21.sh1.mp3
21.64M
🔉 #صوت_کامل
🔰سخنرانی استادحسن رحیمپور ازغدی با موضوع: یک دوراهی؛ از "ما نمیتوانیم" تا "نوآوری و خودباوری" ("آذر ۳۲" و "اخگر ۹۹")
نشست ( دو خط موازی؛ "انقلاب" ، "انفعال" و خطر "حاجی واشنگتن"ها )_ روز دانشجو _ ۱۶ آذر ۱۳۹۷
#طرحی_برای_فردا
#شبکه_یک
📅 پخش: ۹۹/۰۸/۲۱
🆔 @rahimpoor_azghadi