💠با نگاهی کوتاه به آموزهِهای اسلامی، در باب تعلیم و تربیت، دانسته میشود که آموزش گسیخته از واقعیّت یا بریده از کاربرد و عمل، در اسلام پذیرفته نیست؛ مثلاً حضرت علی (علیهالسّلام) میفرماید:
- «حِفْظُ العِلْمِ الفَحْصُ»(اصول كافی ، ج 1، ص48)؛ جستوجوی مطلب، موجب تثبیت آن خواهد شد. منظور این است که فراگیر، برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود، تلاش نماید، تفکّر کند، منابع را ببیند، و … .
ـ «اعقِلُوا الخبرَ عَقلَ دِرَایةٍ لا عقلَ رِوایةٍ»(غررالحكم، ص 46.)؛ مطالب را تحلیل كنید، نه اینكه فقط شنونده و بعد گوینده باشید.
- «كُونُوا نَقَّادَ الكَلامِ»(المحاسن، ج 1، ص 229)؛ نقاط ضعف و قوت مطالب را بهدست آورید و فقط شنونده نباشید.
💠گسترش پژوهش در نظام آموزشی حوزه های علمیه، در گرو تعامل سازنده تمام بخشهای آموزشی و پژوهشی است و هیچیک از آنها به تنهایی نمیتوانند به بهبود وضع پژوهش در حوزه های علمیه، کمک کنند. بنابراین، پیشرفت در این زمینه، نیازمند عزمی ملّی در این خصوص است.
آموزش پژوهش محور ضرورت ها، چیستی و چگونـگی
✳️اطلاع رسانی فراخوان «بیست وپنجمین همایش کتاب سال حوزه » در سال جاری به منظور شناسایی و معرفی آثار برترحوزویان
ثبت نام اینترنتی در سایت http://bookr.ismc.ir
آخرین فرصت ارسال آثار:
پایان اردیبهشت 1402
معاون محترم پژوهش حوزه های علمیه خبر داد:
بهرهمندی از امتیاز پذیرش مقاله برای سامانهی پژوهشگران برای آثار راه یافته به مرحله تفصیلی جشنواره علامه حلی(ره)
حجت الاسلام والمسلمین مقیمی معاون پژوهش حوزههای علمیه گفت: یکی از اقدامات مهم معاونت پژوهش حوزه های علمیه راه اندازی سامانه پژوهشگران است که در آن آثار علمی منتشره طلاب ثبت میشود. با این حال
برخی از طلاب و اساتید این دغدغه را دارند که در این سامانه آثار غیر منتشره ثبت نمی شود. باتوجه به پی گیری های انجام شده مقرر شد از سال ۱۴۰۲ برای تشویق طلاب و اساتید محترم به نگارش علمی،
امکان ثبت آثار غیرمنتشره ی شرکت کنندگان برادر و خواهر در دوره جدیدِ جشنواره علامه حلی ره که مقالات آنها به مرحله ارزیابی تفصیلی راه یافته اند، در سامانه پژوهشگران نیز امکان ثبت آن فراهم شود.
وی تاکید کرد باتوجه به شروع ثبت نام پانزدهمین دوره جشنواره علامه حلی، طلاب و اساتید محترم تا ۱۵ مرداد فرصت دارند تا آثار قلمی خویش را در سامانه جشنواره ثبت نمایند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
https://pazhuhesh.ismc.ir/
@riismc I معاونت پژوهش
هدایت شده از صدرا مازنی
جشنواره علامه حلی(ره) به عنوان یک رویداد فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی
در کتاب «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی» که به عنوان درس عمومی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی در دانشگاه و به عنوان یکی از سرفصلهای دروس معارف تدریس میشود، جشنواره علامه حلی(ره) به عنوان یکی از 9 رویداد فرهنگی و تمدنی ایران اسلامی ذکر شده است.
این کتاب که توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها منتشر شده، به بررسی 14 قرن تکاپوی تمدنی ایرانیان و مسلمانان از ظهور اسلام تا دوران معاصر میپردازد.
@jhelli_ir
هدایت شده از پاورقی
💠دوره پژوهش تابستانه در واحدهای آموزشی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
💠طلاب محترم جهت کسب اطلاعات تفصیلی و ثبت نام به واحدهای آموزشی سراسر کشور مراجعه فرمایند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
https://pazhuhesh.ismc.ir/
@Riismc | معاونت پژوهش
@pavaragi
هدایت شده از پاورقی
💠 مرحله اول دوره تربیت مدرس مهارت های پژوهشی استان یزد
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
💠این دوره از ۲۲ خردادماه ۱۴۰۲ آغاز و طی سه مرحله تا پایان تیرماه تحت اشراف معاونت پژوهش حوزه های علمیه ادامه خواهد یافت.
💠 دوره یادشده به صورت منطقهای، با میزبانی معاونت پژوهش حوزه علمیه استان یزد و با حضور داوطلبین استان های یزد، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان خواهد بود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
https://pazhuhesh.ismc.ir/
@Riismc | معاونت پژوهش
@pavaragi
نکته کاربردی در نگارش پیشینه تحقیق
درج فهرستی از تحقیقات گذشته در پیشینه تحقیق خطا است!
باید مشکلات و نقاط ضعف آثار قبلی از بعد روش و محتوا بیان شود. محقق باید بیان کند که فلان آثار چه حوزههایی از بحث را بیان نکرده یا احیاناً اگر بیان شده است، چه ضعفی در حل مسئله داشتهاند. آنگاه باید رویکرد خویش را برای حل مشکلات بیان شده بنگارد.
#محمدصدرا_مازنی
@pavaragi