پرسش و پاسخ با آقا سید
❓#سوال1825:
⚜ #شرعی
ایا این واقعی هست
حکمش همین هست که نوشته؟؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی :
یکی از اسباب محرمیت در فقه، شیردادن به طفل شیرخوار با ضوابط و شرایطی خاص است. مهمترین این شرایط چنانچه در رساله مراجع ذکر شده، عبارت است از اینکه: 1. کودک شیر را به طور مستقیم از پستان زنی بخورد که به واسطه حمل شیردار شده است، نه اینکه در گلویش ریخته شود؛ 2. شیری که میخورد خالص باشد و با چیز دیگری مخلوط نشده باشد؛ 3. طفل به واسطه بیماری، شیر خوردهشده را قی نکند؛ 4. طفل 2 سال تمام نشده باشد و 15 بار یا یک شبانهروز کامل تا حدیکه سیر شود، شیر بخورد؛ بهطوریکه بگویند با شیرخوردن استخوان او محکم شده و گوشت روییده است و...
اما در این رابطه مسائلی وجود دارد که بررسی چند استفتاء در این زمینه میپردازیم.
- سؤال: چنانچه فرزندی بهمدت یک هفته از شیر مادر از سینه بهصورت دائم استفاده کند، چه کسانی به فرزند شیرخورده محرم میشوند و آیا محرمیت او با برادران وی نیز صادق است؟
پاسخ: آیتالله سیستانی میفرمایند: طفل شیرخورده بر شیردهنده و شوهری که شیر از اوست و اولاد مادر رضایی خود، محرم است.
- سؤال: زنی به بچهای به طور کامل شیر داده است؛ به طوریکه آن زن، مادر رضاعی طفل محسوب میشود. آیا فرزندان این زن نسبت به برادر و خواهر طفلِ رضیع محرم هستند یا خیر؟
پاسخ: آیتالله نوریهمدانی ایشان را محرم نمیدانند.
- سؤال: اگر زنی نوه دختری یا پسری خود را شیر دهد، چه حکمی دارد؟
پاسخ: حضرات آیات بهجت، نوریهمدانی، تبریزی، سیستانی و صافیمعتقدند: شیر دادن به نوه دختری موجب حرمت است، آیتالله نوریهمدانی در ادامه میفرمایند: ولی در نوه پسری موجب حرمت نمیشود.
- سؤال: اگر خواهرى بچههاى خواهر خود را شیر دهد، آیا این خواهر به شوهرخواهرش محرم مى شود؟ ضمناً حکم فرزندان او چه خواهد شد؟
پاسخ: آیتالله بهجت میفرمایند: محرم نمىشود و فرزندان دیگر غیر از شیرخوار، به همدیگر محرم نمىشوند.
- سؤال: زنی چندین سال قبل به نوه دختری خود شیر داده است. حال بعد از گذشت چندین سال، که صاحب فرزندان زیادى شدهاند فهمیدهاند که به همدیگر حرام هستند و باید از هم جدا شوند عولى خانواده او و فرزندانش ناراحت هستند. در این رابطه اگر مى شود راهنمائى فرمایید. در ضمن تکلیف بچهها چه مى شود؟
پاسخ: آیتالله صافی در تشریح چنین حالتی میفرمایند: چنانچه شیر خوردن بهمقدارى بوده که باعث نشر حرمت هست، دختر بانوى مذکوره به شوهرش حرام ابدى است و باید از یکدیگر جدا شوند و محتاج به طلاق نیست؛ ولى چون بعداً زوجین حکم و یا موضوع را فهمیدهاند، اولاد آنها که در خلال این مدت بهوجود آمدهاند، در حکم حلالزاده هستند و از آنها ارث مىبرند، ولى اگر شک داشته باشید که شیر خوردن بهقدرى که شرعاً موجب نشر حرمت مى شود بوده یا نه و طریق شرعى هم براى اثبات آن در بین نیست، به ازدواج دختر مرضعه با شوهرش ضرر نمىزند و به قوت خود باقى است.
آیتالله مکارم شیرازی در درس خارج فقه خود تاکید کرد: برخی می گویند اگر مادربزرگ بچه ای، بچه را شیر دهد، مادر اصلی این بچه در خانه شوهر حرام ابدی می شود؛ ما درباره این مسئله مطالعه زیادی کرده و به این نتیجه رسیدیم که موجب حرام ابدی نمی شود.
به گزارش ایسنا، آیت الله مکارم صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم به یکی از مسائل شرعی که در فضای مجازی با حاشیههایی همراه بوده است، اشاره کرده و گفت: برخی میگویند اگر مادربزرگ بچهای، بچه را شیر دهد، مادر اصلی این بچه در خانه شوهر حرام ابدی می شود؛ ما درباره این مسئله مطالعه زیادی کرده و به این نتیجه رسیدیم که موجب حرام ابدی نمی شود.
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1826:
⚜️ #شرعی
درباره موسیقی و حد حلال و حرامش بفرمایید.
.
.
📚 پاسخ بر گرفته از سخنرانی های #حجت_الاسلام_انجوی_نژاد :
✅ سخنرانی حجةالاسلام سید محمد انجوینژاد
یازدهمین جلسه تشکل عقیدتی - سیاسی «آحاد حزب الله»
03 / 06 / 1392 - حسینیه سیدالشهدا (ع)
موضوع : اوصاف الاشراف «قسمت دهم»
* مطلب نهیای اراده : موسیقی.
دو مدل موسیقی داریم.
در مورد موسیقی یک بحث عوامانه داریم که می گوید موسیقی حلال، حلال است، اما اگر زیاد گوش کنید بر اعصاب و روانتان تأثیر می گذارد.
موسیقی به این معنا که شما خو بگیرید و به موسیقی عادت کنید و در نبود موسیقی احساس کمبود کنید، اراده تان را تخریب می کند ولو حلالِ حلال و درستِ درست با هارمونی کامل؛ موسیقی ای که خطی است، نه دورانی.
تعریف موسیقی خطی و دورانی :
دوران یعنی حالتی از حرکت، نقطه صفر، بعد به سمت اوج، بعد به سمت فرود. حالت دوران، آرامش بخش است. در معماری اسلامی، از معماری گنبدی و گردی شکل استفاده می شود. یعنی استفاده زیاد از معماری ای که در آن بی زاویه است. یعنی معماری دارای فراز و فرود. لذا گنبد به انسان آرامش می دهد. پشت منبرها هم از زمان قدیم دورانی بوده است.
در موسیقی های کلاسیک ( پیانو و گیتار ) دوران وجود دارد. از پایین شروع می کند، آرام آرام جسم و روح شما با هارمونی به اوج می رود و وقتی به اوج رفت و شما احساس لذت کردید، آرام آرام فرود می آید. این موسیقی دورانی است، غربی یا شرقی.
موسیقی خطی از اوج شروع می کند و در اوج هم تمام می کند. یعنی مستقیم است. ضربآهنگ های تند. مثل رپ، هوی متال و راک.
موسیقی خطی به شدت روی اعصاب اثر می گذارد و باعث نا آرامی می شود و به شدت اراده را ضعیف می کند.
در بحث دوران در معماری، حتما و حتماً در منازل و جاهای مختلف، تزئینات تان طوری باشد که در آن حالت گنبد و دوران زیاد باشد. مثلاً گچبری ها و یا محراب درست کردن ها و تابلوهایی که به دیوار می زنید طوری باشد که بتواند به ذهن آرامش دهد، مخصوصاً اتاق کودک.
اگر دقت کرده باشید، بالای تختخواب های کودک یک حالت گنبدی دارد. یعنی اگر بخواهید توری هم بکشید، این حالت را دارد. برای اینکه وقتی بچه می خواهد بالا را نگاه می کند، آرامش پیدا کند.
در بحث موسیقی هم همین گونه است، موسیقی خطی اراده را تضعیف می کند. اما وقتی موسیقی دورانی شد، در اراده تأثیر مثبت دارد، به شرط اینکه اعتیاد به موسیقی پیدا نکنید.
لذا می گویند موسیقی سنتی آرام بخش است، چرا آرام بخش است؟ چون قواعد موسیقی را رعایت می کند.
در غرب هم موسیقی دورانی زیاد است. این موضوع در خیلی از آثار مشهور پیانو کاملاً در غرب رعایت می شود. یا موسیقی های شرقی مثل موسیقی ژاپن و چین به شدت دورانی است. اصلاً از موسیقی خطی استفاده نمی کنند.
مداحی و قرائت قرآن هم دارای همین آثار هستند. یعنی ما به سمت اوج حرکت داریم و فرود داریم.
وقتی یکدفعه با خط و ضربآهنگ بالا شروع و تمام می شود، انسان احساس نا آرامی می کند. لذا موسیقی های خطی در مداحی، در شور به کار می رود. چون در شور تو باید نا آرام باشی. مثلاً فرض کنید با موسیقی خطی روضه بخوانید، هیچکس تحریک نمی شود. نه برای سینه زدن و نه برای گریه کردن.
بنابراین موسیقی ای که بر اراده تأثیر منفی دارد، موسیقی خطی است، از آن بپرهیزید.
به هر چیزی که اعتیاد داشته باشید، اراده را ضعیف می کند. اما روی موسیقی روایت داریم.
حضرت امام (ره) هم می فرمایند : تأثیری که موسیقی بر تضعیف اراده دارد، هیچ چیز دیگری ندارد. این جمله امام خیلی خطرناک است.
پیشنهاد من مشخصاً این است که اگر برادران و خواهران می خواهند از موسیقی استفاده کنند، محتوای موسیقی حتماً آموزنده باشد، آن هم به مقدار کاملاً محدود. نباید موسیقی جزء برنامه های ثابت روزانه تان باشد. با توجه به فرمایش حضرت امام (ره) خیلی باید دقت کرد.
در فقه اسلامی و در بین حکمای ما سه مدل نگاه به موسیقی وجود دارد :
1. گروهی موسیقی را مطلقاً حرام می دانند.
2. گروهی یک قسمتی از موسیقی را حرام و یک قسمتی را مباح می دانند.
3. گروهی موسیقی را واجب می دانند.
امام محمدغزالی جزء کسانی است که موسیقی را واجب می داند. در احوال خیلی از عرفا داشتیم که از موسیقی استفاده می کردند. مولوی در اشعار بر سماع و موسیقی خیلی تأکید می کند.
تأیید نمی کنیم، اما می گوییم این سه نظریه وجود دارد. یعنی به این سادگی نمی توانید بگویید که نظریه عرفا این است که موسیقی گوش ندهید. در احوالات مولوی، بوعلی، ابوریحان، امام احمد و محمد غزالی داریم که موسیقی را واجب می دانستند.
صبغه ها و نحله های متفاوتی در بحث عرفان داریم، بعضی ها مطلقا موسیقی را حرام می دانند.
شما که می خواهید بینابین حرکت کنید، اگر می خواهید موسیقی گوش کنید، خیلی کم و با محتوای آموزنده باشد.
بحثی که در صوفیه تحت عنوان کف و دست و رقص منحرف شده، در عرفان ما یک سابقه تاریخی دارد.
✅ سخنرانی حجةالاسلام سید محمد انجوینژاد
30 / 08 / 1391 - شب ششم محرم
موضوع : لبیک یا خامنهای [ سبک زندگی ] «قسمت ششم»
یکی از انواع موسیقی حرام، همین نوع موسیقی است که انسان را از زندگی دنیا نا امید کند.
این نوع موسیقی بر ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه انسان بطور توامان اثر می گذارد و زندگی را تلخ و سیاه می کند.
موسیقیای گوش بدهید که شما را نسبت به عشق، وفا، خدا، طبیعت، انسان ها، دین و .. بدبین نکند. موسیقیای که حداقل شادت کند!
متن ترانه های ژاپنی و چینی و برخی گروه های غربی را بررسی کنید و با متن ترانه های خودمان مقایسه کنید. علت پیشرفت ها و عقب ماندگی ها مشخص می شود.
ترانه هایی که باعث غم های غیر دینی غیر شرعی و القاء یأس و بدبینی شود و بنیان خانواده را در معرض از هم پاشیدگی قرار دهد و منجر به پوچ گرایی شود، یقیناً حرام است.
این هنر مستهجن است. کار بجایی رسیده که نمایش عملیات جنسی در فیلم ها را هنر می دانند!
هنر باید متعالی باشد. ما با نگاه افراطی به این قضیه نگاه نمی کنیم، ولی هنر باید در خدمت شیرین کردن زندگی ما باشد. بر اساس فلسفهی اخلاق اسلامی، هنر باید زیبایی ها و نقاط مثبت زندگی و جامعه را پررنگ کند تا انسان ها انرژی بگیرند. نقاط تلخ و سیاه جامعه را که خود مردم دارند می بینند!
...........
✅ سخنرانی حجةالاسلام سید محمد انجوینژاد
موضوع : سياست عاشورا «5»
نكتة بعد اينه كه وقتي من و شما مي شينيم از فيلم و موسيقيِ غرب استفاده مي كنيم ، اولش هيچ اتفاقي نمي افته ، اما يواش يواش بين من با اون هنر پيشه يا اون خواننده ، ارتباط اِحساسي و عاطفي برقرار مي شه . چرا موسيقي اونا حرامه ؟
يكي از دلايلش اينه كه اني سلم لمن سالمكم و حرب لمن حاربكم ، رعايت نمي شه . وقتي آدم زياد نگاه مي كنه لاجرم ارتباط عاطفي برقرار مي شه .
ما انسانيم ديگه ، يواش يواش به هنر پيشه علاقمند مي شي ، يواش يواش به اون خواننده علاقمند مي شي ، دفعه اول ، دوم ، سوم گوش مي كني ، ببينم چي مي گه اين كه گناه نداره ، اين كه منو تحريك نمي كنه . خصوصيت موسيقيِ حرام تنها اين نيست كه منو تحريك كنه ، يك خصوصيتش اينه كه اگر يه دونه دشمنِ دين بخونه نبايد گوش بدي براي اينكه ارتباط عاطفي برقرار مي شه !
ديگه زيارت عاشورا مي خوني چيكار ؟ يواش يواش مي افتي تو اين دام و از همين ارتباط عاطفي حرف بهت مي رسونن ، باهات صحبت مي كنن ، بهت خط مي دن ، و با همين هنر، نفسِ لوامه ما ، اون نفسي كه وقتي گناه مي كنيم ما رو سرزنش مي كنه ، اين نفس ، اين وجدان رو ساكت مي كنن . مي گه گناه نكردي كه ، چرا سرزنش مي كني خودت رو ؟ اين تأثير هنر مبتذل است بر دين ما .
.
@rahpouanquestion
❓#سوال1827 :
⚜ #معرفی_کتاب
سلام
سوالی داشتم میخواستم اقای انجوی
خودشون جوابمو بدن
چن تا منبع خوب برای تحصیل قران و قران شناسی میخواستم به جز خود قران ...
چند تا کتاب خوب و معتبر و کاربردی و قابل فراگیری توسط مبتدی تاپیشرفته!
📚 پاسخ #آقا_سید :
مهم ترین کتاب هایى که ما را در سطح مقدماتى با علوم قرآنى آشنا مى کند عبارت اند از: قرآن در اسلام[1]، درسنامه علوم قرآنى (سطح 1)[2] و آموزش علوم قرآنى[3] است. و در سطح متوسط: درسنامه علوم قرآنى (سطح 2)[4] ، علوم قرآنى[5]، علوم قرآن[6] تاریخ قرآن[7] و پژوهشى در تاریخ قرآن کریم[8].
برخى کتاب هاى مرجع در علوم قرآنى عبارتند از: البرهان فى علوم القرآن[9]، الاتقان فى علوم القرآن[10]، التمهید فى علوم القرآن[11]، و علوم القرآن عند المفسرین[12] .
حهت اطلاع بیشتر به دانشنامه علوم قرآن پایگاه حوزه مراجعه فرمایید.
[1] علامّه سید محمد حسین طباطبایى.
[2] حسین جوان آراسته.
[3] محمد هادى معرفت.
[4] حسین جوان آراسته.
[5] محمدهادى معرفت.
[6] محمد باقر سعیدى روشن.
[7] محمود رامیار.
[8] سیدمحمد باقر حجتى.
[9] محمد بن عبداللّه زرکشى.
[10] جلال الدین سیوطى.
[11] محمد هادى معرفت.
[12] به کوشش محققان «مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم».
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1828:
⚜ #اعتقادی
سلام خدمت اقا سید چه کارها ودعاهایی مفیدهست تاخداوضع مملکت رو بهترکنه وظهورامام زمان نزدیک بشه؟واقعا ازوضع فعلی بسیارناراحتم
📚 پاسخ #آقا_سید :
بحث سیاست انتظار
🌐 لینک صوت مجموعه سخنرانی سیاست انتظار :
http://www.rahpouyan.com/fsound.asp?bid=46
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1829 :
⚜ #اعتقادی
سلام.
خواستم نظر آقاسید در مورد این جمله و امثال آن که در فضای مجازی خیلی زیاد شده رو بدونم.و اینکه چه جوابی برای آن هست؟
ممنونم
حسین پناهی:
حاجی تا صبح قرآن به سر گرفت و گناهانش بخشیده شد.
اما کارگر خسته بعد از افطار از خستگی خوابش برد و گناهان امسالش به گناهان سال قبل افزوده شد.
این است اعتقادات مردم سرزمین من
📚 پاسخ #آقا_سید :
از متن های بی پایه و بی سند و بی منطق که در فضای مجازی بسیار است و پایان هم ندارد.
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1830 :
باعرض سلام خدمت ادمین محترم من یه سوال داشتم میخواستم اگه امکانش هست از آقا سید بپرسید من چندوقت پیش یه کتاب از یه نفر گرفتم که شامل یه سری دعا وطلسم بود منم از روی کنجکاوی اونو باز کردم و بعضی از مطالبشو خوندم البته یه قسمتش احضار موکل بود اونو هیچوقت نخوندم ولی الان جایی شنیدم که حتی باز کردن این کتابها هم اجنه و شیاطین رو وارد زندگیمون میکنه وچون رد دعوت بلد نیستیم توی زندگیمون میمونن میخواستم بدونم که اولا این مطلب صحت داره وبعدم اینکه اگه بخوایم این کتابو بندازیم اشکال داره توی سطل زباله باشه یا باید توی آب روان بندازیم؟ممنون میشم جوابمو بدین خیلی برام مهمه
📚 پاسخ #آقا_سید :
این کتاب ها بیشتر دکان و بازاری است. اثری هم ندارد. چه مثبت و چه منفی
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1831:
⚜#اعتقادی
آقا سید اگه کسی بهشتی شد میتونه همسر هر کسی ک خواست بشه؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
از الان با این اوضاع دنیویمون نمی تونیم برای عالم مجردات هیچ چیز را درک کنیم. اونجا قواعد خودشو داره و میل های خودشو.
مثل این می مونه که یک بچه 4 ساله ارزو کنه که در 50 سالگی یه چیزی رو داشته باشه. البته خیلی با فاصله تر از این مثال
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1832 :
⚜ #شبهه
سلام...
شبهه:
اینکه می گویند برخی مکان های مقدس اثروضعی بر انسان دارد و یک نورانیتی دارد که دیگرجاها ندارد اینطور نیست چون که تمام این نورانیت ها و اثرات معنوی که در مکان های مقدس مثلا حرم امام رضا احساس می کنیم همگی تلقین های خودمون هست خودمون داریم به خودمون تلقین می کنیم که اینجا نورخاصی وجود دارد!!!!
📚 پاسخ #آقا_سید :
نه تلقین نیست. اثرات عبادت در مکان ها بجا می ماند و این یک امر طبیعی است کما اینکه اثرات خباثت هر بر مکان ها وضعی است
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1833:
⚜ #اعتقادی
چرا وقتی اسم امام زمان یا امام حسین میاد گریه ام نمیگیره؟
چرا موقع خوندن دعای فرج گریه ام نمیگیره؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
وظیفه ما گریه کردن نیست. گریه کلا دست خود ادم نیست. اگر گناه یا دوری از شرایط معنوی ندارید، وسواس نداشته باشید. اگر هم گناه یا دوری باعث قساوت شده با توبه و نزدیکی خودتون را بشورید
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1834:
⚜ #اعتقادی
سلام عیکم
آیا میشود فاتحه برای اموات یا دعا برای سلامتی دوست را به نیابت از اهل بیت ع،انجام داد،تا اثرش بیشتر شود؟
ممنونم
📚 پاسخ #آقا_سید :
بله. بهتر هم هست
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1835:
⚜ #اعتقادی
سلام علیکم
علامه طبابایی ره فرمودند:
ابد در پیش داریم.
واقعا برای ابد چه چیزایی به عنوان توشه لازم است؟ که هیچ وقت کم نیاریم.
ممنونم.
📚 پاسخ #آقا_سید :
بنظر من کسب صفات الهی. مخصوصا غفاریتو بخشندگی، رحمانیت و ستاریت
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1836:
سلام آقا سید
ایا فالور کردن شخص منافق یا ضد انقلاب یا کافر،برای اینکه جواب پیج هایش را مرتب بدهیم،اشکالی داره؟
اخه فالور هاش میره بالا،گفتم شاید ،یه جورایی تایید و بالا بردن اون بشه.ممنونم.
📚 پاسخ #آقا_سید :
اگر جواب گویی منوط به فالور شدن باشه اشکالی نداره
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1837 :
⚜ #اعتقادی
ببخشید میخواستم بدونم کتابی که احکام شیعه رو کامل گفته باشه چی هست ؟ مثلا من از کجا بفهمم طرز صحیح نگه داشتن تربت امام حسین چجوریه یا زیارت عاشورای کامل و که چله میگیرن و تاثیر زیادی هم داره چجوریه ؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
کتاب کاملی نداریم. کتبی مثل اصول کافی و و سایل الشیعه که چند جلد هستند تقریبا تمام مباحث را دارند بعلاوه رساله عملیه مرجعتون
🆔 @rahpouanquestion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓ #سوال1838:
⚜ #شرعی
از آقا سید بپرسید بااین وجود اشکال داره نان هارو بریزیم درسطل آشغال؟☝️☝️☝️
📚 پاسخ #آقا_سید :
اگه درست باشه اره. من اشراف و اطلاع ندارم
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1839 :
⚜ #شرعی
یه بنده خدا یه منشی هست جایی که دوره های آموزشی برای پزشکان برگزار میکنن که برای اون پزشکان امتیاز داره اسمشون رد میشه برای قسمت آموزش مداوم
یه روندی هست که بعضی پول کامل دوره را میدهند ولی اصلا شرکت نمیکنن فقط میخواهند این امتیازه براشون ثبت بشه، رئیسشون هم چون باید پول دوره اش و استاد و پولی که آموزش مداوم میده در بیاد قبول کرده. دوستمون میگه از لحاظ وجدانی درست نیست. دلش نمیخواد اونجا بمونه.
از طرفی بیکار میشه
از طرفی بقیه میگن همه جا همین طور تو آموزش وپرورش برای دوره های ضمن خدمتشون همینه
تو بسیج و سپاه همین طوره
تو دانشگاه همین طوره نمیری سرکلاس با استاد صحبت میکنی
تو داری سخت میگیری
واقعا داره سخت میگیره؟
از طرفی میگه نمیدونم شاید اگر من جای اون بنده خداها بودم کهبعد از اتمام درسم احتیاج به این امتیاز داشتم مجبور میشدم همین کار رابکنم
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی :
سلام
اگر این آموزش ضروری و مربوط به تخصص آنها میشود و بعدا آموزش را میبیند ولی در حال حاضر فقط اسمشون ثبت میشه اشکالی نداره.
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1840 :
⚜ #شرعی
سلام ببخشید از آقاسید بپرسید یه خانواده ای پدرشون ۱۱ساله فوت کردن واین پدر تو وصیتش به گفته برادرش ازهرچی که فروخته بشه یک سومش باید برای پدر بدن برای نماز روزه خمس و....واین پدر تا زمانی که بوده این کارا انجام داده.تعداد دختر وپسر زیاده وقتی چیزی فروخته میشه چیزی دست کسی نمیگیره چون از هرچی داره یک سوم برداشته میشه و وضع دختر پسرا خیلی خوب نیست به نظرتون باید گیر دختر وپسرش بیاد یا غریبه؟؟؟؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی :
سلام
پدر میتونه تا یک سوم اموالش را برای خودش وصیت کنه.
نماز و روزه و خمس هم آثارش به پدر خانواده برمیگرده نه غریبه
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1841:
سلام آقا سید.
پیامبر اکرم ص فرمودند: هر کس بعد از نماز ظهر بر من ۱۰۰صلوات بفرستد خداوند سه پاداش ب او میدهد.
۱)مدیون نشود اگه مدیون شد خدا ادا کند.
۲)ایمان او را حفظ کند ک این بزرگترین بخشش هست.
۳)روز قیامت از نعمتی ک ب او داده است از او نپرسد.
منظور حضرت ص یعنی نماز ظهر ک خوانده شد ۱۰۰صلوات بفرستیم بعد نماز عصر رو بخونیم یا منظور کلا نماز ظهر است؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
نماز ظهر و قبل از نماز عصر
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1842:
سلام، شبتون بخیر
ممنون میشم سؤالم رو از آقای انجوی بپرسید.
"سلام ، بسیار سپاسگزارم از وقتی که میگذارید.
چند جلسه پیش تو صحبت هاتون اشاره ایی به فساد عقل کردید.
ممنون میشم کتاب و منابعی معرفی کنید که بتونم در این زمینه تحقیق جامعی داشته باشم.
حداقل :
فساد عقل از چه چیزهایی نشأت میگیره؟
چه کارهایی باید انجام داد که عقل فاسد نشه؟
فساد عقل چه جوری برطرف میشه؟
هرچه بیشتر بهتر
و ممنون میشم منابعی رو هم در زمینه فساد قلب یا امراض قلبی معرفی کنید.
📚 پاسخ #آقا_سید :
ارجاع به مباحث عقل
🌐 لینک مجموعه صوت سخنرانی :
http://www.rahpouyan.com/fsound.asp?bid=245
🌐 لینک مجموعه متن سخنرانی :
http://www.rahpouyan.com/f.asp?bid=411
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1843 :
⚜ #اعتقادی
سلام
برای چله گرفتن احکام کامل زیارت عاشورا چجوریه ؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
روزی یبار در چهل روز. اگه خواستید صد لعن و صد سلام . اگر هم نتونین یبار لعن و سلام کافیه
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1844 :
سلام ببخشید سوالی داشتم .....بنده پارسال با یکی از بستگان نزدیکم سر موضوعی پیش پا افتاده بینمون شکرآب شد و از هم کدورت پیدا کردیم تا اینکه بنده که از قهر و کینه متنفرم پیش قدم شدم و به منزل ایشون رفتم تا رفع کدورت کنم ولی متاسفانه ایشون از اتاق بیرون نیومدن و منم اونجا رو ترک کردم تا اینکه به صورت اتفاقی جایی این بنده خدا رو دیدم و خم شدم دست بوسی جهت آشتی و به خیال خودم که دیگه کینه ها برطرف شده ولی باز ایشون راضی به آشتی کردن نشدن .....الان سوال من اینه من که با این بنده خدا آشتی هستم ولی اون با من قهر هستن آیا شامل اون روایت میشم که اگر مومنی با مومن دیگری تا سه روز قهر باشه نمازش پذیرفته نیست.....با اینکه هر دو مقصر بودیم ولی من تلاش خودم رو برای آشتی کردن کردم ....هنوز هم آشتی هستم آیا نمازهای من پذیرفته هست ؟؟؟؟😔😔😔😔😔😔😔
📚 پاسخ #آقا_سید :
بر شما دیگر ایرادی نیست...
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1845 :
⚜ #اعتقادی
خواستم بدونم جواب حاج اقا به اون افرادی که میگم لعن علنی کنیم چیست؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
1-
http://www.rahpouyan.com/page.asp?tid=471
.
2 -
http://rahpouyan.com/pagesound.asp?tid=6899
.
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1846 :
⚜ #اعتقادی
سلام یکی از سخنرانیهای سید رو تو محرم 96گوش میکردم یه جا گفتن به اعتقاد یهود دنیا هر هزار سال یکبار پاکسازی میشه وبعد به طوفان حضرت نوح ع اشاره کردند که دنیارو کامل اب میگیره واین اتفاق در هزار سال اول رخ داده وزمین پاکسازی شده ولی سال دوهزار این اتفاق که یهود پیش بینی کرده بود نیفتاده حالا دو تا سوال یکی اینکه با بررسی که من اجام دادم وتفسیر نمونه هم یکی از منابعش هست عنوان شده طوفان در یه منطقه رخ داده نه کل زمین دوم طوفان سال هزار رخ نداده چون سال هزار میلادی سال تقریباچهارصد هجری هست که اون موقع اسلام بوده نه زمان حضرت نوح لطف کنید از اقا سید در این مورد سوال کنید؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
عرض شد که این عقیده مربوط به علمای یهوده و البته عقیده شون در تاریخ نقض شده
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1847 :
سلام.
اگر تصمیم به ترک گناه بگیریم بهتر است اول از گناهان کوچک شروع کنیم یا گناهان بزرگ و کبیره؟
📚 پاسخ #آقا_سید :
از گناهانی که میدونید میشه کنترلش کنین.
پیشنهاد من کنترل زبانه.
برای توبه باید از جایی شروع کرد که میدونین میشه پیروز شد
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1848 :
⚜ #معرفی_کتاب
برا یه دانشجو معلم چه توصیه ای میکنید؟؟؟
چه کتابی بخوانیم
چه کنیم معلم خوبی بشیم
📚 پاسخ #آقا_سید :
بنظرم باید دوره های تربیت کودک را بگذرانید.
اثار اقای ولدی عباسی و اقای تراشیون را پیشنهاد میدم
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1849 :
⚜ #اعتقادی
سلام آقا سید.
قبول دارید ک هر کس ک بدنیا میاد فطرتا پاک آفریده میشه. حتی اگر پدر و مادرش کافر باشن؟
اینم قبول دارید ک اگه فرزندی تو یک خانواده باایمان بزرگ بشه ناخلف نمیشه.
خب چرا پسر نوح منحرف شد؟ پدرش ک پیامبر خدا بود.
چرا پسر امام هادی جعفر کذاب شد؟ پیامبر خدا و امام ع ک در تربیت فرزندانشون کوتاهی نکردن. علتش چیه ک منحرف شدن؟!!!!!
📚 پاسخ #آقا_سید :
اولی رو قبول دارم. اما دومی رو نه.
بحث تربیت والدین یه نکته مهمه. اما نسبت به تاثیر محیط بر افراد غافل نشیم.
مثال هایی که شما زدید علت انحرافشون محیط و دوستان و یاران گمراه بوده.
اتفاقا این بحث نشون دهنده عدم جبره. به صفحه 21 جلد دوم شرح امام خمینی بر کفایه مراجعه کنید. (انوارالهدایه)
امام 9 شرط را برای قرار گرفتن در صراط مستقیم ذکر می کنند.
🆔 @rahpouanquestion
❓#سوال1850 :
سلام. وقت بخیر
میخواستم درمورد حق نشر و حقوق اپلیکیشن های خارجی بودنم . بعضی جاها که جویا شدم گفتن نامحترم هست چون مال خارج هست
و بعضیها هم گفتن اگر ایران قراردادی نداسته باشد نامحترم است
*و اینکه بعضی اپلیکیشن ها زبان فارسی را در داخل خود قرار دادند و کل برنامه به فارسی نیز قابل اجرا است پس برای کاربران ایرانی ارزش قائل بودند و لی دوباره اپلیکیشن های ان ها به رایگان در داخل سایت ها وجود دارند و دانلود قانونی ان ها هم از مارکت های خارجی فراهم نیست ...
حکم دانلود اینها چه می باشد؟
📚 پاسخ #حجت_الاسلام_شیرازی :👆👆👆
سلام
این مجموعه از سوال و پاسخ را ببینید.
1- کپی گرفتن از نرم افزارهای تولیدداخل چه حکمی دارد؟
2- اگر نرم افزاری به دستمان برسد وقفلی نداشته باشد که نتوان از روی آن کپی کردوهیچ جایش هم نوشته نشده باشدکه"تکثیر غیرمجاز است"آیا میتوان از آن کپی گرفت؟
3- کپی کردن نرم افزارهای خارجی جه حکمی دارد؟اگرکشورتولیدکننده ازکفارحربی(آمریکا-انگلیس-اسراییل)باشد چطور؟
4- اگردرجواب سوال3بگوییدتابع قرارداد است مشکل ما این است که نمیدانیم ایران با کدام کشورها چه قراردادی دارد.اگرشما میدانید به ما هم بگویید یاجایی رامعرفی کنید که ماازآنجا بپرسیم.
5- اگرنرم افزاریک کشور خارجی راتهیه کنیم وندانیم که ایران باآن کشور قرارداد داردیانه میتوان ازآن کپی کرد؟آیا تحقیق کردن لازم است؟
6- اگریک شرکت ایرانی در نرم افزارخارجی تغییری دهد یا مثلا روی آن جلد بگیرد(برای زیبایی) وبفروشد آیا کپی کردن از آن جایز است؟
7- اگر دریک سی دی چند تا نرم افزار داخلی وچند تا نرم افزار خارجی باشد باشدآیامیتوان فقط خارجی ها راکپی کرد؟
8- آیا دانلود کردن هم نوعی کپی کردن است؟
9- اگر در یک نرم افزار طبق قانون کپی رایت تاریخی ذکر شود(مثلا بنویسد تاسال2012تحت قانون کپی رایت است)آیاپس از آن تاریخ میتوان از آن کپی گرفت؟
10- کپی گرفتن از سی دی های سخنرانی یاعزاداری یانرم افزار مذهبی وفرهنگی چه حکمی دارد؟
11- در مورد فیلم وآهنگ چطور؟آیا میتوان از آنهاکپی گرفت؟
12- اگر کس دیگری از یک سی دی کپی کند وکپی به دست مابرسد آیا میتوانیم ازآن استفاده کنیم؟آیا میتوانیم ازآن کپی بگیریم؟ خریدکپی سی دی (نرم افزارو...) واستفاده ازآن چه حکمی دارد؟
13- اگر کپی یک سی دی به دستمان برسدوندانیم که آیا روی نسخه اصلی نوشته است که تکثیر غیرمجاز است یانه کپی گرفتن از آن چه حکمی دارد؟
14- شرکتهای ایرانی ویندوز رااز کشورهای خارجی گرفته وروی آن فونت فارسی نصب کرده ومی فروشند.آیاکپی کردن از آنها جایز است؟درضمن بیشتر شرکتهای ایرانی خودشان از سایر شرکتها کپی میزنند ومی فروشند پس ما چطور از آنها استفاده کنیم؟
15- بعضی ها می گویند یک عدد کپی کردن فقط برای خود فرد اشکالی ندارد.آیا این سخن درست است؟
16- آیا فیلم برداری کردن از برنامه های تلویزیون بادوربین فیلم برداری در خانه اشکال دارد؟
17- در بازار چندتا آلبوم یک خواننده رابه صورت یک مجموعه به صورت فایلmp3درمی آورند ومی فروشند. آیا خرید-استفاده-وکپی کردن ازاین نوع فایل جایز است؟
18- آیا مسایل مربوط به کتاب ها(مخصوصا کتاب های دانشگاهی که قیمتی گزاف دارند وما دانشجویان در خرید آنها دچار مشکل میشویم) هم مثل نرم افزار وسی دی است؟آیا میتوان از کتاب کپی گرفت؟(زیرا کپی کردن خیلی باصرفه تر از خرید خودکتاب است).آیا میتوان ازقسمتی از کتاب کپی زد؟چقدر از کتاب را میتوان کپی گرفت؟
از اینکه خیلی طولانی شد معذرت می خواهیم
لطفا هم نظر آیت الله خامنه ای وهم مکارم را بیان کنید
پرسش 1:
کپي گرفتن از نرم افزارهاي توليد داخل چه حکمي دارد؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
به نظر آيت الله خامنه اي کپي گرفتن از نرم افزارهاي توليد داخل بنا به احتياط واجب بايد با اجازه صاحب آن ها باشد و بدون کسب اجازه جايز نيست.(1)
پي نوشت:
1.آيت الله خامنه اي، اجوبه الاستفتائات، س 1341 و1343و1342 .
پرسش 2:
اگر نرم افزاري به دست مان برسد و قفلي نداشته باشد که نتوان از روي آن کپي کرد و هيچ جايش هم نوشته نشده باشدکه"تکثير غيرمجاز است"آيا مي توان از آن کپي گرفت؟
پاسخ:
در فرض سؤال که نرم افزار قفل ندارد و تکثير آن نيز منع نشده است، کپي گرفتن از آن اشکال ندارد(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.
پرسش 3:
کپي کردن نرم افزارهاي خارجي جه حکمي دارد؟اگرکشورتوليدکننده ازکفار حربي(آمريکا-انگليس-اسراييل)باشد چطور؟
پاسخ:
کپي کردن نرم افزارهاي خارجي تابع قرار داد است. (1)
ظاهرا ايران با کشور هاي خارجي در اين خصوص قرار داد ندارد مخصوصا با آمريکا و انگليس و اسراييل؛ بنابراين کپي از نرم افزار خارجي اشکال ندارد.
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، اجوبه الاستفتائات، س 1343.
پرسش 4:
اگردرجواب سوال3بگوييدتابع قرارداد است ،مشکل ما اين است که نمي دانيم ايران با کدام کشورها چه قراردادي دارد.اگر مي دانيد به ما هم بگوييد ياجايي رامعرفي کنيد که ماازآن جا بپرسيم.
پاسخ:
اگر کسي نسبت به نرم افزار خارجي نداند که آيا جمهوري اسلامي با کشور توليد کننده نرم افزار قراردادي بر حفظ و رعايت قانون کپي رايت دارد ، استفاده از نرم افزار مذکور و تکثير و رايت آن اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.
📚 #ادامه_پاسخ :
پرسش 5:
اگر نرم افزاريک کشور خارجي راتهيه کنيم وندانيم که ايران باآن کشور قرارداد دارديا نه مي توان ازآن کپي کرد؟آيا تحقيق کردن لازم است؟
پاسخ:
در فرض سؤال تحقيق کردن لازم نيست و مي توانيد از آن کپي بگيريد و تکثير کنيد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر رهبري.
پرسش 6:
اگريک شرکت ايراني در نرم افزارخارجي تغييري دهد يا مثلا روي آن جلد بگيرد(براي زيبايي) وبفروشد آيا کپي کردن از آن جايز است؟
پاسخ:
در فرض سؤال حکم نرم افزار خارجي را دارد . اگر قراردادي در اين مورد نباشد يا کسي نداند که چنين قرار دادي وجود دارد يا نه، تکثير آن اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني از دفتر رهبري.
پرسش 7:
اگر دريک سي دي چند تا نرم افزار داخلي وچند تا نرم افزار خارجي باشد باشدآيامي توان فقط خارجي ها راکپي کرد؟
پاسخ:
کپي نرم افزار خارجي در صورتي که مخالف قرار داد نباشد و يا قرارداد وجود نداشته باشد، اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني از دفتر رهبري.
پرسش 8:
آيا دانلود کردن هم نوعي کپي کردن است؟
پاسخ:
دانلود کردن نوعي از کپي کردن و تکثير است.(1)
پي نوشت:
1. سؤال از دفتر رهبري.
پرسش 9:
اگر در يک نرم افزار طبق قانون کپي رايت تاريخي ذکر شود(مثلا بنويسد تاسال2012تحت قانون کپي رايت است)آياپس از آن تاريخ مي توان از آن کپي گرفت؟
پاسخ:
کپي کردن پس از تاريخ انقضاي منع از تکثير، اشکال ندارد.
پرسش 10:
کپي گرفتن از سي دي هاي سخنراني يا عزاداري يا نرم افزار مذهبي و فرهنگي چه حکمي دارد؟
پاسخ:
کپي گرفتن از سي دي هاي سخنراني يا عزاداري يا نرم افزار مذهبي و فرهنگي اگر از طرف درست کننده سي دي منع نشده باشد، اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1.آيت الله خامنه اي، استفتائات، س 1343.
پرسش 11:
در مورد فيلم وآهنگ چطور؟آيا مي توان از آن ها کپي گرفت؟
پاسخ:
حکم فيلم و آهنگ حکم ساير نرم افزار را دارد . اگر فيلم مستهجن باشد و آهنگ لهوي باشد مطلقا جايز نيست .
اگر مشروع و مجاز باشد، همان حکم ساير نرم افزار را دارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني از دفتر رهبري.
پرسش 12:
اگر کس ديگري از يک سي دي کپي کند وکپي به دست ما برسد آيا مي توانيم ازآن استفاده کنيم؟آيا مي توانيم ازآن کپي بگيريم؟ خريدکپي سي دي (نرم افزارو...) واستفاده ازآن چه حکمي دارد؟
پاسخ:
در صورتي که تکثير سي دي نرم افزار مذکور از طرف صاحب آن منع شده و مربوط به نرم افزار داخلي باشد، حق خريدن و استفاده از آن را نداريد، ولي اگر منع نشده باشد، اشکال ندارد(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني از دفتر رهبري.
پرسش 13:
اگر کپي يک سي دي به دست مان برسد و ندانيم که آيا روي نسخه اصلي نوشته است که تکثير غيرمجاز است يا نه کپي گرفتن از آن چه حکمي دارد؟
پاسخ:
چنانچه فعلا چيزي از منع از تکثير در آن وجود نداشته و يقين نداشته باشيد که توليد کننده آن اجازه تکثير را نمي دهد ،کپي گرفتن از آن اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني از دفتر رهبري
پرسش 14:
شرکت هاي ايراني ويندوز را از کشورهاي خارجي گرفته و روي آن فونت فارسي نصب کرده ومي فروشند.آياکپي کردن از آن ها جايز است؟درضمن بيش تر شرکت هاي ايراني خودشان از ساير شرکت ها کپي مي زنند ومي فروشند .پس ما چطور از آن ها استفاده کنيم؟
پاسخ:
کپي گرفتن از سي دي ويندوز و ساير سي دي هاي توليدي کشور آمريکا اشکال ندارد(1) .
صرف نصب کردن فونت روي آن حقي براي توليد داخلي ايجاد نمي کند.
پي نوشت:
1. سؤال تلفني از دفتر رهبري و استفتاي کتبي از آيت الله مکارم.
پرسش 15:
بعضي مي گويند يک عدد کپي کردن فقط براي خود فرد اشکالي ندارد.آيا اين سخن درست است؟
پاسخ:
در مواردي که تکثير و کپي کردن منع شده باشد، فرق بين يک عدد يا بيش تر نيست و کپي کردن يک عدد هم ممنوع است. (1)
پي نوشت:
1. سؤال از دفتر رهبري.
پرسش 16:
آيا فيلم برداري کردن از برنامه هاي تلويزيون با دوربين فيلم برداري در خانه اشکال دارد؟
پاسخ:
فيلم برداري کردن از برنامه هاي تلويزيون با دوربين فيلم برداري در خانه اگر از طرف تلويزيون ممنوع نشده باشد، اشکال ندارد.(1)
پي نوشت:
1.آيت الله خامنه اي، استفتائات ،س 1343.
پرسش 17:
در بازار چندتا آلبوم يک خواننده رابه صورت يک مجموعه به صورت فايلmp3درمي آورند ومي فروشند. آيا خريد-استفاده-وکپي کردن ازاين نوع فايل جايز است؟
پاسخ:
اگر فايل مذکور خواندن لهوي يا غنا باشد، مطلقا جايز نيست ، ولي اگر اصل خواندن مشروع باشد، در صورتي که قفل نداشته و نشانه بر منع تکثير هم نباشد ، کپي کردن آن اشکال ندارد.
📚 #ادامه_پاسخ :
پرسش 18:
آيا مسايل مربوط به کتاب ها(مخصوصا کتاب هاي دانشگاهي که قيمتي گزاف دارند وما دانشجويان در خريد آن ها دچار مشکل مي شويم) هم مثل نرم افزار وسي دي است؟آيا مي توان از کتاب کپي گرفت؟(زيرا کپي کردن خيلي باصرفه تر از خريد خودکتاب است).آيا مي توان ازقسمتي از کتاب کپي زد؟چقدر از کتاب را مي توان کپي گرفت؟ نظر آيت الله خامنه اي و مکارم را بيان کنيد.
پاسخ:
کپي گرفتن از کتاب حکم کپي کردن نرم افزار را دارد، به نظر رهبري اگر کتاب تأليف مؤلفان داخلي باشد، بنابر احتياط واجب کپي کردن جايز نيست . اگر مربوط به مؤلفان خارجي باشد ، و ندانيد که قرار داد با کشور مولف کتاب در زمينه رعايت حق تأليف در جمهوري اسلامي ايران وجود دارد يا نه؟ کپي کردن آن اشکال ندارد.
کپي کردن قسمتي از کتاب نيزدر صورتي که مؤلفان آن راضي نباشند ، حکم کپي کردن تمام کتاب را دارد.(1)
به نظر آيت الله مکارم تکثير و کپي گرفتن از کتاب مانند ساير نرم افزار مطلقا جايز نيست .فرقي بين کتاب هاي داخلي و خارجي نمي باشد. مگر آن که کتاب يا نرم افزار مربوط به کافر حربي باشد.(2)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر رهبري ؛ آيت الله مکارم، استفتائات جديد، ج 3، سؤال 1547 -1551.
🆔 @rahpouanquestion