⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#معرفت_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۳
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
✨وإِنَّ مِن شِیعَتِهِ لَإِبْرَاهِیمَ
📗سوره مبارکه صافات آیه ی ۸۳
✨و بی گمان، ابراهیم از پیروان اوست.
🔹حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) در ادامه میآید نیز بر این امر دلالت دارد که ابراهیم (علیه السلام) و تمامی پیامبران و فرستاده شدگان از شیعیان اهل بیت (علیهم السلام) میباشند. ایشان فرمودند: هیچ کس جز خدا و رسول او و ما و شیعیان ما به جای نمی ماند، مگر آن که در آتش دوزخ افکنده شود.
📗 تأویل الآیات، ج ۲، ص ۴۹۷، ح ۱۰.
🔹جابر بن یزید جعفی از حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) از تفسیر آیه «وَإِنَّ مِن شِیعَتِهِ لَإِبْرَاهِیمَ» پرسید، ایشان فرمودند: هنگامی که خداوند سبحان، ابراهیم (علیه السلام) را آفرید، دیدگان او را گشود، ابراهیم نظر افکند و در کنار عرش نوری بدید، عرض کرد: خداوندا! این نور چیست؟ خداوند فرمود: این نور محمد، برگزیده آفریدگان من است.
✨در کنار آن نور، نور دیگری دید، عرض کرد: خداوندا! این نور چیست؟ خداوند فرمود:
➖این نور علی بن ابی طالب، یاور دین من است. در کنار آن دو نور، سه نور دیگر دید، عرض کرد: خداوندا! این نورها چیست؟ خداوند فرمود: این نور فاطمه است. او دوست داران خود را از آتش دوزخ دور میگرداند و نیز نور دو فرزند او، حسن و حسین میباشد. ابراهیم نُه نور دیگر دید که ایشان را در میان گرفته بودند، عرض کرد: خداوندا! این نورهای نُه گانه چیست؟ خداوند فرمود: ای ابراهیم! اینان امامانی از فرزندان علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) میباشند.
ابراهیم (علیه السلام) عرض کرد: خداوندا! به حق آن پنج تن، این نُه تن را به من معرفی کن. خداوند فرمود: ای ابراهیم! اولین ایشان علی بن حسین، و پسر او محمّد، و پسر او جعفر، و پسر او موسی، و پسر او علی، و پسر او محمّد، و پسر او علی، و پسر او حسن، و پسر او حجت قائم (علیهم السلام) است. ابراهیم (علیه السلام) عرض کرد: خداوندا و مهترا! نورهایی میبینم که گرداگرد ایشان حلقه زده اند و کسی جز تو نمی تواند آنها را بشمارد. خداوند فرمود: ای ابراهیم! اینان شیعیان ایشان هستند، شیعه امیر مؤمنان علی بن ابی طالب(علیه السلام).... آنگاه ابراهیم خواست تا از شیعیان امیرالمؤمنین (علیه السلام) باشد.
📗 تأویل الآیات، ج ۲، ص ۴۹۶، ح ۹.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۳
بسم الله الرّحمن الرّحیم
⚜️و فَدَيناهُ بِذبح عَظيم
⚜️ما اسماعیل را در برابر قربانی بزرگی [از ذبح شدن] رهانیدیم
📗سوره صافات، آیه۱۰۷
🔸حضرت سلطان علی بن موسی الرضا (علیه السلام) فرمودند:
✨فاوحی الله عزوجل اليه يا ابراهيم قد فديت جزعک علي ابنک اسماعيل لو ذبحته بیدک بجزعک علي الحسين و قتله و اوجبت لک ارفع درجات اهل الثواب علي المصائب
✨خداوند عزوجل وحی فرمود: اى ابراهيم ! جزع و بکاء تو بر مصیبت سیدالشهداء (علیه السلام) را در عوض ذبح اسماعیل قرار دادم و به واسطه این بکاء ، تو را به بالاترين درجه اهل ثواب در مصيبت رساندم.
📗عیون اخبار الرضا (علیه السلام)، ج۱ ص۲۰۹
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
🔴اصلاحطلبان فعلی سال۶۶لیستی از خيانتهای نهضت آزادی به امام نوشتند
امام در پاسخ:اینها طرفدار جدی وابستگی ایران به آمریکا هستند،نباید رسمیت داشته باشند،هیچ صلاحیتی ندارند،با قاطعیت باهاشون برخورد شود
حال اولین گروه که از نامزدی تاجزاده حمایت کرد اینها هستند کاش با هم جماران نروند
✍️ عبدالله گنجی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
#اطلاعیه
🔻وبینار پرسمان سیاسی با محوریت انتخابات ریاست جمهوری
🎤با حضور دکتر حسین نجابت نماینده دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی
⏰زمان: پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه 1400 - ساعت 17:00
📲شرکت در برنامه:
b2n.ir/majmaenghelab
(به عنوان میهمان)
کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران | 🌸 @kowsarnews
ب) نوانديش حداكثری
🔹جريانى است كه تفكر دينى و كنونى حوزه علميه را به دليل ابتناء اش بر منقـولات روايـى، ناكارآمد مى داند و مى كوشد به پرسش های دنيای معاصر پاسخ دهد؛ حتى اگر به نفـى دنيـای سنتى و ميراث آن بي انجامد. اينان با نگاهى نقادانه و خرد ورزانه به ميراث #اسلامى، مى كوشـند #دين را عصرى كنند و معتقدند كه علم ماهيتى فرامرزی داشته و تاب مستوری نـدارد. خـروج اين جريان از چارچوب هاى رسمى #شيعه و شورش آن عليه حوزه هاى كه آن را حـديث محـور مى انگارد - ضمن آنكه خود را با ديگر جريان ها درگير مى سـازد - بـه نـوعى بـا خـرد ورزى نوين پيوند مى خورد و زود تر از جريان هاى ديگر #حوزوى، با #مدرنيته هم افق مىشود.
🔻ادامه مبحث جریان شناسی اجتماعی سیاسی روحانیت
✏️سیدحسین فخرزارع
📚مقاله جریان شناسی اجتماعی سیاسی روحانیت
منظر دوم: روحانیت و مدرنیته
🔹 دومين منظر، ناظر به مواجهه روحانيت با مسائل دنيای جديد و فهم آنان از مدرنيته اسـت كـه آنان را از درون به تكثر های مختلف تقسيم كرده است. در پاسخ به اين پرسش كه روحانيـت حوزه علميه قم چه فهم و نسبتى با تجدد دارد و از درون چه سـنت و تـاريخى بـه مواجهـه بـا تجدد رسيده است، سه گونه فهم و طبعاً واكـنش هـاى متفـاوت را مـى تـوان در حـوزه علميـه، روايت كرد:
الف) سنتى حداكثرى
🔸سنتى حداكثری به جريانى اطلاق مى شود که در مقابـل مدرنيتـه #مقاومـت مـى ورزد و بـه نوعى، كليت آن را به چالش مى كشاند. اين جريـان، خـود شـامل چند گونـۀ فكـرى در درون #حوزه_علميۀ_قم است كه هر يك از منظرى متفاوت به مدرنيته نگاهى سلبى دارد؛ اينان اگرچه در اين كه مدرنيته را به چالش فراگير بكشانند، چشـم انداز مشـتركى دارنـد امـا در ميـان آن هـا تفاوت هايى را نيز شاهد هستيم به اين معنا كه برخـى از #سـنتى هـا از تجـدد و جهـان بيـرون از تفكر سنتى خود بى اطلاع اند و چون همواره ميل به تكرار سنت دارند از تجدد مى گريزند و با آن مخالفت مى ورزند. اين در حاليست كه عده ای ديگر از مدرنيته و دنيـاى جديـد اطلاعـات نسبى دارند و تا حدودى از سر آگاهى با آن مخالفت مى ورزند و بر حسب دینی ای كـه دارند مدرنیته را پديده اى شر و بدعت آخر الزمـان مى داننـد. البتـه، ايـن عـده در صـدد ايجـاد تمدنى اسلامى و انحلال تمدن غربى در الگوى خويش اند. در حالى كه برخـى ديگـر، ضـمن گريزى نظرى از مدرنيته، آرزوى تمدنى بديل را به عصر ظهور حضرت مهـدی (عـج) حوالـه مى دهند و تا پيش از آن، كليت تجدد را از بـاب اكـل ميتـه و تـن دادن بـه ضـروريات فقهـى مى پذيرند با اين همه، اينان در روی گردانى نظرى خود از #مدرنيته به آغوش سنتى قم باز مى نگرد د و بى آنكه در دلالت و درايت حدیث تأمل ورزند بـه ظـاهر #روايـات مـورد علاقـه آنان تمسك مى جویند و از تأمل فلسفى و پى گيرانه دستۀ قبل در هماوردى با مدرنيتـه فاصـله مى گيرند
ج) سنتى نوانديش
🔻 جريانى است كه ضمن #مقاومـت در قبـال پـاره اى از جنبـه هـاى غرب گرايـى، بـا تكيـه بـر الزامات زمان و مكان مى كوشد تفكر دينى را با برخى از اركان تجدد به هم نهادى برسـاند يـا به نوعى #اقتباس نقادانه ای از علم مدرن داشته باشـد. آنچـه در مواجهـه ايـن جريـان بـا غـرب، اهميت مى يابد پديده #غربزدگى است كه مى كوشد شرق را از شـرقيت اش تهـى كنـد. 🔹مـراد اين جريان از غربزدگى نه نفى كليت دنياى جديد، بلكه مقابله با نگرشى است كه خواهـان اكتساب #هويت غربى است. واژه غربزدگى نزد اين جريان مفادى گسـترده دارد. البتـه، ايـن هم نهادسازی تفكر دينى با برخى اركان تجـدد، در انديشـه های بسـياری از غربيـان نيـز مـورد ملاحظه قرار گرفته است و تنها بحث محصور در ميان شخصيت های حوزه نيست. برای مثـال، مى توان از رنه گنون - نويسنده شهير فرانسوی- نام برد كه بر علوم مبتنى بر سنن معنوی تأكيد فراوان داشت (نک، گنون، ۱۳۷۸: ۷۱_ ۷۵)
🔸 اما در جريانات #حوزوی ايران شخصـيت فكـری ـ معنـوی اين جريان، حضرت امام خمينى (ره) و طبعاً بسـيارى از شـاگردان او هسـتند كـه بـه تـدريج در سال هاى پس از پيروزى #انقلاب اسلامى به روايت هاى مختلـف - امـا همدلانـه اى- از انديشـۀ ايشان دست يافته اندبا این همه، امروزه مى توان در ذیل این جریان ها طیف متنـوعی از شاگردان و شارحان تفكر سیاسي امـام #خمینـي ( ره) مشـاهده كـرد كـه هـر يـك بـه تفسـیري متفاوت وحتى موازی از آن انديشه قائل اند. كه البته، برخى از ايشان اركان و مؤ لفه های مدرن در تفكـر #سياسـى امـام خمینـي (ره) را عرضـی و غيرمانـدگار دانسـته و همـواره از بخـش هـای اسلامى آن دفاع مى كنند.
1⃣سنتی حد اکثری که دغدغه دنیای مدرن را ندارند و نگاه سلبی جریان شناسی به لحاظ به مدرنیته دارند
نسبت روحانیت با
2⃣ سنتی نو اندیش که به هم نهاد سازی تفکر دینی با برخی ارکان
تجدد و فهم از تجدد می اندیشد ( شاگردان و شارحان تفکر امام خمینی (ره) )
مدرنیته
3⃣ نو اندیشی حداکثری که عقل را جایگزین سنت می کنند.