📌 به بهانه ۱۰ آذر، سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس
#امام_خمینی اصلاً یک چیز دیگر است. دستکم برای من همیشه یک چیز دیگر بوده و هست؛ از همان زمان که طفلی دبستانی بودم و امام برایم قهرمان بود، تا سالهای پایانی دبیرستان و آغاز #طلبگی، و حتی حالا پس از سالها تحصیل و آشنایی با خیلی از علما و فقهای نامدار شیعه و خدمات علمی و عملی آنها.
آری، این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست و انقلاب او انفجار نور بوده است؛ ولی امام این مشعل نورانی را از دست فقهای برجسته پیش از خود گرفته و بر دوش آنها بالا رفته تا بتواند بر این قله بایستد.
با این همه، کمتر پیش میآید که ما بدانیم بر این سلسله، از آغاز #عصر_غیبت تا کنون چه گذشته است و چه کسانی در این راه مجاهدت کردهاند، تا آقا سید روحالله بنیانگذار کبیر #انقلاب_اسلامی شود. شاید هم بزرگی نام و نور وجودی این بتشکن دوران سبب شده است که چشمها، دیگران را کمتر ببینند.
یکی از آنها که جایگاه او را در رسیدن #فقه_شیعه به حکومت کمتر دیدهایم، #آیت_الله_شهید_سید_حسن_مدرس است.
بعضیهایمان همین اسم هم برایمان غریب است؛ چون او را با عنوان مختصر #شهید_مدرس میشناسیم و اصلاً نمیدانیم که در زمان خود، یک فقیه برجسته و طراز اول بوده است.
شاید اگر آیتالله مدرس هم در بحبوحه مواجهه جامعه اسلامی ایران با #مدرنیته و مظاهر آن، احساس وظیفه نمیکرد و وارد عرصه فعالیتهای سیاسی و اجتماعی و نمایندگی #مجلس_شورای_ملی نمیشد، حالا حداقل ما طلبهها بیشتر او را میشناختیم و حتی ممکن بود از حاشیهها و شروح علمی وی در مراحل تحصیلمان هم بهره ببریم. اما او به پشتوانه بصیرت و زمانشناسیاش، خطر سیل خانمانبرانداز مدرنیته را درک کرد و مجاهدانه وارد میدان شد؛ #رضا_خان هم با هجوم به خانهاش و از بین بردن بسیاری از آثار او، نگذاشت تا جز چند اثر برجسته فقهی و اصولی چیزی از او به جا بماند.
آیتالله مدرس #مرد_میدان علم و عمل بود، ولی بسیاری از ما نهتنها او را منظر علم ندیدهایم، که حتی از اقدامات عملی و دیدگاههایش در عرصه اجتماع و سیاست نیز بیخبریم.خیلیهایمان تقریباً تنها چیزی که از او میدانیم،همان جمله معروفش است که #سیاست_ما_عین_دیانت_ماست.
اما حتی اگر همه آنچه از آیتالله مدرس میدانیم همین باشد، مگر کم چیزی است؟! همین یک جمله میتواند گویای نگرش عمیق این #فقیه_سیاسی به فقه شیعه باشد. شاید سخن گزافی نباشد اگر بگوییم اقدامات عملی برخاسته از همین نگرش از سوی این فقیه زمانشناس، و اقدامات دیگری از این دست، زمینه را برای ورود #فقه_سیاسی شیعه به یک ساحت جدید در عصر خمینی کبیر فراهم کرده است.
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔️ @rajaaei_ir
⚠️انتشار #فقط با نشانی کانال.
با اعلام روزانه چندصد نفر فوتی (بهصورت میانگین) به حساب کرونا و عملیات گسترده رسانهای روی آن، حدود دو سال #کروناهراسی شد؛
ولی بیش از ۲۰سال است که تقریباً روزی ۱۰۰۰ #سقط_جنین در کشور داریم و به زودی دچار #بحران_جمعیت میشویم؛ اما صدایش را درنمیآورند.
چرا؟!
شاید چون در هر دوی آنها پول هست!
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔️ @rajaaei_ir
⚠️انتشار #فقط با نشانی کانال.
بچهتر که بودم، یک #سریال_تلویزیونی پخش میشد که عاشقش بودم؛ عاشق خود سریال نه، عاشق قهرمانهای آن و مخصوصاً بزرگترین قهرمان داستانش.
من در این #احساس_عاشقانه تنها نبودم و نیستم، چون خیلیها را میشناسم که عاشق این قهرمانهای جنگلی بودند؛ حتماً شما هم کسانی را میشناسید.
بزرگتر که شدم، فهمیدم #میرزا_کوچک_خان پیش از آنکه جنگلی شود، حجرهنشین #مدارس_علمیه بوده و درس طلبگی میخوانده است. حتی در نقلی خواندم که #قریب_الاجتهاد بوده است و اگر قدم در میدان مبارزه نمیگذاشت، شاید یکی از نامداران #فقه_شیعه میشد. اما فقهی که #میرزا_یونس_استادسرایی نزد استاد خود خوانده بود، یک #فقه_سیاسی بود، نه فقهی منزوی و بیاعتنا به شرایط اجتماعی کشور.
اینکه میرزا یک #طلبه قریب الاجتهاد بوده، برایم مهم است و مباهات میکنم که در کسوت چنین تبار پرافتخاری زیستهام؛ ولی میرزا حتی اگر این عناوین را هم نداشت، برایم بسیار محترم بود.
آنچه میرزا کوچک جنگلی و امثال او را در نظر ما چنین بزرگ میکند، #مجاهد بودن او است؛ او به #بنده_صالح بودن بسنده نکرد و دانست که باید #مصلح باشد و این اصلاح جز با جهاد ممکن نیست.
یکی از آرزوهایم این بوده و هست که روزی به زیارت مزار این مرد بزرگ در استان #گیلان مشرف شوم و از تربت مطهرش تبرک بجویم. از نظر من او میرزا کوچک جنگلی نبود؛ میرزا بزرگ بود.
کاش آنها که عکس مبارزان و عدالتخواهانی مثل #چگوارا و #فیدل_کاسترو و مانند اینها را بر دیوار اتاق خود نصب میکنند و آنها را الگوی خود میدانند، این قهرمانهای وطنی را هم میشناختند و #قهرمان_ملی و دینی میدانستند.
🆔️ @rajaaei_ir
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
📣 برگزاری نمایشگاه پژوهشی «حسینیه اندیشه» بهمناسبت هفته «مکتب انقلاب اسلامی» در شهر تهران
✔️پیرو دعوت ستاد گرامیداشت «هفته مکتب انقلاب اسلامی» از حسینیه اندیشه، نمایشگاه پژوهشی حسینیه اندیشه با عنوان:
🔅«پنجاه سال پژوهش در مسیر انقلاب فرهنگی؛ بستر تحقق تمدن نوین اسلامی»🔅
برای بازدید نخبگان، اساتید، فعالان انقلابی، طلاب و دانشجویان از جمعه ۱۲ (عصر) تا پنجشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰ در مجتمع فرهنگی فاطمه الزهرا (س) تهران (میدان سپاه، خیابان پادگان ولیعصر) برگزار میگردد.
✅ https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
آمریکا امروز ورود سویه #اميكرون ویروس #کرونا رو تأیید کرده و گفته ناقل، یک آفریقایی بوده که شناسایی و قرنطینه شده!
در این حد دقیق!
اونا تقصیر ندارن؛ وقتی ببینن مخاطب اینقدر سادهلوحانه هر دروغی رو باور میکنه، هر بار دروغهای عجیب تر میگن.
صداوسیما هم با آب و تاب پوشش میده!
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔️ @rajaaei_ir
⚠️انتشار #فقط با نشانی کانال.
به دلیلی، شاید هم به دلایلی، فعلاً کمتر اینجا مینویسم؛ شاید هم اصلاً دیگر چیزی ننوشتم.
احتمالاً اگر بخواهم چیزی بنویسم، اینجا خواهم نوشت:👇
instagram.com/rajaaei_ir
حتی ممکن است کلاً این بساط را جمع کنم و کرکرهاش را پایین بکشم.
اگر دوست داشتید نوشتهای از من بخوانید، البته اگر، این نشانی 👆 را داشته باشید.
ارادتمند: #مرتضی_رجائی
در دوره #انفتاح_میدان_سیاست برای اعضای #جبهه_انقلاب هستیم؛ شرایطی که به نظرم تا کنون سابقه نداشته است.
مثلاً تا قائم مقام فرهنگی رئیس صداوسیما و دبیر ستاد تحول رسانه ملی هم فتح شده است.
دیگر سخت بشود بهانه آورد که اگر ما بودیم فلان میکردیم و بیسار میشد؛
کاش قدر فرصت را بدانیم.
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔️ @rajaaei_ir
https://farsnews.ir/my/c/108102
✴️مطالبه جدی:
درخواست عدم حضور پزشک آقا در اتاق عمل زنان و زایمان
از همه متدینین درخواست همراهی و به اشتراک گذاری هست.
💠یا زهراء
مرتضی رجائی
🎥 پیش از خواندن مطلب، لطفاً این ویدئو را ببینید.
دنیای شگفتانگیزِ نو یک جامعه بردهداری است، اما بردهها نیز خوشبختند؛ چراکه #علوم_آزمایشگاهی تا بدانجا پیش رفته است که بچهها خارج از #رحم_مادر ، در لولههای آزمایشی پرورش پیدا میکنند. و اینچنین، در شرایط آزمایشگاهی متفاوت، میتوان انسانهای متفاوتی دقیقاً متناسب با جدول طبقهبندی مشاغل تربیت کرد؛ بهگونهای که همه آنها از کار خود راضی باشند (#توسعه_و_مبانی_تمدن_غرب ، ص۳۱).
🔸️🔸️🔸️
وقتی حدود بیست سال پیش اولین بار این مطلب را در کتاب #شهید_آوینی و به نقل از کتاب "آلدوس هاکسلی" خواندم، با خودم گفتم: این فقط یک تخیل زاییده ذهن "هاکسلی" است و کتاب "دنیای شگفتانگیزِ نو" هم یک #رمان_علمی_تخیلی بیش نیست.
ولی راستش ته دلم خوف داشتم؛ چون خوب یادم بود حال خودم را در سال سوم دبستان، وقتی فهمیدم زیردریایی واقعی است. کمی قبلتر، کتاب "#بیست_هزار_فرسنگ_زیر_دریا" را از ژول ورن خوانده بودم و خیال میکردم اینها فقط یک تخیل است؛ ولی وقتی در یک برنامه تلویزیونی، زیردریایی را دیدم، ذوقزده شده بودم از اینکه آن شیء خیالانگیز را میدیدم.
🔸️🔸️🔸️
حالا هم انگار این اضغاث احلام بشر زمینی دارد در واقع تعبیر میشود. درست است که محتوای این ویدئو هنوز در حد یک ایده تحقیقاتی است، ولی به نظر میرسد که دیگر چیزی تا تحقق این سطور نمانده است:
"دولت همه را و حتی نوع رفتار آدمها را تحت کنترل دارد؛ چراکه وسایلی ابداع شده است که بچهها را در لوله آزمایش درست میکنند و از هر نطفه، هر چند عدد که بخواهند، میسازند. اگر یک کارخانه به تعداد معینی کارگر احتیاج داشته باشد، سفارش میدهد و ظرف مدت کوتاهی آنها را که یکجور و یکشکلاند، تحویل میگیرد" (توسعه و مبانی تمدن غرب، ص۳۱).
🔸️🔸️🔸️
تا پیش از این، خیال میکردیم تعبیر این خواب بشر مدرن برای #فرزندآوری در لوله آزمایش، همان روشهای مرسوم #درمان_ناباروری است که مثلاً بخشی از آن را فقها تحت عنوان #رحم_اجاره_ای جواز دادهاند؛ ولی ظاهراً این تمدن گستاختر از آن است که دست از پیشروی بردارد.
اگر نتوانیم برای رساندن فقه به جایگاه ولایت و سرپرستی در مقیاس کلان و توسعه کاری بکنیم، عنقریب شاهد تلاشهای فقهی برای تولید فتوای مناسب درباره این دستگاه، به منظور همراهی با تحولات زمانه و نخوردن برچسب عقبماندگی فقه و #حوزه_علمیه خواهیم بود.
🔸️🔸️🔸️
راستی، اگر قرار است دیر یا زود نظام کارشناسی مدرن به سراغ #فقه بیاید و برای این دستگاه و این شیوه فرزندآوری #فتوا بگیرد، از همین حالا به فکر باشیم و باب فقهی مناسب را پیدا کنیم!!😔
#فقه_حکومتی
نشانی در ایتا و تلگرام:
🆔️ @rajaaei_ir