هدایت شده از پرسمان اعتقادی استاد محمدی
⁉️مگر اعمال هرکس برای خودش نیست؟ پس این فاتحهای که ما میخونیم به چه دردی میخوره برای اموات؟ بستگان یکی خوب باشن براش فاتحه میخونن و اگه نباشن نمیخونن. خود مرده که کاری نمیکنه، پس چرا بهش ثواب میرسه؟
🔰پاسخ:
بیتردید فایدهی هر کار خوب و حسنهای، اول و بیش از همه، به فاعل (کننده) آن کار میرسد.
فقط مسئله شخص مُرده نیست، وقتی به نیازمندی کمک میکنید، وقتی به دادخواهی مظلومی پاسخ میدهید، وقتی گرسنهای را سیر یا تشنهای را (حتی اگر حیوان باشد) سیراب میکنید، وقتی به کسی مطلب مفیدی را میآموزید، وقتی دیگران را دعا میکنید و ...، فایدهی اول و بیشترش به خودتان میرسد و چه بسا طرف مقابل اصلاً کاری نکرده باشد، هر چند که زنده است.
🍃این معنا در دعا بیشتر تجلی دارد و مفهوم میشود. دیگری اصلاً خبر ندارد که شما او را دعا میکنید و کاری هم در این باره انجام نمیدهد، اما شما که دعا میکنید، ابتدا خودتان فایده میبرید و سپس به لطف خداوند منّان، دعایتان در حق وی نیز مستجاب شده و او نیز فایده میبرد.
از این رو فرمودهاند که هفتاد برابر به خودتان میرسد – یا وقتی صدقه میدهید، ابتدا بلا از خود شما دور میشود و سپس صدقه گیرنده نیز به فایدهای میرسد – وقتی تعلیم میدهید، ابتدا علم خودتان افزون میگردد و نقش خودتان در جامعه انسانی، بارزتر میشود و سپس متعلم بهرهای میبرد؛ چنان که فرمودند: زکات علم سبب تثبیت و افزایش علم میشود، و ... .
☘️تلاوت سوره حمد، سایر سور قرآن کریم، زیارت، دعا ... و خیراتهای مادی، مثل اطعام دیگران نیز همینطور است.
شخص خیرات کننده است، که با این خیراتها، فهم خودش از حقایق عالم هستی، حضور و ارتباط و دلسوزی و امیدهایش را به ظهور میرساند و صفات کمالیه چون جود، کرم، لطف، مهربانی و ... را در خود تجلی میبخشد. قرآن را زندهها میخوانند، خوراک را نیز زندهها تناول میکنند، بعد آن شخص ثوابش را خیر میکند و خداوند متعال نیز به خاطر کار حسنهی او، این خیر را قبول کرده و به میت برکتی از آن میرساند.
این تعاون بین انسانها و انسانیت است، خواه زنده باشند یا مُرده. این دلسوزی و خیرخواهی برای دیگران و دور شدن از تکبر و خودنگری است. و مهمتر از همه تجلی اعتقاد به ادامه حیات پس از مرگ است. پس زنده، همان طور که در وقت حیات میت، دلسوز و مهربان و خیر به او پس از وفاتش نیز چنین است.
🔹افراد مؤمن نیز اگر ورثهی خوبی نداشته باشند، خدا که دارند. برای آنها باقیات الصالحاتشان را لحاظ میکند، یعنی حلاوت آثار آن چه از عمل صالح انجام دادهاند را تا قیامت به آنان میچشاند و در حسابشان منظور میدارد – بسیاری از مؤمنین برای بیوارثها و بد وارثها خیرات مادی و معنوی دارند و هم چنین اولیاء الله و ملائک برایشان دعا میکنند.
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
حدیث:
رسول اکرم :
« إِذَا عَمِلْتَ عَمَلًا فَاعْمَلْ لِلَّهِ خَالِصاً لِأَنَّهُ لَا يَقْبَلُ مِنْ عِبَادِهِ الْأَعْمَالَ إِلَّا مَا كَانَ خَالِصاً »
هرگاه کاری کردی آن را فقط برای خدا انجام ده،زیرا او تنها اعمال خالص بندگانش را می پذیرد .
بحارالأنوار ، ج 74 ، ص 105
👆ورزش شماره 10
- کمردرد و دیسک کمر
- آرتروز گردن
- مجری: آقای مولایی