⭕️ نرخهای فعلی بازار ارز طبیعی نیست/ ارز ناشی از صادرات غیر نفتی در حال بازگشت است
👤عبدالناصر همتی،رئیس باک مرکزی
🔹 نرخ های فعلی بازار ارز طبیعی نیست. نرخهای پیش از اسفندماه، نرخ هایی بود که که اقتصاد کشور براساس آن پیش میرفت. اما بعضی شایعات و جوسازی ها و تخمین ها درباره نرخ تورم سال جاری، باعث شد التهاب در بازارها تشدید شود اما این موارد قابل مدیریت است و حتما نرخ فعلی تعدیل خواهد شد.
🔹صادرات غیرنفتی رونق گرفته و ارز ناشی از صادرات در حال بازگشت است. چیزی نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار از ارز صادرکنندگان از سال ۹۸ هنوز ایفای تعهد نشده که تا تیرماه فرصت دارند و قطعا باز میگردد و همچنین ارز مربوط به سال ۹۹ نیز بر میگردد و بازار حالت طبیعی پیدا خواهد کرد.
🔹پیشبینیهای بانک مرکزی باتوجه به شرایط فعلی مانند قیمت نفت، وضعیت صادرات و سایر مسائل، در خصوص وضعیت نقدینگی، این است که تورم نباید بیش از ۲۴ درصد باشد. اما هدف گذاری ما روی ۲۲ درصد است.
@Rasad_tahlil
⭕️ ۶/۶ درصد سهم خودرو از تورم
🔹هماکنون سبد تورم کشور از 475 قلم کالا و خدمت تشکیل میشود
🔹دراین میان خودرو در قالب«خرید وسائل نقلیه» بهعنوان زیرگروه اصلی حملونقل در تورم کل نقش بازی میکند.
🔹گروه اصلی حملونقل که در سبد تورم ضریب اهمیت 9.41 درصدی دارد خود دارای چهار زیرگروه است که خرید وسایل نقلیه با ضریب 2.72 درصدی یکی از آنهاست.
🔹بنابراین در فروردین ماه سال گذشته که نرخ تورم سالانه 30.2 درصد بوده است، سهم خودرو از تورم کل سالانه 5.86 درصد بوده است.
🔹در دهمین ماه سال گذشته نیز با تداوم روند نزولی نرخ تورم سالانه سهم خودرو از تورم بیشتر شده و به 6.35 درصد رسیده است.
🔹اما در نخستین ماه سالجاری بواسطه افزایش قیمت خودرو همچنان روند صعودی سهم خودرو از تورم تداوم داشته است.
@Rasad_tahlil
⭕️سیاست حمایت از مصرفکننده به نام عدالت و به کام فساد است
👤عباس عبدی،فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹ریشه بخش مهمی از این فسادها در سیاستهایی است که به نام حمایت از مصرفکننده و مردم تصویب و اجرا میشود ولی مردم در عمل همان کالا را با قیمت بازار آزاد میخرند
🔹این سیاستها به نام عدالت و به کام فساد است. این سیاستها را اعدام کنید پیش از آنکه افراد را اعدام کنید
🔹ماشین نخود نیست که هزاران عدد را بتوان خرید و پنهان کرد. این وضعیت که هزاران خودرو را بتوان با زد و بند جابهجا کرد و بدون شماره کردن در انبار بیرون از کارخانه نگهداری کرد، بهطور قطع و یقین محصول وجود فرآیندهای فاسد است و تا هنگامی که این فرآیندها اصلاح نشود، فساد نیز همچنان خواهد بود
🔹بدون پذیرش قواعد روشن اقتصادی نمیتوان مانع از فساد شد. چرا خودرو را قیمتگذاری میکنید؟ به این دلیل که تعداد قابل توجهی از افراد خودی از قیمتگذاری منتفع خواهند شد/ اعتماد
@Rasad_tahlil
📊وضعیت اهدای عضو در ایران
🔹در سال گذشته ۷ هزار عضو پیوندی به زیر خاک رفت./ایرنا
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️منشور ۷گانه اصلاح مجلس یازده
✍️سید احسان خاندوزی نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم
🔹گمان نکنیم چون "انقلابی"ها بجای "امیدی"ها آمدند، خروجی مجلس یکباره متحول خواهد شد. تجربه میگوید برای رهایی از مجلس ناکارآمد و ناسالم باید عیوب ساختاری علاج شود.
◾️معضل ۱: نقش نداشتن مردم طی ۴ سال.
▫️راهکار: با ۱۰هزار کدملی یا امضای ۱۰ انجمن و سمن، یک معضل در کمیسیون (۵برابر آن در صحن علنی) الزاما طرح شود + امکان اظهارنظر هرکدملی ذیل طرحها و لوایح در سایت مجلس با رویت عمومی/خصوصی + جمع سپاری تحقیق و تفحصها متکی بر اطلاعات فعالان اجتماعی.
◾️معضل ۲: بهره نبردن از ظرفیتهای پژوهشی.
▫️راهکار: امضای ۳ دانشکده یا پژوهشکده با همراهی تنها یک نماینده، امکان وصول طرح در مجلس داشته باشد و پس از تصویب، گزارش ارزیابی یا اصلاح آن قانون، توسط ۳نهاد منتشر شود + تبدیل شدن مرکز پژوهشها به هاب نهادهای تحقیقی و رتبه بندی سالانه موثرها.
◾️معضل ۳: عدم حاکمیت قانون در کشور.
▫️راهکار: کمیسیونها برای چند قانون مهم خود، هر هفته حداقل یک جلسه استماع تشکیل دهند، نتایج آن منجر به حداقل یک جلسه هفتگی استماع و نظارت در صحن علنی شود. گزارش درصد اجرای قانون، در کاهش یا افزایش بودجه دستگاهها لحاظ گردد.
◾️معضل ۴: اثربخش نبودن قوانین.
▫️راهکار: کمیسیون مکلف شود ضمانت اجرای دقیق و مقام پاسخگو را در متناظر هر حکم قانونی درج کند + شاخصهای نظارت به هر مصوبه جدید، پیوست گردد + مرکز پژوهشها گزارشهای ارزیابی اثربخشی (RIA) منتشر کند.
◾️معضل ۵: شلختگی و تورم قوانین.
▫️راهکار: بازای پیشنهاد هر حکم قانونی، طراحان باید پیشنهاد حذف یک حکم منسوخ یا ناکارامد را بدهند + هر مصوبه فقط با ذکر کد موضوعی آن در درختواره قوانین ممکن است + تکلیف به اتمام تنقیح قوانین ظرف دوسال.
◾️معضل ۶: طولانی و غیرتخصصی بودن اصلاح قوانین حجیم.
▫️راهکار: قوانین مفصل و مهم فقط توسط کمیسیون مشترک با معیار نمایندگان دارای تخصص نزدیک، بررسی و بسرعت در صحن علنی تصویب شود. هر پیشنهاد جدید نمایندگان در صحن باید از معبر کمیسیون گذشته باشد تا انسجام قانون حفظ شود.
◾️معضل ۷: فقدان شفافیت و تعارض منافع.
▫️راهکار: امضای طرحها و سوالها، آراء، معرفی نامه، توصیه نامه، هدیه ذیقیمت، اموال اول و آخر دوره و مشروح مذاکرات کمیسیونها در سامانه مجلس شفاف شود + سلب حق رای در موضوعی که همزمان با نمایندگی، شاغل آن است (وکیل و طبیب و...) مگر تودیع پروانه شود.
@Rasad_tahlil
📮#توییت
✍️رضا باقری اصل
🔹چرا باید در #پارکینگها و #انبارها دنبال خودروهای پلاک نشده بگردند؟شاید! با تطبیق پایگاه خودروهای تولیدی، فروخته شده و شماره گذاری شده و خریداران و کد ملی و محل اقامت و ... لازم به جستجو نباشد.
#حکمرانی_داده
👈کامنت ها
▫️اونجوری نمیشه شوآف کرد آخه
▫️یه جور نمایشه ... پارکینک خودروسازی ها رو ببنند کافیه
▫️مشکل اینه اینطور پارکینگ های خاص هم لو میرن
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ 20 تا 30 میلیارد دلار به سوریه پول دادیم و باید این پول را از سوریه پس بگیریم/ لاریجانی بیشتر نما
⭕️ آمریکا که ارزانتر حساب کرده بود!
✍️ حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان
🔹آقای حشمتالله فلاحتپیشه، [...] ادعا کرده است: «ما شاید ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار به سوریه پول دادیم و باید از سوریه پس بگیریم»!
🔹آمریکا ادعا میکند در کل منطقه ۱۶ میلیارد دلار هزینه کردهایم (البته به دروغ) و حتی نه اینکه این ۱۶میلیارد دلار را به این یا آن کشور یا این و آن گروه مقاومت داده باشیم. حالا باید از آقای فلاحتپیشه پرسید رقم ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار را از کجا آوردهاید؟! و از طرح این دروغ شاخدار چه انگیزهای داشتهاید که حتی در دروغگویی علیه وطنتان روی دست آمریکا نیز بلند شدهاید؟!
🔹عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس فرق میان ۲۰ و ۳۰ میلیارد دلار را نمیداند؟! و در ادعای ۲۰ و ۳۰ میلیارد دلاری ایشان ۱۰ میلیارد دلار فاصله آنهم به «احتمال»! و «شاید»! مطرح کرده است! خندهدار نیست؟!
🔹این مبلغ کلان از کجا تهیه شده و به سوریه داده شده است؟! ظاهراً آقای فلاحتپیشه فرق میان خزانه دولت و دخل بقالی سر کوچه خودشان را نمیداند! و تصور میکند به همان آسانی که بقال سر کوچه دست توی دخل میکند و فلان مبلغ را به شاگردش میدهد تا مثلاً برای ناهار دوتا دیزی آبگوشت بخرد، میتوان از خزانه دولت هم برداشت کرد!
🔹این روزها دولت آمریکا از سوی افکار عمومی جهانیان به شدت تحت فشار است که چرا در جریان شیوع کرونا نیز تحریمهای ایران را لغو نکرده و حتی دارو و ملزومات پزشکی را هم در فهرست تحریمها قرار داده است [...] دولت آمریکا در پاسخ به این اعتراضها ادعا کرده است که اگر داراییهای ایران را از انسداد و بلوکهبودن آزاد کنیم از آن برای کمک به کشورهای منطقه استفاده میکند!
🔹حالا کلاه خود را قاضی کنید! آیا اظهارات آقای فلاحتپیشه غیر از توجیه جنایت آمریکا علیه مردم ایران وکمکرسانی به ترامپ، کاربرد دیگری هم میتواند داشته باشد؟!
🔹خوشبینانهترین احتمال درباره اظهارات سخیف آقای فلاحتپیشه، کمدانی و عوامی ایشان است و احتمالات دیگر اگرچه با برخی از شواهد همراه است ولی انشاءالله که صحت نداشته باشد!/ کیهان
@Rasad_tahlil
⭕️ افزایش بیسابقه چکهای برگشتی در فروردین کرونایی
🔹تعداد چکهای برگشتی در فروردین ماه نسبت به ماه قبل ۷٫۴ درصد افزایش داشته، پیش از این نیز در اسفند ماه سال گذشته همزمان با شیوع ویروس کرونا چکهای برگشتی طی یکماه بیش از ۴۴ درصد افزایش داشته که اتفاق بیسابقهای بوده است.
🔹همچنین آمارها نشان میدهد احتمال پاس شدن چک در فروردین ماه امسال به شدت کاهش یافته است.
🔹در فروردین ماه امسال بیش از ۱۸ درصد چکهای مبادله شده برگشت خورده که اتفاق بیسابقه بوده و به طور میانگین نسبت به ماههای دیگر تا میزان دو برابر افزایش یافته است./ تجارت نیوز
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ سید امیر سیاح، مدیر گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما:
🔹آقای جهانگیری گفته کاش مجلسدهم لوایح شفافیت، تعارضمنافع و مقابله بافساد را تصویب میکرد
🔹جناب جهانگیری
🔹اولا خودتون هم خوب میدانید شفافیت ومبارزه بافساد نیازچندانی به قانون ندارد؛ اراده میخواهد
🔹ثانیا ماده۲۹ قانون برنامه(شفافیت حقوق ومزایای مدیران) که دیگه قانونه، آنرا اجراکنید
@Rasad_tahlil
⭕️ نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات بازار و افکارعمومی ایپسوس نشان داد: اکثریت افراد با بازگشت فرزندان شان به مدرسه مخالف هستند
🔹مطابق با نظرسنجی مرکز تحقیقات بازار و افکار عمومی ایپسوس با جامعه آماری افراد 18 تا 74 سال در 16 کشور (استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن، کره جنوبی، انگلستان، ایالات متحده امریکا، برزیل، چین، هند، مکزیک، روسیه و افریقای جنوبی) و حجم نمونه 16000 که در تاریخ 7 تا 10 می 2020 اجرا شده است، اکثریت مردم در افریقای جنوبی (56%)، کانادا و اسپانیا (53%) راحت نیستند که دانش آموزان در شرایط کرونایی طی هفته های آینده به مدرسه بازگردند. 44 درصد پاسخگویان در برزیل، 30 درصد در ژاپن و 28 درصد در امریکا گفتند که قطعاً طی هفته های آتی اجازه نخواهند داد فرزندان شان به مدرسه بازگردند./ ایسپا
@Rasad_tahlil
📊 #اینفوگرافیک | برآورد هزینههای ماهانه خانوار شهری چقدر میشود؟
🔹هزینه زندگی یک خانواده شهری چقدر میشود؟ بر اساس یک بررسی این رقم ماهانه حدود 4 میلیون تومان خواهد بود، اما حداقل حقوق ماهانه یک کارگر کمتر از آن است. این یعنی، شکاف بین حداقل دستمزد و هزینههای جاری زندگی./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil