"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ اگر جمهوريت را از نظام ايران بگيريد فرقي با طالبانيسم نخواهد داشت/ انتخابات 1400 تجربه تلخي براي
📮 #توییت
⭕️ عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری:
🔹اصغرزاده اصلاح طلب و از تصرف کنندگان اصلی سفارت آمریکا:اگر جمهوریت را از نظام بگیرند فرقی با طالبانیسم نخواهد داشت.
🔹حرف دقیق و غیرمغرضانه این است که بدون جمهوریت آنچه می ماند حکومت اسلامی است نه جمهوری اسلامی. مقاسیه تشیع عقل محور با تکفیری-سلفیگری بی انصافی و واجد عذرخواهی است
@Rasad_tahlil
⭕️ تصویر رسمی از سفره خانوار
▪️دنیای اقتصاد:
🔹مرکز آمار ایران تصویر دخل و خرج ایرانیان در سال۱۴۰۰ را بهروز کرد. بر اساس این گزارش، متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری در سال۱۴۰۰ با رشد ۵۰درصدی به بیش از ۱۱۲میلیون تومان رسید. از سوی دیگر متوسط درآمد سالانه خانوارهای روستایی نیز با افزایش ۵۱درصدی به حدود ۶۴میلیون تومان رسید.
🔹در مقابل متوسط هزینه سالانه خانوار شهری نیز با افزایشی ۴۹درصدی از ۹۲میلیون تومان گذشت. متوسط هزینه سالانه خانوار روستایی نیز با رشد ۵۲درصدی به سطح ۵۲میلیون تومان دست یافت. اما بخشی از این افزایش در درآمد و هزینه تحت تاثیر تورم بالا رخ داده است.
🔹تعدیل افزایش دخل و خرج خانوار با شاخص قیمتها در سال۱۴۰۰ از سوی «دنیایاقتصاد» نشان میدهد که آمارهای تورمزداییشده افزایش واقعی درآمدها و هزینههای خانوار نسبت به سال قبل را تایید میکند. گزارش مرکز آمار نشان میدهد در سال۱۴۰۰ نابرابری درآمدی در بین خانوارهای کشور کاهشی بوده است. این موضوع در کاهش ضریب جینی منعکس شده است.
@Rasad_tahlil
⭕️ باید برجام را بپذیریم/ این برجام از برجام دولت قبل ضعیفتر است/ بهتر از ظریف کسی را نداریم
👤 مسعود پزشکیان، نماینده مجلس:
🔹(در خصوص عملکرد یکساله دولت) کافی است وعدههایی که در مناظرات قبل از انتخابات داده شد را با مباحث امروز چون تورم، اشتغال، مسکن، شایسته سالاری و عدالت را مقایسه کنیم تا ببینیم این وعدهها محقق شده است یا نه؟! یکی از آن وعدهها مسکن بود که گفتند سالی یک میلیون مسکن تحویل میدهند، اما پس از مدتی صدا و سیما در اینباره میگوید، زمین آماده میکنیم که مسکنها را بدهیم؛ حال زمین هم آماده شود به چه کسی با کدام پول میخواهند بدهند؟! چه کسی میخواهد خانه ها را بسازد؟! فردی که مسکن ندارد با کدام پول و چطور آن را بسازد؟ پول که نمیدهند، اگر هم بدهند وام ۱۸ درصد است؛ آن وقت آن فرد پول را چطور پس بدهد؟! اما از سوی دیگر بیکاری و تورم را مشاهده میکنیم که کمر بسیاری از مردم را خم کرده است.
🔹(در خصوص شباهت سفرهای استانی دولت سیزدهم با دولت نهم و دهم) رئیسی در سفرهای استانی خود حداقل ۲۰۰ پروژه را امضا نمیکند؛ اما محمود احمدی نژاد آن زمان در سفر استانی خود ۲۰۰،۳۰۰ پروژه را امضا می کرد که هنوز هم همان پروژهها بر روی زمین مانده است. اینکه کاری ندارد کسی بگوید من ۳۰۰ پروژه را تائید کردهام؛ اما حداقل این دولت به این شدت کار نمیکند و به استانها سفر میکنند و امیدی را بین مردم ایجاد میکنند؛ اما واقعیت این است که پولی وجود ندارد.
🔹(در رابطه با برجام) ما هم میگوییم چرا آن را (آنگونه که می گفتید) پاره نمیکنید؟! چرا سفره مردم را رنگین نمیکنید؟! مگر در دور قبل نمی گفتند برجام را باید پاره کرد و خیانت است؛ پس چرا امروز خیانت را ادامه میدهید، در حالی که سفره مردم بیرنگتر شده است؟! اما من معتقدم باید برجام را بپذیریم و بیش از این ارتباطاتهای خود را درست کنیم، نه اینکه خودمان را بفروشیم. بلکه باید حرف زد و حقوق مردم را طلب کنیم. اینکه بگوییم ما با آنها صحبت نمیکنیم و نمیپذیریم مشکل مملکت حل نمیشود. این برجام از برجام دولت قبل ضعیفتر است. تا آنجا که من میشناسم بهتر از ظریف کسی را نداریم. ظریف کسی بود که سیاست خوانده، مدرک گرفته و تجربه کرده بود؛ حال این افراد کجا این تجارب را کسب کردند. آن وقت کسی که میدانسته و توان داشته را با کسی که این مسیر را نرفته مقایسه میکنید؟!/ جماران
@Rasad_tahlil
⭕️ عجایبی از پردرآمدترین و کمدرآمدترین روستاهای ایران
▪️فرهیختگان:
🔹درحالیکه پردرآمدترین مناطق شهری کشور مربوط به استان تهران است، اما در مناطق روستایی استان البرز اول و تهران دوم است.
🔹طبق دادههای مرکز آمار ایران، در سال گذشته میانگین درآمد سالانه خانوارهای شهری 63.7 میلیون تومان بوده و این مقدار در مناطق روستایی استان البرز 115 میلیون و 100 هزار تومان و در تهران 101.4 میلیون تومان بوده است.
🔹الگوی درآمدی جامعه روستایی کشور نشان میدهد استانهای با خشکسالی بیشتر، بیش از سایر استانها دچار فقر و محرومیت هستند.
🔹درحالیکه کشور هلند در مساحت و بسیاری از شاخصهای اقلیمی و خاک و بارش و دما بسیار شبیه گیلان و مازندران است و به لحاظ شاخص توسعه و رفاه در دنیا در رتبههای بالا قرار دارد، اما مازندران و گیلان در رتبهبندی درآمدی بین 31 استان رتبه جالبی ندارند. مازندران در رتبه چهارم و مناطق روستایی گیلان بهلحاظ درآمدی بین 31 استان در رتبه 17 و گلستان در رتبه 18 قرار دارند.
@Rasad_tahlil
⭕️ فیفا چهکاره است که درباره زنان ما تصمیم بگیرد/ اینطور نیست که کشورها مجبور به رعایت همه خواستههای فیفا شوند
👤 محمد صادق کوشکی، استاد دانشگاه:
🔹(فیفا نسبت به عدم حضور زنان در ورزشگاهها حساس شده است. این مشکل چرا حل نمیشود؟) این بحثی است که باید علمای دینی دربارهاش تصمیم بگیرند. حضور زنان در برخی از معابر بحثی دینی است و من نمیتوانم چیزی بگویم.
🔹(اما اصرار فیفا این موضوع را به چالشی عمومی تبدیل کرده است.) فیفا چهکاره است که درباره زنان ما تصمیم بگیرد و اصرار کند، به تصمیماش احترام بگذاریم؟ اینکه ما به دستور این نهاد و آن ارگان بینالمللی چشمبسته گوش کنیم، اصل حاکمیتمان را زیر سئوال میبرد. پس شما هم بهعنوان یک روزنامهنگار نباید این بحث را پیگیری کنید.
🔹مقررات بینالمللی نباید از کشورها چیزی را طلب کنند که با قوانین و عرف آنها مغایرت داشته باشد. بر اساس حقوق بینالملل هر کشوری حقوق داخلی خودش را دارد. پس اگر کشوری به هر دلیلی قانونی بینالمللی را در تضاد با آنچه در کشورشان اهمیت دارد، ببیند میتواند زیر بار خاستهشان نرود. چون هیچ حقوقی از حقوق داخلی کشورها برتر نیست و کشورها مطالبات جهانی را بر اساس حقوق داخلیشان یا میپذیرند، یا نمیپذیرند.
🔹ما کشوری مستقل هستیم و برای خودمان قانون داریم. اگر فردا فیفا از ما خواست، زنان با لباس آنچنانی داور ی کنند، تکلیف چیست؟ در چنین موقعهایی موضوع برای تصمیمگیری به دادگاه جهانی ورزش ارجاع میشود. یعنی اینطور نیست که کشورها مجبور به رعایت همه خواستههای فیفا شوند.
🔹(بحث حضور زنان در ورزشگاهها اتفاقی است که در بالای 99 درصد اعضاء حل شده است.) شما اصرار دارید که نظر من اشتباه است. حرفم را تکرار میکنم، درباره موضوعهای شرعی باید علما نظر بدهند و این بحثها نه به فیفا ربطی دارد، نهبه جاهای دیگر.
🔹(البته صاحبنظران دینی هم در موضوع حضور زنان در ورزشگاهها سلیقههای مختلفی دارند.) در چنین موقعیتی باید سراغ ولیفقیه رفت و نظر نهایی را از ایشان گرفت./ نواندیش
@Rasad_tahlil
📊یک سوم ایرانیها مستاجرند
🗞روزنامه فرهیختگان نوشت:
🔹طبق گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۸.۳ درصد از ایرانیان مالک مسکن بوده، ۲۳.۲ درصد مستاجر و ۸.۵ درصد نیز در خانههای سازمانی و وقفی و رایگان زندگی میکنند.
🔹با احتیاط میتوان گفت ۳۲ درصد از ایرانیان فاقد مسکن ملکی هستند.
🔹واژه با احتیاط از این منظر مطرح شد که ۸.۵ درصد از ایرانیان در مسکن رایگان زندگی میکنند.
🔹طبق آمارها، خانوارهای دارای مسکن ملکی در سال ۱۳۹۵ حدود ۶۵.۸ درصد بوده که تا پایان سال ۱۴۰۰ افزایش ۲.۵ درصدی داشته است.
@rasad_tahlil
⭕️در هیچ بخشی از خطوط قرمز عقبنشینی انجام نشد و نخواهد شد
👤شمخانی در جلسه با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹صرف نظر از توافق یا عدم توافق که به هر شکل، تامین کننده منافع ملت ایران است
🔹در هیچ بخشی از خطوط قرمز عقبنشینی انجام نشد و نخواهد شد.
🔹دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر سیاست محوری دولت بر گره نزدن اقتصاد کشور به مذاکرات گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران ظرفیتهای بسیار خوبی را برای پیگیری کامل سیاست مقاومت فعال در اختیار کشور قرار داد/ نورنیوز
@rasad_tahlil
⭕️ از ممنوعالتصویری رؤسای جمهور رسیدیم به ممنوع التصویری مجری و فوتبالیست
👤آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات در کانال تلگرام خود نوشت:
🔹ما چقدر پیشرفت کردیم که از ممنوع التصویری رؤسای جمهور رسیدیم به ممنوع التصویری مجری و فوتبالیست.
🔹عزیزان، با جمع کردن این بیلبوردها نه از دارایی علی کریمی کم میشه و نه جواب آن مطلب اشتباه داده میشه. فقط کلونی از مردم بر اثر هیجاناتی که ما بهشون تزریق میکنیم جمعتر میشند. اینهمه مردم رو به سمت مقابلهگری سوق ندیم.
🔹علی کریمی را همهی ما میشناسیم. یک فوتبالیست درجه یک آسیا هست که زحمت کشیده و به یک جایی رسیده با پاهای خودش. چیزی توی دلش نیست. مطلبی رو دیده، ناراحت شده، منتشر کرده. این رو رد نمیکنم که چون حرف ایشون شنیده میشه نباید در مقابل مطلبی که به نادرست گفته میشه سکوت کرد. ولی چنگ هم نباید انداخت روی صورت.
📸پس از اهانت علی کریمی به شعائر حسینی، تصاویر او در تبلیغ یکی از برندهای آرایشی و بهداشتی در بیلبوردهای شهر تهران، توسط سازمان زیباسازی و اداره کل ارشاد استان تهران جمع آوری شد./مهر
@rasad_tahlil
⭕️ هرگونه خروج مجدد آمریکا از توافق باید با هزینه باشد
👤 مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده ایران:
🔹یکی از اهداف مذاکره، بالا بردن هزینه هرگونه خروج آمریکا از توافق در آینده است.
🔹هزینه دار شدن هرگونه خروج آمریکا از توافق، ضرورتی است که هدف آن تقویت توافق بوده و به نفع همه است.
🔹یکی از ابعاد بالابردن بها، وجود ضمانتهای هستهای داخلی است. دیگری اقتصادی و دیگری سیاسی و حقوقی است.
🔹ضمانت اقتصادی یعنی مصون کردن شرکتهای خارجی و حمایت از آنان در مقابل تحریمهای آمریکاست./فارس
@rasad_tahlil
⭕️ شروط اصلی ایران برای پذیرش احیای برجام چیست؟
🔹 در طول مدت مذاکرات برای رفع تحریمها و احیای برجام، ایران همواره بر سه شرط خود به عنوان خطوط قرمز در مذاکرات یاد کرده است که رعایت آنها یک ضرورت برای تامین منافع ملت ایران است.
🔹 راستی آزمایی شرط نخست احیای برجام است که مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
🔹 موضوع مهم بعدی که به عنوان یکی از خطوط قرمز ایران مطرح میشود، تضامین هستند که باید طرف عهدشکن برجام، یعنی ایالات متحده، آن را به ایران ارائه کند. از این رو میتوان گفت که این تضامین در ۴ حوزه از جمله: سیاسی، اقتصادی، حقوقی و از همه مهمتر «ذاتی» دستهبندی میشود.
🔹 دومین شرط و خط قرمز ایران نیز مربوط به حل و فصل پرونده جدید پادمانی علیه کشورمان در آژانس بینالمللی انرژی اتمی است./مهر
@rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ هرگونه خروج مجدد آمریکا از توافق باید با هزینه باشد 👤 مرندی، مشاور تیم مذاکرهکننده ایران: 🔹یک
⭕️تضمین برای عدم خروج امریکا نیست. تضمین برای این است که...
👤هادی محمدی، خبرنگار نزدیک به وزارت خارجه
🔹اگر امریکا میخواست بابت خروجش از برجام غرامت بده اصلا خارج میشد؟
🔹آمریکا اگر بخواد خارج بشه با این هدفه که به ایران ضربه اقتصادی بزنه بعد بیاد غرامت خروجش رو به ایران بپردازه که ضربه اقتصادیش جبران بشه؟ با عقل جور درمیاد؟
🔹تضمین برای عدم خروج امریکا نیست. تضمین برای این است که تا یک مدت مشخص که هنوز بر سر مدت ان بحث و اختلاف است به شرکتها فرصت داده شود تا در صورت خروج بی دلیل امریکا از برجام به سرعت جریمه نشوند و بتوانند با آرامش از ایران خارج شوند.
@rasad_tahlil