📮 #توییت
⭕️ فواد ایزدی، عضو هیات علمی گروه مطالعات آمریکا، دانشگاه تهران:
🔹نتانیاهو تنها راه برونرفت از فروپاشی داخلی را ایجاد جنگی در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی میداند. هدف حملات رژیم صهیونیستی علیه سوریه در هفته گذشته همین است.
🔹ایران با پاسخ به این حملات در درون سرزمینهای اشغالی، ضمن گرفتن انتقام، به نتانیاهو اجازه نخواهد داد به هدف خود برسد.
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمد امینی رعیا، مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی:
🔹پیمان سپاری صد درصد در شرایطی که نظام پرداخت ما رسمی نیست و تراستی است اصلا امکانپذیر نیست. نه اینکه نخواهیم، نمیشود؛ ربطی هم به اقتدار ندارد. صادرکننده براحتی میتواند حداقل ۲۰ ۳۰ درصد فروش را به روشهای مختلف کمتر از واقع نشان دهد و این در شرایط اختلاف زیاد نرخها، صرفه بالا دارد.
🔹واقعا اگر میخواهیم موتور ارزی موثر بر تورم را خاموش کنیم، باید ساختار بازار ارز را مقاوم کرده و تحت سیطره بانک مرکزی در بیاوریم. با فشار در انتهای زنجیره و مصوبه و ابلاغیه نمیشود اقتصاد سیاسی وضع موجود را از بین برد. به عوامل زیرساختی موثر بر تجربه موفق روسیه نگاه کنیم نه ظاهرش!
@Rasad_tahlil
⭕️ در شرایط موجود، اصلیترین عامل تورم در اقتصاد ما بهویژه در کوتاهمدت، نرخ ارز است
👤 حسین صمصامی، استاد گروه اقتصاد دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی:
🔹عوامل مختلفی در مورد تورم وجود دارد که یکی بحث نقدینگی است اما در کشور ما بهخصوص در دهه ۹۰ یعنی سالهای ۹۰، ۹۱ و ۹۲ و بهویژه الان، عامل اصلی تورم، سیاستهای نامناسب ارزی دولت است. اکنون هم یکی از عوامل اصلی رشد نقدینگی، نرخ ارز است.
🔹در شرایط موجود، اصلیترین عامل تورم در اقتصاد ما بهویژه در کوتاهمدت، نرخ ارز است و اگر به این موضوع توجه نشود، سیاستهایی که نوشته میشوند چندان سیاستهای موفقی نخواهند بود.
🔹افزایش نرخ ارز برای تولید، تولیدکننده را با کمبود نقدینگی مواجه میسازد و یک شوک منفی تولید بهحساب میآید و از طرف دیگر، قیمت کالاها را افزایش میدهد و وقتی قیمت کالاهای قاچاق افزایش پیدا کند، تقاضا برای بازار آزاد ارز که طبق قانون قاچاق است، دوباره بالا میرود و درنهایت نرخ ارز بالا رفته و متناسب با آن، دولت مجبور میشود نرخ بازار مبادله را بالا ببرد و این یک دور باطل است که سیاستگذار ارزی در آن قرار گرفته و موجب شده افزایش تورم را در پی داشته باشد.
🔹در شرایط موجود مهمترین راهکار تورم این است که اولاً بانک مرکزی نباید از نرخ بازار آزاد که بازار قاچاق ارز است تبعیت کند؛ یعنی نرخ ارزی را که در اقتصاد اعمال میکند متناظر با نرخ بازار آزاد بالا نبرد.
🔹ثانیاً اینکه بانک مرکزی باید اعلام کند تمام واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه و کالاهایی که در فرآیند تولید استفاده میشوند و همچنین کالاهای سرمایهای و واسطهای با این نرخ اعمالی انجام میشود؛ به عبارت دیگر، بانک مرکزی فقط یک نرخ را اعلام کند و از آن تبعیت کرده و اعلام کند که همه واردات ما با این نرخ انجام میشود و نرخ بازار آزاد نرخ قاچاق است و با بازار قاچاق ارز هم بهشدت مقابله کند. از طرف دیگر، صادرکننده را ملزم کند ارز خود را وارد کشور کند که این ارز وارد فعالیتهای تولیدی شود.
🔹با اقداماتی که از سوی دولت صورت میگیرد و تنها راه اینکه بتوانیم تورم را در سال ۱۴۰۲ و در شرایط کوتاهمدت کنترل کنیم همین است و اگر این اتفاق نیفتد، قطعاً این موج تورمی را تا پایان سال خواهیم داشت و سیاستهای ارزی ناشی از عوامل دیگر هم تورم را تشدید میکند./ khamenei.ir
@Rasad_tahlil
📸پیشبینی ۵۰ اقتصاددان از رشد اقتصادی ۱۴۰۲/خبر فوری
@rasad_tahlil
⭕️احمدینژاد با آن درآمد نفتی ۲/۵ میلیون مسکن ساخت، چطور وعده ۴ میلیون مسکن دادهاند؟/ پولِ مصالح و نیروی کار ساخت مسکن یک میلیونی در سال را نداریم/ دولت به سختی میتواند حقوقها را پرداخت کند
👤مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس:
🔹️از نظر علمی غیرممکن است که در سال یک میلیون مسکن در ایران بسازیم با این پولی که داریم، اگر پول هم داشته باشند، وارد بازار شوند چنین حجمی از مصالح را نداریم، تازه اگر مصالح وجود داشته باشد، پیمانکار و استادکار و کارگر خبرهای که بتوانند این میزان مسکن در سال بسازند نداریم، خب طبیعی است که نمیشود./ایلنا
@rasad_tahlil
⭕️ آقای شمخانی! حضور آقازاده تاجرتان در دیدار رسمی با سران امارات برای چیست؟!
👤حمید رسایی در کانال تلگرامی خود نوشت :
🔹اینکه فرزندان آقای شمخانی فعالیتهای اقتصادی گستردهای در حمل و نقل دریایی دارند، شاید به ما ربط نداشته باشد اما اینکه پدر با عنوان پیگیری مسائل کشور به امارات سفر کند و با امیر و ولیعهد آن دیدار داشته باشد و فرزند در جلسه رسمی حاضر باشد، به ما ربط دارد!
🔹برای همین حق داریم از آقای شمخانی بپرسیم که دلیل حضور فرزند تاجر شما در یک جلسه رسمی چیست؟ آیا این فرصت و رانت برای بقیه تجّار هم فراهم است؟ چرا این شاهین اقبال که قطعا در لابیهای تجاری بعدی کارگشا و راهگشاست، فقط روی شانه آقازاده محترم مینشیند؟
🔹آقازاده آیا فقط در این دیدار حاضر بوده یا در دیدارهای دیگر این ايام (که تصاویر آن منتشر نشده) هم توانسته از فرصت همراهی با شما بهره ببرد؟ آیا روی آن مبل معاونین وزیرخارجه مثل آقای صفری (معاون اقتصادی) نمیتوانستند، بنشینند؟ شنیدهها حاکی است که در یکی از دیدارها، به دلیل محدودیت همراهان، معاون وزیر اقتصادی وزیر شرکت داده نشده!
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥علت زیان تولیدکنندگان و شرکتها این است که دولت بهشان آب و برق و گاز مجانی میدهد
👤 محمد جعفری رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه:
🔹تولیدکنندگان مدام مصاحبه میکنند و میگویند دولت از ما حمایت کند، دست بردارید از این حرفها، خیال کنید دولت مرده و فقط یک ربات تنظیمگر است. چرا تولیدکنندگان خیال میکنند باید همه چیزشان را دولت رایگان بدهد.
🔹 امروز فقط هزار هزار میلیارد تومان یارانه گاز میدهیم یعنی به اندازه کل بودجه کشور گاز هدر میرود
@rasad_tahlil
⭕️«دریافت ارز» یکی از منابع اطلاعاتی برای تعیین دهک افراد و قطع یارانه است
👤بهادری جهرمی، سخنگوی دولت:
🔹دریافت ارز ۲ هزار و ۵ هزار یورویی یکی از منابع اطلاعاتی است که وزارت رفاه میتواند از آن برای تعیین دهک خانوار استفاده کند.
🔹کسی از کارت ملی دیگران چه برای تراکنش مالی و بانکی در داخل مغازه و چه برای دریافت ارز سوءاستفاده نکند، زیرا اینها جزء مواردی هستند که برای دهکبندی افراد و خانوارها و پرداخت یا قطع یارانه ملاک قرار میگیرند.
@rasad_tahlil
⭕️ تقابلها با یک پلتفرم شرقی؛ تیکتاک چگونه محبوب شد؟
📝دفتر پژوهش ایرنا:
🔹 تیکتاک یکی از محبوبترین پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در جهان است که در بیش از ۱۵۰ بازار و به بیش از ۷۵ زبان در دسترس است. این برنامه بیش از ۳.۵ میلیارد بارگیری در سراسر جهان داشته که آن را به یکی از محبوبترین پلتفرمهای تاریخ تبدیل کرده است.
🔹 آمریکا با بیش از ۱۱۳ میلیون کاربر بیشترین تعداد کاربران را در این پلتفرم دارد. اندونزی، برزیل، مکزیک و روسیه به ترتیب با ۱۰۹.۹ میلیون، ۸۲.۲ میلیون، ۵۷.۵ میلیون و ۵۴.۹ میلیون کاربر در جایگاه بعدی قرار دارند.
🔹 در ایران هم با وجود جذابیتهای این پلتفرم، در میانه سال ۹۸ به صورت یک طرفه از سوی تیکتاک دسترسی کاربران ایرانی قطع شد و اخیرا هم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هم آن را فیلتر کرد. اگرچه تیکتاک با نسخه چینی خود یعنی DouYin در ایران در دسترس است اما این نسخه زبان فارسی را پشتیبانی نمیکند و تنها به زبان چینی موجود است.
@rasad_tahlil
⌛️ رصد پنجشنبه (17فروردین، 15رمضان، 6آوریل)
🌸 3ق؛ ولادت باسعادت سید جوانان بهشت، کریم اهل بیت، حضرت امام حسن مجتبی (سلام الله علیه)
1299؛ آغاز قیام روحانی مبارز و انقلابی مشروطه خواه، شهید "شیخ محمد خیابانی" در تبریز
1304؛ رحلت فقیه برجسته، آیت اللَّه "مهدی خالصی"
60ق؛ حركت مسلم ابن عقیل (سلام الله علیه) از مكه به سوی كوفه
965ق؛ شهادت "زين الدين بن علي بن احمد" معروف به "شهيد ثانی" فقيه نامور شيعه
1580م؛ الحاق سرزمین پرتغال به استعمار اسپانیا
1917م؛ ورود امریكا به جنگ جهانی اوّل و اعلان جنگ به آلمان
1975م؛ مرگ "چیانكایچك" سیاستمدار چینی و رئیس جمهور سابق چین ملی
1991م؛ یورش وحشیانه رژیم بعث عراق به اماكن مقدسه نجف و كربلا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹از فرصت صادرات به روسیه، کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، اعضای پیمان شانگهای هیچ استفادهای نکردیم. حتی اگر راه ارتباط با دنیا باز شود باز هم کشوری مثل آلمان با ما کار نخواهد کرد، پس قدر فرصتهای امروز را بیشتر بدانیم./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️ نظام، در مدارای کامل و عقلایی با معترضان به سر میبرد
👤 اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی:
🔹در یک نظام همیشه مخالف و موافق وجود دارد. یعنی شما الان از ۸۴ میلیون نفر جمعیت ایران فکر میکنید هر ۸۴ میلیون اسلام، انقلاب و ولایت را قبول دارد؟ نه یک درصد کمی هم قبول ندارند.
🔹مولوی عبدالحمید امام جمعه یکی از استانهای سیستان و بلوچستان است. میرود آنجا خلاف نظام صحبت میکند. موجب اغتشاش میشود، اما باز امامجمعه باقی میماند. نظام، در مدارای کامل صحیح عقلایی با اینها به سر میبرد.
🔹نظام جمهوری اسلامی واقعا مداراگر است. تعداد خیلی کمی از ساواک شاه اعدام شدند. ساواک ۸ هزار کارمند داشت. حزب توده هر روز در و دیوار را پر میکرد که اسامی ساواکیها را منتشر کنید. ما آمدیم از همین ساواک، آنهایی که میتوانستند به جمهوری اسلامی خدمت کنند را نگه داشتیم و بعد دادیم فیلم ساختند که پدر ساواکی و بچه انقلابی است. چرا؟ چون اگر در مدرسه و دانشگاه معلوم شد، پدرش ساواکی است بتواند بگوید من خودم انقلابیام تا شخصیت انسانی او حفظ شود.
🔹شما در انقلاب فرانسه نگاه کنید همه را کشتند، بعد چه کار کرد؟ تسویههای خونین رخ داد. در نظام کمونیستی، لنین چه کرد؟ تمام امپراتور، دار و دسته، خانواده و دوتا بچه کوچک همه را کشت. ما چه کردیم؟ شاه، فرح و بند و بساط او همه رفتند خارج. از آمریکا خواستیم آنها را به ما برگرداندند، حماقت آمریکاییها هم این بود که اگر درست میفهمیدند خانواده شاه را تحویل ایران میدادند، ما محاکمهشان میکردیم و قطعا مثل بنیصدر آنها را نمیکشتیم. معلوم نبود بکشیمشان؛ پسر شاه آن موقع بچه بود، اما فرح نائبالسلطنه بود. آنها الان رفتند آمریکا، پول ملت ما را دزدیدند و آمریکا به این دزدها و غارتگرها امکانات میدهد.
🔹(آیا امکان گفتوگو و صحبت برای کسانی که در داخل مخالف برخی روندها هستند، وجود دارد؟) کسی که جمهوری اسلامی را نخواهد باید به تلویزیون آورد و بگوییم از بیتالمال مسلمین استفاده کن و بعد بگو نمیخواهم جمهوری اسلامی باشد؟ به ما چه مربوط است. خودش روزنامه دارد، گپ بزند، در کوچه و خیابان همهجا حرف بزند.
🔹چطور میگویید نمیگویند؟ در همین سایتها حرف میزنند. مگر نمیگویند؟ مگر حرفهای عباس عبدی علیه نظام نیست؟ میرحسین موسوی چه میگوید؟ واقعا یک مخالف نظام بیشتر از این حرف میزند؟ از این کمتر میزند. آقای خاتمی در نوشتهاش چه میگوید؟ مخالف چه میخواهد بگوید؟ خب میگویند.
🔹درست مثل اینکه من رفتم دانشگاه مشهد، یک پسری بلند شد و شروع کرد علیه نظام صحبت کردن بعد از آنکه تمام شد، گفتم دیگر حرفی داری بزنی؟ گفت نه هرچه میخواستم گفتم. گفتم آقای کواکبیان جوابش را بده؛ گفت نه خودت بگو. به آن دانشجو گفتم تو گفتی خفقان و دیکتاتوری هست، اما تو که الان همه حرفهایت را زدی! ما زمان شاه یک صلوات میفرستادیم، ما را میفرستادند زیر شکنجه ساواک.
🔹اما الان اینطور است که تو همه حرفهایت را زدی، دو ماه قبل هم یکی دیگر بود همین حرفها را زد، الان از اینجا کجا میروی گفت کلاس. گفتم کسی مانعت است؟ گفت خیر. گفتم شب هم میروی خانه؛ فردا هم میآیی. یک ماه دیگر هم یکی دیگر میآید همین حرفها را میزند. بعد به او گفتم خودت نمیفهمی چه میگویی، اگر میفهمیدی نمیگفتی. اما در نهایت آزادی میگویی در ایران آزادی نیست. این خیلی جالب است، من عرض میکنم فردی با نهایت آزادی رفته بالای پشتبام میگوید مرگ بر دیکتاتور، اگر دیکتاتور بود که دمار از روزگار تو درمیآورد. الان این آقایان رفتند اغتشاش کردند آقا در نهایت محبت کردند گفتند این افراد را رها کنید.
🔹ما اصلا در نظام جمهوری اسلامی، نظام سرکوب نداریم. نظام روشنگری داریم؛ لذا شما میبینید در نهایت آزادی شما هرچه میخواهید میپرسید و من هرچه میخواهم جواب میدهم و دوتایی با هم پخش میکنیم.
🔹اصلا این مطالب را فردا در تاریخ حتما یک پژوهشگر در دانشگاه بخواهد تحقیق کند میبیند این همه نشریه و روزنامه تعدادش بیشتر از مال ماست. ما چه نشریهای داریم؟ یک جوان، رسالت و کرمان را داریم. جالب است سه تا روزنامه برای آقا و نهاد رهبری است. یکی دست مسیح مهاجری است که سبک ضد آقای حسین شریعتمداری است، یکی هم اطلاعات است که خدا رحمت کند دست آقای دعایی بود، بعد هم که دیدید آقا چطور آقای دعایی را تحویل گرفت، نفر بعدی هم وزیر سابق ارشاد را گذاشت. آقا میتواند ایشان را بردارد؟ نمیتواند؟ پس چرا حسین شریعتمداری را برنمیدارد؟ ما باید قدر این نظام را بدانیم./ ایلنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جلوگیری از احیای زمین موات قابل قبول نیست/ انبوه سازیهایی که اکنون ایجاد شده و ۱۰ طبقه میسازند از نظر اخلاقی صحیح نیست
👤 آیتالله جعفر سبحانی، مرجع تقلید:
🔹مسکن، مسئله مهمی است که همواره گروهی از مردم در مضیقه هستند. در نظام سابق این مشکلات وجود داشت اما لازم است در جمهوری اسلامی مشکل زمین و مسکن حل بشود.
🔹(با گلایه از کسانی که جلوگیری از احیای موات میکنند و نمیگذارند در آنها خانهسازی شود) اراضی موات جزء انفال است و اختیارش دست فقیه عالیقدر جهان شیعه یا مقام رهبری است. مشکلات باید حل شود، برخی زمینها اسمش موات است اما همچنان بایر مانده است؛ لذا بین بایر و موات فرق نمیگذارند و مشکل زمین را فراهم کردند.
🔹ما یک زمین بایر و یک زمین موات داریم. زمین بایر در اختیار کسی نیست و اختیارش با مالک قبلی است، اما زمین موات نباید به این حالت بماند؛ بله زمین مواتی که در حیطه محیط زیست است محل بحث ما نیست. لازم است برای انتخاب زمین در اختیار افراد فکری شود که مشکل مسکن مرتفع گردد، اما امروز شهرسازی و شهرداری از یک طرف و اداره ثبت از راه دیگر مشکلاتی را ایجاد کردند.
🔹(با انتقاد از ترویج انبوهسازی مسکن و توسعه آپارتماننشینی در کشور) انبوه سازیهایی که اکنون ایجاد شده و ۱۰ طبقه میسازند از نظر اخلاقی صحیح نیست. بچههایی در این فضا حضور دارند که از همدیگر بیگانه هستند، نمیتوانند بازی کنند، حرف بزنند و هر کدام در خانهی خود محبوس هستند، لذا نمیشود این بچهها را تربیت دینی کرد./ خبرگزاری حوزه
@Rasad_tahlil
⭕️مخبر: قیمتگذاری شورای رقابت خودرو نامتعارف است/ شورای رقابت:دخالت دستوری در قیمت خودرو نتیجه مثبت ندارد
🔹معاون اول رئیس جمهوری در نامه ای به رییس شورا و مرکز ملی رقابت خواستار تجدیدنظر در قیمت گذاری خودرو در شرایط فعلی شد.
🔹مخبر در این نامه، قیمت های پایه ای (کارخانه ای) ارائه شده در جلسه اخیر شورای رقابت را افزایشی غیرمتعارف دانست که آثار تورمی دارد./ایسنا
👈سخنگوی شورای رقابت در واکنش به نامه مخبر مبنی بر تجدیدنظر در مصوبه افزایش قیمت خودرو با اشاره به اینکه شورای رقابت یک نهاد فراقوهای است و به وظیفه خود عمل کرده است، گفت: دخالت دستوری در قیمت خودرو نتیجه مثبت ندارد.
🔹شورای رقابت وظیفه خود را در خصوص تعیین دستورالعمل قیمت گذاری خودرو انجام داده است حال ممکن دولت نگاه متفاوتی داشته باشد که باید دید استدلال آنها چیست.
🔹وزارت صمت مجری است و این دستگاه باید واکنش لازم را نسبت به اجرای مصوبه شورای رقابت داشته باشد.
🔹شورای رقابت حامی بخش تولید است و باید منافع تولیدکنندگان را برای افزایش تولید و رونق بازار در نظر گرفت./تسنیم
@rasad_tahlil
📊افزایش عجیب قیمت اجارهبها در خارج از تهران
🔹فرهیختگان: براساس شاخص بهای اجاره مسکن در مناطق شهری ایران، در سهماهه سوم سال 1401 رشد اجارهبها نسبت بهمدت مشابه سال 1400 در کل مناطق شهری کشور 46 درصد بوده اما این میزان در شهرهای بزرگ 45 درصد، در شهرهای متوسط 48.8 درصد و در شهرهای کوچک 52.9 درصد بوده است.
🔹آمار قابل تأمل دیگری که توسط یکی پلتفرمهای آگهی (موتور جستوجوی ملک رادار) منتشر میشود، نشان میدهد طی پاییز 1401 آگهیهای مسکن از قیمت پیشنهادی مالکان برای فروش و اجاره در تهران و حومه روند قابل تاملی را طی کردهاند، بهطوریکه گرچه در شهر تهران طی پاییز قیمتهای پیشنهادی مالکان برای مسکن در مناطق 22گانه حدود 43 درصد نسبت به پاییز 1400 رشد داشته اما این مقدار در حومه تهران (شهرهای اقماری اطراف پایتخت) رشد 71 درصدی نسبت به پاییز سال گذشته دارد. پس از حومه تهران، در بین مناطق 22گانه، بالاترین رشد قیمت آگهیها مربوط به مناطق 20 (شهر ری) است که با 62 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
@rasad_tahlil
📊هشدار مهم آمار به مستاجران؛ رکورد رشد اجارهبها شکسته شد
🔹آمارهای تغییرات اجاره مسکن نشان میدهد در سال 1400 رشد اجارهبهای مسکن با نرخ نزدیک به 47 درصدی و در بهمن امسال با نرخ رشد بیش از 50 درصدی، رکورد 32 ساله رشد اجارهبها در مناطق شهری کشور شکسته شده است، موضوعی که حتی نه در سال 1374 و 1375 و نه در سال 1390 و 1391 رخ داده بود./فرهیختگان
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جمعه (18فروردین، 16رمضان، 7آوریل)
33م؛ عروج پیامبر بزرگ الهی، حضرت عیسی (سلام الله علیه)
1343؛ آزادی "امام خمینی" پس از ده ماه بازداشت و تحت نظر بودن
1355؛ شهادت "سید ابوالحسن آل رسول شمس آبادی" به دست گروه منافق مهدی هاشمی در اصفهان
1359؛ اخراج هزاران ایرانی مقیم عراق توسط رژیم بعث این كشور
1366؛ بمباران شدید شیمیایی مواضع ایران توسط دشمن بعثی
1378؛ رحلت عارف و عالم بزرگوار آیت اللَّه "سید عبدالكریم كشمیری"
14ق؛ آغاز جنگ "قادسيه" ميان سپاه اسلام و ايران
1939م؛ تهاجم ایتالیا برای تصرف كشور آلبانی در آستانه جنگ جهانی دوم
1948م؛ تأسیس سازمان بهداشت جهانی و روز جهانی بهداشت
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ استقبال اصلاحطلبان از خودکشی جامعه!/ چرا ناظران بر رسانهها، به این موارد حساس نمیشوند؟
✍️ کبری آسوپار، عضو سرویس سیاسی روزنامهی جوان
🔹تیترهایی که رسانههای اصلاحطلب برای پوشش خبری خودکشی کیومرث پوراحمد انتخاب کردهاند، نشان میدهد، نگاهی منفی به نحوه مرگ او ندارند و حتی میتوان گفت به نوعی از این مدل مرگ، یعنی خودکشی استقبال و جامعه را به آن دعوت کردهاند!
🔹«مرگ خودخواسته هنرمند» یک تیتر مثبت در مورد یک واقعه تلخ و بسیار منفی است. هم عبارت «خودخواسته» در دنیایی که اصالت را به خواست فرد میدهد، مثبت است و هم پسوند «هنرمند» در فضایی که هنرمندان در مقام سلبریتی و بلاگر، صاحب نفوذ در افکار بخشی از جامعه هستند، یعنی تبلیغ یک عمل منفی. آیا روزنامه اعتماد تبعات چنین تیتری را نمیداند؟ میشود که نداند؟!
🔹روزنامه اعتماد علاوه بر این تیتر یک وحشتناک، در یادداشتی به قلم یک روزنامهنگار سینمایی، پوراحمد را به دلیل اقدام به خودکشی و منتظر قضا و قدر نماندن، «شجاع» دانسته است. تعریف شجاعت، ترسیدن از زندگی و ناتوانی در ادامه راه است؟ آیا این تقدیس خودکشی، نباید ناظران امر به تذکری حقوقی به این رسانه برساند؟
🔹در صفحه یک روزنامه آرمان ملی وضعیت بدتری را هم شاهد هستیم. اول آنکه تیتر یک روی عکس کیومرث پوراحمد، «بوسه کیومرث به مرگ» است که تیتر زیبایی! برای خبر دادن از یک خودکشی محسوب میشود؛ دوم هم آنکه ذیل همین تیتر، تیتری دیگری هم به همین موضوع خودکشی پرداخته است: «همهمان خستهایم» گویی همه را با هم دعوت به خودکشی کرده است!
🔹شرق هم به جای پرداختن به موضوع، با کلیدواژه خودکشی، ترجیح داده اینگونه بنویسد که «مرگ خودخواسته را انتخاب کرد» انتخاب کردن یک امر مثبت و داشتن اختیار انتخاب یک حق است. وقتی برای پایان دادن به زندگی از عبارت «انتخاب کردن» استفاده میشود، یعنی نقابی مثبت بر یک قتل زدهایم.
🔹فرامتن همه این تیتر و عکسها هم قهرمان سازی از یک اقدام خلاف سلامت روان است. از این منظر، بیراه نیست اگر ادعا کنیم که نوع پوشش خبری خودکشی کارگردان قدیمی کشورمان در رسانههای اصلاحطلب، به شدت خلاف آرامش و سلامت روانی جامعه و مشوق خودکشی است و این همان چیزی است که باید متولیان نظارت بر مطبوعات را حساس کند که نمیکند!
🔹چرا ناظران بر رسانهها، به این موارد حساس نمیشوند، اما با موارد سیاسی به مراتب کمتر از این، سریع واکنش نشان میدهند؟ چون تجربه میگوید به امور سیاسی، بسیار بیش از امور فرهنگی و اجتماعی حساس هستند. اولویت را بر سیاست گذاشتهاند و روان جامعه را رها کردهاند.
🔹انجمن علمی روانپزشکان ایران هم بیانیه صادر کرده و تذکر داده که خودکشی قابل تقلید است و از فرد خودکشی کرده، نباید قهرمان ساخت، اما در عین حال چنان در همان بیانیه، ناامیدی به روان جامعه تزریق میکند که راهی جز خودکشی باقی نمیماند!
🔹بازیگرانی هم به تحسین اقدام پوراحمد پرداختهاند و حتی حاکمیت را مقصر دانستهاند. آن بخش تحسین خودکشی را باید جدی گرفت که افسردگی شخصی را به مدد شهرتی که دارند، به دل جامعه میریزند و باید به جوان ایرانی، نهایت کار و افکار این جماعت را نشان داد که به کجا میانجامد تا فریب ویترین پر زرق و برق زندگی این جماعت را نخورند. آن بخش سیاسی هم مهم نیست؛ مخالفت با حکومت و سیاهنمایی از جمهوری اسلامی و مقصر دانستن حکومت در امور شخصی خود، بخشی از ژست هنری و روشنفکری آنهاست. اصل ماجرا این است که کسی از قبیله آنها، کاری کرده است و آنها طبق اصل قبیلهگرایی که همیشه دارند، خود را موظف به دفاع از او به هر قیمتی میدانند.
🔹این میان، آنچه چوب حراج بر آن زده است، سلامت روان یک جامعه است که گویا برای هیچکس مهم نیست./ کانال کبری آسوپار
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد شنبه (19فروردین، 17رمضان، 8آوریل)
1359؛ شهادت عالم مجاهد آیت الله "سیدمحمد باقر صدر" و خواهرش "بِنتُ الهُدی"
1379؛ برگزاری كنفرانس ننگین برلین با عنوان "ایران پس از انتخابات پارلمانی، قوه اصلاح در جمهوری اسلامی ایران"
12بعثت؛ معراج پيامبر اسلام(ص)
2ق؛ وقوع غزوه ي "بدر" اولين جنگ بين اسلام و كفر به فرماندهي پيامبر اكرم(ص)
58ق؛ درگذشت "عايشه" بنت ابوبكر همسر پيامبر اسلام(ص)
393ق؛ شرفيابي "حسن بن مثله جمكراني" در عالم رويا به محضر "امام زمان"(عج) و مأموريت يافتن او در ساخت مسجد جمكران
@Rasad_tahlil
⭕️ سهم مسکن از تسهیلات بانکی
▪️نود اقتصادی:
🔹در قانون جهش تولید مسکن مقرر شده بانکها سالانه حدود ۲۰ درصد از تسهیلات اعطایی به بخشهایی اقتصادی را به بخش مسکن تخصیص دهند، اما حالا سهم بخش مسکن فقط ۷ درصد است.
🔹به نظر میرسد بانکها بنا به دلایلی همچون بلندمدت بودن زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن، انگیزه چندانی به پرداخت اینگونه تسهیلات ندارند.
@Rasad_tahlil
⭕️ رشد تولید بدون مهار تورم امکانپذیر نیست/ مهار تورم در کشور ۵ سال زمان نیاز دارد/ ۱۲ اصلاحیه در ساختار اقتصاد کشور باید اجرا شود
👤 وحید شقاقی، کارشناس مسائل اقتصادی:
🔹رشد تولید بدون مهار تورم امکانپذیر نیست و اگر در سالهای قبل بدین مسئله توجه میشد، نتایج مطلوبی به دست میآمد.
🔹اقتصاد ایران حداقل طی 50 سال گذشته درگیر تورمهای بالا بوده است
🔹در سالهای اخیر صرفاً تحریم عامل تورم نبود و ریشههای دیگری نیز منشأ تورم بوده است و در سالهایی که تورم تکرقمی بود، باز هم اعداد بالایی را ـ 9درصد ـ به ثبت رساندیم.
🔹کشورهای اتحادیه اروپا با تورم 8 درصد دچار شوک اقتصادی شدند و تلاش کردند این رقم را کنترل نمایند و آن را به کمتر از 5 درصد برسانند.
🔹تورم در کشورمان دارای 5 ریشه و عامل اصلی است که ناشی از ناترازی میباشد؛ اعم از کسری بودجه، ناترازی بانکی، کسری تجاری و حساب سرمایه و شکاف تولید.
🔹ابتدا باید دست به درمان کسریهای بودجه و ناترازیها بزنیم و ازاینرو به 12 اقدام برای اصلاح ساختار نیازمندیم؛ مثلاً نظام بودجهریزی باید مبتنی بر بودجه عملیاتی باشد و صندوقهای بازنشستگی، ساختار بانکی و واردات و صادرات و تنوعبخشی به شرکای تجاری باید اصلاح شود.
🔹هرچه این اصلاحات را به تعویق بیندازیم، معضل تورم شدیدتر میشود و درمان آن هم سختتر خواهد شد.
🔹قطعاً برای این کار زمانی 5ساله نیاز است تا 12 اصلاحیه ساختاری اجرایی شود و در سال 1402 باید اصلاحیه را شروع و در جهت ادامهدار بودن آن تلاش کنیم.
🔹برخی حوزهها پا به مسیر اصلاح گذاشتهاند؛ از جمله اصلاح ساختار بانکها ولی 20 سال از تاریخی که برای بودجهریزی عملیاتی تصمیمگیری شد میگذرد و هنوز این طرح ابتر مانده و لذا مدیریت نظام بانکی ما سنتی، ازکارافتاده و منسوخ شده است./ تسنیم
@Rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil