⭕️ دست از اسلام مالی برداریم!
👤 آیت الله جوادی آملی:
🔹اگر میخواهید انسانی زندگی کنید، باید جهانی فکر کنید. کسی بدون جهانبینی نمیتواند کشوری را اداره کند. قرآن متعلق به همه بشریت است و منحصر به طبقه و گروه خاصی نیست.
🔹اساس کار قرآن «نَذِيراً لِلْبَشَرِ» است: با بشریت کار دارد و فقط به ایران و غیر ایران کاری ندارد. بنابراین، نمیتوان قرآن را دست گرفت و به همه فحش داد و با همه دعوا کرد.
🔹برخی آقایان خیال میکردند که علوم انسانی و اسلامی یعنی یک مجلهای چاپ کنیم و عکس امام و رهبری را اول آن بگذاریم! این اسلاممالی است، نه اسلامی! حالا عکس و امام و رهبری خوب، اما اکتفا به این که کاری را دینی نمیکند. اسلام مالی نباید کرد.
🔹باید اندیشه را زنده کرد، چون علم پوسیده و دانشگاه و حوزه پوسیده و سردخانهای، عالم تربیت نمیکند./ نقد اندیشه
@Rasad_tahlil
⭕️ اجرای قانون حجاب باعث ایجاد دوقطبی اجتماعی نمیشود
👤 حمید رسایی، نماینده دوره های هشتم و نهم مجلس:
🔹(با توجه به شرایط هفت ماه گذشته کشور، نگرانیهایی از تشدید شکاف و دو قطبی اجتماعی در صورت اجرای طرح مقابله با بیحجابی از امروز وجود دارد، ارزیابی شما چیست) وقتی یک قانون ریشه دینی، اجتماعی و ملی دارد، اجرا نشدن آن در سطح جامعه باعث ایجاد دوقطبی میشود، نه اجرا شدن آن، چون عده زیادی از مردم معتقدند که قانون باید رعایت شود.
🔹اجرای قانون حتی اگر باعث ایجاد دوقطبی شود، نباید از آن ترسید، چون در هر جامعهای عدهای ممکن است نخواهند قانون را رعایت کنند، مثلا به سرعت مجاز در رانندگی پایبند باشند یا مالیات بپردازند، در چنین شرایطی حتما نهادهای نظارتی و انتظامی باید ورود کنند و به اجرای قانون بپردازند؛ بنابراین اجرای قانون حجاب در عمل باعث ایجاد دوقطبی اجتماعی نمیشود.
🔹در حال حاضر مطالبهای عمومی از طرف اکثریت جامعه برای رعایت قانون حجاب وجود دارد و بسیاری از خانمهایی که حجاب کاملی ندارند و دچار نقصهایی در حجاب خود هستند را به تعبیر رهبر معظم انقلاب نمیتوان ضدانقلاب یا ضددین دانست، اگرچه دوست داریم حجاب آنها نیز کامل شود، اما حتی همین خانمها نیز خواهان اجرای قانون حجاب هستند و این خانمها نیز در ماههای اخیر با کشف حجاب همراهی نکردند.
🔹در طول هفت ماه گذشته که برخورد خاصی با مسأله کشف حجاب در کشور صورت نمیگرفت، شاهد آن بودیم که بیشتر خانمها و آقایان مخالف کشف حجاب بودند و این مسأله نشان میدهد اکثریت جامعه خواهان رعایت قوانین الهی و اجتماعی در حوزه حجاب هستند./ ایلنا
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ 15 درصد مساحت ایران قابل سکونت است/ برای اختصاص زمین به همه مردم، تنها به 2 درصد آن نیاز داریم
👤 سید حسن موسوی فرد، کارشناس سیاستگذاری اقتصادی:
🔹نیمی از هزینههای زندگی در تهران، برای تامین مسکن است و این سهم در بین دهکهای پایین به 70 درصد هم میرسد اما در کل کشور حدود 40 درصد است.
🔹در اروپا این رقم حدود 22 درصد است یعنی نصف ایران
🔹از 1365 تا امروز، بر تعداد خانوادههای مستاجر افزوده شده و به 40 درصد کل خانوادهها رسیده با اینکه خانههای بیشتری ساخته شده که نشان میدهد بعضی افراد دو یا سه خانه دارند.
🔹بی مهری دولتها مثل دوره خاتمی که افرادی مثل آقای آخوندی عقیده داشتند نباید مسکن ساخت، با جهش قیمت خانه در کشور روبرو هستیم ولی با شروع ساخت و تحویل مسکن مهر، شاهد کاهش قیمت هستیم.
🔹از اوایل 97 و با جهش ارزی، قیمت مسکن دوباره جهش داشت.
🔹قیمت زمین، بالاترین تاثیر را در قیمت تمام شده مسکن در ایران دارد و مصالح و سایر هزینهها، سهمشان کمتر است.
🔹در شهرهای بزرگ و متوسط، زمین حدود 70 درصد قیمت خانه را شامل میشود. در سیاستگذاریها باید روی قیمت زمین تمرکز کرد.
🔹انحصار بالا و پنهانی در عرضه زمین در ایران وجود دارد که موجب افزایش قیمت بالای آن شده است.
🔹با طرح مسکن مهر توانستند قیمت مسکن را کاهش بدهند ولی انحصار عرضه زمین شکسته نشد.
🔹تراکم مسکن در شهرهای ایران حتی از بنگلادش که شهرهای شلوغی دارد هم بیشتر است.
🔹اگر اجازه میدادند شهر تهران با تراکم ارگانیک توسعه مییافت، اینگونه ریخت شهری به هم نمیریخت.
🔹لندن که شهری با جمعیت مشابه تهران است، 2.5 برابر آن مساحت دارد و در عین حال بسیار سرسبزتر
🔹شهری مثل پاریس هم تقریبا تمام نمیشود!
🔹امام خمینی(ره) همان اوایل پیروزی انقلاب دستور راهاندازی بنیاد مسکن را دادند و تاکید کردند پولی بابت زمین برای ساخت خانه مستضعفان گرفته نشود.
🔹بنیاد مسکن و سایر نهادهای مسئول الان بیایند و بگویند چقدر زمین رایگان در اختیار مردم قرار دادهاند؟
🔹بسیاری از زمینهای کشور در اختیار همین نهادها و دولت قرار دارد.
🔹با توسعه آپارتمانسازی، افزایش جمعیت هم امکانپذیر نیست.
🔹15 درصد مساحت ایران قابل سکونت است و جالب اینکه برای اختصاص زمین به همه مردم، تنها به 2 درصد آن نیاز داریم.
🔹دولت باید با ابزارهای مهم همچون زمین، مجوز و تامین مالی، ساخت زمین را در اختیار مردم قرار دهد که تجربه آن هم در کشور وجود دارد./ جهان آرا
@Rasad_tahlil
📊وضعیت دینداری در جامعه ترکیه ، چگونه است؟ چند درصد از مردم این کشور نماز می خوانند و روزه می گیرند؟ تعداد خانم های باحجاب و بی حجاب چقدر است؟ توزیع مذهبی جامه چگونه است و…؟
🔹در “نظرسنجی ایمان و دینداری در ترکیه” (The Turkish Faith and Religiosity Survey) باورها، نگرش ها و رفتارهای مذهبی رایج در ترکیه مورد مطالعه قرار گرفت.
🔹گزارش این نظرسنجی توسط دکتر زبیر نشانچی، استاد دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، گروه جامعه شناسی دردانشگاه مرمره نوشته شده و در ۲۰۲۳ منتشر شد./عصر ترکیه
@rasad_tahlil