⭕️ روحاني به نفعش نبود دوباره بيايد
👤 عباس آخوندی، وزیر مستعفی راه و شهرسازی دولت دوازدهم:
🔹دولت برنامه روشني براي بعد از برجام نداشت. براي نمونه «افايتياف» بايد همزمان با برجام پيش ميرفت نه اينكه اول برجام امضا شود و بعد دولت 3 سال به دنبال اين موضوع باشد.
🔹فكر ميكنم كه گروههاي سياسي ما از سال 1395 بايد تحليل درستي از شرايط ميداشتند و متوجه ميشدند كه دولت بعد از برجام ايدهاي براي حلوفصل ساير امور ايران ندارد
🔹حاميان دولت تصور ميكردند اگر وارد بحث دولت يك دورهاي شوند، منجر به شكست در دوره بعدي ميشود. در واقع اين سوال را مطرح ميكردند كه آيا با اين كار ميتوانيم موقعيت مسلطي پيدا كنيم يا نه؟ از نظر من حفظ موقعيت مسلط اهميتي نداشت. تعهد به حل مسالههاي ايران بر مبناي يك رويكرد مشخص مهمتر از حفظ موقعيت در قدرت بود.
🔹از نظر من كانديداتوري ايشان براي دولت دوازدهم اشتباه بود اما به هر حال حمايت شد.
🔹دولتي كه ميخواهد از جان آدميزاد تا شير مرغ را قيمتگذاري كند، چطور ميتواند دولت ليبرال باشد؟ دولت روحاني حتي يك روز هم دولت ليبرال نبود؛ نه در حوزه اقتصادي نه در حوزههاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي.
🔹اتفاقا بحث و اختلاف من با دولت اين بود كه بيش از حد در بازار و قيمتگذاري دخالت ميكند. از من هم ميخواستند تا در حوزه تحت مديريتم همين مداخلهها را داشته باشم.
🔹اينهايي كه دولت را تشويق به ورود به ساختوساز ميكنند، پوست خربزه زيرپاي دولت مياندازند و وقتي ليز خورد از خنده ريسه ميروند./ اعتماد
#دولت
@Rasad_tahlil
📌تفاوت هزینه تمام شده یک کوله پشتی دانشآموزی با محتویاتش در سال ۹۷ و ۹۸/ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️پرده برداری توکلی از تخلفات دو نماینده: از تبانی در خرید 6 هزار خودرو و چند صد کیلو طلا تا هم دستی در بحران پوشک
✍️احمد توکلی رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در نامه ای به رییس کمیسیون حقوقی و نایبرئیس هیأت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان:
🔹جنابعالی در پاسخ به استعلام دادستان تهران در ارتباط با تخلفات آقایان محمد عزیزی نمایندۀ ابهر و فریدون احمدی نمایندۀ زنجان در تاریخ بهمن ۱۳۹۷ اعلام کرده اید که با توجه به بررسی به عمل آمده و توضیحات نامبردگان، رفتار آقایان در تخلفات خودرویی و طلا خارج از مصادیق ایفای وظایف نمایندگی تشخیص داده نشد.
🔹در این باره چند پرسش پیش میآید:
1️⃣ آیا به نظر هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، تبانی در خرید ۶ هزار خودرو به صورت رانتی و چند صد کیلو طلا و همکاری با فردی که جزء ۱۵ نفر اول کسانی است که با خرید بیش از ۳۰ هزار سکه، کمک به اخلال در نظام اقتصادی کشور نموده اند، جزء وظایف نمایندگی است؟
2️⃣ آیا ایجاد بحران در موضوع پوشک که حتی مقام معظم رهبری به آن ورود کرده و گلایه نمودند و در این بحران، رد پای شرکت پارس حیات که نقش آقای محمد عزیزی در آن برجسته است، جزء وظایف نمایندگی است؟
3️⃣ هیأت نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان چه بررسی ای به عمل آورده و براساس وجه عقلانی یا قانونی این همه تخلف را خارج از حیطه وظایف نمایندگی نشناخته؟ توضیحات نامبردگان چه بوده که حکم بر برائت آنان نموده است؟
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آقای رائفی پور، #بیت_کوین خوب است یا بد؟
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️مدیریت اقتصادی دولت، اولویت های موهومی به جای اولویت های واقعی
👤 یاسر جبرائیلی در مناظره با اکبر ترکان مشاور سابق رئیسجمهور:
🔹 مردم با افزایش ۱۲۷ درصدی اجارهبها دست و پنجه نرم میکنند و به حاشیه شهرها پناه میبرند و دولت همچنان برنامهای برای اخذ مالیات از خانه های سرمایه ای در کشور ندارد. ۶ سال از عمر دولت گذشته و دولت با شعار مسکن مهر مزخرف است آجر روی آجر نگذاشتهاست. اینها که ربطی به تحریم ندارد!
🔹 نقدینگی از مرز ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان گذشته؛ ارزش پول ملّی کاهش پیدا کرده و دولت به جای حمایت از تولید و اصلاح نظام بانکی به دنبال کارهای نمایشی مثل حذف صفر از پول ملّی است. رکورد تورم در ۲۴ سال اخیر توسط این دولت شکسته شدهاست.
🔹 تولید کنندگان دچار مشکل اند ولی دولت به دنبال تشکیل وزارت بازرگانی است. رکورد شکاف طبقاتی در ۱۶ سال گذشته شکسته شدهاست.
🔹 ۱,۹۰۰,۰۰۰ شاغل بیکار شدهاند و جریان رسانهای دولت به دنبال این است که زنان مردم را سوار دوچرخه کند.
@Rasad_tahlil
⭕️چرا بگیر و ببندهای جدید متهمان فساد کماثرند؟
✍️محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
▪️ به دلایلی که مختصر تشریح میکنم، موج اخیر دستگیری متهمان را فاقد نتیجه تعیینکنندهای میدانم:
1️⃣همه فسادهای کشفشده با گروههای اندکی از قدرت سیاسی ارتباط دارند و تا این قدرت سیاسی تحت نظارت مدنی درنیاید، فساد ادامه خواهد داشت.
2️⃣سازوکارهای منجر به فساد، کماکان باقیاند. حکایت بگیر و ببندها، مثل صیادی با قلاب در رودخانهای است که در آن، ماهیان بسیاری (قوانین، رویهها و سیاستهای مولد رانت و فساد) در حال تخمریزی هستند.
3️⃣دستگاه قضایی و حاکمیت به گفتوگو درباره فسادها تن نمیدهد تا ابعاد آنها، سازوکار بروزشان، خلاءهای قانونی ممکنکننده بروز فساد و درسآموختههای آنها برای ممانعت از تکرار فساد آشکار شود.
▫️ تلویزیون گوشهای از دادگاه را پخش میکند. کیفرخواستی خوانده میشود، رسانهها به جزئیات پروندهها دسترسی ندارند و دست آخر که کسی اعدام یا راهی زندان میشود.
4️⃣ قدرت سیاسی و پروپاگاندای رسانهای آن اصرار دارند که سازوکارهای ساختاری منجر به بروز فساد را به ویژگیهای شخصی و برای مثال غیرانقلابی بودن مفسدان تقلیل دهند.
🔹تحقیقات نشان میدهد مردم هر قدر سیستم اداری را فاسدتر بدانند، آمادگی ذهنی و عملیشان برای پذیرش و اقدام به فساد بیشتر میشود.
🔹دستگیریهایی که منجر به اصلاح ساختاری نشوند، فقط فرضیه مردم درباره فاسد بودن نظام اقتصادی و سیاسی را بیشتر تأیید میکنند.
@Rasad_tahlil
⭕️سفر ظریف نشانه عزت یا ذلت؟
✍️ محمد مبین
🔸 ترامپ با صدای بلند ظریف را تحریم کرد و ظریف با اقتدار در فاصله چند 10 متری او با نماینده گروه هفت به مذاکره نشست. این یعنی: دیپلماسی عزتمندانه./توییتر محمد مبین
✍️علی اصغر احمدی
🔹هر دولت خارجي كه بخواهد طرح و برنامه اي براي حل مشكلات يك كشور ديگر ارائه دهد يا در يك موضوع اختلافي ميانجي گري نمايد، براساس پروتكل بين المللي و منطق صحيح بشري بايد نماينده اي را جهت آرائه طرح خود و تشريح جزئيات آن به آن كشور اعزام نمايد.
🔹آقاي ظريف وزير أمور خارجه كه برخي مقامات رسمي، وي را به عنوان يك ديپلمات بارز و بي همتا به رخ اين و آن مي كشند، بر اساس كدام منطق به پاريس رفت تا دولت فرانسه طرح پيشنهادي خود را در ارتباط با برجام به وي ارائه كند؟!
🔹اين رفتار وزير امور خارجه كه نشان دهنده موضع ضعف ايران است، چه پيامي را به طرفهاي مقابل منتقل مي كند؟شكوه از اين حقارت به كجا بايد برد؟ /مکتوبات
@Rasad_tahlil
⭕️هدف اسرائیل از حمله به عراق و سوریه چیست؟
✍️صابر گل عنبری،کارشناس امور بین الملل
🔹چند سالی است که اسرائیل مدام حملاتی به سوریه انجام میدهد که متفاوتترین آنها دیشب اتفاق افتاد. البته تفاوت نه از جهت حجم و تلفات بلکه از این لحاظ که هم ارتش و هم خود نتانیاهو به سرعت مسئولیت آن را بر عهده گرفتند.
🔹 اهداف در دو سطح داخلی و منطقهای است که شق منطقهای آن در چارچوب راهبرد فشار حداکثری آمریکا میگنجد که اسرائیل یکی از ارکان آن است. هدف هم تشدید فشارهای روانی به ایران است.
1️⃣اسرائیل از طریق حملات همزمانی در سوریه، عراق میخواهد خود را در موقعیت تهاجمی در مقابل ایران در سطح منطقه قرار دهد و فضای روانی ایجاد شده در منطقه به دنبال سرنگونی پهباد آمریکایی و توقیف نفتکش انگلیسی را تغییر دهد.
2️⃣نتانیاهو یک انگیزه مهمتر دارد که مرتبط با انتخابات پیشروی کنست در هفدهم سپتامبر آینده است. نتانياهو با حملات اخير به سوريه و عراق تلاش میکند خود را در داخل در مقابل دشمنان خارجی تهاجمی نشان دهد؛ به ویژه که اخیرا بارها از سوی رقبایش به نشان دادن ضعف در جبهه جنوبی در مقابل حماس متهم شده است.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سيد حسن نصرالله
🔹 داعش بهانه اي براي ورود نيروهاي آمريکايي به عراق بود. داعش مي خواهد دوباره در سوريه و عراق قدرت پيدا کند و اين يک خطر است. آنها به دنبال جنگ داخلي در افغانستان نيز هستند.
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (4شهریور، 24ذی الحجه، 26آگوست):
10ق؛ روز مباهله پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) با مسيحيان نجران
1317؛ افتتاح راه آهن سراسری ایران
1358؛ ترور مبارز متعهد "حاج مهدی عراقی" و فرزندش "حسام"، توسط گروه منحرف فرقان
1367؛ صدور قطعنامه 620 شورای امنیت علیه كاربرد سلاح شیمیایی توسط عراق
1369؛ درگذشت "مهدی اخوان ثالث" شاعر معاصر
737ق؛ قیام سربداران خراسان به رهبری "شیخ حسن جوری" در نیشابور
1212ق؛ رحلت دانشمند شهیر،علامه بحرالعلوم
1896م؛ قتلعام خونين ارامنه در امپراتوری عثماني به فرمان امپراتور آن كشور
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، جوان، خراسان، شرق، فرهیختگان و کیهان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مجید شاکری، اقتصاددان:
🔹بياييد فرض كنيم ويرايش رونمايي شده امروز مذاكرات به نتيجه برسد.اگر سقف خواسته هاي اقتصادى ايران فروش نفت( ولو بدون سقف)و انتقالات بانكي از طريق همان مبادي پيشين باشد، چه بسا سناريوي دو سال گذشته بارها تكرار شود.
🔹سالها نگاه ايران به مذاكرات تلاش براي گذران نياز جارى(اسلحه( دهه ٦٠)، بانك، نفت)بوده. معمول نبوده،مذاكرات بخش ضروري ولي كوچك از يك برنامه توسعه كلان اقتصادى باشد. ادامه اين مسير ما را درگير چرخه تكراري و رو به انقباض دوره هاي دو ساله اوج و فرود حساس به وقايع خارجي خواهد كرد.
🔹تاسف بار است اگر باز هم سقف ذهني سياستگذار ايراني همين بانك و نفت باشد. چه ايرادي دارد( با عنايت به انچه پيش روست) ضمانت گشايش حساب offshore براي بخش خصوصي در بانكهاي دولتي اروپايي، يا فهرست مشخصي از فناوري هاي قابل خريد با جريان نفت جزئي از هسته سخت خواسته هاي ايران باشد؟
🌐 #امور_خارجه
@Rasad_tahlil