⭕️ بورس نفت، بر کاهش فشار تحریم های نفتی موثر است
👤 هدایت الله خادمی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس
🔹عرضه نفت در بورس برای دور زدن تحریم ها نیست. چون در زمانی که ما داریم تحریم می شویم موضوع ورود نفت در بورس، مطرح شده و چنین برداشت هایی می شود.
🔹چندین سال قبل هم نفت را در بورس داشتیم و حتی دکتر قاسمی پور مسئول این موضوع بود ولی چون اعتقادی در این مورد وجود نداشت، انجام نشد و اتفاقی صورت نگرفت. اکنون هم شاید چون داریم تحریم می شویم، داریم به این سمت می رویم.
🔹ما وقتی که عرصه برایمان تنگ می شود به سمت اقداماتی می رویم که باید در زمانی که آسایش و آرامش وجود داشت، انجام می دادیم.
🔹در بورس، فرآورده های دیگری را داریم عرضه می کنیم و متاسفانه سال ها کشور را معطل خام فروشی کردیم و این فرصت را به خارجی ها دادیم که هر وقت بخواهند ما را اذیت و تحریم کنند، در صورتیکه ما می توانستیم نفت را به ده ها فرآورده با ارزش دیگر تبدیل کنیم که قابل تحریم هم نبود.
🔹اگر وزارت نفت جدیت لازم را در این رابطه داشته باشد، ما می توانیم بخشی از نفت را در بورس عرضه کنیم و بخشی از مشکلاتمان را حل کنیم چون معمولا در حجم کم عرضه می شود و خریداران هم می توانند به پالایشگاه های متفاتی بفروشند و قابل تحریم نباشد./ رادیو گفت و گو
@Rasad_tahlil
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست:
🔹27 درصد زنان ایرانی، تحصیلات دانشگاهی دارند
🔹41 درصد کارکنان دولت، زن هستند
@Rasad_tahlil
⌛️رصد دوشنبه (7آبان، 19صفر، 29اکتبر):
1305؛ ترور نافرجام "سید حسن مدرس"؛ گلولهای به بازوی راست ایشان اصابت كرد و ضارب گریخت
1357؛ امام خمینی در پیامی از مردم خواستند نسبت به حمایتهای آمریكا وانگلیس و شوروی از رژیم شاه ترس به خود راه ندهند
1358؛ شهردار نیویورك انجام تظاهرات علیه محمدرضا پهلوی را در این شهر ممنوع اعلام كرد
1359؛ درگذشت "حسینعلی راشد" دانشمند و سخنور معاصر
1382؛ براثر سقوط یك فروند هواپیمای اف۴ در استان زنجان دو خلبان آن كشته شدند
1923م؛ جایگزینی "آنكارا" به عنوان پایتخت تركیه به جای "استانبول"
1923م؛ روز ملي و اعلام جمهوري تركيه با روي كار آمدن "آتاتورك" در اين كشور
1956م؛ قتل عام اهالی روستای "كَفَر قاسم" فلسطین توسط صهیونیست ها
1956م؛ حمله رژیم صهیونیستی به شبه جزیره سینا و آغاز جنگ دوم اعراب و اسرائیل
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ حمید رسایی، نماینده دوره های هشتم و نهم مجلس:
🔹#منتظری شاگرد امام بود، زندان ساواک را درکارنامه داشت، پدرشهید بود با اشتباهات قابل ملاحظه، اما ازوقتی جماعت اصلاح طلب درلحاجت با نظام ج.ا دورش راگرفتند، کم کم شد مرجع ضدانقلابی که وقتی مرد، بهایی ها برایش گریه میکردند! #آیت_الله_شبیری باید ممنون هشدار صریح رییس جامعه مدرسین باشد
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ جنگلهای شمال به نصف رسید! 🔹مسعود مولانا، عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشو
⭕️ نصف شدن جنگل هاواقعیت ندارد
👤 شمس ا... شریعت نژاد، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس نصف شدن جنگل های شمال کشور را طی 40 سال دروغ دانست و گفت: چنین مطلبی را قبول ندارم و معتقدم این گونه حرف ها بدون اتکا به مبانی آماری مطرح می شود.
🔹شریعت نژاد ادامه داد: البته در مقاطعی تمام جلگه شمال، جنگل بود. اما آن زمان جمعیت شمال کشور بسیار کم بود و مردم با توجه به آفات و امراض و بیماری ها، به جای جلگه، در ارتفاعات زندگی می کردند. ولی با رشد روزافزون جمعیت و مهاجرت مردم به جلگه و تغییر فعالیت از دامداری به زراعت و باغداری ، این اراضی به اراضی زراعی تبدیل شدند. اکنون نیز اگر چه وضعیت جنگل های شمال به وضعیت قبل از دهه 40 برگشته اما این که گفته می شود جنگل ها نصف شده ، مبنای آماری ندارد.
🔹وی ادامه داد: به عبارتی ما نه تنها درحوزه فنی و مدیریت پیشرفتی نداشتیم بلکه ترجیح دادیم که همه کارها را تعطیل کنیم و قضیه را به سیر طبیعی و تاریخی خودش بسپاریم. قطعا هر جا فقر حاکم بشود تخریب منابع طبیعی هم همراهش هست. امکان ندارد که با کاهش قدرت خرید مردم و رشد بیکاری ، حفاظت از منابع طبیعی به صورت اصولی صورت بگیرد. طبیعی است در چنین شرایطی تخریب منابع طبیعی روزافزون است ولی نکته مهم این است که به خصوص در سازمان جنگل ها و مراتع کسی نگران تخریب منابع طبیعی نیست.
🔹شریعت نژاد تخریب جنگل های شمال کشور را بیشتر تخریب کیفی دانست و گفت: کاهش سطح نیازمند آماربرداری است که باید از طریق مرجع بی طرف صورت بگیرد. اما آن چه که امروز مشهود است افت کیفی جنگل های شمال کشور است که قطعا با وجود عوامل متعدد تخریب درجنگل که آزادانه فعال هستند ما با کاهش نفوذپذیری آب در خاک ،کاهش جمعیت نهال ، به هم خوردن هرم جمعیتی و برهم خوردن تنوع زیستی در جنگل های شمال کشور مواجهیم.
🔹شریعت نژاد خاطرنشان کرد: برای سامان دادن به این وضعیت دولت باید نظارت عمیق تری داشته باشد وطرح های مدیریتی را در شمال کشور پیاده کند. وضعیت دام را در داخل جنگل های کشور سامان دهد و از تجربه جهانی استفاده کند.
🔹دولت باید برای جنگل های شمال کشور هزینه کند و وابستگی معیشتی مردم از جنگل ها را که به صورت نامتعارف صورت می گیرد با ظرفیت سازی حوزه اشتغال در حواشی جنگل ها کاهش دهد.
🔹وی تاکید کرد: به هر صورت سازمان جنگل ها به تنهایی حریف این بحث نیست و اراده کلیت نظام باید بر حفاظت از منابع طبیعی کشور باشد./ خراسان
@Rasad_tahlil
⭕️ فقط افزایش نرخ دلار به توریسم رونق داده است/ برخی جریانسازیها مانع رشد ورود گردشگران منطقهای شد
👤 غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی؛ عضو فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی
🔹بعد از نوسانات بازار ارز و افزایش قیمت دلار در کشور، زمینهای به لحاظ اقتصادی و مالی ایجاد شد تا گردشگران ایران را به عنوان یک کشور ارزان برای سفر انتخاب کنند و این تاثیر محسوسی در صنعت توریسم کشور داشت ولی واقعیت آن است که به جز این عامل اتفاق دیگری در این زمینه رخ نداد و تنها تغییر قیمت دلار عامل محرک افزایش گردشگران بوده است.
🔹متاسفانه باید گفت که در عین فراهم شدن بستر اقتصادی برای توسعه صنعت گردشگری ما هنوز شاهد اقدام و یا برنامه و جریانی از سوی متولیان گردشگری در کشور نیستیم و اگر اتفاقی یا رونقی در گردشگری رخ میدهد، کاملا اتفاقی و باری به هرجهت است. نه خبری از معرفی جاذبههای ایرانی در عرصه بین المللی و نه زمینه و بستر گردش و حضور گردشگران در کشور تبیین شده است.
🔹(در پاسخ به این پرسش که آیا به لحاظ فرهنگی برنامه یا اقداماتی برای تقویت گردشگری در کشور طراحی و اجرایی شده است) در این خصوص نیز هیچ اقدامی صورت نگرفته است. ما نه تنها برنامهای برای جذب بیشتر گردشگران اجرایی و عملیاتی نکردهایم، حتی به سبب برخی جریانسازیها و حواشی باعث شدیم که از رشد گردشگران منطقهای و مسلمان به سمت کشور خودمان جلوگیری کنیم.
🔹امروز شرایط به گونهای رقم خورده است که نگاه به گردشگران تغییر کرده است. در واقع شرایط گردشگری ما رفته رفته رو به توسعه بود که آمدند و روی این نقطه قوت کار کردند. البته نمیخواهم درباره این حواشی و اتفاقات قضاوتی داشته باشم ولی برخی جریانسازیها باعث شدند که در شهری مانند مشهد که یک قطب گردشگری در کشور محسوب میشود، مردم یک گردشگر مسلمان و عرب را با نگاه دیگری ببیند. در حالی که آن گردشگر با خانواده و بستگان خود به ایران آمده و هدف زیارتی دارد.
🔹ما قبل از زمینهسازی برای گردشگری نسبت به فرهنگسازی و ضرورت آن در کشور آگاه باشیم . باید در این خصوص نیز با برنامه و درست پیش برویم. چراکه در شرایط کنونی با توجه به اتفاقاتی که رخ داده اهمیت و ضرورت صنعت توریسم برای درآمدزایی و جذب سرمایه بیش از گذشته مهم تلقی میشود./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ بعد از نظامیان، بانکداران بزرگترین عامل فقر در دنیا هستند
👤 احمد میدری؛ اقتصاددان و استاد دانشگاه
🔹بعد از نظامیان، بانکداران بزرگترین عامل فقر در دنیا هستند به ویژه از اواخر 1980 سرمایهداری مالی با عنوان ابزارهای مختلف به انتقال منافع مردم به بخش سرمایهداری مالی دست زده است و کمتر کشوری در دنیا است که تعداد فقرا را افزایش نداده است.
🔹کشوری مثل ژاپن با نقل و انتقالات بزرگ سرمایه با سقوطهای بزرگ روبرو میشود. ما از ابتدای 1980 با افزایش فقر در جهان روبرو هستیم.
🔹هر دستگاه اجرایی به خاطر منافع سازمانی خود دست به گسترش بیرویه میزند؛ آموزش و پرورشی که با بودجه محدود اداره میشود شاهدیم که در همین دستگاه اجرایی تسلط منافع مختلف باعث ضربه به منافع مردم شده است.
🔹در سطح تحلیل با سطوح مختلفی از تحلیل درباره فقر روبرو هستیم. جامعه و حاکمیت میتواند تصمیماتی بگیرند و مسیر را تغییر دهند. به همین خاطر میخواهیم سطح تحلیل را بالا ببریم.
🔹فقر محصول تسلط گروهی بر گروهی دیگر در جامعه است. این تسلط میتواند در سطح جامعه، کشور یا جهان باشد.
🔹در دستگاههای اجرایی برخی قدرتمندتر هستند. در بخش بانکی ایران از سال 1379 قانون بانکداری خصوصی را تصویب کردیم –همانطور که در کشورهای دیگر وجود داشت- بانک مرکزی امکان کنترل آنها را داشت اما به خاطر منافع قدرت ، بانکهای خصوصی توان نظارت بانک مرکزی را میگیرند.
🔹امروزه ما شاهد رکود گسترده و توزیع نابرابر تسهیلات و سوداگری در بخش ارز و مسکن هستیم. همه اینها محصول نظام بانکی است. بخشهای صنعتی هم همین است که آنها بدون لحاظ کردن پایداری کشور دست به تاسیس پتروشیمی میزنند.
🔹بنابراین یکی از عوامل اصلی نابرابری و فقر در ایران، بحث قدرت یک بخش نسبت به سایر بخشهاست.
🔹(در خصوص نابرابریهای منطقهای) با وجود گذشت سال ها از تدوین آمایش سرزمین ، اما ما هنوز به آن نرسیدهایم. علت آن قدرت پایتخت نشینان است که آنها از قدرت برخوردار هستند تا بخشی از منابع مالی را در تهران نگهدارند و لذا ما شاهد مکش نیروی انسانی به سمت تهران هستیم. در اینجا به طور مثال هزینه شهرداری تهران به ازای هر فرد ساکن تهران انجام حدود دو و نیم برابر اصفهان است.
🔹دورههای قبل 14-18 درصد زیر خط فقر بودند اما این عدد اکنون 28-30 درصد است. اگر بخواهیم فقر را به طور اساسی کاهش دهیم باید الگوی تعامل بین دولت و ملت تغییر پیدا کند./ ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ حدود 250 تن طلا و سکه در اختیار مردم است
👤 محمد کشتی آرای؛ رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران
🔹(در خصوص چگونگی جذب نقدینگی و فروش اوراق قرضه به مردم) امروزه طلا و سکه بسیاری که میزان آن در حدود 250 تن میشود در اختیار مردم قرار دارد بر همین اساس در چند سال اخیر پیشنهاد تأسیس بانک طلا را دادهایم. بر مبنای همین پیشنهاد چندین بانک خصوصی کشور مذاکراتی را با اتحادیه طلا و جواهر داشتهاند.
🔹مردم میتوانند با سپردن سکهها و یا طلای خانگی خود به بانک طلا و با دریافت رسید بهصورت سالانه سودی را به طلا بر مبنای اندازهگیری گرم دریافت کنند.
🔹ایجاد بانک طلا و سپردن سکه و طلاهای مازاد که در اختیار مردم است موجب ایجاد اشتغال و دایر شدن واحدهای تولیدی شده و به رونق صادرات کمک میکند.
🔹در حال حاضر بعضی از بانکها اقدام به دریافت سپرده ارزی میکنند. اما اگر این اقدام برای دریافت سپرده ارزی سالهای قبل صورت میگرفت بسیار بهتر از زمان حال ثمربخش بود.
🔹درگذشته شاهد بودیم بانک صادرات اقدام به دریافت سپردههای طلا کرد اما در آخر بهجای پرداخت سود بهصورت طلا به سپردهگذاران پول نقد پرداخت کرد که این امر باعث شد تا در آن زمان نتوانند این نوع سپردهگذاری طلا در بانک را به سرانجام برسانند.
🔹بانک طلا باید بعد از دریافت طلا بهصورت سپرده به همان میزان رسید دریافت طلا به سپردهگذار بدهد و در پایان سال مثل حساب ارزی با 1 درصد و یا نهایتاً 2 درصد بهصورت طلای گرمی به آنها سود پرداخت کند. و درنهایت هر موقع که سپردهگذار احساس نیاز کرد بتواند با ارائه رسید خود به همان میزان که سکه و یا طلا سپردهگذاری کرده از بانک و یا همان دولتی که اوراق قرضه منتشر کرده سکه و طلا دریافت کند./ اعتمادآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️ در این مراسم خیمهشب بازی شرکت نکنید!
✍ سید یاسر جبرائیلی؛ کارشناس اقتصاد سیاسی
🔹اتحادیه اروپا اعلام کرده است که مکانیسم پرداخت ویژه(SPV) این اتحادیه که بنا بود همزمان با آغاز تحریمهای آمریکا در چهارم نوامبر به بهرهبرداری برسد، آماده نشده و صرفا به صورت "نمادین" از آن رونمایی خواهد شد.
🔹 این رونمایی نمادین را چه کسی از اتحادیه اروپا خواسته است؟ آیا اتحادیه اروپا خود میخواهد پیامی مبنی بر عزمش برای ایجاد این ساز و کار مخابره کند؟ یا دولت آقای روحانی چنین درخواستی را داده است؟
🔹 اگر رونمایی نمادین، برنامه اتحادیه اروپاست، مخالفتی با آن وجود ندارد. بلکه بلافاصله پس از این رونمایی، دستگاه سیاست خارجی ما باید بیانیهای صادر کرده و اعلام نماید که وعده دادن کافی است و اگر تا پایان سال جاری میلادی این مکانیسم عملیاتی نشود، ایران تعهدات هستهای خود را تعدیل خواهد کرد. ثانیا این مکانیسم باید به صورت روشن تمام تعهدات برجامی اروپا را دربرگیرد و هرگونه محدودیت در مصارف منابع ارزی ایران، موجب تعدیل تعهدات هستهای خواهد شد.
🔹 اما اگر دولت آقای روحانی درخواست این رونمایی نمادین را داده است، خواسته یا ناخواسته موجبات تحقیر و استهزای کشور را فراهم کرده است. معنی ندارد در رابطه با وظیفهای که بر عهده اتحادیه اروپا بوده و در انجامش کوتاهی نموده، ما خواهان یک رونمایی نمادین شویم! این خیمهشب بازی چه حاصلی برای منافع ملی ما خواهد داشت جز اینکه ایران را محتاج اقدامات نمادین اما بیمحتوا جلوه داده و موحبات تحقیرها و بیمسئولیتیها و اقدامات نمادین دیگر به جای اقدامات واقعی را فراهم کرده و تعویقهای بعدی در اجرای تعهدات اروپاییها را توجیه خواهد کرد؟
🔹اگر اتحادیه اروپا قصد این خیمهشب بازی را دارد، هیچ مقام ایرانی حق شرکت در چنین برنامهای را ندارد. مردم ما بیش از این تحمل رفتارهای ذلیلانه را ندارند./ کانال سید یاسر جبرائیلی
@Rasad_tahlil