🔴 نسبت ما و طالبان ‼️
🔻سوال رایج این روزها اینست که نسبت جمهوری اسلامی و طالبان چیست؟
برای این تحلیل باید یک گزاره قطعی و همیشگی در جمهوری اسلامی را توجه کرد و آنهم خواست مردم است. مثل ماجرای فلسطین اشغالی و درخواست ایران برای رفراندوم.
بااین شاخص کنش ایران قابل تحلیل است.
مساله اول دولت فراری است. سرنوشت دولت آمریکایی اشرف غنی، فرار با دمپائی بود. آمریکاپرست ها هم از بال هواپیما آویزان شدند. طبیعی است که برای جمهوری اسلامی یک حکومت آمریکایی ضررمحض است اما ملاک خواست مردم است.
🔹نسبت مردم با این دولت چه بود؟
کمترین اعتنا را مردم افغانستان از فرار اشرف غنی داشتند. نه مقاومتی مقابل طالبان و نه راه پیمایی در حمایت از دولت سابق. علت هم روشن بود. حجم فساد و ظلم و کشتار و جنایت در دولت آمریکایی که نه برای آنها آزادی آورد و نه امنیت. اینکه اشرف غنی جایگاه مردمی نداشت را آمریکایی ها هم فهمیده بودند برای همین در مذاکرات صلح سراغ طالبان رفتند. آمریکایی ها صریحا گفتند "دولت اشرف غنی دیگر جایگاه مردمی ندارد"
گزاره دوم جایگاه طالبان است. طالبان مستبد و با گرایش های جاهلی است. اما ظاهرا سیاست های خود را تغییر داده است. برخی معتقدند طالبان برای تشکیل حکومت نیازمند پذیرفته شدن از سوی جامعه جهانی است و این تغییرات تاکتیکی است. برخی نیز خوش بینانه مخالفند.
🔹نسبت مردم با طالبان چیست؟
طالبان برآمده از قوم پشتو است که حداقل ۴۰ درصد مردم افغانستان اند. طالبان به جهت قومیت پایگاه اجتماعی دارد. از سویی برای بخشی از این جامعه حامل امنیت اند. برای کشوری که سالها در جنگ و سلطه بوده امنیت نیاز اول است.
🔻با این توضیح موضع دولت ایران چیست؟
۳ اصل اهمیت دارد.
❣اول اینکه دولت آینده مردمی باشد
❣دولت مردمی، دولت باثبات است و همین هم نیز برای ایران اهمیت دارد.
دوم ضدآمریکایی باشد.
❣سوم اینکه قائل به همکاری های مشترک سر منافع ایران باشد.
🔹درخواست اول ایران از طالبان رعایت حق حاکمیت مردم است. در افغانستان ۴ قوم اصلی وجود دارد که همه آنها باید در قدرت نقش داشته باشند. هم پشتون ها و هم تاجیک ها وازبک ها وهزاره. فراتر از این دست از اقدامات جاهلی مثل جلوگیری از تحصیل زنان بردارد.
دوم تقویت رویکرد ضدآمریکایی است. مثل همین پیش فرض طالبان برای مذاکره صلح با آمریکا که منجر به خروج آمریکایی ها شد.
سوم نیزمنافع مشترک ایران و افغانستان است. مواردی چون مبارزه با گروه های تکفیری و حفظ امنیت مرزها و مبارزه با ترانزیت مواد مخدر و تعیین تکلیف آب هیرمند و غیره.
🔹طبیعی است که ایران نظاره گرفعال است. هم رصد می کند و هم هدایت تا این سه اصل فراهم شود.
در نهایت این جریان جعلی اسلامی، خوب یا بد توسط مردم افغانستان باید تعیین تکلیف شوند.
@rasadeakhbar313
اینها ملتی هستند که دماز حقوق بشر و انسانیت میزنند!
فقط به عکس روی تیشرت و پوزخند این خانم نگاه کنید که چطور از یک فاجعه انسانی اینطور سوع استفاده میکنند...
همینقدر بیشرف و پست...
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴آیت الله رئیسی: وزرای پیشنهادی مطلقا تحت فشار فرد یا گروه خاصی ایجاد نشده است
♦️صحبتهایی که درباره روابط سببی و نسبی در سایتها گفته شده، به هیچوجه وجود ندارد. تلاش کردیم مردمگرایی، ارزشی بودن و برنامه محوری در انتخاب گزینهها مورد توجه باشد.
@rasadeakhbar313
🔴 مجلس: رأی اعتماد به وزرا مخفی باشد
♦️جمعی از نمایندگان مجلس طبق ماده ۱۲۲ آییننامه داخلی مجلس با تدوین نامهای خطاب به هیات رئیسه مجلس خواستار رأیگیری برای وزرای پیشنهادی به صورت ورقهای و مخفی شدند.
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴برادر اشرف غنی به طالبان پیوست
برادر رئیس جمهور سابق افغانستان در دیدار با اعضای ارشد طالبان به این گروه پیوست.
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رئیسی: تا زمانی که روحیه انقلابی، فساد ستیزی، کارآمدی و مردمداری در وزرای کابینه دولت باشد ما در خدمت آنها خواهیم بود
@rasadeakhbar313
#محرمانه_تاییدنشده
📍وبگاه اُیل پرایس و یاهو فایننس: ایران ذخایر عظیم گاز در حوزه گازی چالوس کشف کرده است که معادلات ژئوپلتیک منطقهای و جهانی را تغییر میدهد.
🔹تخمین زده می شود که حوزه گازی چالوس دارای ذخایر گازی معادل یک چهارم میدان گازی پارس جنوبی، یا حدود ۱۱ فاز آن است.
🔹حوزه گازی چالوس به طور کامل در بخش ایران دریای مازندران است و میتواند ۲۰٪ از نیاز گاز اروپا را تامین کند که نیاز به هماهنگی با روسیه دارد.
🔻پ ن:
تا الآن فقط این دو تا وبگاه این خبر را که اگر راست باشد منتشر کردهاند
@rasadeakhbar313
🔴 یاشار کذاب سلطانی با این عکس مدعی شده پناهیان در لندن بستری شده
این احمق به قدری مخاطب رو هیچ فرض کرده که نمیدونه مردم الان میتونن سرچ بزنن و حقیقت رو بفهمن
این عکس متعلق به سال ۹۶ و یکی از بیمارستانهای تهرانه و علت بستری هم فشار کاری زیاد بوده
@rasadeakhbar313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢قاضی زاده هاشمی، نماینده مجلس: از بین 19 وزیر پیشنهادی، 7 تا 8 نفر برای کسب رای وضعیت بهتری دارند/ 6 تا 7 نفر از نمایندگان نیز لبه مرز قرار دارند
@rasadeakhbar313
🔴آلمان نجات مشروبات الکلی خود را از افغانستان بر نجات کارمندان افغانستانی خود ترجیح داد!
♦️آلمانیها ۲۹پالت و حدود ۶۵۰۰۰قوطی از مشروبات الکلی خود را از افغانستان بیرون آوردند و بخاطر کمبود جا کارمندان افغانستانی خود را به هواپیما راه ندادند.
♦️بسیاری از مردم آلمان و جریانهای سیاسی مطرح به این کار دولت آلمان اعتراض کردند.
@rasadeakhbar313
✅ ویژگی های برجام جدید آمریکا چیست؟!
🔹پس از گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی وزرای خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه روز پنجشنبه ۲۸ مردادماه با انتشار بیانیه مشترکی ضمن ابراز نگرانی از پیشرفتهای حاصله در برنامه هستهای ایران، بدون اشاره به کارشکنی و نقضعهدهای مکرر خود از تهران خواستند هرچه سریعتر به میز مذاکرات بازگردد!
🔹از سویی؛ «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت ایالات متحده در امور ایران که کشورش بیش از سه سال پیش به صورت یکجانبه و بدون هیچ دلیلی از برجام خارج شد در گفتگو با پولیتیکو در مورد نتیجه گفتوگوهای وین و سرنوشت برجام ابراز تردید کرده و برای ایران خط و نشان کشیده است.
🔹این مواضع آمریکا و اروپا در حالی است که شش دور از مرحله جدید مذاکرات در وین، اساسا با هدف احیای برجام و اطمینان از اینکه آیا نقض کننده آن یعنی آمریکا، حاضر به لغو تحریمها هست و پس از ورود به توافق، مجددا و به صورت یکجانبه از توافق خارج نمیشود، دنبال شد.
🔹ایران برای پیشبرد این مذاکرات حتی استیفای حق طبیعی خود یعنی ضرورت پرداخت خسارت از طرف خاطی را به عنوان پیش شرط مطرح نکرد و به آینده موکول نمود اما آمریکا در عمل نشان داد که هدفش از هیاهوی احیاء برجام، دریافت امتیازات فرابرجامی در کنار حفظ ساختار تحریمهاست.
🔹شش دور مذاکره در وین نشان داد که ماهیت برجامی که آمریکا و اروپا به دنبال آن هستند، شیر بییال و دم و اشکمی است که تنها نام برجام را یدک میکشد و پذیرش آن عملا نه تنها به لغو تحریمهای اقتصادی با قابلیت راستیآزمایی ختم نخواهد شد بلکه شرایط سختتر و پیچیدهتری را به ایران تحمیل میکند.
🔹به بیان دقیقتر؛ ماهیت برجامی که غرب در شش دور مذاکره اخیر در وین روی میز گذاشته و اصرار به امضاء آن در قالب توافق جدید دارد چیزی به جز خالی کردن دست ایران از ابزارهای مقابله با فشار آمریکا و غرب و پذیرش محدودیتهای جدید با رنگ و لعاب احیاء برجام نیست.
🔹این در حالی است که ایران نه تنها هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرد بلکه در عین عمل به تعهدات خویش با تحمل سختترین تحریمهای اقتصادی غیرقانونی که ترامپ با خروج از برجام و پیگیری سیاست فشار حداکثری به کشورمان تحمیل کرد، نشان داد که قادر به مقاومت در برابر فشارهای تحریمی است و میتواند اراده خود را در تداوم اجرای برنامه صلحآمیز هستهای نیزبه مورد اجرا گذارد.
🔹بر این اساس آنچه مشخص است اینکه؛ طرف خاطی و بر هم زننده میز مذاکره یعنی آمریکا، اکنون نیز به جای جبران مافات، همچنان به دنبال استفاده از به اصطلاح دستاوردهای سیاست فشار حداکثری ترامپ پشت میز مذاکره است و هم زمان در رسانهها جار میزند که ایران باید به مذاکرات برگردد!
🔹سیاست جمهوری اسلامی ایران چون گذشته، بهرهگیری از سازوکارهای دیپلماتیک و مذاکره برای دستیابی به توافقی است که تامین کننده منافع پایدار ملت ایران باشد.
🔹میز مذاکره در صورتی می تواند مسیری برای عبور از بن بست ایجاد شده از سوی آمریکا باشد که این کشور و شرکای اروپاییاش به رسمیت شناختن حقوق قانونی مردم ایران را جایگزین لجاجت و زورگویی برای تحمیل خواستههای سیاسی خود نمایند.
@rasadeakhbar313