🔴 اخراج
♦️«عزل و اخراج پنج تن از مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و ارجاع پرونده آنها به مراجع قانونی»
♦️کمیته پیگیری حادثه اتوبوس دانشگاه مقصرین را شناسایی ،عزل و در اختیار مراجع قانونی قرار داد.
♦️در میان برکنار شدگان معاون دانشجویی و معاونت مالی اداری وقت و مدیرکل دانشجویی واحد علوم تحقیقات حضور دارند
رصد اخبار و شنیده ها
ترامپ در سفری از پیش اعلامنشده وارد عراق شد و با نظامیان آمریکایی دیدار کرد.
تکمیلی/
آسوشیتدپرس گزارش کرد ترامپ با حضور در «پایگاه هوایی الاسد» در استان الانبار گفته است به هیچ عنوان قصد ندارد نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کند.
⭕️ آقای ظریف! آن زمان دروغ گفتید یا الان؟
🔹آقای #ظریف فرمودهاند: «هدف برجام اقتصادی نبود». معنایش این است که برجام کاملا سیاسی و نوعی معامله برای مستحیل کردن جمهوری اسلامی در نظم جهانی بود. منتها ما اقتصادی جلوهاش دادیم تا حمایت روانی مردم را جلب کرده باشیم.
🔹منظورش این است که من که بعد امضای #برجام طی نطقی فاتحانه خبر از رفع تحریمهای اقتصادی دادم و آقای پرزیدنت که سخن از فروریختن دیوار تحریم و ارزانی قیمتها میداد، همه دروغ گفتیم و سر ملت را اینچنین شیره مالیدیم.
🔹 میفرمایید بنده اشتباه میکنم و آن زمان دروغ نگفتند؟ خب این هم معنیش این است که ایشان الان دارند #دروغ میگویند!
رصد اخبار و شنیده ها
المیادین: مقامات عراقی درخواست ترامپ برای دیدار در پایگاه عینالاسد را رد کردند.
تکمیلی/
🔹بر اساس گزارشها، ترامپ و همسرش سه ساعت در پایگاه نظامی عینالاسد حضور داشتند و جان بولتون، سفیر آمریکا در عراق و فرماندهان نظامی از جمله همراهان ترامپ در این پایگاه نظامی بودند.
🔹نکته قابل توجه در سفر سرزده ترامپ به عراق عدم حضور «جیمز متیس» وزیر دفاع برکنار شده آمریکا بود.
🔍هرچند اعتراف جناب #ظریف به اینکه هدف از برجام اقتصادی نبوده کمی دیر انجام شده است اما اصلاً عجیب نیست چون هدف از امضای #برجام همانطور که قبلاً خودشان نیز در یک اندیشکده آمریکایی، بنحوی دیگر به آن اذعان کرده بودند صرفاً نیاز یک جناح سیاسی به آن، برای پیروزی در #انتخابات بود ولاغیر؛ فقط ای کاش بجای توهین بیشتر به شعور مردم، شفاف بفرمایند پس چرا به #دروغ در داخل کشور ادعا میکردند که با امضای برجام قرارست همه مشکلات کشور از تحریم بانکی گرفته تا مشکل آب خوردن و ازدواج جوانان و ریزگردها و... با آن حل شود؟!
#دولت_راستگویان
#خیانت_محض
🔴 سفر ترامپ به عراق و چند نکته
🔹ترامپ به همراه همسرش در سفری اعلام نشده از قبل به عراق رفته و سه ساعت آنجا مانده و پس از دیدار و گفتگو با نظامیان کشورش به واشنگتن بازگشته است. این سفر در واقع از قبل با بغداد هماهنگ نشده بود اما دفتر نخستوزیری عراق میگوید واشنگتن اطلاع!!! داده بود.
🔹رئیس جمهور آمریکا از رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس عراق خواسته است که برای دیدار با او به پایگاه آمریکایی عین الاسد بروند، اما آنها نپذیرفتهاند!
💠 سه حاشیه مهم برای مردم و بخصوص نسل جدید:
🔻۱. تحقیر یک ملت ؛ یعنی رئیس جمهور یک کشور (ترامپ) بدون اطلاع مسئولین کشور دیگر (عراق) به آنجا سفر می کند.
🔻۲. و بدتر از آن تحقیر ، اینکه ترامپ از مسئولین عراقی می خواهد برای دیدار با او به یک پایگاه آمریکایی بروند و حاضر نمی شود خارج از پایگاه نظامی آمریکاییان با رئیس جمهور و نخست وزیر عراق ملاقات کند.
🔻۳. واقعیت اما چیز دیگری است. #ذات_استکبار ، #تحقیر ملت ها است هرچند برای روتوش این ذات شیطانی و چهره کریه، اسم آن را اقدام خارج از پروتکل ترامپ بگذارند تا ملت شان را ساکت کنند. قرآن چه زیبا این رفتار را ترسیم کرده است:
📗" قٰالَتْ إِنَّ اَلْمُلُوكَ إِذٰا دَخَلُوا قَرْيَةً أَفْسَدُوهٰا وَ جَعَلُوا أَعِزَّةَ أَهْلِهٰا أَذِلَّةً وَ كَذٰلِكَ يَفْعَلُونَ ﴿نمل : ۳۴﴾
گفت: پادشاهان هنگامی که وارد منطقه آبادی شوند آن را به فساد و تباهی میکشند و عزیزان آنجا را #ذلیل میکنند؛ (آری) کار آنان همینگونه است! "
🔻گاف جدید ترامپ، اینبار در عراق
مجله نیوزویک خبر داد:
🔹دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا در حاشیه سفر خود به عراق قوانین حفظ اسرار نظامی را نقض کرد.
🔹او که دو سال گذشته به دلیل عدم ملاقات با هیچ یک از نظامیان مورد شدیدترین انتقادات قرار میگرفت این بار اقدام به انتشار ویدئویی از این ملاقات کرد اما این ویدئو مربوط به ملاقات او با اعضای نیروهای مخصوص آمریکایی بود، واحدی سری که عملیات محرمانه را در عراق انجام میدهند امری که باعث نقض قوانین ارتش در سری نگه داشتن تصاویر و هویت آنها شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نهیب محکم رهبر انقلاب به مسئولان کشور:
حق ندارن آقایون اون وقتی که امکانات شخصی دارن از امکانات دولتی استفاده کنند ، ماشین دارید سوار بشید بیایید محل کارتون ، ماشین دولتی یعنی چه ؟
✅ #پشت_پرده سفر غیرمنتظره #ترامپ به #عراق !
🔹شب گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفری اعلام نشده وارد #پایگاه_هوایی_الاسد در حومه بغداد شد.
🔹وی در این سفر پس از دیدار با سربازان و افسران آمریکایی و سخنرانی در جمع شان بدون ملاقات با مقامات عراقی از این کشور خارج شد.
🔹پر واضح است که انجام این سفر سوالات زیادی را در اذهان مخاطبان و تحلیل گران ایجاد کرده است که برای پاسخ به آنها باید به نکات ذیل توجه داشت:👇
♦️سنت دیدار با نظامیان آمریکایی حاضر در مأموریت های عملیاتی آنهم در جشن سال نو میلادی پس از دوران جنگ های داخلی آمریکا همواره دنبال شده است و عدول از آن همواره این تلقی را در افکار عمومی ایجاد می کرده است که دولت نسبت به خدمات ارتش و قهرمانان ملی قدرنشناس است!
♦️از این رو شخصیت های مانند #روزولت با سفر به پایگاه های نظامی آمریکا مراکش ، #کلینتون با سفر به بالکان و #جورج_بوش و همچنین #اوباما با سفر به افغانستان و عراق همواره تلاش کرده اند تا از اتهام بی توجهی و قدر نشناسی نسبت به ارتش و سربازان آمریکایی مبرا باشند!
♦️در این بین اما #دونالد_ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکاست که در طول ۱۵ سال گذشته هیچگونه سفری در ایام سال نو به پایگاه های برون مرزی ارتش این کشور نداشته است و این رویکرد نه تنها در سطح مردم عامی آمریکا بلکه در سطح متفکرین آمریکایی هم موجب بروز انتقادات متعددی شده بود, خصوصا پس از آن که ترامپ رسماً اعلام کرد که قصد خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه را دارد.
♦️این انتقادات به حدی بود که حتی #الیوت_کوهن ، پروفسور یهودی مطالعات استراتژیک در دانشکده مطالعات بین المللی پیشرفته جان هاپکینز که از شخصیت های معروف و تاثیرگذار بر سیاست خارجی آمریکا شناخته می شود، چند روز قبل در مقاله ای خواهان دیدار ترامپ با نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه های نظامی خارج از کشور شد!
♦️از این رو سفر چند ساعته ترامپ به بغداد را می توان بخشی از تلاش کاخ سفید برای اقناع افکار عمومی و حفظ اعتبار روانی دولت آمریکا در سطح داخلی این کشور بحران زده دانست
رصد اخبار و شنیده ها
🔴انتقاد وزیر راه دولت اصلاحات از مدیریت دانشگاه آزاد در زمان هاشمی رفسنجانی و جاسبی احمدخرم: 🔹زمین
🔻روایت وزیر دولت اصلاحات از قلدربازی دار و دسته هاشمی برای ساخت دانشگاه علوم تحقیقات
احمد خرم، وزیر راه دولت اصلاحات:
🔹زمین دانشگاه علوم تحقیقات را خارج از ضوابط قانونی در ارتفاع ۱۸۰۰ متری، قلدرمآبانه تصرف کردند و ساختند و به این قلدری هم افتخار میکردند.
🔹محل احداث دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در منطقه ۵ تهران یکی از بدترین مکانهای استقرار در جهان است.
🔹طبق اصول شهرسازی، محیط دانشگاه و اطراف آن حتما باید برای عبور پیاده، دوچرخه و خودرو شیب ملایم داشته باشد و به هیچ عنوان نباید در محیط ناهموار اینچنینی اقدام به ساخت و ساز کرد.
🔹اساسا ساخت وساز در شیب بالای ۵ درجه خطرناک است، این دانشگاه با شیبهای غیرمجاز در نقطه ارتفاعی در منطقهای برفگیر و دارای یخزدگی ساخته شده است. وقتی آنجا یخبندان میشود، آدم پیاده هم سر میخورد، چه برسد به ماشین.
🔻اذعان به فریب مردم توسط وزیر خارجه/ ظریف: دولت مجبور شد که سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد
🔹محمدجواد ظریف اخیراً در مصاحبه با روزنامه خراسان با رد این که اهداف برجام، اقتصادی بود، گفت: بحثهای هستهای، امنیتی و خارج شدن از شورای امنیت بحثهای اصلی ما بود و این که کسی بگوید هدف برجام اقتصادی بود با واقعیات و خطوط قرمزی که برای ما ترسیم شده بود، نمیسازد.
🔹برخلاف این ادعای ظریف، آقای روحانی در روز اعلام توافق برجام، تصریح کرد که همه تحریمهای بانکی و مالی بالمره در روز اجرای توافق برداشته خواهد شد. او همچنین گفته بود تحریمها باید برداشته شود تا مشکل تولید و اشتغال و رونق اقتصادی و آب خوردن مردم و آلودگی هوا برطرف شود. همچنین رونق بخشیدن به اقتصاد ازطریق توافق به حدی که مردم بینیاز از یارانه شوند، از شعارهای دولت بود. همچنین حامیان دولت مدعی بودند هر روز تأخیر در اجرای برجام چند صد میلیون دلار خسارت به همراه دارد.
🔹ظریف در ادامه ضمن تحریف واقعیتهای مسلم مدعی شد: این که ما بیاییم صورت مسئله را عوض کنیم و بگوییم هدف برجام رفع تحریمها بود و ما نرسیدیم درست نیست. هدف برجام چیز دیگری بود که حاصل شد. وظیفه اروپا و آمریکا رفع تحریمها بود که به خصوص آمریکاییها نشان دادند طرف مذاکراتی خوبی نیستند. این به آن معنا نیست که دوباره هدف برجام را بازتعریف کنیم. اما اشکال این است که در داخل، دولت برجام را با اقتصاد و معیشت مردم گره زده است.
⚠️ او افزوده است: شاید به دلیل فشارهای برخی محافل داخلی که میخواستند فرایند برجام طی شود، دولت مجبور شد که سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد. به نظر میرسد این نقطه انحراف باشد و الان ادبیاتی که تثبیت شده این است که هدف برجام اقتصاد بوده و چون نرسیدیم برجام شکست خورده است.
🔹اذعان به بالا بردن مطالبات عمومی برای انعقاد (به هر قیمت توافق)، اعتراف به خیانت دیگری هم هست و آن اینکه بدین ترتیب با یک دروغ و تبدیل آن به مطالبه عمومی، عملاً کشور را در عرصه مذاکره و چانهزنی، پیشاپیش خلع سلاح کرده و در مقابل دشمن، مجبور وانمود کردهاند!
🔴خانه تکانی در دستگاه دیپلماسی جنگ طلبانه سعودی
با فرمان ملک سلمان پادشاه عربستان، ابراهیم العساف وزیر سابق اقتصاد به عنوان وزیر خارجه عربستان سعودی منصوب شد.
🔹ابراهیم العساف، وزیر خارجه جدید عربستان سعودی، یک سال پیش جزء بازداشتیهای بنسلمان در هتل «ریتز کارلتون» بود.
🔹همچنین «محمد بن نواف بن عبدالعزیز آل سعود»، سفیر ریاض در لندن نیز در پی تغییرات کابینه سعودی از سمت خود برکنار شد.
رصد اخبار و شنیده ها
🔴خانه تکانی در دستگاه دیپلماسی جنگ طلبانه سعودی با فرمان ملک سلمان پادشاه عربستان، ابراهیم العساف و
🔴 چرایی زلزله سیاسی در عربستان
🔻تغییر وزیرخارجه عربستان را باید متاثر از دو عنصر مهم دانست:
1⃣ #نخست، شکست حاکمیت نگاه تهاجمی در سیاست خارجی؛ مجموعه تصمیم گیر و تصمیم ساز در دربار سعودی به این نتیجه رسیده اند که #رویکرد_تهاجمی در سیاست خارجی به جای اینکه برای عربستان فرصت ساز باشد، هزینه بر بوده است. ناکامی در پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده آنهم با یک رویکرد صد در صد تهاجمی و افراطی در یمن، سوریه، عراق از جمله عوامل مهم در جابجایی وزیر خارجه سعودی است به کاربست رهیافت های تهاجمی در سیاست خارجی معتقد بود. از این منظرگاه می توان واگذاری دستگاه دیپلماسی ریاض به ابراهیم العساف ۷۰ ساله را به منزله عقب نشینی سعودی ها از مواضع شکست خورده منطقه ای شان دانست.
2⃣ #دوم، جایگزینی دیپلماسی امنیتی با دیپلماسی اقتصادی؛ از این زاویه به نظر می رسد نیاز عربستان به حضور در بازسازی سوریه و عراق در دوران پساداعش از عوامل مهم تغییر عادل الجبیر است. ظاهرا سعودی ها، #مشارکت_در_بازسازی سوریه و عراق را تنها روزنه نفوذ در این دو کشور پس از اقدامات متعدد و چندین ساله سلبی و ایجابی جهت به چنگ انداختن سوریه و عراق می دانند. برای تحقق این امر نیاز به یک دیپلماسی اقتصادی می باشد که از نظر دربار سعودی العساف برای این امر گزینه مناسبی است. اگر عادل الجبیر به عنوان نماینده گفتمان امنیت گرایی در حوزه سیاست خارجی عربستان شناخته می شود در نقطه مقابل العساف که یک عنصر فعال با سوابق اقتصادی است، نماینده نگاه اقتصادی در سیاست خارجی شناخته می شود. به بیان ساده تر اگر الجبیر برای یک فضای امنیتی عنصر خوبی است، العساف برای یک فضای اقتصادی گزینه مطلوبی است.
🔴نخست وزیر عراق برای دیدار با ترامپ دو شرط گذاشته بود
♦️شبکه تلویزیونی الغدیر عراق:سفر ترامپ به بغداد و نیز نپرداختن به موضوع تحریم های ضد ایرانی دو شرط عبدالمهدی برای رفتن به دیدار ترامپ بود.
♦️بدلیل این که ترامپ شرطهای عبدالمهدی را نپذیرفت وی نیز به پایگاه عین الاسد نرفت تا با ترامپ دیدار کند.
🔴 تغییرات و برکناری های مهم در عربستان
🔸با دستور پادشاه عربستان ، اغلب وزرا و شخصیت های نزدیک به ولیعهد محمد بن سلمان برکنار شدند از جمله مهم ترین این تغییرات عبارت اند از:
🔻۱. برکناری #عادل_الجبیر وزیر امور خارجه و انتصاب ابراهیم العساف ۷۰ ساله.
🔻۲. برکناری وزیر گارد ملی عربستان و انتصاب امیر عبدالله بن بندر بن عبدالعزیز.
🔸جالب اینکه در دستورات جدید پادشاه عربستان، محمد بن سلمان ولیعهد در کلیه مناصب سابق خود ابقاء شد.