🔴 داری اشتباه میکنی کاپیتان‼️
❌ هراس افکنی بی شرمانه مشاور #رسانه ای دولت، حسام الدین آشنا، با استفاده از #عملیات_روانی برای نمایش تخیلی #سقوط #جمهوری_اسلامی با هدف حمله به نظریه ولایت امام و فقیه بر جامعه به قصد سهم خواهی در قدرت که در #کلیپ ذیل این متن می توانید مشاهده بفرمایید.
✅ جالب است بدانید روایت #فیلم از علت سقوط هواپیما نیز ژورنالیستی و غیر علمی است که هیچ یک از مجامع علمی جهان بجز تیم مطالعاتی دولت آن را تأیید نکرده است‼️
⭕️ متن تحلیل #شهاب_اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما در این خصوص را در لینک زیر مطالعه بفرمایید:
🔗 telegra.ph/Operation-of-hijacking-the-aircraft-of-politics-by-Ashena-Fazeli-Renani-et-al-03-23
✅ فیلم را در کانال #رصد_فرهنگی ببینید 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 داری اشتباه میکنی کاپیتان‼️
تحلیل فیلم در کانال #رصد_فرهنگی 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
⭕️ سکانس سریال طنز پایتخت ۵
🔺مسئولین برگزاری جشن، بچه را با یک ماشین شارژی از بالای درخت می کشانند پایین!
🔺همه در حال رقص و پایکوبی هستند و کسی نمیداند پشت صحنه چه خبر است؛ مسئولین برگزاری میخواهند که خواننده بهتر بخواند و گرمتر کند مجلس را...
🔺از طرفی ارسطو و رحمت مهمانان ساده را با نقشهای جالب سرگرم رفتن مجانی به ترکیه میکنند
🔺بچه وارد اتاق میشود و در از پشت قفل میگردد، حالا یک بچهی بیدفاع داریم و یک ترامپ!
🔺ترامپ آب نبات نشان میدهد و بچه را میبرد سمت خودش...
🔺بچه با «آب نبات» گول میخورد و نزدیک ترامپ میرود، حالا قیچی بیرون میآید تا بچه ختنه شود. (البته چارهای جز تسلیم نداشت)
🔺پشت درهای بسته بچه دارد ختنه میشود و جیغ میکشد اما صدای رقص و آواز آنقدر بلند است که هیچکس صدای نالهی پسربچهی بیچاره را نمیشنود!
🔺ترامپ کار خودش را کرد، با اینکه روی پلاکاردش نوشته بود بدون درد و خونریزی، اما هم درد داشت هم خونریزی! کسی نفهمید که چه بلایی بر سر بچه آمد. همه سرگرم مسایل حاشیهای که ارسطو و مسئولین جشن طراحی کرده بودند، هستند...
🔺و چقدر این قصه آشناست...
#برجام
📡 به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 #فرهنگ، #ضد_فرهنگ...
چندی پیش یکی از دوستان آلبوم زیبایی از کتاب صوتی " #گلستان_سعدی " را برایم هدیه آورد. نام سعدی و کتاب گلستان و بوستانش همواره در ذهنم یادآورد پندها و اندرزهای انسان ساز بوده و هست.
در میان اشعار آن شاعر نامور هم چون سایر بزرگان عرصه ادبیات کهن ایران و از جمله سرحلقه آنان، حافظ، هم گاه به اشعار و ابیاتی برخورده ام که تمنیات مادی و دنیایی مورد اشاره در آن ذهنم را به خود مشغول داشته، لیکن این امر را به کم اطلاعی خود از شعر و ادب و تمثیلات و تشبیهات شاعرانه حواله کرده و از آن گذشته ام.
در این دو سه ماهه تقریبا تمامی ساعات رانندگی بین مسیر منزل و مقصدها را، که به یمن دوری راه ناگزیر یکی دو ساعتی به طول می انجامد، کارم شنیدن باب ها و حکایات گلستان سعدی این کتاب صوتی است.
تا پیش از این فرصت، هیچگاه تا به این اندازه گلستان سعدی را دوره نکرده بودم! فرصتی گرچه مغتنم ولی همراه با تاسف از بارها شنیدن حکایت شاهد و شاهدبازی آن هم از زبان سعدی!
این موضوع مرا به فکر فرو برده که چرا وقتی جمعی با گردآوردن افراد متخصص، سرمایه های مادی و انسانی و بکارگیری تجهیزات و فناوری و انواع تخصص ها دست به کار تولید این آلبوم شده اند، تا این اندازه کج سلیقگی نشان داده و در انتخاب بخش هایی از گلستان شیخ اجل، نمونه این شاهد بازی ها را از باب پنجم گلستان که پیرامون " عشق و جوانی" است در ترکیب این مجموعه برگزیده و قرار داده اند.
هر بار که این مجموعه را می شنوم این سئوال در ذهنم بیشتر طرح می شود که چه اصراری بوده که در این ترکیب بخش هایی از باب پنجم گلستان انتخاب و درج شود. ناشر از میان این همه آثار ادبی چرا به سراغ سعدی رفته و اندیشه های سعدی را بر چه اساس و تحلیلی در این برهه نیازمند طرح دیده است. پاسخ به این سئوال برای شنونده اثر آنگاه سخت و پیچیده تر می شود که در دل این رویکرد، با انتخاب حکایاتی نظیر داستان شاهد بازی قاضی با جوان نعلبند و یا معلم با کودک دبستانی و امثال اینها، با آن جزییات آزاردهنده و گاه مشمئز کننده روبرو می شود.
از جمله و برای مثال آنجا که کودک ساده لوح بینوا از معلم خود میخواهد که: آن چنان که در آداب درس من نظری میفرمایی در آداب نفسم نیز تأمل فرمای تا اگر در اخلاق من ناپسندی بینی که مرا آن پسند همینماید بر آنم اطلاع فرمایی تا به تبدیل آن سعی کنم... پاسخ مشمئزکننده معلم به درخواست طفل معصوم چنین است که: ای پسر این سخن از دیگری پرس که آن نظر که مرا با تست! جز هنر نمیبینم.!!
آنچه به یقین بر اثر شنیدن این مجموعه در ضمیر ناخودآگاه شنونده، خصوصا قشر جوان -که اغلب بدلیل سایر مشغولیت های جذاب و روزآمد، کمتر فرصت مطالعه خصوصا در زمینه ادبیات را دارند- رسوب کرده و باقی می ماند، صرفنظر از قضاوت او درباره بزرگانی چون سعدی، نه تنها هیچ تاثیر مثبت و آموزش و رشدی را در پی نخواهد آورد بلکه نگاه او را نسبت به جامعه و مردمی که او باید به سهم خود در جهت رشد و توسعه آن وارد عمل شود، آلوده و مشکوک خواهد کرد. اگر در نگاهی خوشبینانه، فرض شود دستاندرکاران تولید این مجموعه تعالی فرهنگی و مقاصد تربیتی را مد نظر قرار داده باشند، با کمال تاسف باید گفت که به سختی از مسیر دور مانده و به بیراهه رفته اند. رابطه و نسبت چنین رویکردی با گرایش آرایش زلف و ابروی مردان سرزمین ستارخان و میرزا کوچک جنگلی چیست؟
🔴 دریافتی از #مخاطبین_محترم کانال #رصد_فرهنگی
📡 به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 #خرد_کشی روشنفکران و انقلاب اکتبر
#کتاب چالشی چاپ اواخر سال ۹۶
روایت ویرانی یک کشور با تفکر انقلابی
📡 در کانال #رصد_فرهنگی 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی کتاب #خرد_کشی روشنفکران و انقلاب اکتبر / قسمت اول
این #کتاب چالشی اواخر سال ۹۶ در داخل کشور منتشر شده است. نویسنده کتاب خِرَد کُشی می نویسد:
«در اکتبر ۱۹۱۷ اولین نظام تمامیت خواه عصر جدید از #روسیه سر بر آورد،
چند سال پیش از #انقلاب_اکتبر۱۹۱۷ تنی چند از متفکران و روشنفکران روسی... وقوع چنین رخدادی را پیش بینی کرده و همواره درباره پیامدهای فاجعه بار تلاشهای آرمان پرستانه هشدارداده بودند...
انقلاب روسیه مانند همه انقلابها، اقتدار نخبگان نظام پیشین وروشنفکران منتقد و معترض، و نیز الگوی سلسله مراتب اجتماعی دیرین را به چالش طلبید وباطرد و ترک آنهاموفق شد مخالفان خود را از میدان به در کند.
سرزمین روسیه بسیار پیش تر از رخداد انقلاب اکتبر ۱۹۱۷سرچشمه الهام روشنفکران و بویژه نویسندگان و شاعران اروپایی و عرصه فرا افکنی امیدها و آرزوها و آرمانهای آنان به شمار می رفت.»
👈 به نظر می رسد نویسنده به دنبال زدن پنبه #انقلاب و #انقلابی_گری به صورت کلی است ...
👈 این کتاب ظرف دوماه به دو چاپ رسیده و استقبال گسترده ای از آن شده است ...
👈 ناشر این کتاب، نشر نی از ناشران قوی کشور، است ...
✅ ادامه دارد....
به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید👇👇👇
t.me/joinchat/AAAAAETU6NAV5B8f9Xejeg
ارتباط با ما
@rfarhang
🔴 بررسی کتاب #خرد_کشی روشنفکران و انقلاب اکتبر/قسمت دوم
نویسنده می نویسد:
«در اوایل #انقلاب ومراحل اولیه شکل گیری شوروی ، #آرمانگرایی یکی از ویژگیهای جریانها وجناح های گوناگون بود.»
👈 خواننده با این ادبیات، ناگاه فرازهای این کتاب را با انقلاب اسلامی ایران مقایسه و تطبیق می دهد که انقلابیون در ابتدا #آرمان_گرا بودند، یعنی بعدها دیگر از آرمان گرایی عدول کردند‼️
وی اضافه می کند: «... رهبران #کمونیست از سویی #روشنفکران روسی را به #تبعید و #اخراج از کشور محکوم میکردند و از دیگر سو، سعی در جلب #روشنفکران غربی و اصرار در دیدار آنان از شوروی داشتند.»
👈 البته در انقلاب اسلامی روشنفکران در کشور ماندند و سال به سال گستاخ تر به انقلاب تاختند‼️ آنهایی که ایران را در هنگام وقوع انقلاب ترک کردند بر خلاف این روایت، وابستگان و شرکای جنایت های رژیم طاغوت بودند.
نویسنده اضافه می کند: «افکار عمومی کشورهای اروپایی و امریکای شمالی، روسیه شوروی را نظامی #اقتدارگرا، #خشونت_گرا و #تندرو میدانست که در اساس تفاوتی با حکومت #استبدادی تزارهای روس ندارد.»
👈 به نظر قصد از ارائه این مطلب، #تندرو نشان دادن #انقلاب و تلقین این مطلب است که بعد از انقلاب شاهد روی کار آمدن یک نظام #استبدادی دیگر مانند رژیم سفاک شاه هستیم، غافل از اینکه اساساً نظام جمهوری اسلامی و #ولایت_فقیه، استبدادی نیست، ^چرا که ولایت فقیه نقطه مقابل استبداد و شاخص حرکت در مسیر حق و عدالت بر اساس ریل فقه و شریعت الهی است.
نویسنده ادامه می دهد: «گردانندگان نشریه روسیه جدید تلاش می کردند، تا با نفی چنین برداشت و تصوری ... تصویری آرمانی از روسیه به دست دهند.... برای این منظور به شخصیت هایی نامدار و دارای محبوبیت و اعتبار نیاز داشتند.»
👈 این تأویل در قبال انقلاب اسلامی نمی تواند صحیح باشد، زیرا چهره های شاخص انقلاب از قرار داشتن در مدار توحید که هسته اصلی #انقلاب است آبرو گرفته اند و انقلاب به تعبیر حضرت #امام_خمینی(ره) تنها وام دار وحدت کلمه، حول محور توحید است.
ادامه می دهد که: «اندره ژید نویسنده فرانسوی اعلام میکرد: من میخواهم عشقم به روسیه را در جهان فریادکنم.
جولیان هالیسکی زیست شناس و نویسنده بریتانیایی با شیفتگی میگوید: برای ما بازگو می کنند که استالین شب ها گهگاه به ایستگاه تحویل بار در راه آهن مسکو می رود و خود آستین بالا می زند...
فراموش نکنیم هیچ یک از اینان نه کمونیست بودند و نه در احزاب کمونیست عضویت داشتند اما درست زمانی که استالین رقبای خود را یک به یک سر به نیست و نابود میکرد ....و اندری ژدانف دبیر امور فرهنگی حزب کمونیست نویسندگان و هنرمندان را مزدور و سرسپردگان غرب میخواند و کمر به نابودی آثار آنان بسته بودشماری چشمگیر از شخصیت های نامدار و روشنفکران آلمانی و فرانسوی .... بلکه روسیه شوروی را بزرگترین امید بشریت می خواندند»
👈 اگرفرضا یا احتمالا نویسنده به دنبال تطبیق #رهبران دو انقلاب و تعابیر برجسته بزرگان جهان در مقابل هر دو رهبر و کشتیبان #انقلاب_اسلامی از طریق این متون است، باید یادآور شد که رهبران نظام اسلامی اصولاً در فضای #رقابت نبودند که بخواهند حریفان را از عرصه رقابت سرنگون کنند، امثال آیت الله #منتظری را عملکرد ناشیانه اش از قطار انقلاب پیاده کرده است، نه برنامه ریزی رهبران، ما در انقلاب خود مفتخریم که رهبرمان به #اجبار مسئولیت #زعامت و #ولایت امت اسلامی را پذیرفته است و ولی فقیه بر خلاف سودای زیاده خواهی و #تجمل_گرایی شاهانه و حکمرانی استبدادی، کاملا ساده زیست و هم سطح #مستضعفین جامعه زندگی کرده و بر اساس احکام #الهی و نه بر مبنای خواسته های نفسانی و #شاهانه حکومت داری می کند تا امت اسلام را به ساحل #سعادت و #عافیت برساند.
👈 ذاتاً #انقلاب_اسلامی با #انقلاب #شوروی قابل قیاس نیست، که شاید،احتمالاً با دست های پشت پرده این نشر در داخل کشور بجای یاری رساندن به جوانان به دنبال دامن زدن به #ابهامات آنان هستند‼️
ادامه دارد....
به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید👇👇👇
t.me/joinchat/AAAAAETU6NAV5B8f9Xejeg
ارتباط با ما
@rfarhang
🔴 بررسی #کتاب #خرد_کشی ، روشنفکران و انقلاب اکتبر/قسمت سوم
نویسنده در ادامه چنین می نویسد:
«حال پرسش این است که به راستی این گمراهی ها را چگونه می توان توضیح داد؟
نمیتوان به سادگی درک کرد که چرا اینان( #روشنفکران سرشناس آلمانی، فرانسوی و....) به رغم وحشت آفرینی های حکومت #استالین، قلبشان همچنان برای #انقلاب و نظام برآمده از آن می تپید؟
توجیه شان این بود که اگر قرار است جامعه ای از نو بنیاد نهاده شود بدون قربانی امکان پذیر نیست»
👈 ولی اگر منظور از انتقال این بند این باشد که خواننده اعدام های ابتدای انقلاب را به خواهد معادل سازی این جنایات کند، دستان پشت پرده نشر این کتاب سخت در اشتباه هستند، تمامی اعدام های ابتدای انقلاب از طریق دادگاه صورت گرفته و امام خمینی(ره) نیز هیچ یک از حرکات مسلحانه خودسرانه دوران انقلاب را تأیید نکرده است.
در ادامه کتاب آمده است: «اما این راهم می دانیم که با آغاز جنگ جهانی اول و نبردهای هولناک سنگر به سنگر و انبوه کشته شدگان و... رویای رومانتیک این روشنفکران به کابوسهای هولناک تبدیل شد درست مانند زمانی که نشئگی و شور انقلابی به آخر میرسد و ویرانی های ناشی از آن پیش چشم طرفداران انقلاب ظاهر می شود
مگر نه آن که انقلاب گونه ای از جنگ ،جنگ داخلی است؟
جنگ و انقلاب حداقل یک نقطه اشتراک دارند: هردو نابودی دشمن و آینده بهتری را نوید می دهند.....
با وقوع انقلاب اکتبر ۱۹۱۷در روسیه بسیاری از روشنفکران در کنار زادگاه موروثی خود ، یافتن وطنی انتخابی را نیز در دستور کار خود قراردادند»
👈 اهداف نشر #کتاب نمایان تر می شو،د دو #جنگ در پس دو #انقلاب ولی باز تأویل مورد نظر این دست های پنهان را تأیید نمی کنیم، جنگ ما، دفاعی مقدس از آرمان های انقلابی و الهی بود که برای نابودیش تمام جهان کفر صف شده بودند، جنگ برای ایران نعمتی بود که عیار مرد را از نامرد مشخص، نااهلان را از قطار انقلاب پیاده، دشمنان را از #براندازی این نظام الهی ناامید و #مستضعفان جهان را امیدوار کرد.
مترجم ترجمه یو کند: «ناگزیر به این نتیجه خواهیم رسید که #بلشویکها نه تنها رسالتی جهانی برای خود قائل بودند .... بلکه جهانی را بنیاد نهادند که به ظن آنها دیگر در آن هیچ #تفاوت_طبقاتی و هیچ نشانه ای از #استثمار انسانها نمی توانست وجود داشته باشد.»
👈 آیا منظورشان از طرح #بلشویک همان #حزب_اللهی ها هستند؟ چرا که آرمان های آن ها را مطرح می کند، رسالت جهانی شدن و#صدور_انقلاب و رفع فاصله طبقاتی‼️
نویسنده آورده: «در متن این نوع آثار(آثار روشنفکران غربی پس از سفرهایشان به شوروی) بازی با مفاهیم #خودی و #غیرخودی و #بیگانه در تضاد باهم قراردارد
آنچه خوب و خودی است نه در وطن موروثی که در وطن انتخابی روی می دهد‼️»
👈 این تأویل به خواننده تحمیل می شود که کسانی که ایرانی نیستند در این نظام شدند #خودی ولی کسانی که هم وطن هستند شدند #بیگانه غافل از اینکه #آرمان #انقلاب جهانی ما دفاع از #مستضعفان است و اینکه این داعیه موجب گسترش #عمق_راهبردی جمهوری اسلامی و #دفاع_از_دوردست از نظام شده است که میوه شیرین آن #امنیت و آرامش امت است که اگر نبود این دید باز هم اکنون از آیفون تصویری منزلمان به لهجه داشتی می شنیدم که: «چیطوری‼️ ایرانی‼️»
به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید👇👇👇
t.me/joinchat/AAAAAETU6NAV5B8f9Xejeg
ارتباط با ما
@rfarhang
🔴 مخاطبین بسیاری به وقایع #پایتخت5 تاختند و از اینکه این سریال در آغاز سال ۱۳۹۷ برخلاف چشم انداز تبیین شده سال از سوی سکان دار انقلاب عمل کرده و حواشی دیگری که داشته است، معترض شدند. برخی هم به دفاع از مجموعه رسانه ای #اوج پرداختند.
فارغ از تمام این مسایل باید توجه داشت که #دشمن از هر روزنه ای برای #نفوذ اقدام خواهد کرد.
از عزیزان سازمان رسانه ای #اوج انتظار می رود با هوشیاری کامل پاسدار #برند #انقلابی بودن خود باشند.
👈 از آنجاکه هدف کانال تخریب و اتخاذ فعالیت جناحی و سیاسی نیست و اینکه مطلب مربوط به پایتخت5 از تولیدات کانال نبوده و صرفاً تکرار محتوای شنیده شده از منابع دیگر بوده است، نسبت به حذف آن مطالب اقدام شده است.
به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید👇👇👇
t.me/joinchat/AAAAAETU6NAV5B8f9Xejeg
🔴 بررسی کتاب #خرد_کشی روشنفکران و انقلاب اکتبر / قسمت اول
این #کتاب چالشی اواخر سال ۹۶ در داخل کشور منتشر شده است. نویسنده کتاب خِرَد کُشی می نویسد:
«در اکتبر ۱۹۱۷ اولین نظام تمامیت خواه عصر جدید از #روسیه سر بر آورد،
چند سال پیش از #انقلاب_اکتبر۱۹۱۷ تنی چند از متفکران و روشنفکران روسی... وقوع چنین رخدادی را پیش بینی کرده و همواره درباره پیامدهای فاجعه بار تلاشهای آرمان پرستانه هشدارداده بودند...
انقلاب روسیه مانند همه انقلابها، اقتدار نخبگان نظام پیشین وروشنفکران منتقد و معترض، و نیز الگوی سلسله مراتب اجتماعی دیرین را به چالش طلبید وباطرد و ترک آنهاموفق شد مخالفان خود را از میدان به در کند.
سرزمین روسیه بسیار پیش تر از رخداد انقلاب اکتبر ۱۹۱۷سرچشمه الهام روشنفکران و بویژه نویسندگان و شاعران اروپایی و عرصه فرا افکنی امیدها و آرزوها و آرمانهای آنان به شمار می رفت.»
👈 به نظر می رسد نویسنده به دنبال زدن پنبه #انقلاب و #انقلابی_گری به صورت کلی است ...
👈 این کتاب ظرف دوماه به دو چاپ رسیده و استقبال گسترده ای از آن شده است ...
👈 ناشر این کتاب، نشر نی از ناشران قوی کشور، است ...
✅ ادامه دارد....
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی #ﮐﺘﺎﺏ #ﮐﻤﯽ_ﺩﯾﺮﺗﺮ ﺍﺯ #ﺳﯿﺪﻣﻬﺪﯼ_ﺷﺠﺎﻋﯽ
#ﮐﺘﺎﺏ #ﮐﻤﯽ_ﺩﯾﺮﺗﺮ ﺍﺯ #ﺳﯿﺪﻣﻬﺪﯼ_ﺷﺠﺎﻋﯽ ﮐﻪ ﺍﺯ ﭼﻬﺎﺭ ﻓﺼﻞ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ، ﭘﺎﯾﯿﺰ، ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻥ ﻭ ﺑﻬﺎﺭ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺷﺪﻩ، ﻧﮕﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﻣﺘﻔﺎﻭﺕ ﻭ ﻧﻘﺎﺩﺍﻧﻪ ﺑﻪ ﻓﻀﺎﯼ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﻣﺮﻭﺯ . #ﺭﻣﺎﻥ ﺑﺎ ﯾﮏ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﺷﮕﻔﺖ ﻭ ﻏﺮﯾﺐ ﺁﻏﺎﺯ ﻣﯿﺸﻮﺩ، ﺟﺸﻦ ﻧﯿﻤﻪﺷﻌﺒﺎﻥ ﻭ ﻣﺠﻠﺴﯽ ﭘﺮﺷﻮﺭ ﻭ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﮐﻪ ﻓﺮﯾﺎﺩ « ﺁﻗﺎ ﺑﯿﺎ » ﺳﺮﺩﺍﺩﻩﺍﻧﺪ …
ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﯿﺎﻥ ﺟﻮﺍﻧﯽ ﻭ ﻓﺮﯾﺎﺩﯼ ﮐﻪ : « ﺁﻗﺎ ﻧﯿﺎ »… ﺍﯾﻦ ﺷﺮﻭﻉ ﺟﺬﺍﺏ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺷﺨﺼﯿﺖﻫﺎﯾﯽ ﺁﺷﻨﺎ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﻣﺪﻋﯽ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭﻧﺪ ﺍﻣﺎ ﻭﻗﺘﯽ ﻫﻨﮕﺎﻣﻪ ﻋﻤﻞ ﺑﻪ ﺷﻌﺎﺭﻫﺎ ﻣﯿﺮﺳﺪ، ﺁﻥ ﻧﻤﯿﮑﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﻣﯿﮕﻔﺘﻨﺪ .
ﺭﻣﺎﻥ ﺩﺭ ﻓﻀﺎﯾﯽ ﻣﮑﺎﺷﻔﻪﮔﻮﻧﻪ ﻭ ﺑﯿﺰﻣﺎﻥ ﭘﯿﺶ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﻭ ﻣﻮﺍﺟﻪ ﻫﻤﻪ ﺁﺩﻡﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﯿﺒﯿﻨﯿﻢ ﺑﺎ ﻗﺼﻪ ﻇﻬﻮﺭ … ﻭ ﮐﺸﻒ ﭼﺮﺍﯾﯽ « ﺁﻗﺎ ﻧﯿﺎ » ﯼ ﺟﻮﺍﻥ .
ﺳﯿﺪ ﻣﻬﺪﯼ ﺷﺠﺎﻋﯽ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺭﻣﺎﻥ ﻫﻤﻪ ﺍﻗﺸﺎﺭ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺁﺩﻡﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺑﻬﺎﻧﻪﻫﺎﯾﺸﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﺨﻮﺍﺳﺘﻦ ﺍﻣﺮ ﻇﻬﻮﺭ، ﺩﻗﯿﻖ ﻭ ﻇﺮﯾﻒ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻣﯿﮑﻨﺪ .
ﺗﺎ ﺁﻧﺠﺎﮐﻪ ﺣﺘﯽ ﺑﻪ ﺭﺍﻭﯼ ﻫﻢ ﺭﺣﻢ ﻧﻤﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻓﻀﺎﯾﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺑﺪﯾﻊ، ﺧﻮﺩﺵ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽ ﺍﯾﻦ ﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﻣﯿﮕﺬﺍﺭﺩ . ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﻩ ﺩﺭ « ﮐﻤﯽ ﺩﯾﺮﺗﺮ » ﻫﻤﻪ ﺁﻓﺖﻫﺎﯼ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺷﺨﺼﯿﺖﻫﺎﯼ ﻗﺼﻪﺍﺵ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺨﺎﻃﺐ ﺭﻭﺍﯾﺖ ﻧﻤﯿﮑﻨﺪ، ﺑﻠﮑﻪ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﯾﺮ ﻣﯿﮑﺸﺪ ﻭ ﻧﺸﺎﻧﺶ ﻣﯿﺪﻫﺪ …
ﺍﻧﺴﺎﻥﻫﺎﯼ ﻣﺪﻋﯽ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻭ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﻇﻬﻮﺭ ﻏﺮﯾﺒﻪ ﻧﯿﺴﺘﻨﺪ؛ ﺧﻮﺩﻣﺎﻧﯿﻢ، ﺷﺠﺎﻋﯽ ﺩﺭ ﺭﻣﺎﻧﺶ ﺑﻪ ﺧﻮﺑﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺯﺑﺎﻥ ﺩﺳﺖ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﮐﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻗﺸﺮ ﻭ ﺻﻨﻒ ﻭ ﮔﺮﻭﻫﯽ ﯾﮏ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﺎ ﻣﺼﺎﺩﯾﻖ ﮐﺎﺭ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﭘﯽ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﺷﻤﻮﻝ ﺍﺩﻋﺎﯾﺶ ﺍﺳﺖ.
ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﻩ ﺩﺭ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﻫﻤﻪ ﻣﻮﺷﮑﺎﻓﯿﻬﺎﯾﺶ ﺩﺭ ﻧﻘﺪ ﻣﻨﺘﻈﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺨﺎﻃﺐ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﻭﺍﻗﻌﯽ ﺭﺍ ﺑﺸﻨﺎﺳﺪ ﻭ ﺑﺒﯿﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﺑﻪ ﻓﺮﯾﺎﺩﻫﺎﯼ ﺑﻠﻨﺪ « ﺁﻗﺎ ﺑﯿﺎ » ﻧﯿﺴﺖ؛ ﺑﻪ ﺩﻟﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﯿﺘﭙﺪ ﻭ ﺍﺧﻼﺻﯽ ﮐﻪ ﻣﯿﺎﻥ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺟﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺁﻗﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺧﻮﺩﺵ ﺑﻪ ﺩﯾﺪﺍﺭ ﻣﻨﺘﻈﺮﺍﻧﺶ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ …
📚 بزرگان، خواندن و هدیه دادن این #کتاب #رمان با ارزش را توصیه کرده اند.
📦 ناشر این کتاب نشر #نیستان است و تا کنون ده بار در نوبت چاپ قرار گرفته و توزیع شده است.
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی کتاب #خرد_کشی روشنفکران و انقلاب اکتبر/قسمت دوم
نویسنده می نویسد:
«در اوایل #انقلاب ومراحل اولیه شکل گیری شوروی ، #آرمانگرایی یکی از ویژگیهای جریانها وجناح های گوناگون بود.»
👈 خواننده با این ادبیات، ناگاه فرازهای این کتاب را با انقلاب اسلامی ایران مقایسه و تطبیق می دهد که انقلابیون در ابتدا #آرمان_گرا بودند، یعنی بعدها دیگر از آرمان گرایی عدول کردند‼️
وی اضافه می کند: «... رهبران #کمونیست از سویی #روشنفکران روسی را به #تبعید و #اخراج از کشور محکوم میکردند و از دیگر سو، سعی در جلب #روشنفکران غربی و اصرار در دیدار آنان از شوروی داشتند.»
👈 البته در انقلاب اسلامی روشنفکران در کشور ماندند و سال به سال گستاخ تر به انقلاب تاختند‼️ آنهایی که ایران را در هنگام وقوع انقلاب ترک کردند بر خلاف این روایت، وابستگان و شرکای جنایت های رژیم طاغوت بودند.
نویسنده اضافه می کند: «افکار عمومی کشورهای اروپایی و امریکای شمالی، روسیه شوروی را نظامی #اقتدارگرا، #خشونت_گرا و #تندرو میدانست که در اساس تفاوتی با حکومت #استبدادی تزارهای روس ندارد.»
👈 به نظر قصد از ارائه این مطلب، #تندرو نشان دادن #انقلاب و تلقین این مطلب است که بعد از انقلاب شاهد روی کار آمدن یک نظام #استبدادی دیگر مانند رژیم سفاک شاه هستیم، غافل از اینکه اساساً نظام جمهوری اسلامی و #ولایت_فقیه، استبدادی نیست، ^چرا که ولایت فقیه نقطه مقابل استبداد و شاخص حرکت در مسیر حق و عدالت بر اساس ریل فقه و شریعت الهی است.
نویسنده ادامه می دهد: «گردانندگان نشریه روسیه جدید تلاش می کردند، تا با نفی چنین برداشت و تصوری ... تصویری آرمانی از روسیه به دست دهند.... برای این منظور به شخصیت هایی نامدار و دارای محبوبیت و اعتبار نیاز داشتند.»
👈 این تأویل در قبال انقلاب اسلامی نمی تواند صحیح باشد، زیرا چهره های شاخص انقلاب از قرار داشتن در مدار توحید که هسته اصلی #انقلاب است آبرو گرفته اند و انقلاب به تعبیر حضرت #امام_خمینی(ره) تنها وام دار وحدت کلمه، حول محور توحید است.
ادامه می دهد که: «اندره ژید نویسنده فرانسوی اعلام میکرد: من میخواهم عشقم به روسیه را در جهان فریادکنم.
جولیان هالیسکی زیست شناس و نویسنده بریتانیایی با شیفتگی میگوید: برای ما بازگو می کنند که استالین شب ها گهگاه به ایستگاه تحویل بار در راه آهن مسکو می رود و خود آستین بالا می زند...
فراموش نکنیم هیچ یک از اینان نه کمونیست بودند و نه در احزاب کمونیست عضویت داشتند اما درست زمانی که استالین رقبای خود را یک به یک سر به نیست و نابود میکرد ....و اندری ژدانف دبیر امور فرهنگی حزب کمونیست نویسندگان و هنرمندان را مزدور و سرسپردگان غرب میخواند و کمر به نابودی آثار آنان بسته بودشماری چشمگیر از شخصیت های نامدار و روشنفکران آلمانی و فرانسوی .... بلکه روسیه شوروی را بزرگترین امید بشریت می خواندند»
👈 اگرفرضا یا احتمالا نویسنده به دنبال تطبیق #رهبران دو انقلاب و تعابیر برجسته بزرگان جهان در مقابل هر دو رهبر و کشتیبان #انقلاب_اسلامی از طریق این متون است، باید یادآور شد که رهبران نظام اسلامی اصولاً در فضای #رقابت نبودند که بخواهند حریفان را از عرصه رقابت سرنگون کنند، امثال آیت الله #منتظری را عملکرد ناشیانه اش از قطار انقلاب پیاده کرده است، نه برنامه ریزی رهبران، ما در انقلاب خود مفتخریم که رهبرمان به #اجبار مسئولیت #زعامت و #ولایت امت اسلامی را پذیرفته است و ولی فقیه بر خلاف سودای زیاده خواهی و #تجمل_گرایی شاهانه و حکمرانی استبدادی، کاملا ساده زیست و هم سطح #مستضعفین جامعه زندگی کرده و بر اساس احکام #الهی و نه بر مبنای خواسته های نفسانی و #شاهانه حکومت داری می کند تا امت اسلام را به ساحل #سعادت و #عافیت برساند.
👈 ذاتاً #انقلاب_اسلامی با #انقلاب #شوروی قابل قیاس نیست، که شاید،احتمالاً با دست های پشت پرده این نشر در داخل کشور بجای یاری رساندن به جوانان به دنبال دامن زدن به #ابهامات آنان هستند‼️
ادامه دارد....
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی #کتاب #خرد_کشی ، روشنفکران و انقلاب اکتبر/قسمت سوم
نویسنده در ادامه چنین می نویسد:
«حال پرسش این است که به راستی این گمراهی ها را چگونه می توان توضیح داد؟
نمیتوان به سادگی درک کرد که چرا اینان( #روشنفکران سرشناس آلمانی، فرانسوی و....) به رغم وحشت آفرینی های حکومت #استالین، قلبشان همچنان برای #انقلاب و نظام برآمده از آن می تپید؟
توجیه شان این بود که اگر قرار است جامعه ای از نو بنیاد نهاده شود بدون قربانی امکان پذیر نیست»
👈 ولی اگر منظور از انتقال این بند این باشد که خواننده اعدام های ابتدای انقلاب را به خواهد معادل سازی این جنایات کند، دستان پشت پرده نشر این کتاب سخت در اشتباه هستند، تمامی اعدام های ابتدای انقلاب از طریق دادگاه صورت گرفته و امام خمینی(ره) نیز هیچ یک از حرکات مسلحانه خودسرانه دوران انقلاب را تأیید نکرده است.
در ادامه کتاب آمده است: «اما این راهم می دانیم که با آغاز جنگ جهانی اول و نبردهای هولناک سنگر به سنگر و انبوه کشته شدگان و... رویای رومانتیک این روشنفکران به کابوسهای هولناک تبدیل شد درست مانند زمانی که نشئگی و شور انقلابی به آخر میرسد و ویرانی های ناشی از آن پیش چشم طرفداران انقلاب ظاهر می شود
مگر نه آن که انقلاب گونه ای از جنگ ،جنگ داخلی است؟
جنگ و انقلاب حداقل یک نقطه اشتراک دارند: هردو نابودی دشمن و آینده بهتری را نوید می دهند.....
با وقوع انقلاب اکتبر ۱۹۱۷در روسیه بسیاری از روشنفکران در کنار زادگاه موروثی خود ، یافتن وطنی انتخابی را نیز در دستور کار خود قراردادند»
👈 اهداف نشر #کتاب نمایان تر می شو،د دو #جنگ در پس دو #انقلاب ولی باز تأویل مورد نظر این دست های پنهان را تأیید نمی کنیم، جنگ ما، دفاعی مقدس از آرمان های انقلابی و الهی بود که برای نابودیش تمام جهان کفر صف شده بودند، جنگ برای ایران نعمتی بود که عیار مرد را از نامرد مشخص، نااهلان را از قطار انقلاب پیاده، دشمنان را از #براندازی این نظام الهی ناامید و #مستضعفان جهان را امیدوار کرد.
مترجم ترجمه یو کند: «ناگزیر به این نتیجه خواهیم رسید که #بلشویکها نه تنها رسالتی جهانی برای خود قائل بودند .... بلکه جهانی را بنیاد نهادند که به ظن آنها دیگر در آن هیچ #تفاوت_طبقاتی و هیچ نشانه ای از #استثمار انسانها نمی توانست وجود داشته باشد.»
👈 آیا منظورشان از طرح #بلشویک همان #حزب_اللهی ها هستند؟ چرا که آرمان های آن ها را مطرح می کند، رسالت جهانی شدن و#صدور_انقلاب و رفع فاصله طبقاتی‼️
نویسنده آورده: «در متن این نوع آثار(آثار روشنفکران غربی پس از سفرهایشان به شوروی) بازی با مفاهیم #خودی و #غیرخودی و #بیگانه در تضاد باهم قراردارد
آنچه خوب و خودی است نه در وطن موروثی که در وطن انتخابی روی می دهد‼️»
👈 این تأویل به خواننده تحمیل می شود که کسانی که ایرانی نیستند در این نظام شدند #خودی ولی کسانی که هم وطن هستند شدند #بیگانه غافل از اینکه #آرمان #انقلاب جهانی ما دفاع از #مستضعفان است و اینکه این داعیه موجب گسترش #عمق_راهبردی جمهوری اسلامی و #دفاع_از_دوردست از نظام شده است که میوه شیرین آن #امنیت و آرامش امت است که اگر نبود این دید باز هم اکنون از آیفون تصویری منزلمان به لهجه داشتی می شنیدم که: «چیطوری‼️ ایرانی‼️»
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی آثار #جوجو_مویز / قسمت اول
جوجو مویز در ۴ اوت سال ۱۹۶۹ در لندن، انگلستان متولد شد. او در رویال هالووی (Royal Holloway) دانشگاه لندن (University of London)و کالج نیو بدفورد دانشگاه لندن (Bedford New College) تحصیل کرد.
مویز در سال ۱۹۹۲ برنده یک بورس مالی از روزنامه ایندیپندنت برای شرکت در دوره کارشناسی ارشد روزنامهنگاری در دانشگاه شهر (City University) در لندن شد. او پس از آن به مدت ۱۰ سال (به جز یک سالی که در هنگ کنگ برای ساندی مورنینگ پست کار میکرد)، در سمتهای مختلف برای روزنامه ایندیپندنت کار کرد و در سال ۱۹۹۸ دستیار سردبیر اخبار شد و در سال ۲۰۰۲ مسئول بخش هنر و رسانه شد.
مویز در سال ۲۰۰۲ به رمان نویسی تمام وقت بدل گردید و اولین کتاب او با عنوان باران پناه دهنده منتشر شد. او همچنان به نوشتن مقالات برای روزنامه دیلی تلگراف مشغول است.
مویز یکی از معدود نویسندگانی است که تا کنون دو بار موفق به دریافت جایزه سال رمان عاشقانه از انجمن نویسندگان رمانهای عاشقانه شدهاند. او اولین بار در سال ۲۰۰۴ برای رمان میوه خارجی و بار دوم در سال ۲۰۱۱ برای رمان آخرین نامه از معشوق خود برنده این جایزه شد. مویز در یک مزرعه در Great Sampford، Essex با شوهر روزنامه نگارش، چارلز آرتور و سه فرزند خود زندگی میکند.
در سال ۲۰۱۳ اعلام شد که Michael H. Weber و Scott Neustadter استخدام شده بودند تا اقتباسی از رمان من قبل از تو را بنویسند.
کتاب های او شامل موارد زیر است:
باران پناه دهنده (۲۰۰۲)
میوه خارجی (۲۰۰۳)
مرکز فروش طاووس (۲۰۰۴)
کشتی عروس ها (۲۰۰۵)
خلیج نقرهای (۲۰۰۷)
موسیقی شب (۲۰۰۸)
اسب رقاص (۲۰۰۹)
آخرین نامه از معشوقت (۲۰۱۰)
من قبل از تو (۲۰۱۲)
ماه عسل در پاریس (۲۰۱۲)
دختری که تو پشت سرت جا گذاشتی (۲۰۱۲)
یک به علاوه یک (۲۰۱۴)
پس از تو (۲۰۱۵)
تک و تنها در پاریس (۲۰۱۷)
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی آثار #جوجو_مویز / قسمت دوم
آنچه که در آثار جوجو مویز برای ما اهمیت دارد، سمت و سو و پیامدش در میان مخاطبین ایرانی آن است به همین جهت نظر مترجم #رمان یک به علاوه یک او را از نظر می گذرانیم:
« مريم مفتاحي در جشن رونمايي از رمان جديد جوجو مويز « يك به علاوه يك » كه در محل پرديس كتاب مشهد برگزار شد گفت: طبق ذهنيت نويسنده موضوع رمانهاي مويز در باب دغدغه هاي انساني و ارتباط با جامعه و افراد است .
اين مترجم ادبيات انگليسي خاطر نشان كرد: كتابهاي جوجو مويز مورد استقبال شديدي قرار گرفت به اين دليل كه به مسائل انساني جدا از فرهنگ و مذهب و دين ميپردازد، انسانها در سراسر دنيا مانند هم زندگي و فكر ميكنند و به همين دليل كتاب مويز به دل مخاطب مينشيند.
مفتاحي افزود: يك به علاوه يك به داستان زندگی یک زن تنها به اسم «جس توماس» که در جامعه رها شده است میپردازد، این زن یک دختر نابغه دارد و تلاش میکند تا دخترش پلههای ترقی را طی کند و با داشتن مشكلات فراوان سرپرستي پسر بچهاي را نيز قبول ميكند.
مترجم رمان يك به علاوه يك با بيان اين كه خانم مويز بسيار روان و روزمره مینویسد، اظهار كرد: زماني كه من پيش از تو را خواندم برخلاف نظراتي كه از عاشقانه بودن رمان عنوان شد معتقد بودم اين رمان عاشقانه نيست تا اين كه خانم مويز طي مصاحبه اي گفت: رمانهاي من عاشقانه نيست و داراي يك پيام اجتماعي است و از عشق كه يك رفتار طبيعي انساني است به عنوان چاشني استفاده میشود.
وي گفت: شخصيت كتاب يك به علاوه يك زن ساده و درستكاري است كه به فرزندانش آموزش میدهد در جامعه كنوني درستكار باشند و صادقانه محبت بورزند .
مفتاحي افزود: رمان يك به علاوه یک شاهكاري از جوجو مويز است كه بعد از رمان من پيش از تو و من پس تو جزو بهترين آثار اين نويسنده است و من صرفا مترجم اين آثار بودم.
اين مترجم زبان انگليسي تصريح كرد: رمان يك به علاوه يك بعد از من پس از تو نوشته شده اما من به دليل اينكه من پيش از تو ادامه رمان من پس از تو بود ابتدا من پس از تو را ترجمه كردم و بعد به ترجمه يك به علاوه يك پرداختم.
وي عنوان كرد: من معتقدم بخش زيادي از ادبيات و هنر براي لذت بردن است و قسمت عظيمي از رمان بر اين مبنا است كه به خواننده چيزهاي جديدي آموزش دهد و تاثير مثبتي در زندگي و افكار آنها بگذارد.
مترجم كتاب يك به علاوه يك اضافه كرد: رمان هاي مويز ادبيات ميانه محسوب میشود و سرگرم كننده و لذت بخش است و اطلاعات زيادي را در اختيار خواننده قرار میدهد. »
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی آثار #جوجو_مویز / قسمت سوم
همانطور که ملاحظه فرمودید:
👈 عاشقانه بودن #رمان های #جوجو_مویز به نظر مترجم اصل و هدف نیست بلکه یک #پوشش ، برای جذب و #نفوذ در مخاطب برای انتقال #پیام های اجتماعی نویسنده است.
👈 رمانهاي مويز در باب دغدغه هاي انساني و ارتباط با جامعه و افراد فارغ از مسائل فرهنگی ، مذهبی و دينی است.
👈 به همين دليل #كتاب های مويز تبلیغ می شوند و به دل مخاطب مينشيند و پرفروش می شود.
👈 بخش زيادي از ادبيات و هنر براي لذت بردن و برای #نفوذ_فرهنگی بهترین وسیله است، از راه رمان بر اين مبنا به خواننده مطالب مورد نظر را آموزش می دهند و تاثير بسیاری در زندگي و افكار او می گذارند.
👈 رمان هاي مويز سرگرم كننده و لذت بخش است و خواننده را در راستای اهداف #اومانیسم ، اصالت انسان منهای خدا، هدایت می کند.
👈 در جامعه ایرانی دختران و بانوان مخاطبین اصلی رمان های عاشقانه هستند، بنابر این سمت و سو و #کارکرد رمان های جوجو مویز در میان مخاطبین ایرانی، اصالت دادن به انسان جدای از مذهب است، به عبارتی «از اینکه خداوند ما را آفرید متشکریم ولی من بعد خودمان می خواهیم زندگی و جامعه را مدیریت کنیم و کاری به مذهب و هدایت های الهی نداریم‼️» و در واقع #پیامد آن این است که دختران و بانوان ما، مادران جامعه که تربیت نسل ها را بر عهده دارند در صورت تاثیر گرفتن از این آثار، جامعه را به سمت فضای #لیبرال و بی دین خواهند برد. جامعه ای که دیگر هویتش #انقلابی و نظامش #جمهوری_اسلامی نخواهد بود.
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی #کتاب #۱۹۶۸سالی_که_جهان_را_تکان_داد با موضوع تاریخ سیاسی
رادیکالیسم، جنبش ها و قیامها، خشونت سیاسی در کانال #رصد_فرهنگی
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
🔴 #کتاب #۱۹۶۸سالی_که_جهان_را_تکان_داد / قسمت اول
#کتاب #۱۹۶۸ سالی که جهان را تکان داد #تالیف #مارک_کورلانسکی با ترجمه #هوشنگ_جیرانی، پاییز ۱۳۹۵ توسط #انتشارات #امید_صبا منتشر شده است که در چند قسمت به بررسی و نقد می پردازیم.
کورلانسکی در این کتاب(۱۹۶۸سالی که جهان را تکان داد) می نویسد:
《سال ۱۹۶۸ سال کبیسه ....سالی خشونت بار ...
#فرانسه پس از #جنگ_جهانی_دوم با #هوشی_مینه در #ویتنام جنگید وشکست خورد ...آنها سپس در #الجزایر جنگیدند و انجا را نیز از دست دادند...
صنعت کامپیوتر #آمریکا...از سالی سرشار از رکود برای ۱۹۶۸ خبر داد
سال ۱۹۶۸ سالی بود که در آن #کاکاسیاه_ها به #سیاه_پوستان تغییر نام دادند
هوشی مینیه در یک پیش بینی نیمه دقیق گفت که متجاوزان آمریکایی امسال بیش
از هر زمان دیگری خود را ناتوان از بدست گرفتن ابتکار عمل دیده...
وی برای تمام ملتهای دوست و مردم مترقی ایالات متحده که به گرمی از مبارزات مردم ما حمایت کرده اند بهترین موفقیت ها را آرزو کرد
.... #داو که #نهاد_شیطانی دهه ۱۹۶۰ به شمار می رفت #ناپالم تولید می کرد که در ویتنام علیه
سربازان و شهروندان و مزارع استفاده می شد... زمانی که شعله با حرارت زیاد بر افروخته می شود اهداف خود گیاهی یا انسانی را هدف قرارمی دهد
#سازمان_ملل در نخستین روز سال۱۹۶۸ این سال را سال بین المللی #حقوق_بشر اعلام کرد
اما حتی #پاپ در پیام صلح خود به مناسبت سال نو تایید کرد که موانع جدید و ناراحت کننده ای در زمینه دستیابی به صلح در ویتنام به چشم میخورد...
سال ۱۹۶۸در #اسپانیا با آرامش آغاز نشد
دانشکده فنی به دنبال اعتراض دانشجویان علیه رژیم توسط پلیس تعطیل شد
این اقدام سبب شد تا یک روز بعد هزاران دانشجوی پزشکی دست به تظاهرات زده....
#آبا_ابان #وزیر_خارجه #اسرائیل در آستانه سال نو از اعراب خاورمیانه خواست تا اراده خود را برای تغییرنشان دهند
در ژوئن۱۹۶۷ اسرائیل بار دیگر با همسایگان عربش وارد #جنگ شداین اقدام خشم #دوگل را برانگیخت چرا که فرانسه به عنوان حامی اسرائیل و تامین کننده تسلیحاتی آن از این کشورخواسته بود تازمانیکه مورد حمله قرارنگرفته وارد جنگ نشود
واژه #فلسطینیان همانند واژه هایی چون #سیاه و #هیپی به شکلی رایج آن در سال۱۹۶۸ وارد فرهنگ لغات شد
از آن جایی که این دسته از مردم هویت فرهنگی مجزایی نداشتند لذا اصطلاح معمول برای اعراب ساکن اسرائیل تنها #اعراب_اسرائیل بود...واژه فلسطینیان در ابتدای۱۹۶۸ در کل برای .... چریکی عرب بکار می رفت...که در سانه های غربی به طور دائم از آنها به عنوان سازمانهای #تروریستی نام می بردند.»
👈 تا اینجا مخاطب احساس می کند این فلسطینی که ما به دنبال آزادیش هستیم در تاریخ اصلا وجود نداشته و از 1968 به بعد وارد #ادبیات_سیاسی جهان شده است‼️ اینجاست که بارقه های نیاز به #علوم_سیاسی_ایرانی احساس می شود تا با قرائت #تحریف شده ای از سیاست روبرو نبوده و #سیاستمدارانمان را بر مدار خواست #نظام_سلطه تربیت نکنیم.
نویسنده ادامه می دهد:
« #برناردینه_موریس در #نیویورک_تایمز نوشت: هیجان بزرگ سال۱۹۶۸ این است که آیا طول #دامن ها که طی چندین فصل رسما در بالای زانو #تثبیت شده بود قرار است تا #پایین کشیده شود یا اینکه تا ماهیچه های ران #آب_برود....
در عین حال این واقعیت به عینه دیده می شد که دولت #بریتانیا در حال از دست دادن عایدی خود از محل وضع مالیات بر دامن های کوتاه بود در این کشور بر دامن های کوتاهی که فاصله آن ها از دور کمر تا پایین بدن ۲۴ اینچ بود ۱۵درصد مالیات وضع شده بود.....
اما در سال ۱۹۶۸ مفهوم #مد پیشرو بر این پایه استوار بود که در زمینه پوشیدن دامن کوتاه هیچ محدودیت یا #تابویی وجود ندارد....
در سال ۱۹۶۸ دوست نزدیک و همراه انقلابی فیدل کاسترو شهید شد...»
👈 تا 1968 دامن کوتاه پوشیدن مد بوده، یعنی اغلب #دامن_کوتاه می پوشیدند و تغییرات بهتر و بدتر شدن پوشش از این سال به بعد رخ داده است‼️ دائم نویسنده به مخاطب آدرس اشتباه می دهد ...
ادامه دارد....
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 کتاب #۱۹۶۸سالی_که_جهان_را_تکان_داد/ قسمت دوم
نویسنده در ادامه به انقلاب مردم #چک پرداخته و می نویسد:
« #مردم از رهبری حزب #ناراضی بودند. ما نمی توانستیم مردم را #تغییر دهیم به همین دلیل #رهبران را تغییر دادیم الکساندر دوبچک۱۹۶۸»
👈 این بند می تواند نوعی #آموزش باشد که به نرمی به مخاطب القاء می کند، در شرایطی که #باورها و #آرمان های #انقلابی بخش عمده ای از #مردم، با وجود فریادهای هشدار دهنده درخصوص #شبیخون و #هجمه #فرهنگی و سپس #اقتصادی، #استحاله شده است، دیگر باید #اصلاح باورها و بازگرداندن مجدد جامعه به ریل #انقلاب را رها کرده و نسبت به #تغییر #رهبری اقدام کرد‼️
کتاب ادامه می دهد: «در پنجم ژانویه ۱۹۶۸ #دوبچک به عنوان #رهبر حزب #کمونیست چک انتخاب شد
دوبچک در خاطراتش نوشته است: من در آشیانه یک زوج #سوسیالیست رویا پرداز اسلواکی هستی یافتم که به شیکاگو مهاجرت کرده بودند
#چکسلواکی از جمله کشورهایی بود که از طریق #انتخابات #دموکراتیک #کمونیسم را پذیرفته بود متاسفانه همان گونه که درغالب دموکراسی ها انتخاب می افتد در این کشور نیز #سیاستمداران به مردم #دروغ گفتند.
مردم چکسلواکی توسط یک شبکه درهم تنیده شده از عوامل #پلیس_مخفی و همسایگان خبرچین که #وظایف_میهنی خودرا در قبال #انقلاب انجام می دادند، شنود می شدند و تحت نظر بودند....»
👈 اینگونه القاء میشود که وعده های #انقلابی #رهبران #چک مانند #اهداف #انقلاب ما تحقق پیدا نکرد چون #سیاسیون #دروغ گفتهاند، در اینجا خواننده با این قیاس، به راحتی حجم #توطئه های #دشمنان #اسلام و #انقلاب_اسلامی را فراموش کرده و تنها #رهبران جامعه را #دروغگو فرض کرده و نسبت به آنان عناد پیدا می کند‼️
نویسنده ادامه می دهد: «در اوائل دهه ۱۹۶۹ #دوبچک به عضویت کولدر درآمد که وظیفه اش #سرپوش_گذاشتن بر بدرفتاری های حکومت در دهه ۱۹۵۰بود.....
روز اول ماه مه ۱۹۶۵.... #جوانان #پراگ بر سر آلن گینز برگ شاعر و بیتنیک......تاج گل گذاشتند...
#پلیس_مخفی پس از چند روز تعقیب او در خیابانهای تاریک و آذین بسته مرکز شهر وی را از کشور #اخراج کردند یا آنچنان که در شعری گفته است:
و من از پراگ بیرون شدم با طیاره ای که ماموران چکسلواکی با لباس رسمی در آن بودند
و من سلطان ماه مه ام، نیروی سکس جوانی
ومن سلطان مه ام ، مبتکر سخن وری و پیکار گر عشق.......
درماه نوامبر۱۹۶۷ گروه کوچکی از #دانشجویان پراگ تصمیم گرفتند تا کاری را انجام دهند که شنیده بودند #دانشجویان_غربی در حال انجام آن هستندآنها دست به تظاهرات زدند.... مطبوعات خیلی عادی گزارش دادند اوباش گران به پلیس حمله کردند....
#دوبچک فردی غیر مستبد بود و حضور خجالتی اش در انظار عمومی وسبک سخن گفتن آرام او تاییدکننده این واقعیت بود.
خانواده اندوهگین #دوبچک میتوانست ببیند که وی در چه موقعیتی قراردارد او ناچار بود #مردم سرشار از انرژی را متقاعد کند که #اصلاح_طلب است به شخصیتهای وفادار به سنتهای قدیمی در #حزب و دولت ....نشان دهد که قابل #اعتماد است و به مسکو ثابت کند که در این شرایط غیر قابل کنترل، همه امور را در کنترل خود دارد.....
روز۲۷ ژانویه یک دکه روزنامه فروشی در مرکز تاریخی شهر برپا شد که در آن روزنامه های گوشه و کنار جهان از کشورهای سوسیالیستی گرفته تا سرمایه داری فروخته می شد....»
👈 نکته #آموزشی دیگر این #کتاب و جان کلامش این است که اگر #رهبران را نمی توانید عوض کنید، می توانید #اصلاح_طلب بوده و با فشار بر آن ها، تفکراتشان را عوض کنید‼️
👈 این کتاب در ادامه با همین #پیام که احتمالاً اغلب مخاطبین دریافت خواهند کرد، #انقلاب های دیگری را #روایت میکند.
👈 جا دارد #فرهیختگان #انقلابی حوزه #علوم_سیاسی نسبت به تولید کتاب های مناسب در #دفاع از #انقلاب_اسلامی_ایران و پاسخ دهی به این اتهامات واهی اقدامات شایسته ای انجام دهند🙏
ارتباط با ما
@rasadef
بررسی و نقد #رمان #رهش #جدیدترین اثر قلمی #رضا_امیرخانی #بزودی در کانال #رصد_فرهنگی
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
بررسی متفاوتی از #فیلم_سینمایی تا اینجا شش میلیاردی #لاتاری‼️
📡 در کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
بررسی #فیلم #لاتاری / قسمت اول
لاتاری، فیلم جدید مهدویان، در ادامه روند ساخت فیلم های مهدویان، حرف های جدید و جذابی در قالب و ساحت هنر هفتم می گوید.
این همان هنری است که سینمای ما به آن به شدت نیازمند است.
شخصیت های اصلی فیلم، نماینده دو نسل می باشند؛
نسلی که انقلاب کرد و برای آن جان فشانی نمود و نسل امروزی.
البته درباره نسل انقلابی نیز دو گرایش را در میان نسل انقلابی به نمایش می گذارد.
موسی نسل انقلابی است و خود را پاسخ گو به نسل جدید می داند که تا سرحد جان این پاسخگویی برای وی مهم است و همچنین توضیح این مطلب که نسل انقلابی به هیچ وجه از ارمان های خود کوتاه نمی اید.
موسی در این فیلم از جنس شهیدان زنده است.
موسی به نسل جدید می گوید اگر اتفاقاتی که احیانا برخلاف انقلاب افتاده است خواست وی و نسل وی نبوده است.
موسی توجیهات دیپلماتیک مرتضی را نمی پذیرد و دشمن را در خانه خود به سزای اعمالش می رساند.
موسی گرایشی از انقلابیون است که همیشه در بصیرت و شناخت مسیر انقلاب چند قدم از امثال مرتضی جلوتر هستند.
آن لبخندهای جوان نماینده نسل جدید در پایان فیلم نشان می دهد انقلابی خالص و سالم، اقداماتش در عمق جان و دل نسل جدید طرفدار دارد.
لاتاری در عین انکه به انقلاب و ارمان هایش وفادار است، هویت ایرانی و وطن دوستی را درچارچوب مبانی انقلاب اسلامی جلای خاصی می دهد.
هرچند در این فیلم، در نهایت مرتضی به جوان نماینده نسل جدید کمک می کند ولی اصل جوهر انقلابی را موسی نشان می دهد.
در عین حال مهدویان در فیلم نشان می دهد که که کوتاهی در حل مشکلات اقتصادی چه آثار زیان باری ایجاد می کند.
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef
🔴 بررسی #فیلم #لاتاری / قسمت دوم
✅ زیبایی فیلم لاتاری در تماشاچیانش هم نمایان است. #دخترخانم هایی که در جمع های دوستانه به سینما آمده و به جهت شباهت تیپ و ظاهرشان احتمال دارد به طور بالقوه آمادگی آن را داشته باشند که وضعیت دخترک فیلم لاتاری را تجربه کنند. بنابراین #آگاهسازی خوبی برای #پیشگیری از این #آسیب_اجتماعی با اکران این فیلم انجام می شود.
✅ مخاطب بعدی #فیلم نیروهای انقلاب هستند که امروز شاخه شاخه شدند، نیروهایی که برای حفظ خاک در هشت سال #دفاع_مقدس #همگرایی و #وحدت داشتند، هم اکنون در نبرد #فرهنگی و #اقتصادی نیز برای ایجاد #امنیت_ملی نیازمند #همگرایی و #وحدت هستند و به عبارتی فقدان وحدت میان آحاد مختلف جامعه ایران اسلامی یعنی فقدان امنیت ملی و تاراج مال و نام و ناموس ایرانی‼️
✅ در واقع پیام فیلم #لاتاری نیاز جامعه به عبور از #غفلت ها و حفظ #وحدت به عنوان هسته مرکزی شاکله #امنیت_ملی است.
به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید.
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
🔴 رصد #رمان #رهش / قسمت اول
👈 یک گام به جلو، دوگام به عقب
یا اساساً چندگام به عقب #رضا_امیرخانی در #رمان #رهش ‼️
✅ بیان انتقادات با لحنی تند یا .....
رمان #رهش تالیف رضا امیرخانی جدیدترین اثر این نویسنده است که طی چند ماه ۹ مرتبه به چاپ با تیراژ ۳۰۰۰نسخه رسیده است‼️ در حالیکه درحال حاضر معمولاً حداکثر تیراژ کتاب بطور متوسط ۵۰۰ نسخه است.
👈 رمان #رهش توسط نشر افق و در حدود ۲۰۰ صفحه به چاپ رسیده است.
✅ قسمت اول #رمان در بخش اول با انتقادات تندی نسبت به معماری فعلی شهر تهران و ساخت ساختمان های بلند مرتبه و... آن آغاز می شود:
«رفته بودیم همدان همگتانه را ببینیم،از همان اردوهایی که هیچ وقت نفهمیدیم به چه کارمان می آید؟
#تهران -با این نمادهای رومی-شده است برشی از معادن سنگ!
معدن سنگ عمودی شده ی بی ریختی است منطقه یک تهران.....
تهران امروز را با تعداد #تاورهایش می شناسند
تودنیا بعد از #دوبی بیشترین تاور تو #تهران است
این تاور امروز توزمین همسایه است فردا تو خانه ما....
سالها پیش دیواری نبود بین خانه ما و هم سایه..... تا قبل از ظهر می نشستیم زیر درخت هم سایه و بعد از ظهرها هم سایه ها می نشستند زیر درخت ما
صبح سایه می افتاد توخانه ما و بعداز ظهرها سایه می افتاد تو خانه ما.....
من ومادر دو صندلی تا شو ارج داشتیم که باز می کردیم و می نشستین زیر درخت بید مجنون.
پدر صبح زود می رفت برای کوه نوردی. نمی شد پدر را دید
سر صبحانه ما پدر آینه ی کوچک آرایش مادر را برداشته بود...
هر روز آنقدر زل می زدیم به مسیر کلک چال تا عاقبت انعکاس نور تند آینه بابا را پیدا می کردیم
وقتی مادر مریض شد و رفت
همان آینه، یادگار مادر بود برای پدر
یکبار که با هم رفتیم کلکچال ...
[پدر گفت] :می بینی لیا
هرچه نگاه کردم چیزی ندیدم جز یک ساختمان شیشه ای بدقواره -که سرکاشانک ساخته بودند و حالا در سال دوم معماری می دانستم که زیرش دو طبقه تجاری است و طبقه بالا هم اداری
...پدر گفت پشت آن ساختمان بید مجنون ما است....
قبل ترها نور میخورد وسط قلب مادر من و باقی اش فتوسنتز می شد و از موهای آویزان بید مجنون... یک قطره نور حرام نمی شد...»
👈 نویسنده به #ظاهر به #معماری تهران نقد وارد کرده اما نویسنده #داستان_سیستان واژه های #پدر و #کلکچال را بکار برده است‼️
✅ نویسنده ادامه می دهد: «چند ماه پیش در حضور معاونت محترم #شهرداری منطقه یک راه کلکچال برای رسیدن به #سنگ_مزار #شهدای_گمنام با سیمان فرش شد
اولین کاری که معاونت محترم انجام داد این بود که به دو کارگر کنترات داد که سنگ را با پتک بشکنند که مسیر را باز تر کنند که مردم به شهدا برسند و شهدا از انقلاب بودند و انقلاب انفجار نور بود و وسط آن انفجار نور ،
آینه #پدرم سویی نداشت‼️»
👈 #روایت در حال آشکار شدن است، این پازل را بعد از بکارگیری واژه های #پدر و #کلکچال واژگان #شهدای_گمنام و #انقلاب تکمیل می کند. #نویسنده دلسوزی می کند یا جسارت‼️ که مأموریت شهرداری جاده صاف کنی چابلوسانه زائر ویژه #کلکچال است، کلکچال که نور سبز پرژکتور برفراز قبور #شهدای_گمنام آن تاثیری بیشتر از آینه پدر دارد‼️ آینه #پدر در کلکچال فرستنده #صدا_و_سیما است یا سخنان #هدایتگر #پدر‼️
✅ نویسنده ادامه می دهد: «سنگها قصه دارند، مثل سنگهای قبرستان قدیم کاشانک تو آجودانیه
که حالا مردم روش خانه ساخته اند به علا که اعتراض میکنم میگوید:
توبهشت زهرا مردم بالاسرقبر مرده هاشان چهار ساعت گاز با گاز پیک نیک آش رشته درست نمیکنند؟
حالا اینجا علاوه بر آش رشته حمام هم می روند شب ها با هم میخوابند زنده گی هم میکنند...»
👈 آیا نویسنده فراموش کردن استقرار نظام روی خون شهدا را یاد آور می شود یا ...‼️
ادامه دارد......
👇👇👇
📡 به کانال #رصد_فرهنگی بپیوندید 👇👇👇
eitaa.com/joinchat/1802240000C83cefa672d
ارتباط با ما
@rasadef