🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
📌 #شایعه
📍یکی از ابزارهای شیطان برای محو ایمان و ایجاد تفرقه بین انسانها #شایعه پراکنی و تهمت زدن است، زیرا این عمل زشت سبب خشم خداوند و بر هم خوردن اعتماد در اجتماع می شود.
🍂 زبان تنها عضوی است که در طول عمر انسان از حرف زدن نه درد می گیرد و نه خسته می شود شکل و اندازه ی آن کوچک اما جُرم و گناه آن بزرگ است.
🍃چـه بسیار کافرانی که با گفتن یک جمله (شهادت به یگانگی خدا) مسلمانی پاک می شوند و چه بسیارند مسلمانانی که با به زبان آوردن شایعات بی اساس و تهمت به گناه آلوده می شوند، زیرا خداوند در قرآن کریم به انسان هشدار می دهد که پذیرش آنچه بر سر زبانهاست بدون تحقیق و یقین در نزد او نه تنها محکوم است بلکه گناه کبیره نیز محسوب می شود.
🍁ضمن اینکه #شایعه پراکنی و تهمت به دیگران بر اساس گفته ها و گمان ها علاوه بر عذاب آخرت در دنیا نیز کیفر دارد و چه بسا سرچشمه ی برخی از عذاب های دنیوی که نصیب ما می شود ریختن آبروی دیگران بر اساس حدس و گمان باشد.
🌾نتیجه اینکه باور کردن حدس و گمان ها، قضاوت های بدون علم و دلیل، نقل شنیده های بی اساس و #شایعات در نزد پروردگار گناه کبیره محسوب می شود و ممنوع است.
☘یادمان باشد که حفظ آبرو در اسلام مورد توجه است و مؤمنان در برابر آبروی یک فرد مسئولند.
👈الصف
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🆔 @rasti1
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#داستانک
📌زنی در مورد همسایه اش شایعات زیادی ساخت و شروع به پراکندن آن کرد.
🔗بعد از مدت کمی همه اطرافیان آن همسایه از آن شایعات باخبر شدند. شخصی که برایش شایعه ساخته بود به شدت از این کار صدمه دید و دچار مشکلات زیادی شد.
📍بعدها وقتی که آن زن متوجه شد که آن شایعاتی که ساخته همه دروغ بوده و وضعیت همسایه اش را دید، از کار خود پشیمان شد و سراغ مرد حکیمی رفت تا از او کمک بگیرد بلکه بتواند این کار خود را جبران کند.
✳️حکیم به او گفت: «به بازار برو و یک مرغ بخر آن را بکش و پرهایش را در مسیر جاده ای نزدیک محل زندگی خود دانه به دانه پخش کن.»
🔺آن زن از این راه حل متعجب شد ولی این کار را کرد. فردای آن روز حکیم به او گفت حالا برو و آن پرها را برای من بیاور.
🔻آن زن رفت ولی ۴ تا پر بیشتر پیدا نکرد. مرد حکیم در جواب تعجب زن گفت: انداختن آن پرها ساده بود ولی جمع کردن آنها به همین سادگی نیست! همانند آن شایعه هایی که ساختی که بسادگی انجام شد ولی جبران کامل آن غیر ممکن است. پس بهتر است از شایعه سازی دست برداری.
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🆔 @rasti1
صدق.ogg
6.85M
❣اگر میخوای رمز موفقیت در زندگی رو بدونی
🌹 این صوت رو تا آخر گوش بده😊
✅رازهای موفقیت رو ما به شما یاد میدیم👌
🔰Join👇
http://eitaa.com/joinchat/3600547852Ce169f
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#صداقت_در_ادیان_دیگر
📌#صداقت_در_آیین_یهود
📍از مشترکات ادیان توحیدی، تاکید بر ارزشهای اخلاقی و تزکیه رفتار است. منشاء ارزشهای اخلاقی، خداوندست.
🔺همانطور که در تفسیر #تلمود برآیهای از تورات که میفرماید: «در تمام راههایش سلوک کنید و به او (خداوند) ملحق شوید». (سفر تثنیه فصل 11 آیه 22) بیان میشود :
🖋چگونه خداوند مهربان است تو نیز مهربان باش، چگونه باریتعالی به مخلوقاتش خیر میرساند تو نیز چنین عمل نما و ... یا گفته میشود : «تورات ابتدایش اعمال حسنه است»: «خداوند برای آدم و حوا لباسهایی از جنس پوست ایجاد کرد و آنها را پوشانید (سفر پیدایش 21:3 ) و پایانش نیز اعمال حسنه است (سفر تثنیه 6:34) : «او (حضرت موسی) را درگَی دفن کرد» (تلمود – رساله سوطا برگ 14 الف)
🔻ارزشهای اخلاقی مبتنی بر دین است که تمدنها را حرکت بخشیده و تضمینی برای اجرای قوانین و احکام ایجاد مینماید. این ارزشها میتواند و باید در ابعاد مختلف زندگی جاری گشته تا ناهنجاریها را از چهره جامعه و جهان بزداید.
🔺فضایل اخلاقی در یهودیت به حدی ارزشمند است که رعایت اخلاق پسندیده مقدم بر شریعت است و شرط لازم آن قلمداد گردیده (تلمود – رساله پدران فصل 3 بند 21) و آموزش تورات بدون رعایت ارزشهای اخلاقی، امری باطل سنجیده شده است (همان فصل 2 بند 2)
🔻در بین فضایل اخلاقی، موردی که به عنوان پایه و اساس بسیاری دیگر از ارزشهاست، #صداقت و راستی میباشد که بارها در کتب مقدس یهود مورد تاکید قرارگرفته است. در زبان عبری کلمات مختلفی به این مفهوم به کارمیروند:
🔸الف : «صِدِق» کلامی است که به صورت معمول برای مفهوم «صداقت» در زبان عبری به کار میرود و دارای معانی مختلفی شامل :
1⃣درستی، راستی، صداقت.
2⃣عدل، عدالت، انصاف.
3⃣حقانیت و حق میباشد و 119 بار در کتاب مقدس به کار ر فته است.
🔹ب : «صداقا» به معنای عدالت، صداقت، احسان و نیکوکاری، صدقه و حقانیت که 157 بار در کتاب مقدس استفاده شده است که این دو واژه با کلماتی مانند «صَدیق» به معنای فرد صدیق، عادل، خداترس و پرهیزکار،
«صدَیقوت» به معنای درستی، عدالت و پرهیزکاری هم خانواده هستند.
🔸ج: «اِمِت» کلام دیگری است که به معنای راستی، حقیقت در زبان عبری کاربرد فراوانی دارد و 127 بار درکتاب مقدس به کاررفته است.
💠کاربرد گسترده این مفاهیم در تورات نشانهی اهمیت و توجهی خاص به آنها میباشد.
✳️در بین 613 فرمان تورات مقدس تنها در مورد #صداقت است که امر به پیگیری و تعقیب آن شده است (سفر تثنیه 20:16)
🔰و تنها در مورد اجتناب از گفتار #دروغ است که امر به دوری جستن میشود. (سفر خروج 7:23) به این مفهوم که نه فقط پرهیز از دروغگویی لازم است بلکه در نظر گرفتن حریمی برای دوری از هر نوع کلام دروغی ضروری است.
🔆عبارات زیادی در کتاب مقدس و تلمود به صداقت و راستی میپردازند که برخی از آنها عبارتند از:
⚜• پیروی از حقیقت و راستی یکی از ملاکهای ایمان به خداوند و عامل تحکیم آن است با راستاندیشی و #راستگویی انسان به شناخت بهتری از پروردگار خود و به دنبال آن ایمان قویتر به او میرسد. در حالی که #دروغگویی او را از این راه دور میسازد، به حدی که در تلمود (رساله سنهدرین 92 الف) بیان میشود: «هر که #دروغ میگوید مثل این است که بتپرستی نموده است.»
🔱• اهل صداقت بودن و پیگیری آن، در تورات ضامن طول عمر و زندگی توام با سعادت و خوشبختی عنوان شده است (سفر تثنیه 20:16) «کدام فرد است که مایل به زندگی است، طول عمر را دوست دارد تا خوبی را ببیند؟ زبانت را از بدی نگهدار ولبانت را از سخنان حیلهآمیز» (مزامیر حضرت داود 34: 13-14)
⚜• در ویژگی افرادی که به دوران نجات و موعود میرسند این گونه مطرح شده است: بیعدالتی نکرده و سخن #دروغ نمیگویند و در دهانشان زبان مکر و حیله یافت نمیشود. (صفنیا نبی 13:3)
🔱• حقیقت و راستی است که برای همیشه پایدار میماند. «لب #راستگو تا ابد استوار میماند» (امثال سلیمان نبی 19:12)
🔱• شرط رسیدن به وصال خدا و جایگزینی در مأوای الهی درکلام حضرت داود (ع) پیروی از #صداقت و بیان حقیقت میباشد: «خداوندا! چه فردی در خیمهی تو ساکن میگردد، در کوه مقدست کی ساکن میشود؟ آن که با بیریایی سلوک کرده وعدالت را به جا آورد ودر دل خود #راستگو باشد. (مزامیرحضرت داود 15: 1-2)
👈 سخنرانی دکتر حمامی لاله زار
تابستان 1388_دانشگاه تهران
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🆔 @rasti1
🏴"یا شَدیدَ القُوی و یا شَدیدَ المِحال"
🏴فرا رسیدن ماه #صفر , ماه مصیبت #اهلبیت(ع) تسلیت باد ..🕯🏴
🏴 #صدقه در این ماه فراموش نشود
#یا_شدید_القوی
#دعای_ماه_صفر
🆔 @rasti1