مکتبة نفس الرسول المصطفی
به اطلاع همراهان عزیز میرساند، ثبت اولیه بخشهای علوم قرآن و تفسیر، ادبیات عرب و نیمی از بخش عقاید و
اکنون حدود سیزده هزار مجلد در سامانه ثبت شده و موضوعات امام زمان علیه السلام، تاریخ تشیع و خلافت و کتب مرتبط با خلفا در حال ثبت است.
https://eitaa.com/rasullib
مکتبة نفس الرسول المصطفی
مرحوم میر حامد حسین رضواناللهعلیه در آثار خود به طور مکرّر از روش "ارسال مسلّمات"¹ استفاده کرده است.
به عنوان نمونه در مجلد حدیث مدینة العلم _ قسمت سند برای اثبات معتبر بودن حدیث "مدینة العلم" پس از ذکر آن دسته از علمای عامه که این حدیث را معتبر میدانند، از گروهی از اعلام آنان یاد میکند که این روایت را بدون ذکر سند و به صورت ارسال مسلّم نقل کردهاند:
فائده سادسه: در افراد اسمای علمای عالیشأن و نبهای رفیع المکان نزد سنّیه که این حدیث شریف را بعبارات مفیده حتم و عنوانات مُثبته جزم آورده، نهایت ثبوت و تحقّق آن بر ارباب احلام و ابصار و اصحاب فکرت و اعتبار واضح و لائح کردهاند. پس از آن جمله است: أبو الليث نصر بن محمد السمرقندي و.....
(عبقات _ مدينة العلم _ قسم سند، ص ١٢ و ١٣)
اینجا و در ابتدای کتاب تنها اسامی را لیست کرده و بعدها در اثنای کتاب به تفصیل به آنان پرداخته است.
بدیهی است که اگر این افراد روایت مدينة العلم را بسان برخی متعصّبان، جعلی میدانستند، این چنین حتمی و جزمی از آن یاد نمیکردند.
چرا که نقل حدیث کذب با علم به کذب بودن آن و انتساب آن به پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم نزد فريقين از محرّمات قطعی بلکه از کبائر است.
نکتهای که در این نوشته درصدد بیان آنیم این است که به این لیست بلندبالایی که مرحوم صاحب عبقات در این بخش ذکر کرده، باید نام " القاضي عبد الوهاب بن علي البغدادي " ( ٤٢٢ هـ) را اضافه نمود.
در جلالت قدر او همین بس که خطیب بغدادی بعد از توثیق وی گفته: "افقه از او در میان مالکیان ندیدهام.² و ذهبی از وی با عنوان امامِ علّامه یاد میکند.³
وى در بخش فضائل امیر المؤمنين صلواتاللهعلیه، روایت مدينة العلم را از جمله روايات فضائل حضرت برمیشمارد:
فأمّا فضل عليّ رضياللهعنه فمّما روي فيه قوله صلّیاللهعلیهو[آله]وسلّم: "أنا مدينة العلم وعليّ بابها" و ...
(شرح رسالة ابن أبي زيد القيرواني، القاضي عبد الوهاب البغدادي، ۱/۳۲۰)
البته محقّق تَیمیمسلَک(دلباخته ابن تیمیه): خالد بن ماجد الرشيد العمرو، سعی کرده در پاورقی، اعتبار حدیث را خدشهدار کند. معمولا این افراد به جای پاسخ به دفاعیات علمای شیعه و سنّی از صحیح یا حسن بودن این حدیث، حرفهای تکراری و ملالآور همیشگی را در تضعیف آن تکرار میکنند.
این کتاب در سال ١٤٤٤ هـ توسط دار الحديث الكتانية چاپ شده است و تاکنون هیچ فایلی در فضای نت از آن موجود نیست و آن را در مکتبة نفس الرسول المصطفی مشاهده و تورق کردهام.
تهیه منابع مالی، خرید، حمل و نقل و نگهداریِ این کتب مشقّتهای فراوانی دارد که اهلش از آن مطّلع هستند.
جزى الله عن مشرفها خير الجزاء...
_____________
۱. برای اثبات یک ادعای علمی یا حقوقی نیاز به دلیل و استدلال است. اما اگر کسی یک حکم یا گزاره را بدون ارائه دلیل ذکر کند، به این دلیل که خودش آن را بدیهی و غیرقابل تردید یا مورد قبول و اطمینان میداند، به این کار "ارسال مسلم" گفته میشود.
۲. وكان ثقة، ولم نلق من المالكيّين أحدا أفقه منه. (تاريخ بغداد، ١٢/٢٩٢)
۳. الإمام العلامة شيخ المالكية. (سير أعلام النبلاء، ١٧/٤٢٩)
@mir_hamedhoseyn_110
@rasullib
RasulLib.apk
49.14M
به اطلاع همراهان عزیز میرساند، ثبت اولیه بخشهای علوم قرآن و تفسیر، ادبیات عرب، عقاید و کلام و بخشی از قسمت تاریخ و سیره از مکتبة نفس الرسول المصطفی انجام شده و تاکنون بیش از ۸۷۰۰ عنوان کتاب و در ۱۵۰۰۰ مجلد ثبت اولیه شده است.
عزیزان میتوانند یا از طریق اپ اندرویدی به روز رسانی شدهی بالا یا لینک سامانه زیر فعلاً به صورت کاربر مهمان وارد شوند.
مجموعه ما ثبت اولیه را بر روی سامانه کتابا شروع کرده و به زودی هم زمان در سامانه سها نیز حضور خواهد داشت.
lib.hkashani.com