11.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چگونه بگم ندارم؟!....
👈 دکتر روح الله کریمی خویگانی
🆔 @ravanshenasi
یه دیالوگ تو یه فیلمی بود که میگفت:
«من کنارِ تو؛یه آدم دیگه ام،آدمی شبیه تر به خودم» بنظرم اوج خوشبختی همینه که یه نفر رو داشته باشی که نخوای جلوش کس دیگه ی باشی؛خودت باشی،خودِ خودت همون جوری که دوست داری بخندی،همنجوری که دوست داری غذا بخوری،اصلا همونجوری که تو ذهنت با خودت حرف میزنی باهاش حرف بزنی،یکی که درست مثل تو باشه و عاشقی کنه
🆔 @ravanshenasi
از لحاظ روانی «بچه» هستید یا «بالغ»؟
اگر سنتان از ۲۰ سال گذشته، اما هنوز قدر داشتههایتان را نمیدانید، مسئولیت رفتارهایتان را نمیپذیرید و ... خودتان را بالغ ندانید.
برای اینکه دیگر «بچه» محسوب نشوید یا لقب نابالغ را به شما ندهند، لازم است ویژگیها و رفتارهای خاصی داشته باشید، مثلا اینکه بتوانید از خوشحالی یک نفر دیگر شاد شوید. در ادامه به ۱۰ ویژگی شخصیتی افرادی اشاره میکنیم که از لحاظ روانی میتوان به آنها لقب بالغ را اعطا کرد.
متواضع و باحیا هستید
اگر شما انسان بالغی باشید، اجازه نمیدهید هیچ موفقیت و مقام و جایگاهی شما را متکبر کند. شما با دیگران منصفانه و محترمانه رفتار میکنید و برایتان فرقی نمیکند که طرف مقابلتان چه کسی است و چه منصبی دارد
از خودتان انعطاف نشان میدهید
زندگی همیشه هم طبق آن چه انتظار داریم پیش نمیرود و بالغ بودن یعنی اینکه بتوانید خودتان را با شرایط وفق دهید و از پا نیفتید.
دیگران را زود قضاوت نمیکنید
فرد بالغ به جای اینکه به دیگران بابت تفاوتهایی که دارند برچسب بزند، میتواند پذیرای تفاوتها باشد و میان خود و آنهایی که مثل خودش فکر نمیکنند به جای اینکه فاصله بیندازد، پُل ارتباطی ایجاد کند.
هیچ سنی را برای یادگیری دیر نمیدانید
انسان بالغ باور دارد که همیشه فرصت و جایی برای بهبود وجود دارد. زندگی پُر از یادگرفتنیهاست و شما همیشه میتوانید انسان بهتری از خودتان بسازید.
هیجانات و احساساتتان را کنترل میکنید
یک فرد بالغ به جای اینکه به راحتی از چیزی یا کسی عصبانی شود و پرخاش کند، میتواند فورا کنترل احساساتش را در دست بگیرد. بالغ بودن یعنی اینکه شما کمتر تحت تاثیر احساسات خود قرار میگیرید، به ندرت آشفته و پریشان میشوید و به شیوهای نادرست واکنش نشان نمیدهید.
مسئولیت رفتارهایتان را میپذیرید
ما هر روز انتخابهایی میکنیم و این انتخابها، پیامدهایی دارند. کسی که بالغ و عاقل است، مسئولیت رفتارها و انتخابهایش را میپذیرد. شما زمانی میتوانید بگویید به بلوغ رسیدهاید که از خودتان خوب مراقبت کنید، بدانید مسئول شادیتان کسی جز خودتان نیست و هر چیزی که سر راهتان قرار میگیرد، نتیجه انتخابهای خودتان است.
خودتان را دوست دارید
کسیکه بالغ است، خود واقعیاش را میپذیرد و اعتماد به نفس دارد. اگر فرد بالغی باشید، برای آن چه هستید احساس رضایت و راحتی دارید و مدام به دنبال تایید گرفتن از دیگران نیستید.
قدر داشتههایتان را میدانید
یکی دیگر از خصوصیات یک فرد بالغ این است که به جای مدام ناله کردن بابت چیزهایی که ندارد، قدردان داشتههایش است. کسی که به بلوغ واقعی رسیده، صرفا به این دلیل که خود را بدشانس میداند، نعمتها را نادیده نمیگیرد.
میدانید که چقدر نمیدانید
اگر بالغ باشید، میتوانید غرورتان را کنار بگذارید و چیزهایی را که نمیدانید یاد بگیرید، حتی از کوچکتر از خودتان
به دیگران محبت میکنید
محبت داشتن و همدلی کردن، بخشی از بالغ بودن است.شمایی که بالغ هستید به موفقیتهای دیگران حسادت نمیکنید بلکه از شادی آنها شاد میشوید و در غمشان هم کنارشان خواهید بود.
♥️♥️♥️
#روانشناسی
#روابط
🆔 @ravanshenasi
آدمی به مرور #آرام میگیرد، بزرگ میشود، بالغ میشود و پای اشتباهاتش میایستد، آنها را به گردن دیگران نمیاندازد و دنبال مقصر نمیگردد، گذشتهاش را قبول میکند، نادیدهاش نمیگیرد و اجازه میدهد هر چیزی که بوده در همان گذشته بماند. آدمی از یک جایی به بعد می فهمد که از حالا باید آیندهاش را از نو بسازد اما به نوعی دیگر میفهمد که زندگی یک موهبت است، یک غنیمت است، یک نعمت است و نباید آن را فدای آدمهای بیمقدار کرد! اصلاً از یک جایی به بعد حال آدم خودش خوب میشود.🤍
🆔 @ravanshenasi
دوستی داشتم که سالها پزشک زندان بود. یکبار نکتهی جالبی در مورد سالهای خدمتش میگفت.
او میگفت آن اوایل که برای خدمت پزشکی به زندان رفته بودم برخی زندانیان را میدیدم که هر روز مریض میشدند و به درمانگاه مراجعه میکردند؛ حتی برخی روزی چند بار حالشان دگرگون میشد و به درمانگاه میآمدند. واقعاً هم مریض بودند و اینطور نبود که تمارض کنند و برای به دست آوردن چیزی یا فرار از چیزی خود را به مریضی بزنند.
این تعداد ابتلا و مراجعه از نظر پزشکی برایم طبیعی نبود. اما نکتهی غیرطبیعیتر این بود که همین افراد، بعد از گذشت یک بازهی زمانی نه مریض میشدند و نه به درمانگاه مراجعه میکردند؛ الّا در موارد واقعاً ضروری. انگار یکباره حالشان خوب میشد و به مسیر طبیعیِ سلامت و بیماری باز میگشتند.
یکبار با یکی از این زندانیهای قدیمی که آدم کارکشتهای بود مطلب در میان گذاشتم و دلیلش را پرسیدم. خندید و گفت: «آنها که هر روز مریض میشوند کسانی هستند که هنوز حُکمشان نیامده است و در یک برزخِ انتظاری و بلاتکلیفیِ زجردهنده زندگی میکنند. اما تا حکمشان میآید و از برزخِ بلاتکلیفی درمیآیند، دیگر چارهای ندارند جز اینکه با وضعیتشان کنار بیایند، آن را بپذیرند و ادامه زندگیشان را با همان تنظیم کنند».
دوست پزشک ما میگفت هیچوقت فکر نمیکردم حکیمانهترین نکتهی زندگیام را نه در دانشگاه و درسها و کتابهای پزشکی؛ بلکه، از یک زندانی حرفه ای بیاموزم که:
«اگر قدرت تغییر چیزی را داری، جسارت تغییر آن را داشته باش و با بهانههای پوچ و مزخرف مانند کرمها در لجن دستوپا نزن؛ و اگر فعلاً موقعیت یا توان و قدرت تغییر آن را نداری، شجاعت پذیرشش را داشته باش، آن را بپذیر و خودت را با آن برای داشتنِ یک زندگیِ بهینه در همان وضعیت تنظیم کن؛ تا در یک برزخِ انتظاری عمر و توان و انرژیات را بیهوده هدر ندهی».
✔️ دکتر محسن زندی.روان درمانگر
#روانشناسی
🆔 @ravanshenasi
📜 ۶ سوالی که بهتره در ابتدای رابطه با شریک عاطفیت درموردشون صحبت کنی :
۱ حد و مرز ارتباط با ما با افراد از جنس دیگر چطوره؟ تا چه سطح از ارتباط قابل قبوله؟ و از چه سطحی به بعد خیانت میشه؟
۲ چه اطلاعاتی از روابط گذشته باید به هم بدیم؟ میتونیم در موردش صحبت کنیم؟ یا گذشته ها باقی میمونه؟
۳ در حال حاضر، رابطه عاطفی اولویت چندمه زندگیته؟ دلیل پرسش این سوال اینه که اگر فردی که اولویت اولش رابطه عاطفی هست با فردی که اولویت چهارمش رابطه عاطفیه، وارد رابطه بشه این مسئله چالش را میشه.
۴ داشتن چالشهای روحی و رابطه ای کاملاً طبیعیه تا الان چه آموزشهایی دیدی یا میبینی مثل درمان، کارگاههای ،آموزشی فیلم ،کتاب و ... که روی این مسائل کار کنی؟
۵ دوست داری رفتار من در جمع دوستان یا زمانی که بیرون هستیم باهات چطور باشه؟ بهت نزدیک باشم؟ راحت باشیم؟ در کنار هم باشیم؟ به هم فضا بدیم؟
۶ شیوه برخوردمون با اختلاف نظرها باید چگونه باشه؟ آیا قوانین خاصی در این باره وجود داره؟ مثل اینکه از قبل به همدیگه بگیم که میخوایم در مورد فلان موضوع صحبت کنیم؟
#روانشناسی
#رابطه
🆔 @ravanshenasi
📜 پنج رفتاری که خط قرمز مهمی هستن در قرار اول و باید خیلی جدیشون گرفت :
۱. رعایت نکردن خواسته و حدوحدودهایی
که دارید ، اگه چیزی رو سفارش داد و بهش گفتید دوست ندارید اصرار کرد که خوبه و امتحان کن یا به نظرت احترام گذاشت میتونه خیلی اطلاعات خوبی از اون فرد بهتون بده
۲. رفتارش با بقیه موقع رانندگی یا حتی موقع سفارش دادن توی کافه رو دقت کنید،محترمانه یا عصبی و پرخاشگر؟دید خوبی از شخصیتش بهتون میده
۳. اگه حرف از پارتنر قبلیش شد توجه کنید چجوری در موردش حرف میزنه، مثلا میگه اون دیوونه بود و همه چیزو میندازه تقصیرش یا نه مسئولیت اشتباهاتش رو برعهده میگیره
۴. پشت سر بقیه بد میگه و فقط داره از خودش تعریف میکنه
۵. اگه سوالهای مهم رو جواب نمیده و طفره ،میره مثلا ازش میپرسید هدف از رابطه چیه میگه ما که هنوز شروع نکردیم و چه عجله ای داری شناخت بهتر آدما تو قرار هایی که باهاشون دارین باعث میشه انتخاب بهتری داشته باشید.
#مرزبندی_روابط
#روانشناسی
🆔 @ravanshenasi
🔹اتفاقات را توصیف کنید، نه کودک را
وقتی پسرتان به سر دخترتان فریاد می زند، او را «پسر بد» خطاب نکنید. بلکه دقیقا عنوان کنید که «از داد زدن سر خواهرت دست بردار؛ زیرا این کار تو و او را آزار می دهد و باعث می شود که او احساس ناراحتی کند.»
همین قانون برای تمجید نیز صادق است؛ دخترتان را «دختر خوب» خطاب نکنید. در عوض، در مورد اعمال او اظهار نظر کنید که مثلا “تو کار خوبی کردی که برادرت را بخشیدی.”
این نوع جمله بندی به مغز او کمک می کند تا مفاهیم مفیدتری در مورد رفتار خود بسازد.
🆔 @ravanshenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هیچکس نرمال نیست!
#انیمیشین عروسکی کوتاه و فوقالعاده است از رنجی که همه ما همیشه در طول زندگی میکشیم تا خود واقعیمان را از دیگران پنهان کنیم، چون تصور میکنیم خودِ واقعی اطرافیان ما و دیگران خیلی بهتر از ماست!
اما واقعیت این است که هیچکس نرمال نیست و همه ما با رنج در حال پنهان کردن خود ِواقعی مان از دیگران هستیم 💔
#روانشناسی
🆔 @ravanshenasi