#سخن_بزرگان
💥 قرآن، اهل بیت و نماز شب
💥این خانواده را رها نکن!
✔️ آیة الله العظمی اراکی
🔹روزی در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها از مرحوم آیتاللهالعظمی اراکی درخواست نصیحت کردم،
❓فرمودند: چه میخوانی؟
🔹گفتم: کتاب مَعالم!
❓فرمودند: معالم چه صیغهای است؟
🔹گفتم: جمع معلم است!
🔹 عرض کردم: نصیحت کنید!
🔸فرمودند: نماز شب بخوان! و آغاز کارَت با قرآن باشد! یعنی تلاوت و تفکر در قرآن داشته باش. دو چیز تا قبر برای طلبه لازم است: یکی کار با قرآن و دیگری سنت و فقه!
🔸سپس با عصا به حرم اشاره کردند و فرمودند: این خانواده را رها نکن! طلبه باید همه اینها را داشته باشد؛ چون در جامعهای زندگی میکند که همه اینها را از او میخواهند!
🔺سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهر نیا، نشر سامان دانش، به نقل از: خبرگزاری حوزه، ۹۲/۸/۴، گفتگو با ابراهیم کاظمی، مدیر سابق مدرسه علمیه رضویه قم
👉 @raveshsonnati
#فوائد_فقهی
💥 فائده نقل اقوال علماء (با توجه به ندرت حجيّت اجماع در مسائل فقهى)
✔️ آیة الله العظمی شبیری زنجانی:
🔹نقل اقوال علماء در چگونگى حمل روايات و نحوه جمع عرفى كردن بين آنها مؤثر است. از لابلاى كلمات علماء وجوهى براى حل تعارضات روايات بدست مىآيد.
🔹از سوى ديگر يكى از مرجحات باب تعارض شهرت مىباشد. دانستن مشهور بودن يا نبودن يكى از فتاوى، مىتواند منشأ ترجيح يا عدم ترجيح روايت موافق با آن بشمار آيد.
🔹از سوى ديگر اگر كسى مقدمات انسداد را تمام دانسته، قائل به حجيّت مطلق ظن يا ظن قوى باشد، كيفيت فتاواى علماء و ميزان مفتيان به يك نظر، مىتواند در تقويت و تضعيف ظن حاصل نسبت به آن مؤثر باشد.
▪️خارج فقه، کتاب النکاح، جلسه ۲۰۱، به تاریخ ۷ فرورودین ۱۳۷۹
👉 @raveshsonnati
#ادبیات_کاربردی
✔️ استاد معظم فتوحی
🔹تجزیه و ترکیب و بیان نکات بلاغی
1⃣ امیرالمؤمنین عليه السلام: «اِنَّ الْوَعْظَ الَّذِي لَا يَمَجُّهُ سَمْعٌ وَ لَا يَعْدِلُهُ نَفْعٌ مَا سَكَتَ عَنْهُ لِسَانُ الْقَوْلِ وَ نَطَقَ بِهِ لِسَانُ الْفِعْلِ»
📚 غررالحکم، حدیث ۴۵۶۰
🔹 تعداد جلسات: ۳ جلسه
🔺با تشکر از کانال استاد فتوحی
👉 @ostadfotouhi
👉 @raveshsonnati
#سیره_علما
💥 اگر شما جای من بودید همین چهارتا کلمه را هم فراموش میکردید!
🔹علامه حسن زاده آملی میفرمودند:
خاطرهاى از مرحوم شعرانى دارم و آن این كه: ايشان روزى از استاد خود، مرحوم ميرزا محمود رضوان قمى صحبت به ميان آوردند- آقاى شعرانى اساتيد بسيار ديده بودند. هم در تهران ، هم در قم و هم در نجف، در هر سه حوزه اساتيد بسيار بزرگى داشتند- يكى از اساتيد ايشان ، مرحوم محمود رضوان قمى بوده است كه تربتشان در ايوان طلا در جوار حضرت معصومه عليهاالسلام است ایشان میفرمودند:
🔹روزى استاد رضوان قمى در درس اسفار، يک مقداری درنگ كرده و براى به دست آوردن مطلب تامل كردند، با وجود اين كه ايشان، استاد در صناعت بود. بعد كه مطلب را فرمودند براى تامل و درنگشان عذر خواهى كردند و فرمودند:
🔹اگر شما در شرايط من بودید، همين چهار كلمهاى را كه من بلدم و میگويم به كلى از ياد مىبرديد و فراموش مىكردید!
🔹اساتيد ما نقل میكردند كه مرحوم رضوان قمى، عجيب به فقر مبتلا بوده و بسيار زندگى سختى داشته است در عين حال، درس و بحث و شاگرد پرورى را تعطيل نكردند. اينان مردانى بودند آيت تقوى و دين دارى و براى ديگران حُجّتاند!
📚 سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا. به نقل کانال سیره فرزانگان
👉@raveshsonnati