#فوائد_صرفی
🔹معانی باب افعال
🔸فصل اول: معانی صحیح
↪️5⃣ دخول
🔻تتمه:
🔹از معانیای که میتوان ملحق به دخول مکانی دانست بلوغ مکانی است و مراد رسیدن فاعل باب به ماده فعل است؛ با بررسی، ۸ مثال برای این معنا پیدا شد که عبارتند از: اسبخ و اَکدی و اَصفی و اَرْزغ و اعان و اَجْبَلَ و اَماه و اَوْکَح که معنای همه این مثالها این است که فاعل در هنگام حَفْر و کندن زمین به این مواد رسیده است. (سِباخ و کُدْیة و صَفا و زَزَعة و عَیْن و جَبْلَة و ماء و اَوْکح، به ترتیب به معنای: زمین شورهزار، زمین سفت و سخت، سنگ بزرگ، گِل، چشمه، زمین سختی که ابزار در آن اثر نمیگذارد، آب و سنگ با مکان سخت میباشد.)
🔹رضی در شرح شافیه ج۱ ص ۹۰ به این معنی ـ در ضمن معنای دخول مکانی و بدون هیچ نوع تفکیک ـ اشاره کرده است آنجا که میفرماید:
🔸و من هذا النوع ای صیرورته ذا کذا دخول الفاعل فی الوقت المشتق منه افعل.... وکذا منه دخول الفاعل فی وقت ما اشتق منه أفعل .... ومنه الدخول فی المکان الذی هو اصله والوصول الیه کأکدی ای وصل الی الکدیة... .
↩️ ادامه دارد.
👉 @raveshsonnati
#معرفی_مولف_و_کتاب
💥کتاب الخیل
✔️ابوسعید عبدالملک بن قُرَیب الاصمعی (م ۲۱۶ق)
🔹اصمعی مستغنی از تعریف است وی از سرآمدان زبان شناسی در عرب است. و تالیفات فراوانی در این زمینه دارد.
🔹یکی از کتب مهم او کتاب الخیل است. این کتاب در حقیقت رسالهای است لغوی که مؤلف در آن با استناد به اشعار کهن عرب به شرح اعضا، نامها و صفات مختلف اسب از قبیل نژاد، رنگ ، چگونگی راه رفتن و دویدن آن میپردازد و در پایان از برخی اسبهای مشهور و صاحبان آنها سخن به میان میآورد و سپس داستانهایی درباره مسابقات مختلف اسب دوانی و جز آن نقل میکند.
🔹فصول کتاب عبارتند از:
🔸حمل الخيل ونتاجها
🔸أسنان الخيل
🔸خلق الخيل ووصف أعضائها
🔸ما يستحب في الخيل
🔸ما يكره من الخيل
🔸العيوب في الحافر
🔸صفة مشي الخيل وعدّوها
🔸ألوان الخيل
🔸الشّيات
🔸الخيل المنسوبة
🔹این کتاب یک بار در (۱۸۸۸م) در وین و بار دیگر در (۱۸۹۵م) در لایپزیگ به کوشش آوگوست هافنر به چاپ رسیده است. همچنین نوری حمودی قیس آن را در بغداد (۱۹۷۰م) منتشر کرده است.
🔹نسخه پیش رو طبع جدید این کتاب است که به تحقیق دکتر حاتم صالح الضامن در سال (۲۰۰۵م) به انجام رسیده است و بر طبعهای پیشین برتری دارد. این کتاب را به دوستداران علم اللغة تقدیم میکنیم.
👉 @raveshsonnati
هدایت شده از SM Mousavi
لمحات درس شانزدهم.mp3
5.29M
#سخن_معصوم
#شرح_کلمات_قصار
✔️قال اميرالمؤمنين علیه السلام:
💥الْبَخِيلُ أَبَداً ذَلِيل وَ الْحَسُودُ أَبَداً عَلِيلٌ
1⃣ ترجمه
🔹شخص بخيل همواره خوار است، و شخص حسود هميشه بيمار است.
2⃣ اعراب
🔹البخيل: صفت مشبهه است و او در مقابل جواد است.
🔹ابدا: منصوب به ظرفيت است يعنى هميشه.
🔹ذليل: نيز صفت مشبهه است مشتق از ذلّ، به معناى خوارى و حكيم ناصر گويد:
🔸با سبكسار كس مكن صحبت
🔸تا نباشى حقير و خوار و ذليل
🔹الحسود: بر وزن صبور فعول به معناى فاعل و شرح آن پيش از اين گذشت.
🔹عليل: نيز صفت است يعنى بيمار.
3⃣ معنى
🔹مراد آن است كه شخص بخيل همواره خويش را خوار دارد؛ زيرا زندگى او چون مستمندان و بیبضاعتان میگذرد و خويش را در تنگنائى زندگى و تنگدستى وا میدارد، و در ملبس و مأكل بر خود تنگ میگيرد، از اين رو امير علیه السلام گفته: «عَجِبْتُ لِلْبَخِيلِ يَسْتَعْجِلُ الْفَقْرَ الَّذِي مِنْهُ هَرَبَ وَ يَفُوتُهُ الْغِنَى الَّذِي إِيَّاهُ طَلَبَ فَيَعِيشُ فِي الدُّنْيَا عَيْشَ الْفُقَرَاءِ وَ يُحَاسَبُ فِي الْآخِرَةِ حِسَابَ الْأَغْنِيَاء» و بخيل را خليل نيست به خلاف جواد، كه اخوان فراوان دارد شاعر گفته:
🔸ارى النّاس اخوان الجواد و لا ارى
🔸بخيلا له فی العالمين خليل
🔸و انى رأيت البخل يرزى باهله
🔸فاكرمت نفسى ان يقال بخيل
🔹و حكيم ناصر در اين باب گويد:
🔸جوانمردى سعادت را دليلست
🔸ز هر كس اين صفت نايد بخيلست
🔸سخى طبع ايمنست از دوزخ و نار
🔸بخيل اندر سقر گردد گرفتار
🔹و شخص حسود همواره به جهت حسدورزى خود را در رنج دارد و رنجور و بيمار درونى است، و افسرده دل و پژمرده خاطر است و هميشه غمناک و اندوهناک است، و حسرت و اسف دارد و تاسف و تلهف از او پديدار است، و اين بخل و حسد اول در مرد بد و در زن نيكو است، و دوم در مرد و زن هر دو نكوهيده است و امير علیه السلام فرموده: «خِيَارُ خِصَالِ النِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ الزَّهْوُ وَ الْجُبْنُ وَ الْبُخْلُ فَإِذَا كَانَتِ الْمَرْأَةُ مَزْهُوَّةً لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِهَا وَ إِذَا كَانَتْ بَخِيلَةً حَفِظَتْ مَالَهَا وَ مَالَ بَعْلِهَا وَ إِذَا كَانَتْ جَبَانَةً فَرِقَتْ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ يَعْرِضُ لَهَا.»
🔹استاد خاورى گفته:
🔸آن قوم كه فطرتا حسودند و بخيل
🔸در محنت و رنج بینظيرند و عديل
🔸آن كس كه بود حسود زار است و عليل
🔸و آنكس كه بود بخيل خوار است و ذليل
📚 شرح ۱۱۰ کلمه از کلمات امیرالمومنین علیه السلام، ص۷۳.
👉 @raveshsonnati
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬کلیپکوتاه| ۸شوال، فاجعهی تخریب حرم مطهر ائمهی #بقیع علیهمالسلام
◾️ بیان آیتاللهالعظمیوحیدخراسانی
◽️ #کلیپ #هشتم_شوال #کلام_فقیه
🔘 @Fatemyeh_ValiAsr
#روش_تدریس
#یادگیری
#مفهوم_و_حیطههای_یادگیری
↪️🔻حیطه عاطفی
3⃣ ارزش گذاری
🔹این طبقه از تغییرات عاطفی در صورتی محقق میشود که یادگیرنده ارزشمند بودن امری را درک کرده بدان معتقد شود. در این صورت میگویند نگرش او نسبت به آن امر تغیر کرده و مثبت شده است. این طبقه، چون شامل اعتقاد درونی به ارزش یک موضوع است، نسبت به سطح خرسندی در پاسخ، عمیقتر است. ارزش گذاری مبتنی بر درونی کردن یک یا چند ارزش است؛ یعنی یادگیرنده در این طبقه به ارزش یک موضوع پی میبرد آن را می پذیرد و به آن پایبند میشود.
🔻این طبقه از تغییرات دارای سه درجه یا سطح است:
🔸پذیرش یک ارزش: در این درجه یادگیرنده ارزشمندی یک شخص با پدیده یا رفتار را تشخیص میدهد؛ برای مثال با دیدن پیامدهای بی نظمی و تخلفات رانندگی در شهر، ارزش نظم و قانونمندی در رانندگی را درک میکند، و یا با شناختن فواید عملی درس عربی یا هندسه، به ارزش این دروس معتقد میشود؛
🔸ترجیح دادن یک ارزش: یادگیرنده در این سطح نه تنها ارزش یک امر را درک میکند و میپذیرد، بلکه در درون خود نسبت به آن احساس وابستگی میکند، درصدد جست و جو و پیگیری آن بر میآید و در برابر مخالفان این ارزش، از دفاع میکند؛ مانند کسی که در مقابل مخالفان هستهای شدن ایران از حق ملت دفاع میکند یا کسی که از شنیدن خبر مسلمان شدن یک غیر مسلمان، از دل و جان خوشحال شده، این خوشحالی را ابراز میکند؛
🔸تعهد یا سرسپردگی: کسی که به این درجه از ارزش گذاری رسیده، میکوشد دیگران را با خود هم عقیده کند و برای پیاده کردن ارزش مورد نظر خود دست به فعالیت زده، اقدامات عملی انجام میدهد؛ مانند کسی که برای حفظ امنیت شهر یا جلوگیری از تخلفات رانندگی در شهر، گروه مردمی دفاع از قانون تشکیل میدهد، یا کسی که با پی بردن به ارزش ادبیات در غنای فرهنگی و متعهد شدن به آن، برای ترویج آن، عضو انجمن شعر و ادبیات میشود و فعالانه در آن شرکت میکند. تعهد و سرسپردگی را «ایمان» هم می نامند.
↩️ ادامه دارد.
📚 روش تدریس (هادی رزاقی) ص ۶۶-۶۷.
👉 @raveshsonnati