📌ادامه جلسات درسگفتار جستجوی حکمت اجتماعی در خردنامه فردوسی از یکشنبه ۱۸ خردادماه
🎙با ارائه: سیدحسین شهرستانی
⏱يكشنبهها، از ساعت ۱۷ تا ۱۹
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
ID: @RCICA_ir
🌐 RCICA.ir
🔻شیوع کرونا در شرایط افول مدرنیته؛ مقدمه تحولات بزرگ
🎙مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: شیوع کرونا در وضعیت افول و بحران مدرنیته و شرایط ناهنجاری و فقدان اقتدار به مراتب اثرگذار تر خواهد بود و تحولات را سرعت بیشتری می بخشد.
🖊به گزارش "سرویس فرهنگی" سایت خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر سید حسین شهرستانی مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در برنامه "گفتگوی فرهنگی" درمورد انسان پساکرونا اظهار کرد: کرونا یک حادثه بزرگ و فراگیر به همراه تجربه عمیقی است که قطعاً تبعاتش سالهای سال مناسبات ما را درگیر خواهد کرد.
🔸وی متذکر شد: ما در رابطه با تعیین حدت و شدت و گستره تبعات کرونا از جمله تغییر سرنوشت بشریت باید جوانب احتیاط را رعایت کنیم و نمیتوانیم خیلی دقیق و مطمئن از آن صحبت کنیم.
🔸شهرستانی همچنین گفت: گرچه کرونا برای بشر مدرن که لحظه به لحظه در برابر تجربههای بحرانی بزرگ و تغییر وضعیت ساختاری زندگی خود قرار گرفته یک تجربه بحرانی محسوب میشود اما در عین حال ممکن است چندان تاثیرگذار هم نباشد.
🌐 http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175103&n=651088
ID: @RCICA_ir
🌐 RCICA.ir
ادامه:[صفحه۲]
🔸مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در ادامه اظهار کرد: مردم دنیا در چهل پنجاه سال اخیر چندین تحول بزرگ در حوزه تکنولوژی و فناوریهای تاثیرگذار بر زندگی بشر همچون گستردگی اینترنت را پشت سر گذراندهاند و از طرف دیگر تحولات بسیار زیادی در عرصه سیاست مانند جنگ سرد را شاهد بودند بنابراین بشر در برابر بحرانهای مختلف دیگر فراموش کار نخواهد بود.
🔸وی یادآور شد: در زمان شیوع آنفولانزای اسپانیایی میزان کشتهها بسیار بالا بود اما این اتفاق خیلی هم در حافظه جمعی تمدن بشری باقی نماند چراکه در اوج و بلوغ تمدن مدرن اتفاق افتاد و لذا خیلی دیده نشد اما کرونا در وضعیتی اتفاق افتاده که مدرنیته دچار سستی و زوال شده و از نقطه اوج قدرت خود فاصله گرفته است.
🔸شهرستانی بر این باور است که کرونا صرفاً یک ویروس بیولوژیک نیست بلکه یک واکنش خاص تمدنی در این عصر با این امکانات است و به عبارتی دیگر، پدیدهای است که در این مقطع از تاریخ هویتش را بروز میدهد.
🔸مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی بیان کرد: وجه مهم اثرگذاری کرونا در این است که در شرایط افول و بحران مدرنیته اتفاق افتاده است و بنابراین شیوع کرونا در شرایط ناهنجاری و بی نظمی و فقدان اقتدار به مراتب میتواند اثرگذار تر باشد و تحولات را سرعت بیشتری ببخشد.
🌐 http://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175103&n=651088
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
📚كتاب "مقدمهای بر نظریه فیلم" به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به چاپ چهارم رسید.
🖊نویسنده:رابرت استم
مترجم: گروه مترجمان به سرپرستی احسان نوروزی
📙معرفی کتاب:
🔸کتاب "مقدمهای بر نظریه فیلم"، تاریخی تحلیلی از نظریه فیلم در «سده سینما» عرضه میکند. در این کتاب به بحثهایی نظیر، پدران نظریه فیلم، ماهیت سینما، فرمالیسم روسی و مکتب باختن، مکتب فرانکفورت، موج نگره مؤلف، مسئله زبان فیلم، ورود فمینیسم، زایش تماشاگر، بوطیقا و سیاست پستمدرن و... پرداخته شده است.
🔸کتاب حاضر از نظریهپردازان سینمای صامت، همچون ویچل لیندسی و هوگو مانستربرگ، شروع میکند و تا آخر دگرگونیهای نظریه فیلم و مطالعات فرهنگی (نظریه شناخت، دولوز، نظریه پسا استعماری و نظریه دیجیتال) پیش میآید. این کتاب با نگاهی جهانی به بررسی تغیراتی میپردازد که در کشورهایی همچون فرانسه، آلمان، روسیه، ایتالیا، ایالات متحده، مکزیک، برزیل و آرژانتین انجام گرفته و میکوشد بر اتصالهای این تغییرات تأکید کند.
🔸این کتاب، نظریه فیلم را درون بافت جریانهای فلسفی و تاریخی وسیعتری قرار میدهد. مقدمهای بر نظریه فیلم که با زبانی فرهیخته اما قابل فهم نوشته شده، درآمدی درخشان منسجم بر عرصهای غنی و متنوع به حساب میآید، که در حقیقت بخشی از کتابهای سهگانه انتشارات «بلک ول» در مورد نظریه معاصر فیلم است.
💼 خرید اینترنتی کتاب:
🌐 https://www.sooremehr.ir/fa/book/881/
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
#انتشارات_سوره_مهر
ID: @RCICA
🌐 RCICA.ir
15.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💡محفل عصرنشینی هنر و اندیشه "#دیدار" از سر گرفته میشود.
🎬 محفل بیست و یکم: نمایش و تحلیل فيلم "THE PLATFORM"
🔸گورن، مسیحی مارکسیست یا دونکیشوتی متوهم در جهان طبقاتی؟
🔸پلتفرم در ستایش بشر یا در نکوهش آن؟
🔸آیا نتفلیکس فیلمی در نقد سرمایهداری ساخته است؟
🔸چرا پلتفرمِ اسپانیایی، در همه جای جهان دیده شد؟ قدرتِ همذات پنداری با فیلم ناشی از چیست؟
📌با حضور:
_دکتر محمد خندان: عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
_کمیل سوهانی: پژوهشگر، کارگردان و تهیهکننده سینمای مستند
و اصحاب علومانسانی، هنر و اندیشه
⏰سهشنبه ۲۷ خردادماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۶:۳۰
📪خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، حوزه هنری، پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، طبقه دوم، سرای شهید آوینی
🔹حضور تمامی علاقمندان با رعایت پروتکلهای بهداشتی آزاد و مزید امتنان است.
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
#نمایشگاه_کتاب
📚ارائه آخرین کتابهای منتشر شده از پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی در غرفه مجازی سوره مهر در نمایشگاه تهران
📌با ۲۵٪ تخفیف وارسال رایگان
🔻جهت بازدید و خرید از این غرفه به آدرس زیر مراجعه فرمائید:
27.sooremehr.ir
⏰۲۵ خرداد لغایت ۸ تیر
.
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
#انتشارات_سوره_مهر
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📸 #گزارش_تصویری
💡محفل بيستم و یکم عصرنشینی هنر و اندیشه #دیدار
نمایش و تحلیل فيلم "THE PLATFORM"
📌با حضور:
_دکتر محمد خندان: عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
_کمیل سوهانی: پژوهشگر و مستندساز
⏰سهشنبه ۲۷خردادماه
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
🖊 گزارش محفل بيستم و یکم عصرنشینی هنر و اندیشه #دیدار تحلیل فيلم "THE PLATFORM"
🔻بیست و یکمین عصرنشینی هنر و
اندیشه دیدار با نمایش و نقد فیلم Platform The سهشنبه ۲۷ خردادماه با حضور دکتر محمد خندان عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و کمیل سوهانی پژوهشگر و مستند ساز در پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار شد.
🔸کمیل سوهانی در ابتدای این نشست گفت: این فیلم برخلاف ظاهر که ضد سرمایهداری است، یک سازوکار کاملاً سرمایهدارانه الآن ما را دور هم جمع کرده که درباره این فیلم صحبت کنیم. ابتدا باید با نتفلیکس آَشنا شویم که این فیلم را خریده است. نتفلیکس یک شرکت توزیع محصولات صوتی و تصویری است که الآن حدود 40 درصد پهنای باند آمریکا و 15 درصد پهنای باند جهان را در اختیار دارد. این شرکت از جایی به بعد وارد تولید هم میشود. با این عملکردی که از خود نشان داده معلوم نیست در آینده مردم به سینما بیایند یا خیر چون هر کس میتواند هر فیلمی در هر کجای جهان را که میخواهد در خانه خودش ببیند.
🔸این پژوهشگر و مستندساز افزود: فیلم Platform The فیلم خوبی نیست اما اینکه امروز اینجا نشستیم و درباره یک فیلم غیر خوب صحبت میکنیم به خاطر این است که نتفلیکس پشت آن آمده است. نتفلیکس سازوکاری کاملاً سرمایهدارانه دارد و همه ما را دور زده تا بنشینیم و یک فیلم ظاهراً ضد سرمایهداری را ببینیم. فیلم Platform The مجذوب ایده خودش است و وقتی اینطور باشد دیگر فیلم، فیلم متواضعی نیست و پرمدعاست. فیلم دچار تورم نماد است و آخر هم نمیتواند آن را جمع کند و همه معتقدند سکانس آخر آن سکانس خوبی نیست.
صوت نشست:
https://t.me/RCICA/614
🌐
ادامه[صفحه ۲]
🔸وی ادامه داد: شخصیت اصلی فیلم گاهی وقتها نماد مسیح و گاهی وقتها نماد دون کیشوت میشود. طبقه صفر ظاهراً اتاق فکر و فضای مدیریتی است که این سیستم را خلق کرده است و این سیستم نقصهایی دارد. طبقه بالای این سیستم که طبقه صفر آن است یا به این معناست که خدا در آنجا نشسته و قرار است شخصیت اصلی فیلم در نقش مسیح پیغامی را به خدا برساند و بگوید این سیستمی که برپا کردهای اشکالاتی دارد. یا به این معناست که این سیستم، سیستم سرمایهداری است. در این صورت نگاه او به سرمایهداری نگاه ناقصی است و نمیخواهد آن را تقبیح کند بلکه میخواهد آن را اصلاح کند. میگوید سرمایهداری فقط در بخش توزیع دچار مشکل است و الا در بخش تولید یک سفره بسیار رنگین میچیند. اگر منظور از طبقه صفر خدا باشد معنایش میشود اینکه یک خدای ناتوان و غافل این سیستم را خلق و سپس آن را رها کرده است.
🔸کمیل سوهانی اضافه کرد: این فیلم اصل تنازع بقا را در ناخودآگاه همه ما جا میاندازد. در زمان داروین زیستشناس روس به نام کروپوتکین که به اندازه داروین باسواد بوده کتابی مینویسد تحت عنوان «تعاون بقا» اما آن کتاب هیچگاه خوانده نمیشود و در ایران هم یک ترجمه از آن موجود نیست. او اثبات میکند که رفتارهای تهاجمی بین حیوانات بسیار کمتر از رفتارهایی است که به هم کمک میکنند تا زنده بمانند.
🔸محمد خندان در ادامه گفت: به اصرار یکی از اقوام این فیلم را دیدم و اصرار او برایم عجیب بود. فیلم خوبی به نظرم نیامد اما دیدم خیلی راجع به آن حرف زده میشود. راجع به پیام فیلم میتوان صحبت کرد. یکی از ضعفهای اساسی فیلم این است که بهقدری نمادهای مختلف و متضاد در آن آمده که گویی ما در یک خلأ رها شدیم و در انتها هم نمیفهمیم که فیلم چه میخواست بگوید. آشکارا متکی به استعارهها و سمبلهای طبقاتی است. اینکه هر کس بالاتر است هر چه میخواهد میخورد و به طبقات پایین چیزی نمیرسد و اینطور پیامها. فیلم هیچ توضیحی درباره مبنای این اختلاف طبقاتی نمیدهد و یک شانس و اقبالی وجود دارد که بر اساس آن ممکن است شما یک روز در یک طبقه باشید و روز دیگر در طبقه دیگر.
🔸عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران افزود: در مجموع فیلم را یک بیانیه آنارشیستی میدانم. غیر از مفهوم طبقه که در نگاه اول ممکن است پیام اصلی فیلم باشد استعاره خوردن هم در فیلم خیلی مهم است. نام فیلم هم همان سکویی است که روی آن سفره است. آغاز فیلم از طبقه صفر است و گویی یک کارگاهی است که امکانات زندگی از آنجا تهیه میشود که مهمترین آن همان غذا هست. از طرفی گویا اشاره به گناه نخستین در فیلم وجود دارد. اینکه این افراد در این گودال گناه کردهاند و به هبوط دچار شدهاند. من فکر میکنم طبقه صفر خیلی به دولت ارجاع نمیدهد. نظمی را بیان میکند که گویی سازنده ندارد و همه محکوم به این هستند که به آن تن دهند و بسته به تقدیر در این طبقات بالا و پایین شوند.
🔸وی سپس عنوان کرد: در ابتدای فیلم میگوید جریان این گودال چیست و پیرمرد جواب میدهد: خوردن. این پاسخ خیلی مهم است و تا آخر فیلم با ماست. این خوردن از آن پلت فرم شروع میشود و همه باید بجنبند و سهم خود را از آن سفره بردارند تا صورتهای حادی که به آدمخواری و کانیبالیسم منجر میشود. خوردن یکی از استعارههای رقابت و نزاع و از آن خود کردن و مالکیت است. حتی میتواند استعارهای برای قانون جنگل باشد مبنی بر اینکه هر کس زورش میرسد بخورد و توجه به دیگران نداشته باشد. این خوردن نشانگر جامعه رقابتی است که در آن همه رقیب هماند. این وضع بدی را ایجاد میکند که ما احساس کنیم با یک سری افرادی در یک زندان تیرهوتار هستیم و هیچچیز ما را به هم پیوند نمیدهد جز خوردن و اینکه در خوردن رقیب هم هستند.
🔸محمد خندان در پایان گفت: از دل این مسئله نفرت ایجاد میشود و فضایی در فیلم هست که عدم احساس همدلی و همبستگی را حس میکنیم. در این میان، دون کیشوت فیلم یا منجی فیلم به دنیای نجات همه و تغییر سیستم است. اسطوره آدمخوار در دنیای جدید احیا شد. یکی به این دلیل که بتوانند آن را در مقابل متمدن بودن قرار دهند. دلیل دیگر اینکه در فلسفه سیاسی به تدوین فلسفه مدرن کمک میکند و آدمخوار معادل وضع طبیعی هابز است. آدمخوار در این فیلم حضور جدی دارد. وجود دولت به این دلیل لازم است که به آن وضع آدمخواری پایان دهد اما در این فیلم اثری از دولت وجود ندارد.
🔸این نشست در ادامه با پرسش و پاسخ همراه بود.
گزارش مبسوط صوتی و تصویری در سایت پژوهشکده:
https://tinyurl.com/ycnuow7x
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
4_6012618725914576694.mp3
14.59M
🎙صوت نشست بیستم و یکم عصرنشینی هنر و اندیشه #دیدار- تحلیل فیلم "THE PLATFORM
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_انديشه
گزارش مبسوط در سایت پژوهشکده:
https://tinyurl.com/ycnuow7x
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
🎬 نمایش و تحلیل انیمیشن "لپوتا، قلعهای در آسمان" از میازاکی
💡محفل بیست و دوم عصرنشینی هنر و اندیشه "#دیدار"
🔸هایائو میازاکی، استادِ زنده کردن روح سنتی ژاپن در دل شهرهای نوین
🔸قصهای کهن و اسطورهای برای جهان جدید
🔸نقد هر آنچه اکوسیستم طبیعی را به هم میریزد: چه آن موضوع ماشین و صنعت باشد چه جنگ و میلیتاریسم و چه حتی ناسیونالیسم افراطی
با موسیقی کمنظیر استاد جو هیسایشی
📌با حضور:
_مجید خسرو انجم: کاریکاتوریست و مدرس تفکر خلاق
_سیدحسین شهرستانی: مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
⏰دوشنبه ۲ تیرماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۶
📪خیابان سمیه، نرسیده به حافظ، حوزه هنری، پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، طبقه دوم، سرای شهید آوینی
🔹حضور تمامی علاقمندان با رعایت پروتکلهای بهداشتی، آزاد و مزید امتنان است.
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica
📸 #گزارش_تصویری
💡محفل بيستم و دوم عصرنشینی هنر و اندیشه #دیدار
نمایش و تحلیل انیمیشن "لپوتا، قلعهای در آسمان"
📌با حضور:
_سیدحسین شهرستانی: مدیر گروه حکمتِ هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
⏰دوشنبه ۲ تیرماه
#پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی
#باشگاه_هنر_و_اندیشه
🌍 rcica.ir
♨️ @rcica