✴️سیاستهای غلط بانکی و مالیاتی، نقدینگی بیخاصیت تورمزا را افزایش میدهد
⚠️بانک مرکزی با اعلام این خبر که در ۹ ماه گذشته ۶۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده و تا آخر سال جاری این رقم به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد، این موضوع مهم را شفاف نکرده و به این پرسش پاسخ نداده که تسهیلات عنوان شده براساس چه هدفی و به چه کسانی پرداخت شده است؟
⁉️پرسش این است آیا تسهیلات به سمت تولید هدایت و سرمایهگذاری شده یا به بخشهای غیرواقعی اقتصاد تزریق شده است؟ پاسخ به این پرسش نشاندهنده این مهم است که رشد نقدینگی متناسب با بخش واقعی اتفاق نیفتاده، به این معنا که نقدینگی موجود به سمت تولید و سرمایهگذاری هدایت نشده است.
🔸افزایش نقدینگی چالشهای بسیاری به اقتصاد وارد میکند. افزایش تورم و سفتهبازی و دلالی نشاندهنده هدایت نقدینگی به سمت بازارهای غیرمولد و فاصله گرفتن نقدینگی از سمت تولید است.
🔸تأمین کسری دولت نیز موضوعی است که افزایش نقدینگی را تحتتأثیر قرار داده، چرا که دولت از طریق رشد نقدینگی بخشی از تأمین کسری خود را پوشش میدهد، بنابراین میتوان گفت به نحوی دولت در این قصه مقصر است، هر چند بخش مهمی از افزایش نقدینگی ناشی از عملکرد و سیاستهای غلط بانکی است.
🔸عدم نظارتهای صحیح بانکی در جهت چگونگی اعطای تسهیلات بر این روند افزوده هر چند که نمیتوان نقش نظام مالیاتی را در تداوم سیاستهای غلط اقتصادی و به چالش کشیدن بیشتر اقتصاد با ورود به بازارهای تورمزا نادیده گرفت.
🔸تا زمانی که نظام مالیاتی کشور نتواند مانع سفتهبازی و دلالی و معاملات کلانی که فرار مالیاتی در آنها صورت میگیرد، شود، انگیزه سودآوری در بخش تولید واقعی اتفاق نمیافتد و نقدینگی را به سمت بازارهای سفتهبازی و دلالی هدایت میکند.
☑️ البته در تحلیل فوق از مسئلهی خلق پول با حسب دزدی فراگیر بودن آن نباید غافل ماند. امروز مشکل نظام بانکی را نباید در نبود نظارت پی گرفت بلکه باید برپایه ی ربا بودن این نظام و کارویژه آن یعنی خلق پول دقیق شد.
___________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید| دکتر پیمان مولوی، تحلیلگر مسائل اقتصادی:
⚠️ذات #بازار_سرمایه و بورس شرطبندی است.
#توییت_گرام
"قابل توجه کسانی که میگن #بورس اسلامیه و محلی برای کسب درآمد حلال
درآمد در بازار ثانویه با #قمار و #شرطبندی به دست میاد و این مصداق آشکار ظلمه، ظلم"
👤 مصطفی زارعی
______________
👊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🏴ویژه شهادت امام هادی علیه السلام:
#بخش_اول
❇️ دوران حکومت متوکّل عبّاسی
که امام هادی (علیه السّلام) به امامت میرسند؛ دورانی است که بعد از یک مدّتی دوباره قوّهی حکومتی و حاکمیّتی بنی عبّاس تقویت میشود.
✅از طرفی ناظر به اینکه امام رسماً و علنی ادّعای امامت میکند و با توجه به اینکه مردم برای اهل بیت بخاطر وقایع گذشته احترام قائلند؛ حکومت نسبت به امام باید حرمت حفظ کند، و چون امام دارد تبلیغ امامت خود را میکند حکومت مجبور است امام را محدود کند.
✳️اما نمیتواند امام را علنی حذف کند یا حصر یا تبعید کند لذا متوکل میگوید: چون مشتاق دیدار شما هستم میخواهم از فیض وجود شما محروم نباشم بیایید نزدیک ما زندگی کنید و لفظ تبعید به کار نمیبرد لذا حضرت ۲۰ سال در پادگان نظامی تحت کنترل است.
❇️از طرفی شیعیان در فقر مطلق هستند. طوری که زنهای هاشمی و علوی از اذان ظهر تا اذان مغرب با یک دست لباس و باید یکی یکی نماز میخواندند.
✳️ و حال حضرت باید جامعهی فقیر شیعه را مدیریت کند، خود او در پادگان است، غلات از یک طرف، حکومت از یک طرف. مخالفین از یک طرف، ارتباط برقرار کردن با شیعیان هم ممنوع است. با هر کسی ارتباط برقرار میکرد یا زندان میشد یا اعدام.
❇️با مردم نمیتواند حرف بزند، فقر شدید مردم؛ تا آنقدر است که حضرت مجبور است برای پیشگیری از بیماری شیعیان طبابت کند چرا که شیعیان پول ندارند فلذا امروز شاهدیم که عمده ای از روایات طبّی از امام هادی است.
✳️ با این اوصاف امام هادی (ع) با محرومان و بینوایان ارتباطی تنگاتنگ داشت. امام خمس، صدقات، زکات و دیگر اموالی را که شیعیان از نواحی گوناگون به محضر ایشان تقدیم میکردند، غالباً برای کمک به درماندگان اختصاص میدادند. گاهی امام (ع) سرمایهای را به فقیران میداد تا با آن به کسب و کار بپردازند و با استقلال اقتصادی، عزّت و آبروی خود را حفظ کنند. مسافران درمانده نیز با کمک های امام (ع) به زندگی خود ادامه میدادند و هرگاه حضرت پولی نداشت، از افراد معتبر مبلغی را قرض میگرفت و در اختیار نیازمندان می نهاد و اجازه نمی داد گرفتاران مزبور سرگردان و افسرده شوند.
ادامه دارد...
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
🏴ویژه شهادت امام هادی علیه السلام: #بخش_اول ❇️ دوران حکومت متوکّل عبّاسی که امام هادی (علیه السّل
🏴ویژه شهادت امام هادی علیه السلام:
#بخش_دوم
✳️ زیربنای #فساد_اقتصادی کسبهای حرام و از بین رفتن یا کم شدن قبح و زشتی #حرامخواری است.
🔰 مال حرام در واقع محور ناکارآمدی اقتصادی است.
❇️ امام هادی (ع) خطاب به یکی از یارانش میفرماید:
ای داوود؛ حرام رشد و فزونی ندارد، و اگر هم داشته باشد #برکت ندارد، و آن چه از حرام انفاق میشود پاداش ندارد، و آن چه از حرام پس از انسان باقی میماند، زاد و توشه آتش جهنم او خواهد بود.
🌿 ابوهاشم جعفری نقل میکند که من در فشار اقتصادی شدیدی قرار گرفتم، به محضر امام هادی (ع) شرفیاب شدم، به من اجازه فرمود که بنشینم و بعد فرمود: ای اباهاشم میخواهی شکر کدام نعمت الهی را به جا آوری؟
گفت: متحیر ماندم که در پاسخ امام چه بگویم.
امام (ع) فرمود: خداوند تبارک و تعالی به تو روزی ایمان عنایت فرموده، بدنت را به آتش جهنم حرام کرده، به تو برای انجام طاعات، عافیت و سلامتی داده، تو را در روزی #قناعت داده تا به ابتذال کشیده نشوی.
بعد آن بزرگوار فرمود: ابتدا من شروع به صحبت کردم زیرا گمان بردم که میخواهی لب به شکایت بگشایی و دستور دادم که صد دینار برایت بیاورند و تو آن را قبول کن.
🌿تهیّه کردن ارزاق عمومی توسّط امام هادی (ع) نیز نمونه ای دیگر از اقدامات اقتصادی امام در این فشار اقتصادی علیه شیعیان بود؛ نقل است؛ نیمه شبی حضرت مخفیانه بیرون میآید و پیغام میدهد ۱۰ گوسفند بیرون بیاورید و در فلان خانه ببرید، شیعیان من از گرسنگی دارند میمیرند.
🌿 همچنین امام هادی (ع) حتی زمانی که برای کمک به شیعیان پولی نداشت برای اینکه مشکل مالی یک شیعه را کم کند و قرضش ادا شود؛ تا مبادا به خاطر یک مشکل مالی این شیعه، #رشوههایی که حکومت میپرداخت و یک یک شیعیان را طرفدار خود میکرد او هم جذب حکومت شود؛ نامه ای نوشت و گفت که فردا در مجلس متوکل فریاد کن که به تو پنج هزار درهم بدهکارم
فردا فرد در مجلس فریاد کشید و گفت: من بدهکار هستم.
متوکل دید این شیعه در بین جمعیت فریاد میزند، حضرت هادی (علیه السّلام) هم میگوید: إنشاءالله من این پول را میدهم، الآن ندارم. اظهار میکند که من به شما بدهکار هستم. متوکّل میگوید: ماجرا چیست؟ زندگی این آقا را من میگردانم. میزان بدهی چقدر است؟ میگوید: پنج هزار درهم است. میگوید: ده هزار درهم به او بپردازید تا برود و دیگر سر و صدا نکند.
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
✴️ امام هادی علیه السلام:
🔆حسرتهای کوتاهی کردن(در کارها و اعمال) را به یاد آور، تا احتیاط و دور اندیشی در پیش گیری
📚أعمال الدين صفحه 311
🔸 ضمن عرض تسلیت شهادت مظلومانه امام هادی(ع)؛ دفاع از حدود الهی و برچیدن ربا مستلزم سعی و جهاد فرد فرد افرادیست که دغدغه ی ربوی بودن اقتصاد را دارند و در این مبارزه؛ سختی کشیدن در معیشت برای کسب روزی حلال را به جان میخرند اما تن به ربا ، سودخواری و سوداگری نمیدهند.
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔹ابراز شادمانی «مارک دوبوویتز» طراح تحریمهای آمریکا علیه ایران و از جمله فرماندهان اقتصادی جنگ علیه ایران:
💬«کرونا کاری کرد که تحریمهای آمریکا نتوانست انجام دهد».
❓ آیا فلج شدن اقتصاد ایران با «کرونا ویروس»، هدف اصلی این خون آشامانِ کثیف است؟
▫️ Mark Dubowitz
کانال رسمی اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔴 ریشهکنی ربا بزرگترین آرزوی آیتالله
⭕️ مرحوم آیت الله محی الدین حائری شیرازی:
🔻بزرگ ترین آرزویم ریشهکن شدن رباست
🔻اینکه گناه ربا برابر است با 70 مرتبه زنا کردن با محارم خود در خانه کعبه به کنار، ما بهره را میگیریم و میگوییم خدا حلال کرده است و این افترا زدن به خداوند است و حرام است.
#لیلةالرغائب
___________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#توییت_گرام
"⚠️ طمع ⚠️
وقتِ بروز اتفاقها بیشتر نشون داده میشه
حرص خرید بیش از نیاز خوراکی و شویندگی، دلار، طلا، سکه، ماسک، دستمال کاغذی، پوشک و هزارتا چیز دیگه
جایی که خدا رو تو زندگیمون نادیده بگیریم طمع میاید سراغمون به همین راحتی"
👤ماتیلدا
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📋بخوانید| 📤 نشر دهید
💵💵 خلق پول 💵💵
#بخش_اول
🔘 بین موسسات مالی مختلف، تنها بانکها هستند که قدرت خلق پول جدید دارند. جرئیات این قدرت را باید در فرآیند حسابداری بانکها جستجو کرد.
🔹 زمانی که موسسه غیر بانکی وام جدید میدهد، اندازه ترازنامه آن در بخش داراییها و بدهیها ثابت میماند؛ اما زمانی که بانک وام جدید میدهد، اندازه ترازنامه در هردو بخش دارایی و بدهی، به میزان وام داده شده، افزایش مییابد.
🔹 به بیان دیگر بانک میتواند به دلیل بهرهمندی از قدرت خلق پول، با وام دادن، #از_هیچ برای خود به طور همزمان دارایی و بدهی ایجاد نماید؛ درحالیکه هیچ نهاد دیگری چنین قدرتی ندارد.
🔹 اگرچه فرآیند عمل و اجرای بانکها به صورت جدی براساس حسابداری بنا شده است، اما ادبیات دقیقی که مکانیسم حسابداری بانکها و فرآیند خلق پول آنها را به صورت دقیق توضیح دهد و تمایز بانکها با سایر نهادهای مالی را به خوبی نشان دهد، هنوز به وجود نیامده است.
☑️ این موضوعات بسیار مهم و قابل توجه است، به ویژه اهمیت آن زمانی پر رنگتر میشود که عملکرد بانکها به عنوان سازندگان و تخصیص دهندگاه عرضه پول به صراحت در هیچ قانون، اساسنامه، آیین نامه، دستورالعمل، بخشنامه یا حکم دادگاه بیان نشده است.
🔘 هزینه فرصت خلق پول جدید مخصوص بانکهاست.
🔹 در نبود قوانین و اختیارات صریح قانونی در مورد پدیده خلق پول بانکی، میتوان نتیجه گرفت که این توانایی بانکها احتمالاً ناشی از فرآیند عملیاتی آنها یعنی حسابداری مرسوم و نظارتهای بانکی است.
🔹 همچنین باید توجه کرد که این فرآیند با نهادهای مالی غیربانکی متفاوت است و فقط بانک است که میتواند پول خلق بکند. در واقع نهادهای مالی دیگر از هزینه فرصت خلق پول بی بهره اند و تنها بانک میتواند از این هزینه فرصت (فرصت خلق پول از هیچ) استفاده بکند.
#ادامه_دارد...
__________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
👆 #حدیث | پیامبر گرامی اسلام (ص):
«اِذا ظَهَرَ وَ الرِّبا فی قَرْیَةٍ فَقَدْ اَحَلّوا بِاَنْفُسِهِمْ عَذابَ اللّه؛
هرگاه (گناه) زنا و ربا در جایی آشکار شود، مردم آنجا خود را در عذاب خدا افکندهاند»
📚 نهج الفصاحه، ص۱۹۶، ح۱۱۸
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
✌جنبش مردمی حلالزادهها
📡 @HalalZadeha