نرخ بهره بین بانکی (بخوانید ربای بین بانکی ) افزایش یافت!
🌐 https://tn.ai/2711167
نرخ سود بین بانکی چیست؟
بانکها در پایان دوره مالی کوتاه مدت (روزانه یا هفتگی) با مازاد یا کسری نقدینگی مواجه میشوند که باید آن را به تعادل برسانند.
اگر بانکی با کسری نقدینگی مواجه شود باید با استقراض یا وام گرفتن در صدد جبران آن برآید، از سوی دیگر برای به تعادل رساندنِ مازاد نقدینگی خود نیز باید اقدام به عرضه آن کنند.
بانکها برای اینکه به بانک مرکزی متوسل نشوند بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده که در آن اقدام به عرضه و تقاضای نقدینگی آن هم به صورت وام میکنند.
بنابراین در بازار بین بانکی، انتقال نقدینگی از موسسات مالی دارای مازاد به موسسات مالی دارای کسری وجوه اتفاق میافتد.
بازار بین بانکی موجب میشود که بانکها دیگر برای تامین نقدینگی و منابع مالی مورد نیاز کوتاه مدت خود به بانک مرکزی مراجعه نکنند که خود این موضوع به بانک مرکزی در جهت کنترل حجم نقدینگی کمک میکند.
عمده وامهای بین بانکی دارای سررسید یک هفته و کمتر بوده و نرخ سود بر مبنای نرخ سود بین بانکی تعیین میشود.
◽اعانه گیری تیم اقتصاد دولت از بازوهایِ اقتصادی آمریکا و فرمولیزه کردن معیشت مردم با داده های شیکاگویی نشان داد که گرچه ایران در منطقه ضد آمریکایی عمل کرده ولی از درون کاملا آمریکایی شده است.
علت تذکر رهبری در مورد حذف دروسِ لاینفع را میتوان در این رابطه بررسی کرد.
👤قاسم پروینی
_______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🔴 به بهانه به ظاهر اصلاحات اقتصادی این روزهای دولت، مصاحبه سال ۹۶ دکتر حسن سبحانی را با عنوان ربا زنده است تا بانک متعارف زنده است، بخوانید؛
◾گزیده بخش اول؛
سوال: بهعنوان یک استاد اقتصاد، پول را تعریف کنید
◽پول در اقتصاد از یک معضلی رنج میبرد و آن اینکه پول تابهحال تعریف نشده است! البته در کتابهای اقتصاد یک چیزهایی مینویسند، اما پول را با وظیفهاش تعریف میکنند؛ مثلاً میگویند پول وسیله سهولت مبادله و سنجش و ذخیره ارزشهاست؛ خود تعریف «پول بما هو پول» در اقتصاد تا حدود زیادی ساکت است. «پول قدرت خرید است». حالا این قدرت خرید، گاهی بهشکل سکه، گاهی اسکناس و گاهی عدد است که از طریق کارت منتقل میشود. در واقع پول یک مفهوم است، و آنچه الآن به آن اشاره میشود مصادیق پول است، نه خود پول.
➕ در اقتصاد متعارف کنار مشکلاتی که پول، حتی در تعریف، دارد، یک مسئله این است که یک تلقی دارند که این پول ــ که البته منظور همان مصداقهاست ــ کالاست و همانطور که مال قیمت دارد، پول هم قیمت دارد، و قیمت پول همان بهره است.
▫️من معتقدم که اصولاً از پول نباید تلقی کالا بشود، پول کالا نیست. ببینید، من میآیم دانشگاه درس میدهم، بهازای زحمتی که میکشم، میگویند بهازای یک ساعت مثلاً 50 هزار تومان قدرت خرید داری؛ وقتی پول اسکناس است مثلاً یک چکپول 50هزار تومانی هم به من میدهند؛ این پول خودش کالا نیست، تدریسی که من کردم، مهم است؛ این پول مابازای آن است.
▪️جدای از اقتصاد متعارف گاهی در حوزه هم میبینیم که به پول همینگونه نگاه میشود و احکام صادره هم همین را میگوید، مثلاً میگویند «پول، مال اعتباری است»، یعنی پول را مال یا کالا تعریف میکنند. پس به نظر میرسد این مختص اقتصاد متعارف نیست.
▫️یکی از مشکلاتی که در این زمینه در مباحث فقهی هم وجود دارد این است که بعضی عزیزان در حوزه فرصت نکردهاند در موضوع پول تحقیق کنند، اقتصاددانها هم از این خلأ استفاده کردهاند و این موضوع را برای آن عزیزان طوری تعریف کردهاند که پول در اقتصاد کالاست. بعد آن بزرگان هم گفتهاند اگر پول کالا هست، حکمش فلان است.
▪️واقعیت این است که جدای از حکم، شرایط طوری است که امروز فقیه خودش باید تلاش کند موضوع را هم بشناسد. نمیشود به کارشناس ارجاع داد. فقیه خودش باید بداند و بفهمد پول چیست، نه از اقتصاددان بپرسد پول چیست و بر آن اساس حکم بدهد.
▫️بهعقیده من این تعریف که «پول مال اعتباری است» به این دلیل است که مطابق رویه غالب، فقها موضوع پول را از کارشناس میگیرند و حکمش را صادر میکنند، بهعقیده من در این موضوعها ضرورت دارد فقیه خودش موضوع را بشناسد و بداند پول چیست و البته حکم را مطابق این موضوعشناسی صادر کند.
➕ من اعتقادم این است که از پول نباید تلقی مال و کالا بشود. اگر این تلقی بشود باید قیمت به آن اختصاص بدهیم که همان رباست، یعنی به این طریق ربا تجویز میشود؛ اگر بگویید پول کالا نیست، در پاسخ میگویند قیمت ندارد و ربا هم تجویز نخواهد شد.
◾ادامه دارد...
لینک مصاحبه : https://b2n.ir/s64536
_
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🔴 به بهانه به ظاهر اصلاحات اقتصادی این روزهای دولت، مصاحبه سال ۹۶ دکتر حسن سبحانی را با عنوان ربا زنده است تا بانک متعارف زنده است، بخوانید؛
◾گزیده بخش دوم؛
▫️سوال: امروزه یک نوع پول داریم که واقعی و دارای پشتوانه است، اما مواردی بهتبع این پول خلق شدهاند، مثل سهام، اعتبار و ... آیا میتوانیم بگوییم امروزه پول، نوعی اعتبار است؟
▪️دکتر سبحانی: ما اصولاً دو جور پول داریم؛ یکی پول دولت، یعنی سکه و اسکناسی که دولت خلق میکند، این پول دولت است. یک پول دیگر هم داریم که پول بانکی است که لزوماً اسکناس و سکه نیست. یک موقعی ــ مثلاً 50 سال قبل ــ میگفتند بانکها پول خلق میکنند. در آن زمان وقتی مردم اسکناس و سکه را در بانک میگذاشتند، بانکدار بعد از یک مدتی میدید یک انبوهی از پول هست که مردم هیچوقت نمیبرند، و مثلاً 20 درصد آن برای مراجعات روزانه کافی است. میگفت "آنها که خبر ندارند، من این 80 درصد را وام میدهم". از این 80 درصد میتوانست چندین بار قرض بدهد، با یک سازوکاری که در اقتصاد هست که حالا نمیخواهم برای مردم توضیح بدهم، به این ترتیب یک بانکدار با یک تومان میتوانست پنج تومان اعتبار بدهد یا بهتعبیری پول خلق کند.
▫️در آن زمان مثلاً اول این لیوان تولید میشد و بهتبع آن و بهازای آن دولت یک تومان به من میداد؛ یعنی این یک تومان معادل کالایی داشت. بعد منِ سازنده لیوان وقتی یک تومانم را در بانک میگذاشتم، بانک و بانکدار این را به چند نفر وام میداد، یعنی به او میگفت "میتوانی تا 4 تومان چک بکشی و پیش من اعتبار داری"، به این معناست دیگر. ولی اشکال اینجا بود که 4 تا لیوانِ دیگر تولید نشده بود، این 4 تومان بدون پشتوانه کالایی خلق میشد. بانکدارها تا 50 سال قبل اینطوری پول خلق میکردند..
▫️یعنی امروز پول از «هیچ» خلق میشود، از هیچ! و بانکدار خصوصی، از هیچ، چند برابر میبرد. اینهمه تقاضا برای تأسیس بانک خصوصی برای این است که بانک واقعاً تخم طلایی میکند.
▪️50 سال قبل، اول کار میشد، یک تومان بهدست میآمد، سپردهگذاری میشد و بر اساس آن سپرده وام میدادند. امروز اینطور نیست؛ یک گشایش اعتباری برای فرد انجام میدهد، بعد میگوید "آن وامی را که برایت گذاشتم، بعداً بیا برداشت کن"؛ یعنی رابطه «سپرده ــ وام» بهعکس شده؛ شده «وام ــ سپرده».
▫️سوال: فرمودید بانکها از «هیچ» پول خلق می کنند، رابطه این موضوع را با ربا چگونه می بینید؟
▫️دکتر سبحانی: در ازای قرض، اگر شرط دریافت مازاد شود، رباست. الآن بانک می گوید این مقدار به تو قرض دادم و در حسابت هست، هر موقع خواستی بیا بردار. به این ترتیب من تلقی ام این است که اینقدر پول در حسابم هست، منتها می گوید مثلاً 25 درصد بهره مازاد، سود یا هر کلمه دیگر، را هم باید بدهی؛ یعنی هر سه شرط محقق شده: قرض داده، مازاد گرفته و شرط هم کرده.
◾خلق پول، چه توسط دولت و چه توسط بانکدار خصوصی، فرقی نمی کند؛ دولتی یا خصوصی بودن از ربوی بودن خارج نمی کند؛ البته منظور ما الآن چاپ پول نیست. پول دولت می تواند به پشتوانه رشد اقتصادی ــ یعنی کالا ــ خلق شود، اما در دوران جنگ یا گرفتاری اقتصادی هم وقتی رشد اقتصادی سه درصد است، نقدینگی 30 درصدی ایجاد می کنند.
▫️سوال: یکی از اعضای شورای نگهبان معتقد بود اگر بحث عقود وکالتی را از بانک حذف کنیم بخش مهمی از مشکل حل می شود. نظر شما چیست؟
▪️دکتر سبحانی: اگر بانک فعالیت کند، ربا را نمی شود جمع کرد؛ اصلاً فلسفه تأسیس بانک بر اساس عقد قرض است، در تمام دنیا این گونه است. عرض کردم جامعه اسلامی باید سیستمهایش را عوض کند؛ یک ماشینی که هزار قطعه دارد را نمی توانید با تعویض یک قطعه عوض کنید. تا تکلیف پول تعیین نشود، نباید به بانک بپردازیم؛ اینکه پول کالا نیست، و چون کالا نیست قابل قرض دادن و مازاد گرفتن نیست، اول این قانون را بگذاریم، بعد بپردازیم به مقوله بانک. بانک متعارف پول قرض میگیرد، قرض میدهد و مازاد میگیرد و مازاد میدهد. بخش عمده فعالیت بانک در مورد جامعه ما منتفی است.
◽ اگر بانک را تعطیل کنیم هیچ کاستی به لحاظ کارکردی نخواهیم داشت. قرض و قرض دهی فلسفه تأسیس بانک است؛ حل و فصل مسئله با عقد وکالت و اینها واقعاً ساده نگاه کردن موضوع است، تکلیف پول باید مشخص شود. برای سرمایه گذاری هم پول باید در شرکتهای سرمایه گذاری سپرده شود؛ کاملاً هم عملیاتی است؛ سال 62 خیلی خوب می شد عمل کرد، الآن اصلاً یک نسلهایی با این شرایط جدید آمیخته شدند، خیلی سخت شده، البته غیرممکن نیست، یک تا دو سال کار فکری فرهنگی تبلیغاتی می خواهد؛ مردم آگاهانه بی دینی نمی کنند. اگر مردم بدانند کارهایشان به ربا آمیخته است کم کم پرهیز می کنند. امام سال 62 فرمودند پول نباید کار کند، اگر عمل می کردیم شرایط این نبود.
▪️ادامه دارد....
_
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فیلم سوراخ سیاه محصول سینمای انگلستان با محوریت طمع انسان است.
این فیلم ۳دقیقه ای,با پایان تکان دهنده اش,مخاطب را میخکوب میکند.
این فیلم برنده ۴جایزه بین المللی شده است .
سوراخ سیاه در مغز انسان یا همان سیاه چاله طمع است که هرگز پر نمی شوند .این کلیپ ارزش چند بار دیدن را دارد.
#طمع #پول #ثروت #امام_زمان
#کربلا #حرم_امام_رضا #امام_علی
🔗 @reba_ir
🔴کدام پرسش؟!
🔻ماهیتا در دنیای رسانهی امروز آنچه بیشتر مورد توجه قرار میگیرد؛ بی عقلی، فریاد و خودنمایی به هر نحویست. نه پرسش و کشف چیستی، چرایی و چگونگی مسئله.
🔻دانشجویی که سابقه چندین بار خرابکاری دارد، براحتی در سخنرانی شرکت کرده و در مقابل سخنران شروع به هوچیگری میکند. و مدام از او نام ۴ اقتصاددان میپرسد!
➕ سوال او نه از سر دغدغهمندیست. نه از سر عقل و دلسوزی و نه از جنس نقد است. بلکه از جنس تمسخر و بر هم زدن است. از جنس پاک کردن صورت مسئله است.
🔻اساسا اقتصاد چیست؟! چگونه طی ۷۰۰ سال علم اقتصاد امروزی شکل گرفته و چرا امروز جهان پیچیده نیازمند مکتب اقتصادی جدیدی است تا از بحرانی که ماحصل ۷۰۰ سال تبدیل و تطور نظریات اقتصادی اندیشمندان و اقتصاددانان غربیست؛ رهایی یابد؟
🔻جنس سوال شما چیست؟!
❓آیا نگرانید که چرا حسن عباسی به نقل از برنده نوبل اقتصادی میگوید علم اقتصاد در حال سقوط است!؟
❓آیا نگرانید که چرا بیش از ده سال گذشته که نه چندان صحبت از بحران اقتصادی در جهان بود؛ او پرچم مبارزه با ربا را برافراشت و با فریاد های برحق به گوش مردم رساند؟
❓آیا نگرانید که چرا میگوید خلق پول ربا و اکل مال به باطل است؟!
❓آیا نگرانید که چرا حسن عباسی بجای علم اقتصاد متعارف الگوی معیشت و بیع ارائه میدهد؟
❓آیا نگرانید که حسن عباسی با برگزاری سلسله جلسات شورش علیه طمع؛ اقتصاد و نهادهایش اعم از بانک، بورس، بیمه و ... را به چالش کشانده و جریانسازی کرده است؟!
♨️اگر شجاعت دارید؛ عربده هایتان را بر سر اقتصاددانان لیبرال و بچه های شیکاگو بکشید که میگویند قیمت را رها کنید. همان ها که فرقی نمیکند دولت انقلابی باشد یا اصلاح طلب و اصولگرا! آنها نسخهخوان هایی هستند که هر داروی مسمومی را که صندوق بینالمللی پول، فدرال رزرو و غرب تجویز کند؛ در دهان اقتصاد و معیشت کشور میریزند. آنوقت عده ای باد در گلو میاندازند و مانند طبل تو خالی صدایشان را بر سر دلسوزان بلند میکنند.
✍رونوشت به تمام عربدهکشان سرزمینم.
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
- ناشناس.mp3
9.37M
🔴 آیا Productivity به معنای بهرهوری است؟
🔻نیاز به جهاد تبیین در عرصه مفاهیم
📌پ.ن: پیرو برگزاری چند روز پیشِ همایش ملی بهرهوری در روز ملی بهرهوری و بهینه سازی؛ این صوت را گوش فرا دهید.
_
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🔴 تسهیلات دورهمی بانکها به شرکتهای یکدیگر
یکی از معضلات بزرگ نظام بانکی و بهطور کلی مدیریت بر شرکتها در کشور وجود سهامداری تودرتو و لایهبهلایه بوده، بهطوریکه یک شرکت با چندین واسطه و بهصورت لایهبهلایه به یک بانک یا مجموعه بزرگ اقتصادی وصل شده و از مواهب این امر نظیر تسهیل دریافت تسهیلات بهرهمند میشود که درصورت رفع محدودیتهای اطلاعاتی در این زمینه و بررسیهای بیشتر، مقدار تسهیلات اعطایی به شرکتهای زیرمجموعه بانکها که توسط خود بانک یا سایر بانکها انجام شده، افزایش مییابد.
🔸️قرض پاسارگاد از اقتصادنوین
براساس آمارهای اعلامی از سوی بانک اقتصادنوین، خالص تسهیلات دریافتی شرکتهای زیرمجموعه بانک پاسارگاد از این بانک تا پایان سال 1400 حدود 1161 میلیارد تومان بوده است. این شرکتها شامل شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) و شرکتهای ذیل آن نظیر شرکتهای پرداخت، زیرساخت و توسعه فناپ است که در حوزه فناوری مالی و پرداخت فعالیت میکنند.
🔹️تسهیلات اعطای بانک تجارت به سپه
بانک تجارت نیز بهعنوان یکیدیگر از بانکهای دولتی کشور که در سال 88 با واگذاری سهام دولت به جرگه بانکهای خصوصی پیوست و البته همچنان 10درصد از سهام این بانک متعلق به دولت است، در فهرست تسهیلات کلان خود، نام دو شرکت سرمایهگذاری ساختمانی سپه و کارگزاری بانک سپه را جای داده است که شرکت سرمایهگذاری ساختمانی سپه مبلغ 40 میلیارد تومان طی چهارفقره وام با طول مدت پرداخت 48ماهه و نرخ 18درصد و کارگزاری بانک سپه نیز در دو فقره وام و مبلغ 12 میلیارد تومان با طول پرداخت یکماهه و با نرخ 6درصد از این بانک دریافتی داشته اند.
🔸️تسهیلات 1200میلیارد تومانی اقتصادنوین به پاسارگاد
بانک اقتصادنوین فارغ از مبلغ 1161 میلیارد تومانی که به شرکتهای زیرمجموعه بانک پاسارگاد پرداخت کرده، بیش از 408 میلیارد تومان نیز به شرکتهای زیرمجموعه بانک کارآفرین پرداخت کرده است که از این وامهای پرداختی، سهم شرکت لیزینگ بانک کارآفرین 300 میلیارد تومان و شرکت سرمایهگذاری بانک 100 میلیارد تومان بوده است.
🔹️تسهیلات 2500 میلیارد تومانی بانک گردشگری
بانک پارسیان به مبلغی بالغ بر 400 میلیارد تومان از بانک گردشگری تسهیلات دریافت کرده و نکته جالبتوجه مشخص نبودن مدت قرارداد و نرخ تسهیلات اعطایی است. پس از بانک پارسیان، شرکت ساختمان و عمران شهر پایدار وابسته به بانک شهر 261 میلیارد تومان، شرکت لیزینگ شهر وابسته به بانک شهر نزدیک به 180 میلیارد تومان از این بانک با مدت پرداخت 36ماهه تسهیلات دریافت کرده است.
درمجموع بانک سامان نزدیک به 2500 میلیارد تومان تسهیلات کلان به شرکتهای زیرمجموعه سایر بانکها پرداخت کرده است.
🔸️بانک ملت
بانک ملت که تا پیش از سال 1387 بهعنوان یک بانک دولتی شناخته میشد و با واگذاری سهم دولت در این بانک و دراختیار داشتن حدود 11درصد از سهام این بانک، خصوصیشده تلقی میشد به بیمه البرز که بانکهای صادرات، تجارت و ملت در آن سهامدار هستند مبلغی حدود 100 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود 18درصد اعطا کرده است
این بانک در پرداخت تسهیلات کلان به پنج شرکت زیرمجموعه خود طی 26 فقره وام، مبلغی بیش از 846 میلیارد تومان پرداختی داشته است و به کارگزاری بانک آینده مبلغ 120 میلیارد تومان وام پرداخت کرده است.
▫️ منبع: @farhikhteganonline2
_
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🔴 #اقدامات_نظارتی
🔻حجت الاسلام حسین میرزایی: با توجه به کاهش ارزش پول ملی، اینجانب و جمعی از همکاران اعمال ماده 234 قانون آییننامه داخلی مجلس را در خصوص نقض و استنکاف از اجرای مواد ب ماده 1 و صدر بند ب ماده 10 قانون پولی و بانکی کشور را کلید زدیم و بزودی این درخواست به هیات رئیسه مجلس ارسال میشود.
🔻مجموعه های مختلفی باید پاسخگوی استنکاف و نقص در اجرای قانون باشند، ولی بانک مرکزی طبق قانون متولی آن است و می بایست در دادگاه صالحه پاسخگو باشد.
🔻 جمع زیادی از همکاران باتوجه به کاهش ارزش پول ملی این شکایت و درخواست را امضا کرده اند و بزودی این طرح شکایت جهت رسیدگی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس میشود.
🔻بر اساس ماده 234 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هرگاه حداقل 10 نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام کند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میگردد.
🔻 بر این اساس، کمیسیون حداکثر ظرف مدت 10 روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهار نظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه میدهد. چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی کنند.
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
❓فرق اقتصاد اسلامی، سرمایهداری و سوسیالیسم چیست؟
🔻سرمایهداری قرار است منافع سرمایهداران را تامین کند، لذا همان سرمایهداران، آن را به وجود می آوردند.
🔻سوسیالیسمِ دولتی، قرار است منافع دولت را تامین کند، لذا دولت، آن را به وجود می آورد.
🔻اما اقتصاد اسلامی را باید مردم بوجود بیاورند.
🔘 اقتصاد اسلامی تجلی جمهوری اسلامی در حوزه اقتصاد است. جمهوری اسلامی به تعبیر امام یعنی #امامت_امت. یعنی مردم همه کارهاند. یعنی مردم هم باید مالک باشند، هم نفع ببرند، هم ناظر باشند، هم مجری باشند و هم ... .
و به نظر حقیر باید تولید دانش در راستای تامین منافع مردم هم، مردمی باشد.
🔻دانشی که توسط دانشگاههای دولتی یا دانشگاههای وابسته به بخش خصوصی تولید میشود هیچ هدفی به جز تامین منافع صاحبان و مالکان خودشان را ندارد.
وقتی بانک خصوصی دانشگاه میزند طبیعی است که نشست برگزار کند و بگوید خلق پول بانکهای خصوصی باعث تورم نیست!!! (رجوع به عکس)
🔻این یعنی ساختار تولید دانش توسط مردم به گونهایست که خروجی آن به نفع مردم خواهد بود و این حالت نزدیکترین وضعیت به #عدالت است.
البته دولت اسلامی باید شرایط را برای استفاده عموم مردم از دانش فراهم کند و با عدم وضع تبعیض در مساله آموزش گام اول درجلوگیری از ایجاد شکاف طبقاتی را بردارد.
🔻دائما از ما میپرسند اقتصاد اسلامی چیست؟ اقتصاد اسلامی کجاست؟ اقتصاد اسلامی چه کرده است؟
یکبار از خودمان بپرسیم برای نظام اقتصادی اسلام چه کرده ایم؟ چه در حوزه تولید دانش! چه در زندگی شخصی و چه در کنش اجتماعی؟
✍ حسین عباسی فر
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🔴 اعترافات تکان دهنده رئیس کل بانک مرکزی دولت حسن روحانی درباره علل گرانیها و نحوه چاپ بی حساب و کتاب پول و متود به سخره گرفتن اقتصاد کشور
⁉️همتی در کلاب هاوس در پاسخ سوال اینکه شما به عنوان بانک مرکزی هر سال یا چند سال چقدر پول می توانستید چاپ کنید گفت:
▫️ما در مورد چاپ پول [قلابی] سقفی نداریم یعنی قانونِ مجلس و یا دولت برای ما سقفی تعیین نکرده، این اختیار بانک مرکزی است که بنا به سیاست های اقتصادی مدیر کل تعیین می شود، هیچ کجای قانون یا آئین نامهای گفته نشده بانک مرکزی اختیار دارد اینقدر پول چاپ کند ، سقفش این قدر است.
▪️مجموع پولی که ما به اصطلاح متداول در چند دفعه چاپ کردیم ۲۰۰ هزار میلیارد بود که برایش پشتوانه تعریف کردیم مثلاً گفتیم ما از دولت پول نفتی که سال آینده می فروشد را سلف خری کردیم، به دولت این رقم پول دادیم کارش راه بیفتد، گفتیم ما پولهای بلوکه شده در کره جنوبی و یا بدهی گازی عراق را قبول میکنیم هروقت دادند میگیریم ، انگار چک گرفتیم به دولت پول دادیم. که مجموع این طور پولها به اضافه ی اختیاراتی که داشتیم جمعاً ۲۰۰ هزار میلیارد بود.
🔻 این مقدار نقدینگی اضافیست که ما وارد چرخه ی اقتصاد کردیم که البته چون فعلاً پشتوانه نداشت این پول[قلابی] تورم ایجاد کرد.
▫️من محاسباتی داشتم و انتظار داشتیم حداکثر تورم ما ( تورم کلی ) ۳۵ درصد بشود. ولی وقتی گزارشها را میدیدم که وزارت صمت یا مراکز اقتصاد سنجی و پژوهشی تورم را بالای ۵۰ درصد یا ۶۰ درصد با آمار استقرایی اعلام میکنند که مثلاً لوبیا کیلویی اینقدر بود. حالا اینقدر شده و دنبال علتها بودم.
▪️اواخر متوجه شدم ای بابا دولت حقوق ها را بعضاً دوبرابر کرده یعنی ۱۰۰ درصد افزایش داده !
چند هزار میلیارد به رفع مشکل ریزگردها اختصاص داد.
تکمیل جاده ی بجنورد به شمال اینقدر، احیای دریاچه ارومیه N میلیارد!!!
▫️زنگ زدم از آقای نوبخت پرسیدم از کجا؟ ، گفت از محل فلان وفلان. روز چهارشنبه ای بودم رفتم سازمان برنامه وبودجه دوستانه توضیح خواستم ، آقای نوبخت یادش رفته بود تلفنی به من چی گفته بود، دیدم میگه این شش ماهه اینقدر درآمد نفتی داشته ایم . رقمی نجومی گفت. پرسیدم مگر الآن چقدر نفت (چه عددی بشکه ) فروخته اید .
یک عددی گفت که رند بود گفتم اینقدر نفت که قیمتش اینقدر نمیشه خیلی رسوا بود، گفت واقعیتش ما هم مثل شما میزان صادرات نفت را نمی دانیم ، جزو اسرار طبقه بندیست.
▪️روزی دیگر با مهندس زنگنه در جلسه هیئت دولت برخورد داشتم در حاشیه اورا کنار کشیدم و با مزاح جوری که راحت باشد رقمی حدودی بگوید و رسمیت هم نداشته باشد و بتواند بگوید شوخی کردم، پرسیدم خودمانیم چقدر نفت در این نیمه سال فروخته اید ، گفت این رقم. بعد هم گفت مزاح کردم، و باز به خنده گفت، دکتر جان اصول دین می پرسی؟ من خودم هم دقیق نمی دانم چقدر نفت می فروشیم و چند می فروشیم…. و جدا شدیم.
▫️رفتم حساب کردم دیدم با هیچ حسابی این رقم هایی که آقای نوبخت به طرحها می دهد جور در نمی آید.
یادم آمد به حرف آقای آذری جهرمی که در جلسه ی ترحیم مادر دکتر خانیگی به من گفت به قول آقای دکتر روحانی بده تا بره، نمی دانم سر چه بود، آقای جهرمی گفت به قول دکتر روحانی بده تا بره.
▫️متوجه شدم که آقای روحانی به آقای نوبخت گفته و اختیار داده و یا الزام کرده هر وزارتی یا هر سازمان دولتی هرقدر اعتبار خواست بدهد کاری نداشته باشد این رقمها در بانک مرکزی پشتوانه دارد یا ندارد.
یک روز که آقای نوبخت رقمی بالا برای یک پروژه حواله کرده بود من نامه را با توضیح یکی از معاونین دریافت کردم، که نوشته بود این پول خیلی زیاد است …. نداریم .
من هم آن سند را در کارتابل انداختم تا بعد با آقای نوبخت صحبت کنم.
🔻دو سه روزی گذشت رئیس جمهور (روحانی ) خودش تماس گرفت؛ بی مقدمه و احوالپرسی گفت چرا پول این پروژه را نداده اید ؟
گفتم از کجا بدهم ؟ گفت رقم دادن که کجا ندارد سند بزن این عدد میلیارد داده شد ، با بقیه اش کار نداشته باش….
🔻اینجور نبود که کارِ دادن اعتبار معطل امضای من باشد ، نه، اینها به اصطلاح پول یا رقم را داده بودند ، تازه بعدش برای من حواله می فرستادند. و اعتبارات بیشماری اختصاص دادند و تمام شد، که بنا بود بعداً سند تهیه کنند بفرستند.
شاید هم هرگز نفرستادند ومن دیگر رئیس نبودم.
▫️تورم از ۶۰ درصد هم رد شد ، وهنوز هم ادامه دارد ، مگر بانک مرکزی دیگه پول جدید چاپ نکند تا شاید بعد از سه سال این خلاء پرشود پولها[ی قلابی] پشتوانه پیداکنند ، پول [واقعی] بشوند.
🔸 منبع
__
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 منکر ربا یا معروف ربا!
👤مسئولین جمهوری اسلامی میدونن خداوند علاوه بر امر به «اقامه نماز»، به «نخوردن ربا» هم امر کرده؟
مسئولین جمهوری اسلامی میدونن امام خمینی گفته اگر در بانکهای ما ربا باشد جمهوری ما اسلامی نیست؟
کاش همونجور که یه روزه برنامه طبیب رو تعطیل کردین، بساط ربا رو هم یه روزه جمع میکردید
✍ امین موسوی
پ.ن: البته ما یادمونه یکبار که استاد حسن عباسی توی برنامه شبکه چهار راجع به ربا خواری بانک ها حرف زد؛ گنده لاتای ربا خوار چطور تهدید جانیش کردن.
یا یادمونه صدا و سیما بخاطر اینکه برنامه سمت خدا به ربا خواری بانک ها اشاره کرد چطور تعطیل موقتش کردن.
__
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔄 باز نشر به بهانه تعطیلی برنامه طبیب بخاطر صحبتهای کارشناس پیرامون اقامه نماز
⬅️ آیا اهمیت ربا و جنگ با خدا کمتر از اقامه نماز است ؟ این کلیپ را از استاد حسن عباسی ببینید تا بدانید بانکها در صدا و سیما از چه جایگاهی برخوردارند.
#ببینید و #ببینانید
⚠️ ویران می کنیم آینده را بر سر نظام بانکی
💢با سخنرانی استاد حسن عباسی
_____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #اثر_لقمه_شبهه_ناک
🔴 حجت السلام حامد کاشانی: #لقمه_حرامی که بر سر سفره کوفیان آورده شد و مردم قاتل امام حسین (ع) شدند.
____
✊️ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #اثر_لقمه_شبهه_ناک
🔴 حجت السلام حامد کاشانی: #لقمه_حرامی که بر سر سفره کوفیان آورده شد و مردم قاتل امام حسین (ع) شدند.
____
✊️ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #اثر_لقمه_شبهه_ناک
🔴 آیتالله جوادی آملی: امام حسین در کربلا فرموند میدانید چرا حرف من در شما اثر ندارد؟ زیرا شکمهایتان از حرام پرشده است.
⚠️ حرامخوار؛ قاتل امام حسین (ع) خواهد شد ⚠️
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #اثر_لقمه_شبهه_ناک
🎥 نماهنگ رباخواران
🎙با نوای حاج میثم مطیعی
حرامیها #رباخواران،
که لقمههای شبهه خوردند
هوسبازان زمینخواران،
سر تو را به نیزه بردند
☑️ @MeysamMotiee
📡 @Reba_ir
🔴خلاصه عمل به نظریات اقتصادی توسط طرفداران مکتب رایج:
➖ اگه همون موقع اوضاع خوب شد میگن ببین نظریه درسته
➖ اگه اون موقع تغییری نکرد میگن با تاخیر (لگ) نتیجه میده.
➖اگه با تاخیر نتیجه نداد میگن جزء خطا رو گذاشته بودیم برای همینجا. دور بعد میاریم تو مدل.
➖اگه همون موقع اوضاع خراب شد، میگن مال سیاست قبلیه
➖اگه چندوقت بعد اوضاع خراب شد، میگن شرایط مدل عوض شده.
➖اگه هیچ تغییری در شرایط الان و بعد اتفاق نیفتاد، میگن چون تو ایرانیم.
➖اگه دائم اوضاع بدتر شد، میگن دلیلش اینه که دقیقا اون چیزی که ما گفتیم رو عمل نکردن.
✅ مدیونید اگه فکر کنید یه وقت میگن اون نظریه کوفتی غلطه.
👤دکتر حمیدرضا مقصودی
______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🖤امام سجاد (علیهالسلام):
💠 دنیا، بازار آخرت است؛ و نفس، بازرگان است؛ و شب و روز، سرمایه؛ و سود، بهشت؛ و زیان، دوزخ.
▫️ (أعلامالدین: ص ۹۶)
____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡@reba_ir
هدایت شده از اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔰 بانکداری یا دیوانگی⁉️
💬 آیت الله جوادی آملی
🔹 بانک های ربوی و رباخواران را قرآن (مخبّط) می داند، معلوم می شود عقل نیست دیگر! خون مکیدن و جامعه را برهنه کردن، گرچه باعث انباشت ثروت سرمایه داران است؛ اما جامعه را بیکار کردن، جلوی تولید را گرفتن، جلوی اشتغال را گرفتن، یک درهم بیست برابر گرفتن؛ این را می فرماید: کار آدم مخبّط است، کار آدم عاقل نیست!
🔹 در سوره مبارکه بقره، آیه دویست و هفتاد و پنج این است: (الّذین یاکلون الرّبا)؛ اینها که درس اقتصاد را می خوانند، درس بانکداری می خوانند، و کارشناسی ارشد هم دارند، دکترای این رشته را هم دارند و خودشان را دانشمند می دانند؛ کسی که بتواند و بداند چه جور بیست درصد، سی درصد بگیرد و جامعه را لخت کند، این را درایت و عقل می دانند دیگر! فرمود: (الذین یاکلون الربا لا یقومون الّا کما یقوم الّذی یتخبّطه الشّیطان من المسّ). مخبّطانه قیام و قعود دارند، در قیامت هم همین مخبّط بودنشان ظهور می کند. چرا؟
🔹 (ذلک بانّهم قالوا انّما البیع مثل الرّبا). بعضی کالا می فروشند، ما اسکناس می فروشیم؛ بعضی خانه اجاره می دهند، ما پول اجاره می دهیم؛ پول باید پول بیاورد! این دانش اینهاست دیگر! فرمود: اینها مخبّط هستند، نمی دانند با این پول چه کار می کنند! اینها جزء خردمندان جامعه بودند دیگر! مگر بانکدارها جزء تحصیل کرده های عالیرتبه این نظام نیستند؟ مگر قرآن به همین ها به صورت آدرس صحیح نمی دهد که اینها مخبّط اند؟ همین ها را می گوید، دیگر از گذشته و آینده نداریم؛ به همین ها می گوید: (لا یقومون الّا کما یقوم الذی یتخبطه الشیطان)!
🔹 حالا حمایت از کالای داخلی است، مردم هم می خواهند تولید کنند؛ با کدام سرمایه، با کدام وام؟ با بیست درصد؟! این که نمی شود! فرمود: این کار دیوانگی است. بله، مثل اینکه کسی یک موسسه ای داشته باشد کلیه خرینی کند، کلیه فروشی کند، سود هم ببرد! این که کار نشد!! یک وقتی خدا می فرماید: ما به بعضی ها مهلت می دهیم، بعد سخت می گیریم؛ (فاعقبهم نفاقاً فی قلوبهم الی یوم یلقونه)*. فرمود: بعد ما اینها را گرفتار نفاق می کنیم که نفاق _می دانید_ بدتر از کفر است. گرفتار آن عقیده انحرافی می کنیم، حالا هر چه دست و پا می زنند نمی توانند نجات پیدا کنند _الی یوم القیامه _ .
------------------------------------------
* سوره توبه / آیه ۷۷
درس خارج تفسیر قرآن کریم
قم ؛ ۱۳۹۷/۰۲/۰۲
دهم شهریور . روز بانکداری اسلامی
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔰 بانکداری یا دیوانگی⁉️
💬 آیت الله جوادی آملی
🔹 بانک های ربوی و رباخواران را قرآن (مخبّط) می داند، معلوم می شود عقل نیست دیگر! خون مکیدن و جامعه را برهنه کردن، گرچه باعث انباشت ثروت سرمایه داران است؛ اما جامعه را بیکار کردن، جلوی تولید را گرفتن، جلوی اشتغال را گرفتن، یک درهم بیست برابر گرفتن؛ این را می فرماید: کار آدم مخبّط است، کار آدم عاقل نیست!
🔹 در سوره مبارکه بقره، آیه دویست و هفتاد و پنج این است: (الّذین یاکلون الرّبا)؛ اینها که درس اقتصاد را می خوانند، درس بانکداری می خوانند، و کارشناسی ارشد هم دارند، دکترای این رشته را هم دارند و خودشان را دانشمند می دانند؛ کسی که بتواند و بداند چه جور بیست درصد، سی درصد بگیرد و جامعه را لخت کند، این را درایت و عقل می دانند دیگر! فرمود: (الذین یاکلون الربا لا یقومون الّا کما یقوم الّذی یتخبّطه الشّیطان من المسّ). مخبّطانه قیام و قعود دارند، در قیامت هم همین مخبّط بودنشان ظهور می کند. چرا؟
🔹 (ذلک بانّهم قالوا انّما البیع مثل الرّبا). بعضی کالا می فروشند، ما اسکناس می فروشیم؛ بعضی خانه اجاره می دهند، ما پول اجاره می دهیم؛ پول باید پول بیاورد! این دانش اینهاست دیگر! فرمود: اینها مخبّط هستند، نمی دانند با این پول چه کار می کنند! اینها جزء خردمندان جامعه بودند دیگر! مگر بانکدارها جزء تحصیل کرده های عالیرتبه این نظام نیستند؟ مگر قرآن به همین ها به صورت آدرس صحیح نمی دهد که اینها مخبّط اند؟ همین ها را می گوید، دیگر از گذشته و آینده نداریم؛ به همین ها می گوید: (لا یقومون الّا کما یقوم الذی یتخبطه الشیطان)!
🔹 حالا حمایت از کالای داخلی است، مردم هم می خواهند تولید کنند؛ با کدام سرمایه، با کدام وام؟ با بیست درصد؟! این که نمی شود! فرمود: این کار دیوانگی است. بله، مثل اینکه کسی یک موسسه ای داشته باشد کلیه خرینی کند، کلیه فروشی کند، سود هم ببرد! این که کار نشد!! یک وقتی خدا می فرماید: ما به بعضی ها مهلت می دهیم، بعد سخت می گیریم؛ (فاعقبهم نفاقاً فی قلوبهم الی یوم یلقونه)*. فرمود: بعد ما اینها را گرفتار نفاق می کنیم که نفاق _می دانید_ بدتر از کفر است. گرفتار آن عقیده انحرافی می کنیم، حالا هر چه دست و پا می زنند نمی توانند نجات پیدا کنند _الی یوم القیامه _ .
------------------------------------------
* سوره توبه / آیه ۷۷
درس خارج تفسیر قرآن کریم
قم ؛ ۱۳۹۷/۰۲/۰۲
دهم شهریور . روز بانکداری اسلامی
اندیشه جویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students