🗓۱۹ اردیبهشت ماه
🏳بزرگداشت شیخ کلینی/۹
💠رهبرانقلاب
‼️"فِی الکافِی عَنِ الباقِرِ علیهالسلام أَکثِر ذِکرَ الموت" یاد مرگ را در ذهن خودت افزایش بده؛ زیاد به فکر مردن باش. "فَإِنَّهُ لَم یُکثِر ذِکرَهُ إِنسانٌ إِلَّا زَهِدَ فِی الدُّنیا" هیچ انسانی نیست که یاد مرگ در او زیاد باشد مگر اینکه نسبت به دنیا بیرغبت میشود. مشکلات عمدهی ماها بهخاطر رغبت در دنیا است؛ این مظاهر زندگی دنیا از مال و ثروت و تجمل و زیباییها و قدرت و زور و اعتبار و مانند اینها که همهاش دنیاست، رغبت به این دنیا به این مظاهر دنیوی است که ماها را میلغزاند. البته اینجور نیست که این مظاهر دنیا بد باشند؛ نه، «أَلمَالُ وَالبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنیَا» هیچ توبیخ نشده کسی برای داشتن مال یا برای داشتن فرزندان و خانواده و از این قبیل؛ آن چیزی که به ما ضرر میزند میل افراطی و شدید به این مظاهر است که انسان را در سر دوراهیها میکشاند به یک سمت غلط؛ آنجایی که انسان باید فداکاری کند نمیکند؛ آنجایی که باید انفاق کند نمیکند. اشکال عمدهی ما انسانهای ضعیف در زندگی دنیا همین است دیگر، رغبت زیادی به دنیا، عشق به دنیا، فریفتگی به دنیا. علاج این فریفتگی چیست؟ ذِکرُ الموت، أَکثِر ذِکرَ الموت، إِکثار ذکر موت؛ اینکه زیاد انسان به یاد مرگ بیفتد. ۹۴/۲/۱۶
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
🗓۱۹ اردیبهشت ماه
🏳بزرگداشت شیخ کلینی/۱۰
💠رهبرانقلاب
‼️فِی الکافی عَنِ الصَّادِقِ عَلیهِالسَّلام کَتَبَ رَجُلٌ إِلَی أَبِیذَرٍّ؛ حضرت امام صادق علیهالسلام میفرمایند: یک نفری در نامهای به جناب ابیذر نوشت: "یَا أَبَاذَرٍّ أَطرِفنِی بِشَیءٍ مِّنَ العِلم" از دانش و معرفتی که داری سخن طرفه و تازهای برای ما بیان کن. "فَکَتَبَ إِلَیه: إِنَّ العِلمَ کَثِیرٌ؛ إِن قَدَرتَ لَا تُسِیءَ إِلَی مَن تُحِبُّهُ، فَافعَل" جناب ابیذر برای او نوشت: برای تو میگویم و آن این است: اگر بتوانی به کسی که او را دوست میداری بدی نکنی، این کار را بکن. یعنی سعی تو این باشد به کسی که او را دوست میداری بدی نکنی. "قَال فَقَالَ لَهُ: وَ هَل رَأَیتَ أَحَداً یُسیءُ إِلَیٰ مَن یُحِبُّه؟" آن شخص به جناب ابیذر گفت -لابد در نامهی بعدی نوشته- که: جناب ابیذر! این هم شد حرف!؟ که به کسی که دوست داری بدی نکن! آیا تا حالا دیدی کسی را که کسی را دوست بدارد در عین حال به او بدی بکند!؟ این چه حرفی است!؟ "فَقَالَ لَه: نَعَم نَفسُکَ أَحَبُّ الأَنفُسَ إِلَیک فَإِن أَنتَ عَصَیتَ اللهَ تَعَالَیٰ فَقَد أَسَأتَ إِلَیهَا" جناب ابیذر در جواب او فرمود: بله، دیدیم؛ خود تو محبوبترین موجودات و انسانهای عالم پیش خودت هستی؛ خودت را خیلی دوست میداری؛ از همه بیشتر خودت را دوست میداری؛ وقتی معصیت میکنی، به این محبوب خودت که نفس خودت و شخص خودت است بدی کردهای. پس ببین که میشود انسان چیزی را دوست بدارد و به آن بدی بکند که آن عبارت است از نفس انسان! ۹۴/۲/۲
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
🗓۱۹ اردیبهشت ماه
🏳بزرگداشت شیخ کلینی/۳
💠رهبرانقلاب
‼️شخصیّت شیخ کلینی یکی از موضوعات قابل توجّه است. شهر ریِ آن دوره، شهر بزرگ و معروفی بود و فِرَق مختلف اهل سنّت در آنجا حضور فعّال داشتند و نه فقط در آن دوره، که قبل از آن و حتّی قرنها بعد از آن هم، براساس خبرهایی که داریم، در این شهر، منازعات شدیدی بین شافعیها و حَنَفیها وجود داشته و اختلافات خونینی پیش میآمد و بیشتر هم بُرد با شافعیها بود و حَنَفیها و شیعهها را میکشتند و شیعه در این شهر و روستاهایش در اقلیت بود. ری، مثل قم نبود که شیعیانش در اکثریت باشند، درعینحال، از همین ری و فقط از یک دِهِ ری - که کُلین باشد - شخصیتی مثل محمّد بن یعقوب کلینی بروز میکند. فقط او هم نیست. او شخصیت برجستهی درجه یکِ دنیای اسلام آن روز است. پدرش و برادرش اسحاق بن یعقوب و داییاش محمّد بن عَلّان رازی از علماست و این، پدیدهی عجیب و مهمّی است که از یک دِهِ کلین این همه عالم و محدّث برخاستهاند. این، خیلی برای ما درس آموز است که گاه در یک روستا یا یک گوشهی دور، آن هم با آن شرایط تقیّهی شدیدی که در آن زمان وجود داشته، چندین عالم و محدّث بزرگ، پرورش پیدا کردهاند. به آن دورهی محدودی که آلبویه بر ری مسلّط شدند و رکنالدوله، حاکم ری بود، نگاه نکنید؛ چرا که بجز آن برههی زمانیِ محدود، در غالب اوقات، شیعیان ری، روزگار سختی داشتهاند و با این حال، اینطور علما و محدّثین بزرگ در اینجا پرورش پیدا کردهاند. ۸۸/۲/۳۱
📸آرامگاه شیخ کلینی
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
🗓۱۹ اردیبهشت ماه
🏳بزرگداشت شیخ کلینی/۲
💠رهبرانقلاب
‼️کلینی، تنها یک محدّث نبود. بررسی کتاب کافی از جهت چگونگی تبویب و تقدیم و تأخیر ابواب آن و عناوین انتخابی آنها (نظیر: کتاب العقل و الجهل، کتاب الحجة، کتاب التوحید و …) نشان میدهد که کلینی علاوه بر آن که محدّثی بزرگ است، متکلّمی چیرهدست نیز هست و محتوا و روش و عناوینِ به کار گرفته شده توسّط وی، ناظر به مسائل کلامیِ رایج در روزگار اوست. ضمناً مقدّمه شیخ بر کافی، مقدمه درخشانی است که نشان میدهد این مرد چه تسلّطی بر عبارات و کلمات و مطالب و مفاهیم کلامی و … داشته است. عصر کلینی نیز روزگار حسّاس و دشواری است. ولادت او در حوالی سال ۲۶۰ هجری اتّفاق افتاده است که سال وفات امام عسکری علیهالسّلام و آغاز غیبت صُغراست و با در نظر گرفتن سال درگذشت او (یعنی ۳۲۹ هجری) درمییابیم که حیات وی کاملاً منطبق بر دوره غیبت صُغراست که از پیچیدهترین و حسّاسترین بُرههها در تاریخ تشیّع است و شیخ کلینی تقریباً بیست سال پایانی عمر خویش را در بغداد به سر آورد که محلّ سکونت نُوّاب اربعه و وکلای ناحیه مقدّسه بود و این ویژگیها در حیات کلینی، برای کسانی که میخواهند درباره حرکت علمی شیعه به تحقیق بپردازند در خورِ توجّه است. به هر حال به نظر اینجانب، تجلیل از کلینی، تجلیل از علم، تجلیل از دین و تجلیل از تشیّع است. کافی نیز اثر ارزشمندی است و در مورد این کتاب شریف و مؤلف بزرگوارش، هر چه تجلیل و هر اندازه کار علمی انجام بشود جا دارد. ۸۸/۲/۱۷
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
💠 ابراهیم بن فضل هاشمی
در برخی از اسناد نام ابراهیم بن الفضل وجود دارد که از امام صادق علیه السلام روایت نقل میکند. همچنین روایت او از راویان زیر دیده میشود: ابان بن تغلب، جعفر بن یحیی، عمر بن یزید.
این راویان نیز از او روایت کردهاند: عمرو بن عثمان، محمد بن اسلم، عبد الله بن علی بن عامر، جعفر بن بشیر، علی بن الحکم، اسماعیل بن مهران، محمد بن سلیمان الصنعانی، محمد بن سلیمان.....
✅ این موضوع را دنبال کنید. 👇🏼
fa.mfeb.ir/?p=19437/#ZRejal
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🆔 https://eitaa.com/rejal_shobeiri
https://t.me/rejal_shobeiri
🔹 حضرت آیت الله #مددی (مدظله) معتقدند که ترضّی و ترحّم در عبارات مرحوم صدوق، فقط به جهت برای بیان تشیع آن شخص از اساتیدش محسوب میشود، زیرا برخی از استادانِ شیخ صدوق، شیعه نبودهاند و ایشان هم گاهی از آنها نقلِ روایت داشته.
🔸 خلاصه آنکه: ترضّی ایشان، فقط ناظر به تشیع استادش میباشد (نه مطلبی بالاتر از آن!)
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
https://t.me/rejal_shobeiri
وفات محمد بن على بن الحسین بن مقلة
در این روز سنه 328ه محمد بن على بن الحسین بن مقلة کاتب مشهور وفات کرد"1" و ابن مقله همان است که با برادرش حسن ، خط را از کوفیت نقل کردند وعلى بن الهلال تهذیب آن نمود و از براى ابن مقله وقایعى است از تکرار عزل و نصب او از وزارت در ایّام خلفاء و بالاخره راضى بالله دست او را قطع کرد و در پایان کار زبانش را نیز برید و مدتى در حبس بود تا وفات یافت .
"1-الغدیر،ج5،ص77"
ما را در نرم افزارهای ایتا و تلگرام دنبال کنید .
ایتا؛
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
تلگرام ؛
https://t.me/rejal_shobeiri
#سلامت_حدیث_شیعه
🔔 معرفی جاعلان حدیث از سوی معصومین(ع) عاملی برای سلامت حدیث شیعه
امامان معصوم(ع) علاوه بر نظارت بر خود حدیث، تا حد توان، جاعلان را نیز معرفی میکردند تا مردم آنها را شناخته و به روایاتشان اعتنا نکنند. برای مثال:
1️⃣ یونس بن عبدالرحمن میگوید: «امام به من فرمود خدا ابو الخطاب را لعنت کند، بر امام صادق(ع) دورغ بست و اصحابش نیز، تا امروز، احادیث ساختگی را در کتب اصحاب امام صادق(ع) وارد میکنند؛ روایاتی که با قرآن تعارض دارند را نپذیرید.«(رجال کشی، ص224)
2️⃣ از امام صادق(ع) نقل شده است که فرمودند: «مغیرة بن سعید که لعنت خدا بر او باد در کتب اصحاب پدرم احادیثی را وارد کرده است که پدرم آنها را نفرموده است. پس، از خدا بترسید و روایتی را که مخالف قول خدا و سنت پیامبر است به عنوان سخن ما قبول نکنید. زیرا ما هر گاه سخن بگوییم، میگوییم خداوند چنین گفت یا رسول خدا چنین گفت.«(رجال ابن داوود، ص517)
3️⃣ نظارت ایشان تا جایی است که امام عسکری(ع) دستور کشتن فارس بن حاتم قزوینی، که از دروغگویان و غالیان بود را میدهد.(رجال کشی، ص224)
🔸حدیث شیعه تا اندازهای که ائمه(ع) در توانشان بود مورد دقت و توجه قرار داشت و بدون متولی نبود. اما آنچه که بر اختلاف در حدیث شیعه منجر شد، تقیه بود. ایشان بهخاطر خفقان فضای سیاسی آن دوره، هرچند که بر روایات تا حد توان ناظر بودند، اما برای حفظ جان شیعه ناچار از تقیه بودند. لذا یکی از اساسیترین عوامل اختلاف در روایات شیعه، تقیه است. روشن است که برای حل آن، بررسی سندی کارساز نخواهد بود؛ بلکه اشراف به روایات و ادبیات ایشان، دقت به شرایط صدور روایت و همچنین آگاهی از فتاوی اهل سنت است که به داد ما خواهد رسید.
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🆔https://eitaa.com/joinchat/1272905738C2804e3683c
🌐https://eitaa.com/rejal_shobeiri
🆔https://t.me/joinchat/AAAAAEMiQ7jv_Mv4p4KIpw
محمد بن الشیخ حسین الحارثى
در این روز سنه 1030ه، شیخنا الاجل بهاء الملة والدین محمد بن الشیخ حسین الحارثى در اصفهان وفات یافت"1" و جنازه نازنینش را به مشهد مقدس حمل کردند. قبر شریفش واقع است در بقعه بزرگى در جوار روضه رضویه (ع) و مردمان را اعتقاد تمامى است به قبر آن جناب و نذورات بسیار بخصوص شمع و چراغ ، به آن بقعه شریفه برند و جلالت قدر و نباهت شأنش بر احدى مخفى نیست و علمای رجال ، آن جناب را ستایش بلیغ نموده اند و سید اجل سید علیخان در (سلافة) او را از مجددین مذهب شیعه در سنه حادی عشر شمرده و گفته که نسبتش با سابقین از افاضل و اعیان مثل ملت محمدیه است نسبت به سایر ملل و ادیان ...
نسب شریفش منتهى می شود به حارث اعور همدانى که از اصحاب و دوستان امیرالمؤ منین (ع) است و مخاطب به خطاب :(یا حارهمدان یمت یرنى) است و در تاریخ وفات شیخ بهایى اشعار عربى و فارسى گفته شده از جمله :
بى سرو پا گشت شرع
و افسر فضل اوفتاد
"1-الذریعه،ج14،ص94"
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
https://eitaa.com/joinchat/1272905738C2804e3683c
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
https://t.me/joinchat/AAAAAEMiQ7jv_Mv4p4KIpw
📚 «تعويض الأسانيد في علم الرجال»
✍ الشيخ مصطفى الإمامي الأهوازي
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
https://eitaa.com/joinchat/1272905738C2804e3683c
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
https://t.me/joinchat/AAAAAEMiQ7jv_Mv4p4KIpw
4_6050723074469268736.pdf
2.92M
📚 دانلودِ کتابِ «تعويض الأسانيد في علم الرجال»
✍ الشيخ مصطفى الإمامي الأهوازي
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
https://eitaa.com/joinchat/1272905738C2804e3683c
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
https://t.me/joinchat/AAAAAEMiQ7jv_Mv4p4KIpw
انتشار چهل و چهارمین جلد از کتاب «المعجم فی فقه لغه القرآن و سر بلاغه»
به همت گروه مطالعات قرآن بنیاد پژوهشهای اسلامی، یکی از موسسات تابعه سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی؛ چهل و چهارمین جلد از کتاب «المعجم فی فقه لغه القرآن و سر بلاغه» منتشر شد.
♦ لینک متن کامل خبر👇👇
https://b2n.ir/p45975
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
https://eitaa.com/joinchat/1272905738C2804e3683c
https://eitaa.com/rejal_shobeiri
https://t.me/joinchat/AAAAAEMiQ7jv_Mv4p4KIpw