هدایت شده از مرکز تحقیقات اسلامی - مشهدمقدس
نقش باورهای اعتقادی در جرح و تعدیل راویان - استاد حسینی فقیه 0.mp3
49.09M
🔺 نقش باورهای اعتقادی در جرح و تعدیل راویان
🔹ارائه: استاد سید محسن حسینی فقیه
🔻مرکز تحقیقات اسلامی مشهد مقدس
🆔 تلگرام | ایتا
🔎فهرست نشستها
👤ارتباط با ما (تلگرام) (ایتا)
هدایت شده از گروه رجال و حدیث حوزه علمیه خراسان
هدایت شده از مرکز تحقیقات اسلامی - مشهدمقدس
استاد مهریزی.mp3
10.11M
💠 دواعی و نمونههای جعل در احادیث فقهی
✔️استاد مهدی مهریزی
🔻مرکز تحقیقات اسلامی مشهد مقدس
🆔 تلگرام | ایتا
🔎فهرست نشستها
👤ارتباط با ما (تلگرام) (ایتا)
هدایت شده از اجتهاد
💢شیخ صدوق، مرزبان حماسه جاوید
🔹یکی از بزرگترین مرزبانان حماسه جاوید و خدمتگزاران مکتب اهل بیت (ع) و از شاخصترین دانشمندان جهان اسلام که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حدیث شیعه و پاسداری از فرهنگ مهدویت صرف کرد، ابوجعفر محمدبن علی بن بابویه قمی ملقب به «شیخ صدوق» است که در صف اول محدثین و علمای اثناعشر جای دارد و به عنوان یکی از ارکان فقه شیعه به شمار میرود. پس از گذشت ۱۰ قرن از وفات این محدث بزرگ شیخ صدوق، برکات آثار و خدماتش باعث شده تا نیمه اردیبهشت را به عنوان روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری کنند.
🔸عصر شیخ صدوق را باید “عصر احیا تنقیح حدیث” نامید زیرا پس از رحلت پیامبر اسلام، بازار جعل حدیث رونق گرفت و کارخانه حدیث سازی خلفا بکار افتاد و کسانی پیدا شدند که بطور حرفهای، احادیثی را جعل و به پیامبر و ائمه نسبت میدادند.
👈بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/n71965
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از اجتهاد
💢نهجالبلاغه؛ کتاب تراز شیعه؛ ویژگیهایی که در سایر کتب حدیثی وجود ندارد
✔️حجتالاسلام مهدی مهریزی، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث🔻
از دید بنده نهجالبلاغه کتاب تراز شیعه، قرائت انسانی از حکومت و تفسیر اهل بیت(ع) از اسلام و قرآن است. نهجالبلاغه را باید در میان همه کتب حدیثی ممتازترین آنها تلقی کرد؛ زیرا ویژگیهایی دارد که در سایر کتب حدیثی وجود ندارد؛ کتب حدیثی عمدتاً مطالب تقطیع شده را در خود جمع کرده و بریده سخنان ائمه(ع) است و محدثان بر حسب علائق و سلیقه خود بریده و تقطیع کردهاند؛ مثلاً نویسنده چون قصد داشته مطالب را موضوعی ارائه دهد، از هر متنی جملههایی را انتخاب کرده و به تناسب موضوع آن را کنار هم قرار میدهد. ولی سید رضی قصد تقطیع سخنان امام را نداشته است؛ لذا متنهای تقریباً کامل ارائه کرده است گرچه آن همه سخنرانی کامل نیست،
نهجالبلاغه یک دوره تاریخ اسلام از قبل بعثت پیامبر(ص) تا دوره حکومت خودشان است؛ دوره جاهلیت، دوره رسول الله(ص) و قضایای بعد از رحلت پیامبر(ص) و دوره عثمان به لحاظ تاریخی بیان شده و گزارشی از جامعهشناسی و روحیات و خلق و خوی مردم در آن چند دهه بیان شده است
👈 دیگر ویژگیهای نهجالبلاغه: https://b2n.ir/u62479
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از درس رجال استاد حاج سید محمد جواد سید شبیری
📘 معرفی کتاب
📚 "ابراهیم بن هاشم"
〽️ بازخوانی فرایند انتقال حدیث کوفه به قم
〽️گمانه های وثاقت
🖌 استاد سید علیرضا #حسینی_شیرازی
🆔 @Rejal_shobeiri
هدایت شده از خبرگزاری حوزه علميه خراسان
🔰علی بن موسی علیه السلام در گفتار و عمل، به قرآن و اهلبیت علیهم السلام توجه داشتند
🔻استاد حوزه علمیه خراسان گفت: امام رضا(ع) در کنار اینکه با دانشمندان گوناگون بحث و صحبت داشتند و جایگاه علمی اهلبیت(ع) را نشان میدادند، مخاطبان را به اصل منبع علم که همانا قرآن کریم است، توجه میدادند.
💠 بیشتر بخوانیم👇
https://hozehkh.com/OneEntry?entryID=40615
🌐 اخبار و رویدادهای حوزه خراسان را در کانال روابط عمومی دنبال کنید.
🆔https://eitaa.com/joinchat/4281663544C83a47c9060
هدایت شده از خبرگزاری حوزه علميه خراسان
🔰بررسی نقش جریانهای کلامی عصر امام رضا علیه السلام در حدیث شیعه
🔻گروه رجال و حدیث پژوهی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان، نشست علمی « بررسی نقش جریانهای کلامی عصر امام رضا علیه السلام در حدیث شیعه» را برگزار کرد.
💠 بیشتر بخوانیم👇
https://hozehkh.com/OneEntry?entryID=40739
🌐 اخبار و رویدادهای حوزه خراسان را در کانال روابط عمومی دنبال کنید.
🆔https://eitaa.com/joinchat/4281663544C83a47c9060
هدایت شده از اجتهاد
شیوههای بررسی حدیث در نظر علامه امینی.pdf
474.5K
💢شیوههای بررسی حدیث در نظر علامه امینی
✍️نویسنده: جاسم فلاح رزاق/ مترجم: صالحه سکوت
✔️نویسنده، گفتار خود را بر دو کتاب علامه امینی: الغدیر و ثمرات الاسفار مبتنی کرده و در سه قسمت سامان داده است. بررسی متن حدیث در نظر علامه امینی، دلالت نصّ نزد علامه امینی، دلالت حدیث غدیر. در بخش اول؛ عواملی مطرح میشود مانند سازگاری اعتبار متن با جایگاه شخص مورد توصیف، رکیک بودن متن، رجوع به بیانات عالمان اهل تسنن برای بررسی روایات کتابهای سنّی، کشف روایات عوارض با آن متن، خدشه در سند آن متن، جعل در احادیث تسنن. در بخش دوم، استفاده از لایههای پنهانی و مخالفت با عقل سلیم و نقل معتبر مطرح میشود. در بخش سوم به فهم صحابه، تابعان، مفسّران، محدّثان، شاعران دانشمند از حدیث غدیر، و دلالتهای بلاغی این حدیث، که در بیان علامه امینی آمده، اشاره میکند.
🌐سفینه سال دهم بهار 1392 شماره 38 «ویژه علامه امینی»
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از اجتهاد
💢جریان حدیثی کلامی امامیه و تطور آن تا مدرسه اصفهان
✔️منابع رجالی و حدیثی امامیه نشاندهنده دو جریان اصلی در بین اصحاب ائمه(ع) هستند. اگرچه پیش از این برخی از این دو جریان با عنوان جریان عقلگرا و نقلگرا تعبیر میکردند، ولی این دو اصطلاح تا حد زیادی گویای اختلاف اصلی دو گروه نیست. چراکه اولاً همه اصحاب امامان از همان دوران نخست به حجیت عقل باور داشتند و حتی محدثان نیز روایات زیادی در این باره نقل کردهاند و ثانیاً متکلمان امامیه نیز به نقل و بیان احادیث توجه داشته و در همه مباحث کلامی، خود را موظف به رجوع به امام میدانستند. به همین دلیل بهتر است این دو گروه را متکلم- محدثان و محدث- متکلمان بنامیم.
تمایز اصلی این دو گروه در این بود که گروه نخست به تبیین و نظریهپردازی عقلانی و برونمتنی معارف دینی توجه داشتند؛ در حالی که گروه دوم در پی فهم دقیق و عقلانی این معارف و عرضه آن به جامعه مؤمنان در قالب همان احادیث منقول از ائمه اطهار(ع) بودند.
در حقیقت جریان محدث-متکلمان صرفاً به نقل روایات بسنده نمیکردند و به فهم عقلانی و گاه دفاع از آنها نیز توجه داشتند و تنها تمایز مهم آنان با متکلمان در این بود که نظامسازی و نظریهپردازی برونمتنی (اعم از قرآن و روایات) متکلمان را نمیپذیرفتند و خود را متعهد به نقل عین عبارات ائمه اطهار(ع) میدانستند.
👈 گزارشی از ارائه دکتر محمدجعفر رضایی: https://b2n.ir/n78007
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
هدایت شده از پژوهش حوزه علمیه خراسان
#نشست_پژوهشی
#گروه_پژوهشی
#رجال_پژوهی
🔰موضوع: بررسی نقش جریانهای کلامی عصر امام رضا علیه السلام در حدیث شیعه
🎙ارائه دهنده: حجتالاسلام والمسلمین دکتر مهدی غلامعلی
♦️چکیده نشست:
✔️تاریخ کلام شیعه بهویژه در دوران حضور امامان شیعه دارای فراز و نشیبهایی بوده و در دوران بیستسالهٔ امامت امام رضا(ع) جریانهای کلامی متعدد شیعی و غیر شیعی وجود داشتهاند که بدون تردید ظهور و افول هر یک از این جریانها، درحرکت و عملکرد اصحاب تأثیر داشته است.
✔️جریانهای درون شیعی همچون کیسانیه، ناووسیه و ... پیشازاین ظهور کرده بودند؛ ولی در میراث حدیثی بهجامانده از روزگار امامت امام رضا علیهالسلام حضوری پررنگ ندارند. در این دوران میتوان از سه جریان « واقفیان، گروهی از فطحیان و غالیان» که تعامل بیشتری با امام رضا علیهالسلام و یاران ایشان داشتهاند، نام برد که در روند احادیث شیعه تأثیرگذار بودهاند.
💠 بیشتر بخوانیم👇
https://hozehkh.com/OneEntry?entryID=40739
•┈•✾•🍀🌺🍀•✾•┈•
📚کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
╔═🦋🌸════╗
@howzehpajohesh
╚════🌼🦋═╝
هدایت شده از اجتهاد
💢«مقبول بودن حدیث» و «انجبار ضعف سند با شهرت عملی اصحاب»: یکسانی یا تفاوت؟
گفته شده است که «مراد از قبول روایت، بودن شهرت عملی برابر آن روایت است». از این رو وقتی گفته میشود: شهرت عملی و فتوایی، سبب جبران ضعف سند روایت میشود، عبارت اخرای این تعبیر است: «روایت او را قبول کردهاند». این تعریف به آیتالله سید ابوالقاسم خوئی(ره) نسبت داده شده است.
اصطلاح اول در علم درایه مطرح گردیده و قاعدهی دوم در علم اصول بیان شده است. پس از تغییر شیوهی ارزیابی حدیث در اواخر قرن هفتم و ابتدای قرن هشتم توسط سید احمد بن طاوس یا علامه حلی، مشکل کثرت احادیث ضعیف در منابع حدیثی شیعه بروز نمود. اندیشمندان در جهت حل این مشکل روشهایی را پیش گرفتند. این روشها کلا به دو دسته تقسیم میشود:
👈 ادامه یادداشت حجتالاسلام سیدرضا شیرازی را بخوانید: https://b2n.ir/q58814
🆔https://eitaa.com/ijtihad