‼️نور افشانی در جشن نیمه ی شعبان
🔷س 5356: اجرای مراسم نور افشانی در مراسم جشن نیمه شعبان چه حکمی دارد؟ چون برنامه معمولاً با صدای زیاد اجرا می شود؟
✅ج: اگر موجب ضرر و یا ایذای دیگران گردد، جایز نیست؛ وگرنه فی نفسه مانعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️باقی ماندن رنگ نجاست بعد از تطهیر
🔷س 5356: زمانی که لباسهای خونی را می شوییم، بعد از آب کشی جای لکه های خون دیده می شود، حکم آن چیست؟
✅ج: اگر #جرم و جسم خون از بین رفته و فقط رنگ آن باقی مانده باشد، #پاک است.
#احکام_طهارت #تطهیر_نجاست
🆔 @resale_ahkam
‼️مراسم إحیا در شب نیمه ی شعبان
🔷س 5357: برگزاری مراسم إحیا در شب نیمه شعبان چه حکمی دارد؟
✅ج: اشکال ندارد، و احیاء یکی از اعمالی است که در این شب سفارش شده است.
🆔 @resale_ahkam
‼️أعمال شب نیمه ی شعبان
🔷س 5358: اعمال شب نیمه شعبان چیست؟
✅ج: غسل کردن مستحب است و زیارت امام حسین (علیه السلام) و احیاء در این شب به نماز و دعاء و استغفار در روایات توصیه شده است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️دف زدن در جشن ها
🔷س 5359: استفاده از #دف، در مجالس شادي زنانه (#مولودی ها و #جشن_عروسی و ...) چه حکمي دارد؟
✅ج: اگر به گونه ای استفاده شود که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضایل اخلاقی دور کند و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است، در هر صورت #استفاده_از_آلات_موسيقى در #مناسبتهاى_مذهبى شايسته مجالس اهل بيت (عليهم السلام) نيست، هر چند از نوع حلال باشد، بايد قداست و مقام اهل بيت(علهيم السلام) مراعات شود.
#موسیقی #دف_زدن_در_عروسی #دف_زدن_در_مجالس_اهل_بیت
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
❤️امام زمان عليه السلام:
🌹ظهوری نیست مگر پس از اذن خدای عزّوجّل و آن بعد از مدتی طولانی و قساوت قلبها و پُرشدن زمین از ستم است. و به زودی کسانی نزد شیعیان من آیند و ادّعای مشاهده کنند، بدانید! پس هرکه پیش از خروج سفیانی و صیحه آسمانی ادعای مشاهده کند، دروغگوی افترا زننده است.
📕 کمالالدین ج۲ ص۵۱۶
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم انکار برخی از ضروریات دین مثل روزه
🔷س 5360: آیا اگر کسی بعضی از ضروریات دین مانند روزه و غیر آن را انکار کند، حکم کافر را دارد یا خیر؟
✅ج: اگر انکار هر يک از ضروريات دين به انکار رسالت يا تکذيب پيامبر اکرم اسلام(صلى الله عليه وآله) يا وارد کردن نقصى به شريعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️قرض به شرط زیاده
🔷س 5361: به یکی از دوستانم پولی #قرض دادم و ایشان پس از چند ماه که قرض خود را برگرداند، مبلغی هم به عنوان هدیه به من دادند و پیشنهاد این کار و مبلغ هم از خودش بود آیا دریافت #مبلغ_اضافه #ربا محسوب می شود؟
✅ج: اگر بر اساس پیشنهاد #قرض_گیرنده مبنی بر اهداء مبلغی هدیه، قرض داده باشید، دریافت مبلغ بیش از مقدار #تورم جایز نیست ـ هر چند شما شرط نکرده باشید ـ ، اما در صورتی که بدون شرط یا قرار قبلی، قرض گیرنده مبلغی اضافه پرداخت کند، اشکال ندارد، هر چند دریافت آن مکروه است.
#احکام_قرض #احکام_ربا
🆔 @resale_ahkam
‼️شستن به روش بخارشوی
🔷س 5362: آیا شستن به روش #بخار_شوی #نجاست را از بین می برد؟
✅ج: برای #تطهیر چیز نجس باید پس از برطرف کردن عین نجاست، دوبار با #آب_قلیل یا یک بار با #آب_کر شسته شود و بخارشویی، نجاست را تطهیر نمی کند.
#احکام_طهارت #تطهیر_با_بخارشویی
🆔 @resale_ahkam
‼️ملاک اقتدا به امام جماعت
🔷س 5363: آیا اقتدا به امام جماعت بدون شناخت واقعی او جایز است؟
✅ج: اگر عدالت او نزد مأموم به هر طریقی ثابت باشد، اقتدا به او جایز و نماز جماعت صحیح است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ مقدار فاصله در نماز جماعت
🔷س 5364: حداکثر مقدار #فاصله برای #صحت_اتصال در #نماز_جماعت چه مقدار می تواند باشد؟
✅ج: #فاصله_امام جماعت و #مأموم و #فاصله_صفوف جماعت نبايد زياد باشد و احتياط واجب آن است كه فاصله #محل_سجده_مأموم و محل ايستادن امام و همچنين محل ايستادن #صف_جلو با محل سجده صف بعد، بيشتر از #يك_گام بلند (حدود #یک_متر) نباشد.
#احکام_نماز_جماعت #فاصله_صفوف_جماعت
🆔 @resale_ahkam
‼️تيره شدن مُهر
🔷س 5365: وظيفه ما در مورد مهرهايى كه سطح آنها تيره است، چيست؟
✅ج: صِرف تيره شدن، مانع سجده نيست، اما اگر چرکِ روى مهر، ضخامت و جِرم داشته باشد، به گونه ای که مانع رسیدن پیشانی – به مقدار لازم - به مهر گردد، سجده بر آن صحیح نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam