eitaa logo
سواد رسانه و روانشناسی
192 دنبال‌کننده
3.4هزار عکس
1.6هزار ویدیو
49 فایل
سواد رسانه یکی از نیازهای دنیای مدرن است. با سواد رسانه و شناخت اصول روانشناسی به قدرت تحلیل مسلح شوید. برای ارتباط، پیشنهاد، انتقاد و... با شناسه مدیر تماس بگیرید. مدیر: @Vavgh01 #سواد_رسانه کانال حداقل "یک روز در هفته" به روز رسانی می شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
✍غم با افسردگی تفاوت دارد، غم محصول فهم انسان از واقعیت های زندگی است و باعث خلق معنا می شود، اما افسردگی محصول درماندگی و نافهمی زندگی است. انسان خودشکوفا غم دارد ولی کمتر به افسردگی مبتلا می شود.
🌱بسیاری از افراد در روابط عاطفی و بین فردیشان، نیازها و خواسته هایشان را بیان نمیکنند و بعد سرخورده می شوند و احساس ناکامی میکنند که مرا دوست نداری و به من اهمیت نمیدهی و ارزشی برایم قائل نیستی... 🌱عدم بیان نیازها و خواسته ها به دلایل مختلفی می تواند باشد که دو مورد از شایعترین آنها عبارتند از: 1⃣این فکر که اگر منو دوست داره و منو میشناسه، خودش باید بفهمه... 2⃣ترس از نه شنیدن 👌طرف مقابل شما علم غیب ندارد که بفهمد در هرلحظه به چیزی نیاز دارید، پس بهتر است به جای دست روی دست گذاشتن نیاز و خواسته تان را مستقیما بیان کنید.... 👌البته بیان کردن آن هم لزوما به معنای نتیجه گرفتن نیست... مهم این است که خودتان خواسته و نیازتان را به رسمیت بشناسید و آن را بیان کنید و از طرفی به طرف مقابلتان هم حق بدهید که پاسخ مثبت دهد یا بگوید نه.... به عبارتی هم خودتان را ببینید و هم طرف مقابلتان را.... 🌱نه شنیدن برای برخی از افراد معناهای متفاوتی دارد. برای مثال مرا دوست ندارد، طردم کرده، برایش مهم نیستم، به من اهمیت نمیدهد، خودم رو کوچک میکنم‌‌‌.... در حالی که داستان میتواند بسیار ساده تر از این تفسیر ها و تفصیل ها باشد و به این بسنده شود که آن شخص در حال حاضر نمیتواند چنین کاری کند. پذیرش این موضوع یعنی دیدن طرف مقابل. ✅مطرح کردن و درخواست کردن نیازتان را در زندگیتان شروع کنید. حتی اگر از نه شنیدن نگران و برآشفته می شوید. آنوقت متوجه می شوید که "نه شنیدن" فاجعه نیست. ✍به قلم:
آنها به من خندیدند، چون من متفاوت بودم... من به آنها خندیدم چون همه مثل هم بودند... "کرت کین"
دو مشکل بزرگ در جامعه ما وجود دارد : نخست اینکه همه من هستیم و ما را به رسمیت نمی‌شناسیم، و دوم اینکه کتاب نمی‌خوانیم ! نظرات ما از پرسه‌زدن در شبکه‌های اجتماعی سرچشمه می‌گیرند، نه مطالعه‌ی کتاب‌ها ! این تقلید از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است...!
🚦دروغ اگر دروغ باشد، فوراً در کنج ذهن شنونده جا خوش می‌کند. پس از چند لحظه، چند روز، یا حتی چند سال، نوبت به این می‌رسد که فرد بیچاره ترمزدستی را بکشد و دربارۀ درستی باور خود کمی بیندیشد. روان‌شناسانِ بسیاری در سال‌های اخیر به این نتیجه رسیده‌اند که احتمال این توقف و اندیشیدن خیلی کم است. کافی است دروغی بشنویم و رسانه‌ها هم چندبار در گوشمان زمزمه‌اش کنند تا درعمل تمام راه‌های نجات از آن دروغ بر رویمان بسته شود. ▫️ترجمان علوم انسانی 🔸برای در امان ماندن از تاثیر سوء شایعات در فضای مجازی، باید با نگاه انتقادی با رسانه‌ها و محتوای منتشر شده در آن‌ها مواجه شد!
⭕️به مردم شیوه اعتراض را بیاموزیم 🔰 سیاست زدگی، بیماری مزمن جامعه ماست. چیزی که یک مصداق آن، ضرب المثل شدن «تحلیلهای های ایران» است. درهم آمیختگی مفرط با هر مسئله ای، یک آفت و بیماری اجتماعی است که باید درمان شود. این بیماری اجتماعی در سالهای اخیر با حضور مستمر مردم در شبکه های اجتماعی، وخیم تر و حادتر هم شده است.👈 «بی سوژگی»، «عقب نماندن از مسائل روز» و حتی «پز آپدیت بودن» و «لایک گرفتن» سبب شده، مسائل سیاسی بشدت ضریب بخورند و واکنش خیل گسترده ای را برانگیزد. 🔰بر این مبنا می بینیم، با سوژه ای مثل "سقوط یک هواپیما"، جامعه بشدت و ملتهب میشود، پست پشت پست، خبر پشت خبر، آواتار پشت آواتار.. سوگواری پشت سوگواری، استوری پشت استوری! و البته اثر و مانایی آن در حافظه جمعی ماهها و حتی سالها می ماند. اما همین سوژه در آمریکا اتفاق میفتد، "سه سقوط هواپیما در عرض یک هفته"، نه التهابی برمی انگیزد، نه به یک بحران اجتماعی و سیاسی تبدیل میشود و حتی افراد زیادی از آن مطلع نمیشوند. 🔰 اینکه جامعه آگاهی سیاسی داشته باشد، کنشگری سیاسی داشته باشد، تفکر سیاسی داشته باشد، قطعا ممدوح است؛ اما نکته اینجاست که سیاست زدگی با کنشگری عالمانه سیاسی متفاوت است. صریح بگویم برای جامعه ما هنوز نشده که سیاست هم مثل مثل مثل ، عرصه ای تخصصی و نیازمند سواد، مداقّه و مطالعه و تفکر است. 🔻یک مصداق بارز سیاست زدگی، ورود ها و حتی به مسائل سیاسی است. کسانیکه خود برای اظهارنظر در هر حوزه ای را از بدست می آورند: "صلاحیت فالووری"!!! یک تشت رسوایی این جماعت با موج پشیمانی و عذرخواهی از رای به روحانی، در کمتر از چند ماه پس از انتخابات 96 به زمین افتاده است. جامعه جوان ایران، هنوز نیافته که مرجعیت فکری و سیاسی خود را از چه آبشخوری باید دریافت کند و نکند. این کم کاری سیستم ما، ها و خصوصا است. 🔻 مصداق دیگر سیاست زدگی، نیاموختن "شیوه صحیح اعتراض و انتقاد سیاسی" است. حق هر فردی از جامعه است که نسبت به کم کاری دولت و براورده نشدن مطالبات خود و کند. 👌اما مثال بارز این تعلیم نیافتگی و تربیت ناشدگی سیاسی در ، شیوه اشتباه اعتراض برخی اصفهان به مسئله کم آبی است. اعتراض کنندگان نیاموخته اند که اعتراض به کم آبی، موضوعی صنفی و غیرسیاسی است. و ورود رسانه های بیگانه و های آنها در میان معترضان، نه تنها مشکل آنها را رفع نخواهد کرد که فاز اعتراض را از و حتی (اعتراض به عملکرد مسئولان) به فاز (و علیه کل نظام) خواهد کشاند و عملا خواسته ها و مطالبات آنها به حاشیه خواهد رفت. ✅این فرهنگسازی در بسیاری از کشورهای غربی وجود دارد. هر هفته اخبار یک ، یک ، یک صنفی و حتی سیاسی در فرانسه و انگلستان و آلمان و آمریکا و ایتالیا دیده میشود. اما کمتر دیده میشود که اعتراض اتوبوسداران به نرخ کرایه، به کل حکومت آن کشور و نظام سیاسی آن گره بخورد. درست بهمین دلیل این شیوه های اعتراض در مسالمت برگزار و مشکل هم در بیشتر موارد حل میشود. اما آنگاه که یک اعتراض یک انتقاد به شکل خشن و علیه کل یک نظام رخ نماید، هیچ حکومتی تماشاگر نخواهد بود. (بگذریم که ایران در آشوبهای دراویش تماشاچی بود) ✍️مهمترین ابزار تعلیم فرهنگ سیاسی، رسانه است. صداو سیما با بایکوت و سانسور و راهبرد منقرض "شتر دیدی ندیدی"، بدترین شیوه برخورد با سیاست زدگی جامعه را دنبال میکند و عملا آموزش سیاسی به شکل طنز و.. در این رسانه تعطیل شده است. شبکه های اجتماعی هم در استعمار سلبریتی هایی است که خود غرق در این بیماری هستند. پس شما کاری کنید. هر یک، رسانه باشیم.
قال الإمام حسن عليه السلام: صاحِبِ النّاسَ مِثلَ ما تُحِبُ أن يُصاحِبوكَ بِهِ با مردم آن گونه رفتار كن كه دوست دارى با تو رفتار كنند. أعلام الدين: 297. @aledavood
+ کسی که دربارۀ پول و دستمزدش زیاد اصرار نمیکند و خیال میکند دیگران انصاف و شعور دارند، احمق نیست، مناعت طبع دارد + کسی که به موقع می آید و برای با کلاس بودن، عده ای را منتظر نمیگذارد، احمق نیست، منظم و محترم است. + کسی که برای حل مشکلات دیگران به آنها پول قرض میدهد یا ضامن وام آنها میشود و به دروغ نمیگوید که ندارم و گرفتارم، احمق نیست. کریم و جوانمرد است. + کسی که معایب و کاستی های دیگران به رویشان نمی آورد و بدی ها را نادیده می گیرد، احمق نیست. شریف است. + کسی که در مقابل بی ادبی و بی شخصیتی دیگران با تواضع و محترمانه صحبت میکند و مانند آنها توهین و بددهنی نمیکند، احمق نیست. مودب و باشخصیت است... انسان بودن هزینه سنگینی دارد ! @aledavood
هدایت شده از کتاب خوب📚
"اینترنت با مغز ما چه می کند؟" در این کتاب با تکیه بر دامنهٔ وسیعی از مطالعات تاریخی و علمی تلاش میکند تا تاثیرات شناختی اینترنت را بر ذهن انسان بکاود و پیامدهای فکری و فرهنگی آن را برایمان روشن‌تر کند. 📚نشر گمان نویسنده نیکلاس کار 📗📘📙 @ketabe_khoob
سواد رسانه و روانشناسی
چرا مغز ما به دنبال اخبار منفی است؟