🔴 دوره پسادکتری(POSTDOC):
دوره پسادکتری، دوره پژوهشی رسمی با برنامه مدون است که پژوهشگران پس از اخذ درجه دکترا تخصصی، به طور تمام وقت با زمان معین حداقل یکسال و حداکثر سه سال، برای مشارکت در اجرای پروژههای مصوب و تقاضا محور موسسه، و ارتقای مهارتهای تخصصی پژوهشگر پسا دکتر تحت نظر استاد میزبان در موسسه پذیرنده برگزار میشود. به رغم رسمیت، دوره پسادکترا از مقاطع رسمی تحصیلی محسوب نمیشود.
🔴پژوهشگر پسادکتری:
فردی است با مدرک دکترا تخصصی که بر اساس طرح پژوهش و فناوری در اختیار استاد میزبان، اقدام به ارائه پروپوزال مینماید و در صورت تأیید استاد میزبان و موسسه بر اساس مفاد آییننامه ابلاغی معاونت پژوهشی وزارت علوم به شماره و/214901 مورخ 99/10/7 دوره پسا دکترا را در موسسه میگذراند.
🔵شرایط استاد میزبان:
♦️در سه سال پیش از زمان تقاضای پژوهشگر پسا دکتری پایه استحقاقی سالیانه را دریافت کرده باشد.
♦️دارای حداقل یک طرح پژوهشی و فناوری کارفرمایی فعال همراه با اعتبارات کافی برای پرداخت حق الزحمه پژوهشگر پسا دکترا باشد
♦️دارای شرایط ممتاز علمی پژوهشی باشد.
---------------------------------------
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴 https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از 💠مدیریت پژوهش و فناوری اطلاعات
🌼فراخوان مقاله
کنفرانس بین المللی «رهیافت معنویت خداسو در مواجهه با کرونا»
👈مهلت ارسال چکیده مقالات: 30 بهمن 1399
👈مهلت ارسال اصل مقالات: 20 فروردین 1400
👈زمان برگزاری کنفرانس: 29 و 30 اردیبهشت 1400
سایت کنفرانس:
🔴 http://manaviat.rihu.ac.ir/fa
---------------------------
🌼از همراهی شما سپاسگزاریم.
🔵 Eitaa.com/scienco
🔵 @rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🌼 تبادل لینک
راهکاری برای توسعه همکاری علمی - پژوهشی و ارتقا ضریب نفوذ یافته های پژوهشی مراکز و اندیشمندان فعال در حوزه علوم انسانی است
♦️لینک ادمین ها به منظور تبادل لینک
🔴 @Pajoohesh236
🔵 @Scien_co
👇👇👇👇👇👇
گروه «پژوهش» :
🔴 https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
کانال «مدیریت پژوهش»
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
کانال«همکاری علمی و فناوری پژوهش»
🔵 https://eitaa.com/scienco
هدایت شده از 💠مدیریت پژوهش و فناوری اطلاعات
🌼همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه بقاع متبرکه به قطب فرهنگی
https://civilica.com/l/61995/
🌼دومین فراخوان مقاله کوتاه در بررسی ابعاد سند الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت با موضوع «مبانی و روش های تعلیم و تربیت اسلامی
https://civilica.com/l/61921/
🌼کنگره بین المللی سیره فاطمی
https://civilica.com/l/61826/
🌼اولین کنفرانس ملی مدیریت، اقتصاد و علوم اسلامی
https://civilica.com/l/61429/
🌼دومین همایش ملی پژوهشهای میان رشته ای قرآن و انگاره های علوم زیستی
https://civilica.com/l/60830/
🌼سومین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
https://civilica.com/l/60760/
🌼همایش ملی مازندران شناسی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
https://civilica.com/l/61643/
🌼دومین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
https://civilica.com/l/61988/
🌼نخستین همایش بین المللی تحقیقات کاربردی در حوزه قرآن و حدیث
https://civilica.com/l/62086/
🌼از همراهی شما سپاسگزاریم
🔵 Eitaa.com/scienco
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔰پایگاه رسمی اطلاع رسانی دروس و نشر آثار استاد معظم #ربانی_بیرجندی
_استاد خارج فقه ، اصول ، تفسیر و رجال تخصصی حوزه علمیه خراسان
_عضو هیئت علمی مرکز تخصصی آخوند خراسانی
_مسئول گروه فقه و اصول مدرسه عالی نواب
📌 نشر دروس
📌معرفی آثار
📌انتشار آراء و اندیشه ها
📌تدریس دروس مکتب شناسی فقهی و فقه مقارن و حدیث شناسی فقهی فریقین
📌تدریس فقه اللغه تخصصی و تفسیر تخصصی
لینک عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/3171287115Cdc78aecfbc
🔴 منتشر شد
به نقل از اداره آمادهسازی و چاپ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ کتاب «سبک فرزندپروری با رویکرد اسلامی» اثر حجت الاسلام علی احمد پناهی عضو هئیت علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
گروه: روانشناسی
قیمت:34500 تومان
صفحات: 252صفحه
تاریخ نشر: زمستان 1399
♦️چکیده
مهمترین آرزوی هر پدر و مادر داشتن فرزندان شایسته، سالم، مومن و موفق است. اقتضای این آرزو،آگاهی و التزام به سبک فرزندپروری صحیح و متناسب با هنجارهای اسلامی، ایرانی و فرهنگی است. این کتاب در تلاش شده والدین، مربیان و مشاوران را با سبک فرزند پروری اسلامی آشنا شوند. در این کتاب تلاش وافری در راستای معرفی سبکهای فرزند پروری غربی و معرفی روش و اصول فرزندپروری از چشم انداز اسلامی شده است.در این اثر به اصول و روشهای فرزندپروری در دوره کودکی، نوجوانی و جوانی پرداخته شده است. یکی از مباحث مهم و اساسی در این کتاب تبیین، عوامل موثر در شکلگیری و تحوّل زیرساختها و پایههای اولیه شخصیت فرزندان است. توجه به رشد و تحوّل ذهنی، اخلاقی، معنوی، معرفتی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و عاطفی فرزندان، از مباحث مهم و اساسی در این کتاب است.آشنایی مربیان، والدین، مبلغان، معلمان، مشاوران و برنامهریزان فرهنگی و تربیتی با مباحث این کتاب باعث موفقیت آنان در تعلیم و تربیت شده و فرایند فرزندپروری را تسهیل خواهد کرد.
🔴 عرضه شده در فروشگاه اینترنتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
📕http://rihu.ac.ir/fa/book
--------------------------------------
🔵https://eitaa.com/rihu_ac_ir
🔴http://Eitaa.com/mrisc_rihu
🔴 منتشر شد:
به نقل از اداره آمادهسازی و چاپ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کتاب «آسیبشناسی تربیت دینی» اثر دکتر محمدعلی حاجی دهآبادی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
گروه : علوم تربیتی
قیمت:26500تومان
صفحات: 188صفحه
تاریخ نشر: زمستان1399
♦️چکیده
«آسیبشناسی تربیت دینی» از جمله مسایلی است که از دیرباز تاکنون دغدغهی دینداران و اندیشمندان دینی و به ویژه کارشناسان حوزه دین و تربیت دینی بوده است. اهمیت این مسأله از آن روست که محور بحث خود را متمرکز بر علل و عوامل گوناگونی میکند که هریک به گونهای، مانع دستیابی به اهداف تربیت دینی میشوند و با شناخت این عوامل، میتوان برای پویایی و کارآمدی تربیت دینی برنامهریزی کرد و راهکارهای لازم برای آسیبزدایی و دستکم کاهش دامنه تأثیرگذاری عوامل آسیبزا را شناسایی کرد. آسیبشناسی تربیت دینی میتواند به دو شیوه درون دینی یعنی مطالعه گزارههای موجود در منابع دینی که به نوعی دلالت بر نشانگان آسیبمندی تربیت دینی و علل و عوامل پدیدآیی آنها دارند و برون دینی از طریق مطالعات تجربی و میدانی و در صحنه عمل صورت گیرد. این پژوهش میکوشد تا با واکاوی متون دینی افزون بر ارایه معیارهای تربیت دینی، نشانگان آسیبمندی تربیت دینی از منظر متون اسلامی را استخراج نماید. با توجه به اینکه عوامل آسیبزا را میتوان به دو دستهی عوامل زمینهای- محیطی و نیز عوامل روشی تقسیم کرد، گونهها و ماهیت این دو دسته از عوامل آسیبزا از منظر متون اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است.
---------------------------------------
🔵https://eitaa.com/rihu_ac_ir
🔴http://Eitaa.com/m
🔴 ادامه دومین شاخص از مولفه دوم: دستاوردها
♦️برگزاری گردهمایی علمی نوع از گزارش شفاهی است که در چارچوب دومین شاخص از مولفه دستاوردهای پژوهشگاه طبقهبندی میشود. معمولا گزارشهای شفاهی در مراکز علمی جدی گرفته نمیشوند. گزارشهای شفاهی شکل گرفته در قالب گردهماییهای علمی که گاهی در مکتوبات از آن با عنوان رویداد علمی یاد میشود، مثل دستاوردهای مکتوب میتواند شکل و محتواهای گوناگونی داشته باشد. مراکز علمی به تناسب نیازها و توانمندیهای خود شکلهایی از رویدادها را انتخاب و برگزار میکنند. به تناسب تعداد مخاطبان در این رویدادها شکل رویداد متفاوت میشود. تعداد مخاطبان بعضی از رویدادها مانند نشستهای علمی، ممکن است با تعداد مخاطبان کمتر از ده نفر باشد و در مقابل مخاطبان برخی رویدادها مانند کنگرهها یا کنفرانسها نیز ممکن است به بیش از هزار نفر برسد.
مخاطب برخی رویدادها اعضای داخلی و مخاطب برخی از رویدادها افراد بیرونی هستند. برخی از رویدادها به صورت منظم برگزار میشوند و برخی موردی هستند. برگزاری همایشهای علمی با عناوین کنگره، کنفرانس، سمینار، سمپوزیوم و نشست علمی در مسیر انجام برخی پروژههای تحقیقاتی پژوهشگاه نیز ضروری است. یکی از روشهای مناسب برای جمعآوری نظرات و ایدههای افراد گوناگون در رابطه با موضوع پروژه و یا بررسی و نقد ایدههای به دست آمده، برگزاری رویداد است. رویدادهایی از نوع جلسات هماندیشی، اتاق فکر، نقد و بررسی، گروه مرکز، پنلهای گفتگو برای ارائه گزارشهای شفاهی مناسب هستند.
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
♦کانال تلگرامی پژوهش
🔵T.me/majidkafiresearch
🔴 انعقاد قرارداد جدید همکاری مشترک
به نقل از گروه امورپژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ قرارداد اجرا و انتشار مشترک طرح پژوهشی « حدیث و اعتبار کتابمحور نمونه پژوهی روایات تفسیر جابرجعفی و عبدالرحمن بن کثیر » پیشنهادی حجت الاسلام و المسلمین احسان سرخهای بین پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و موسسه معارف اهل بیت(ع) منعقد گردید.
♦️چکیده
روایات تفسیری مهمترین منبع فهم معارف قرآنی بهشمار میروند. بیشتر این روایات به شیوۀ مکتوب به نسلهای بعد منتقل شدهاند. سوگمندانه هیچیک از تفاسیرِ اثریِ (روایی) نوشتهشده در عصر حضور ائمه(علیهمالسلام) برجای نمانده است. برای «اطمینان از صدور روایات»، اعتبارسنجی منابع مکتوب، نقشی تعیینکننده دارد. از این اسلوب به اعتبارسنجی «کتابمحور» در برابر شیوۀ «رجالمحور»، تعبیر میشود. در این شیوه تمامی شواهد و قرائن اعتبارافزا یا اعتبارزدا بررسی میشود که ارزیابی مؤلفانِ محدث، راویانِ اثر، نسخهها و داوری صاحبنظران از جمله عوامل تأثیرگذار است.
در این پژوهش با تمرکز بر صدور روایات تفسیری، با گردآوری شواهد و قرائن و برپایۀ منابع تفسیری، و نقش این شیوه در پذیرش یا رد احادیث مندرج در آنها از سوی بزرگان زیسته در پنج قرن نخست هجری بررسی میشود. در بخش نخست، مباحث نظری مرتبط با موضوع این پژوهش، و در بخش دوم بررسی و تحلیل دو نمونۀ از احادیث تفسیری قدما، آمده است.
🔴از همراهی شما سپاسگزاریم.
🔵 https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
🔴تأملاتي بر «رابطه شعور شهروندی با تقليد و ولايتپذيری؟»
♦️دکتر مجيد كافي
دانشآموخته حوزه علميه قم و عضو هئیت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔴T.me/majidkafiresearch
😳❌میگند دین می تواند برای تمام عرصه های زندگی بشری برنامه قابل اجرا داشته باشد ، ما که ندیدیم !
❓ نظر شما چیست ؟
🤔 جوامع دینی جزء عقب مانده ترین کشورها هستند ، آنوقت ادعا دارند که دین می تواند ... واقعا که مسخره است . کل اگر طبیب بودی سر خود دوا کردی .
♨️ مشكل و مسألهاي كه انگيزه و سرچشمۀ اين بحث ميباشد، مطرح شدنِ "ناكارآمدي دين در محيط رقابت نظريات و ايدهها براي مديريت زندگي جمعي" است كه بهواسطۀ تأخير انديشمندان ديني در ارائۀ مدلها و الگوهاي اجراييِ دين براي زندگيِ امروز و آينده بهوجود آمده است.
✅حل این مساله در کانال:
🌹 نگرشی نو به دین تمدنساز 🌹
🌸 بر اساس نظریه نگرش، سیستمی به دین
کانال نگرشی نو به دین تمدنساز
https://eitaa.com/joinchat/2812608570C9343972fd8
📗تزلزل و تعصب معرفت شناختی
♦️دکتر مجيد كافي
دانشآموخته حوزه علميه قم و عضو هئیت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔴T.me/majidkafiresearch
هدایت شده از پژوهش و فناوری
♻️لطفا دوستان و همراهان خود را به محفل پژوهشگران و اندیشمندان علوم انسانی اسلامی در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در فضای مجازی دعوت فرمایید. از همراهی همیشگی شما سپاسگزاریم.
♦️کانال «مدیریت پژوهش»:
♻️ https://eitaa.com/mrisc_rihu
♦️ کانال «مپفا»:
♻️http://Eitaa.com/scienco
♦️گروه اطلاع رسانی «پژوهش» :
♻️ https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
⚫️ انالله و انا الیه راجعون
روح بلند و ملکوتی فقیه انقلابی فیلسوف مجاهد عمار رهبر حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی به ملکوت اعلی پیوست.
رحلت این فیلسوف مجاهد را به محضر بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه و مقام معظم رهبری و جامعه علمی و انقلابی کشور و عموم ارادتمندان به ایشان تسلیت عرض می کنیم.
معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه _ مدیریت پژوهش و همکاریهای علمی بین المللی
پیام رییس محترم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دکتر علی محمد حکیمیان به مناسبت رحلت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی
بسم الله الرحمن الرحیم
فَإِنَّ اَلْعَالِمَ أَعْظَمُ أَجْراً مِنَ اَلصَّائِمِ اَلْقَائِمِ اَلْمُجَاهِدِ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ فَإِذَا مَاتَ اَلْعَالِمُ ثُلِمَ فِي اَلْإِسْلاَمِ ثُلْمَةٌ لاَ يَسُدُّهَا إِلاَّ خَلَفٌ مِنْهُ وَ طَالِبُ اَلْعِلْمِ تَسْتَغْفِرُ لَهُ كُلُّ اَلْمَلاَئِكَةِ وَ يَدْعُو لَهُ مَنْ فِي اَلسَّمَاءِ وَ اَلْأَرْضِ .
در سالگرد شهادت سید الشهداء سپاه پاسداران، حوزه علمیه نیز مجاهد بزرگ مکتب امام و رهبر معظم انقلاب فیلسوف متاله ،دانشمند فقاهت و دیانت و پاسدار مکتب اهل بیت عصمت و طهارت را با قلبی آکنده از فراق و هجران بدرقه میکند تا روح این بزرگ مرد حوزه علمیه قم در عرش اعلا به هستی مطلق بازگردد و در دریای رحمت واسعه الهی آرام گیرد.
آیت الله مصباح یزدی مصداق حدیث مذکور منسوب به امیرالمومنبن علیه السلام است، او در طول حیات طیبه و پر برکت خود مدرسه فلسفی و کلامی شیعه را احیا نمود و با یادگذار گذاشتن دانش آموختگان مدرسه الهی خود حوزه و شیعه را در هدایت اعتقادی بیمه نمود.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه که آفریده کوششها و مجاهدتهای آن بزرگ سفر کرده در محقق ساختن فرمان بنیانگذار جمهوری اسلامی در ایجاد مرکزی برای تحول علوم انسانی و اسلامی سازی آن است،خود را موظف میداند رسالت خود را ادامه داده و در این مسیر از آن اسوه متفکر پیروی نماید.عاش سعیدا و مات سعیدا.خدایش رحمت کند،الهی آمین.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از پژوهش و فناوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ دیدار و گفتگوی شهید حاج قاسم سلیمانی با مرحوم علامه مصباح یزدی
دعای علامه مصباح برای حاج قاسم
🏴آیتالله مصباح یزدی شامگاه ۱۲ دی ماه دار فانی را وداع گفتند
🔴eitaa.com/mrisc_rihu
هدایت شده از 💠مدیریت پژوهش و فناوری اطلاعات
🌼شرط چاپ مقاله برای دفاع از رساله دکتری حذف شد
🔴به دنبال شکایت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص اینکه "دانشجو پس از تدوین رساله به شرط کفایت دستاوردهای علمی و چاپ یک مقاله علمی – پژوهشی مستخرج از رساله با تایید استاد راهنما مجاز است در حضور داوران از رساله خود دفاع کند" هیات عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی و با این استدلال که بند ۴ قسمت (ب) ماده ۲ قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب سال ۱۳۸۳یکی از وظایف و اختیارات وزارت علوم را تعیین ضوابط، معیارها و استانداردهای علمی موسسات آموزش عالی و رعایت اصول انعطاف، پویایی رقابت و نوآوری علمی قرار داده، و ماده ۱۹ آیین نامه آموزشی دوره دکتری تخصصی دانشجویان مصوب ۱۳۹۴ مغایر با اصول انعطاف، پویایی رقابت و نوآوری علمی می باشد، چرا که از یک سو صرف پذیرش مقاله و صدور گواهی پذیرش مقاله به امضای سردبیر مجله علمی – پژوهشی مبین احراز اوصاف علمی بودن مقاله نگارش شده می باشد و از سوی دیگر چاپ مقاله جزء مصادیق معیارها و استانداردهای علمی نیز نمی باشد و همین طور طولانی بودن فرآیند چاپ مقالات و الزام آنها به چاپ مقاله به صورت مطلق و بدون وجه به شیوه مدیریت حاکم بر مجلات علمی_پژوهشی موجب اضرار به منافع عموم دانشجویان می باشد، با اکثریت آراء مقرر نمود صرف ارائه گواهی پذیرش مقاله در نشریات علمی – پژوهشی برای مجاز شدن دانشجوی دوره دکتری برای دفاع از پایان نامه خود کفایت میکند.
🌼از همراهی شما سپاسگزاریم
🔵 Eitaa.com/scienco
🔴 استادان و دانشجویان محترم با مراجعه به فروشگاه اینترنتی پژوهشگاه می توانند آثار مورد علاقه خود را تهیه نمایند.
📕http://rihu.ac.ir/fa/book
هدایت شده از 💠مدیریت پژوهش و فناوری اطلاعات
🌼ميان رشتهاي به چه معناست؟
🌼چه چيزي باعث تفاوت خاستگاه و ويژگي رشتههاي علمي و مطالعات ميان رشتهاي ميشود؟🔵(بخش اول)
در اینجا به چند نمونه از تعاریف و دسته بندی ویژگی های میان رشته ای اشاره می شود:
1- واژه Interdisciplinary (ميان رشتهاي) شامل دو بخش ميشود: Inter (ميان) و disciplinary (رشتهاي). disciplinary به معناي "ارتباط با زمينه خاصي از موضوع مطالعه" است. بنابراين Interdisciplinary ارتباط بين دو يا چند زمينه مطالعه است.
2- سه وجه مهم پيشوند Inter را ميتوان اين گونه خلاصه کرد:
· فضاي رقابتي بين رشتههاي علمي؛
· تلفيق ديدگاهها در مطالعه يك موضوع خاص؛
· فربه شدن علم با دستاوردهاي جديد بر اثر تلفيق ديدگاهها.
3- ميان رشته اي بودن، هستي مطالعات ميان رشته اي است، که از طريق تحقيقي که شامل دو يا چند حوزه دانش مي باشد، روشن مي شود.
4- مطالعه ميان رشتهاي يك فرايند تلفيقي است که ايدهها، اطلاعات، روش ها، ابزار، مفاهيم و نظريههاي دو يا چند رشته علمي را ترکيب و مرتبط ميسازد. درست برخلاف رشتههاي علمي كه اعتقاد بر اين است که هر کدام از آنها نظريهها، مفاهيم، روش ها و... خودش را دارد، در مطالعات ميان رشتهاي اين قانون تغيير پيدا كرده است. در ميان رشتهايها، امکان ترکيب مفاهيم و نظريهها از رشتههاي علمي مختلف وجود دارد. مطالعات ميان رشتهايها برحسب خاستگاه، ويژگي، موقعيت و سطح پيشرفتشان از رشتههاي علمي متفاوت هستند.
🔴«دکتر مجید کافی_عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»
🌼از همراهی شما سپاسگزاریم
🔵 Eitaa.com/scienco
هدایت شده از 💠مدیریت پژوهش و فناوری اطلاعات
🌼ميان رشتهاي به چه معناست؟
🌼چه چيزي باعث تفاوت خاستگاه و ويژگي رشتههاي علمي و مطالعات ميان رشتهاي ميشود؟ 🔵«بخش دوم»
5- مطالعه ميان رشتهاي به مثابه گونهاي خاص، به تعامل علمي، ارتباط و همکاري آگاهانه و روشمند ميان دانشمندان و متخصصان رشتههاي مختلف علمي اطلاق ميشود. در مطالعه ميان رشتهاي، متخصصان رشتهها و حوزههاي مختلف علمي، هدفمندانه به مرزهاي معرفتي و روشي يکديگر ورود پيدا ميکنند تا با توجه به ضرورت ها و نيازهاي جديد به گسترش جغرافياي معرفتي جديد، ايجاد ساختارهاي آکادميک جديد، و دستيابي به شيوهها و ابزارهايي براي شناخت و فهم و حل مسالهاي برسند. به قول رولاند (1387)، در مطالعه ميان رشتهاي، افراد فعاليتهاي خود را با يکديگر هماهنگ و از طريق همان ديوارهايي که آنها را از يکديگر جدا ميسازند به تعامل با يکديگر ميپردازند.
6- وحدت و انسجام، بخشي از فرايند مطالعه ميان رشتهاي است که در تلاش براي اصلاح ديدگاههاي رشتهاي متضاد است. در نتيجه وحدت و انسجام، فرايندي به طور كامل جديد، متمايز، و برتر از قلمرو هر رشته علمي است كه سبب فربهتر شدن علوم ميشود. اين نتيجه وحدت و انسجام ميتواند براي شکل دادن به سياستهاي جديد، طراحي سؤالات جديد، ايجاد توليدات جديد و ارتقاي راههاي جديد تحقيق استفاده شود.
🔴«دکتر مجید کافی_عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»
🌼از همراهی شما سپاسگزاریم
🔵 Eitaa.com/scienco