🔴 منتشر شد
کتاب «نظریههای بنیادین خانواده درمانگری» اثر دکتر محمد زارعی و جناب آقای هادی دهقانی از مجموعه آثار گروه خانواده پژوهشکده علوم رفتاری به زودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر می شود.
🔴 چکیده کتاب
نظریههای خانوادهدرمانگری اغلب متأثر از فضای اجتماعی ـ فرهنگی، دیدگاهها و پارادایمهای فلسفی زمان خود شکل گرفتهاند. امروزه توجه به فرهنگ، مذهب و معنویت به یکی از رویکردهای غالب در تعاملات اعضای خانواده و درمان آن تبدیل شده است. بر این اساس، برخی از مذاهب، نظریههای خانوادهدرمانگری را بر اساس دیدگاه خود بررسی کرده و رویکرد مذهبی خود را ارائه نمودهاند. این کتاب درصدد است مبانی و رویکرد درمانی نظریههای بنیادین و اغلب سیستمی خانواده را ارائه کند و با دیدگاه فرهنگی و اسلامی، آنها را مورد بررسی تطبیقی قرار دهد و در پایان، مبانی خانوادهدرمانگری بر اساس دیدگاه اسلامی را ارائه نماید. کتاب حاضر مشتمل بر هفت فصل است و نظریههای خانواده درمانگری میاننسلی، تجربی، ساختاری و راهبردی را ارائه و بررسی مینماید و دیگر نظریههای خانواده درمانگری و نظریه خانوادهدرمانگری اسلامی در کتاب دیگری ارائه خواهد شد.
---------------
🔴کتاب نما:
https://eitaa.com/ketabnama_rihu
🔴پژوهش، حوزه و دانشگاه در ایتا:
🔴 @research_hu
🔴به زودی منتشر میشود:
🔴کتاب اندیشههای اجتماعی متفکران مسلمان اثر دکتر حسین اژدریزاده و همکاران از مجموعه آثار گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی به زودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر میشود.
🔴کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴 @research_hu
با سلام و عرض ادب
با احترام، به استحضار میرساند حسب درخواست متعدد اعضای محترم و لزوم مدیریت محتوایی اطلاعات گروه «پژوهش»، اطلاعات و خبرهای پژوهشی خود را جهت ثبت و اطلاع رسانی به آدرس ذیل ارسال فرمایید.
تا به نحو مقتضی در اختیار استادان، پژوهشگران و مدیران محترم پژوهش قرارداده شود.
@pajoohesh236
ارادتمند
فرهاد سلطانی
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 منشر شد:
🔴 کتاب زیبایی شناسی دینی تلویزیون اثر جناب آقای دکتر علی اصغر فهیمیفر از مجموعه آثار گروه ارتباطات به زودی توسط پژوهشگاه منتشر میشود.
🔴چکیده:
از اصطلاح زیباییشناسی تعابیر مختلفی شده است، از جمله انجام یک بحث خالص فلسفی راجع به ماهیت زیبایی و چگونگی عملکرد ذهن در ادراک و قضاوتهای زیبایی شناختی. این یکی از مهمترین تعاریف از زیباییشناسی است. در کنار این تعبیر شایع، تعابیر دیگری هم ارائه شده است؛ از جمله اینکه زیباییشناسی عبارت است از شناخت ریشههای فلسفی تکنیکها (نه فقط شناخت خود تکنیکها). این اعتقاد نزد برخی وجود دارد که تکنیکها نهفقط ابزاری برای بیان محتوا، بلکه خود، عینِ محتوا هستند و تبلور نوعی از دستگاه فلسفی هستند، مانند پرسپکتیو در نقاشی غرب گرچه یک تکنیک است، اما محصول و نتیجه یک خاستگاه فرهنگی و فلسفی است. پرسپکتیو در واقع تبلور و تجسمِ زیباییشناختیِ اعتقاد به اصالت سوژه و بازنمود دنیای مادی از منظر انسان در هنر است. در اين كتاب گرچه به تمامي تعاريف پشگفته توجه شده، اما تأكيد مؤلف عمدتاً بر تعريف اخر است. در واقع تلاش شده تلويزيون به عنوان يك سازه هنري مورد تأملات فلسفي قرار گرفته و احياناً راههاي تصرف در زبان آن مورد مطالعه واقع شود. به هر روي آنچه در ادامه میآید مطالعهای درباره تلویزیون با روش عقلانی و انتقادی است که میکوشد نسبت بین این رسانه مدرن با فرهنگ و ارزشهای ایرانی و اسلامی را تا حدی بیان کند که میتواند نوعی زیباییشناسی و یا نوعی فلسفه تلویزیون محسوب شود.
🔴 @research_hu
🔴 منتشر شد:
کتاب «انسانشناسی اجتماعی (انسان اجتماعی در اندیشه اسلامی و علوم اجتماعی)» اثر دکتر مجید کافی دانشیار گروه جامعهشناسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
🔴چکیده
کتاب پیش رو در حوزۀ اندیشۀ اجتماعی قرار دارد. اندیشه اجتماعی هنجارين بوده و درصدد ارائه توصیههایی برای بهزیستی انسان است. اندیشه اجتماعی دغدغه مسائل اجتماعی انسان را داشته و سه رکن دارد: انسان، جامعه و رابطۀ انسان و جامعه. اندیشه اجتماعی در مورد انسان جامعهپذیر شده یا نشده به بحث مینشیند. پس موضوع این کتاب نوعی انسانشناسی از منظر علوم اجتماعی و جامعهشناسی برای درس انسانشناسی مقطع کارشناسی همه رشتههای علوم اجتماعی است. وقتی سخن از انسان اجتماعی میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 1. انسانی که بر اثر فرایند جامعهپذیری اجتماعی شده است؛ 2. تلقی و تفسیر نظریههای اجتماعی بهویژه نظریههای جامعهشناختی از انسان؛ 3. انسان با هویت تاریخی که برای شناخت آن باید به گذشته مراجعه کرد؛ 4. انسان اجتماعی به معنای خاص کلمه در مقابل انسان سیاسی یا اقتصادی که منظور دارندرف است؛ 5. و سرانجام انسانی که در ارتباط با دیگران اجتماعی میشود، در ارتباطات با دیگران رشد و پیشرفت میکند، در ارتباط با دیگران آسیب میبیند و در ارتباط با دیگران درمان میشود
کتاب نما :
🔴@ketabnama_rihu
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه:
🔴@research_hu
🔴 مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برگزار می کند:
هفتمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی
🔸مهلت ارسال چکیده مقالات: 15 اسفندماه 1401
🔸مهلت ارسال اصل مقالات : 31 مرداد 1402
🔸زمان برگزاری: آبان ماه 1402
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه:
🔴@research_hu
🔴بزودی منتشر می شود:
کتاب راهزنی در دوره قاجار (علل و زمینه ها) اثر دکتر سیدبابک روح الامینی از مجموعه آثار گروه تاریخ پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه بزودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر می شود.
چکیده:
با مطالعه بر روی جرائم در طول دورههای مختلف روشنترین دستاورد همانا سرشت نسبی بودن آنهاست. در واقع این مقوله ارتباط تنگانگی با ساختارهای سیاسی، اجتماعی، اقتصاد، فرهنگی و مذهبی هر جامعهای دارد.
در ایران دوره قاجار نیز انواع مختلفی از جرائم روی میداد که مطالعه بر روی آنها میتواند گام مهمی در جهت شناخت بهتر مناسبات آن جامعه بردارد. راهزنی یکی از این جرائم بود که تقریباً در تمامی جغرافیای ایران آن دوره اتفاق میافتاد. علیرغم برخوردهای مقطعی و گاهی خشونتبار حکام در طول دوره قاجار، کماکان راهزنی و راهزنان تا سالهای پایانی حکومت قاجار در اقصی نقاط کشور حضور داشتند. اینکه به رغم این برخوردها به چه دلیل راهزنان و راهزنی به حیات خود در عرصه اجتماعی ایران دوره قاجار ادامه میدادند نیاز به پژوهشی تاریخی دارد، از اینرو در پژوهش حاضر، سعی میشود تا جرم راهزنی و علل آن در دوره قاجار بررسی شود.
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@resrearch_hu
🔴پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می کند:
کرسی علمی ترویجی «جریان شناسی سیاسی بنی هاشم پس از قیام عاشورا»
🔸ارائه کننده : جه الاسلام دکتر علی آقاجانی استادیار گروه علوم سیاسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
🔸دبیر : حجه الاسلام دکتر علیرضا ناییچ، استاد دانشگاه و نایب رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه؛
🔸ناقد: حجه الاسلام دکتر محمد ملک زاده استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه؛
🔸ناقد: دکتر رسول قلیچ محقق گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
زمان: چهارشنبه 14 دیماه1401 ساعت 10 تا 12
◀️ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
کانال پژوهش ، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
🔴 منتشر شد:
کتاب «خانواده فناورانه (پیامد سیطره شبکههای اجتماعی مجازی بر روابط خانواده)» اثر جناب آقای دکتر مجید کافی و سرکار خانم سیدمرضیه شعاع هاشمی از مجموع آثار گروه خانواده پژوهشکده علوم رفتاری توسط انتشارات پژوهشگا حوزه و دانشگاه منتشر شد.
🔴چکیده:
شبکههای اجتماعی مجازی با تأثیر بر روابط ساختاری و انسانی (جنسی و عاطفی) خانواده، موجب نوع جدیدی از این روابط میشود. در این تحقیق سامانهای برای تخمین این تأثیر طراحی میشود. تحقیق با روش پیمایشی و تکنیک معادلات ساختاری، و دوازده متغیر ورودی به شبکه عصبی مصنوعی انجام میشود. مسئله تحقیق اینگونه صورتبندی شد که استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی چه تغییراتی را بر روابط ساختاری و انسانی خانوادهها در پی خواهد داشت؟ برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه، برای ساخت سامانه و تحلیل دادهها از شبکه عصبی مصنوعی و برای اعتبارسنجی نتایج از نظرات نخبگان استفاده شد. نتیجه تحقیق سامانهای است که در آن برای روابط جنسی و عاطفی خانوادهها(خروجیها) طیفی از صفر تا صد در نظر میگیرد. نتایج حاکی از وجود چهار نوع روابط انسانی در بین خانوادههای پسافناوری است. خانواده متعهد و پایدار(روابط عاطفی مثبت و جنسی گرم)، خانواده ناکمیاب(روباط عاطفی مثبت و جنسی سرد)، خانواده ناسازگار(طلاق عاطفی، روابط عاطفی منفی و جنسی گرم) و خانواده گسیخته(طلاق فیزیکی، روابط عاطفی منفی و جنسی سرد).
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴 منتشر شد:
کتاب «متون فقه 3 - حقوق عمومی و بین الملل» اثر آقایان دکتر حسین جوان آراسته و دکتر محمدجواد ارسطا از مجموع آثار گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه که با مشارکت مرکز پژوهشی مبنا (مولفههای بنیادین نظام اسلامی) و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اجرا شده است به زودی منتشر میشود.
چکیده:
فقه شیعه یکی از مهمترین منابع حقوق موضوعه ایران است، بهگونهای که بسیاری از متون قانونی ازجمله قانون اساسی، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی مقتبس از آن میباشد. بر این اساس و با عنایت بهنقش بسزاییکه آگاهی از متون فقهی در ورزیدگی هرچه بیشتر دانشجویان دارد، درس متون فقه 3 با هدف آشنایی با متون فقه اسلامي، اصطلاحات فقهی و فتاواي فقها در ارتباط با مباحث حقوق عمومی و بین الملل، در نظرگرفته شده است. متن حاضر مطابق سرفصلهای جدید کارشناسی رشته حقوق تدوین شده و قابلیّت استفاده در رشته فقه و حقوق اسلامی را نیز دارد.
متون انتخابی از بیش از 40 منبع مختلف فقهی گزینش و به دیدگاه فقهای اهل سنت نیز اشاره شده است. در پارهای موارد به اصول قانون اساسی یا مواد قانونی مرتبط با متون فقهی نیز اشاره شده است تا تطبیق مباحث با حقوق موضوعه برای دانشجویان بهآسانی صورت پذیرد و در نتیجه، علاقه و انگیزه دانشجویان نسبت به مراجعه به متون فقهی، بیشتر شود.
🔴 @research_hu
سلسله نشست های لذت فلسفه
نقد و بررسی کتاب "چیستی و نحوه وجود فرهنگ" (نگرشی نوین به فلسفه فرهنگ)
با حضور و سخنرانی آیت الله استاد سید یدالله یزدان پناه
و با نقادی دکتر علیرضا قایمی نیا، دکتر رضا غلامی، دکتر رضا ماحوزی، دکتر رضا صمیم و دکتر علی جوادی
مکان: تالارفارابی موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
زمان: چهارشنبه 14 دی ماه1401
از ساعت 15 الی 20
این نشست از طریق صفحه اسکایروم مؤسسه به نشانی b۲n.ir/iscs به صورت مجازی نیز پخش میشود.
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت شهید سلیمانی:
💢خداباوری، ولایتپذیری و مردم دوستی از صفات بارز شهید سلیمانی بود
🔹رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در مراسم گرامیداشت سالگرد شهید سلیمانی گفت: خداباوری، ولایتپذیری و مردم دوستی از صفات بارز شهید سلیمانی بود.
http://www.msrt.ir/fa/news/75313
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri✅
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
در اجلاس روسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری؛
💢معاون اداری و مالی وزارت علوم ،طراحی مدل جدید برای تامین اعتبار مالی دانشگاهها را ضروری دانست
🔹معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه اعتبارات دولتی فقط جواب هزینه های جاری حقوق و دستمزد را می دهد گفت: طراحی یک مدل تامین اعتبار مالی مولد برای دانشگاهها ضرورت دارد.
http://www.msrt.ir/fa/news/75357
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri✅
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
هدف گذاری وزارت علوم برای جذب ۲۵۰ هزار دانشجوی بین المللی در مدت سه سال
💢رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد:
جذب دانشجوی بین المللی مورد تاکید وزیر علوم و از برنامه های مهم این وزارت است
🔹رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد: جذب دانشجوی بین المللی و افزایش سهم ایران از آموزش عالی بین المللی مورد تاکید وزیر علوم و از برنامه های مهم این وزارت است و سازمان امور دانشجویان برنامه هایی را در این راستا تدوین کرده است.
http://www.msrt.ir/fa/news/75360
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri✅
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت عتف؛
💢رویت پذیری مراکز زیرمجموعه وزارت علوم باید افزایش یابد
🔹مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از روند رویتپذیری مراکز زیرمجموعه وزارت عتف انتقاد کرد و خواستار افزایش آن شد.
http://www.msrt.ir/fa/news/75406
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri✅
🔴منتشر شد
🔴کتاب «مفهوم اطلاق در نظریه ولایت مطلقه فقیه از دیدگاه امام خمینی «ره»» اثر حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد راثی ورعی دانشیار گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مشارکت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی «ره» منتشر شد.
چکیده:
در این پژوهش مفهوم «اطلاق» در «نظریه ولایت مطلقه» از دیدگاه امام خمینی بررسی شده است. به رغم معانی متعددی که فقیهان از اطلاقِ ولایت در فقه اراده کرده اند، امام خمینی این واژه را در معنای متفاوتی به کار برده است. اطلاق ولایت از دیدگاه ایشان در برابر دیدگاهی است که اختیارات حکومت اسلامی را به چارچوب احکام فرعی شرعی محدود کرده و صرفاً مجری احکام شریعت میداند. از نگاه امام حکومت که «فلسفه عملی تمامی فقه در تمامی زوایای زندگی بشریت است»، به منظور ادارة مطلوب جامعه، میتواند در قلمرو مصالح عمومی قانون وضع کند، هر چند خارج از محدوده احکام فرعی شرعی باشد. این دیدگاه هرگز به معنای آن نیست که اختیارات حکومت اسلامی نامحدود و فاقد هر گونه چارچوبی است. اختیارات حکومت هر چند از این زوایه مطلق است، اما از جهات دیگر محدود و مقید است. از جمله حدود و قیود اختیارات حکومت اسلامی «رعایت عدالت»، «مصلحت»، «قلمرو عمومی»، «سیره حکومت پیامبر و معصومان» و «قانون» است.
کانال پژوهش ، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💠 ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه با همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی برگزار می کند:
✅️ سلسله دورههای مدیریت تحول علوم انسانی
🔹 مراکز ارائه کننده در این دوره؛
مرکز علوم انسانی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری، شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دبیرخانه انجمن های علمی حوزه، جامعه المصطفی العالمیه و مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
🔻محورهای ارائه:
🔸فرآیند تحقق علوم انسانی اسلامی
🔸الگوی تولید نظریات اسلامی در علوم انسانی اسلامی
🔸الگوی حل مسائل کاربردی در علوم انسانی اسلامی
🔸مسئله محوری در پژوهشهای علوم انسانی اسلامی
🔸روش شناسی تولید علوم انسانی اسلامی
🔸چگونگی آماده سازی پژوهشهای علوم انسانی اسلامی به منظور کاربست اجرایی آن
🔸و ...
📆 زمان ثبتنام: ۱۷ تا ۳۰ دیماه
📆 زمان برگزاری: متعاقبا اعلام میشود
🏢 مکان: قم، مرکز مدیریت حوزه علمیه
🌐 متن کامل و لینک ثبت نام جهت حضور در دورهها: http://ihkn.ir/?p=31274
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#سلسله_نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔴انجمن ایرانی مطالعاتی قرآن و فرهنگ اسلامی برگزار میکند:
کارگاه آموزشی «نقشه ذهنی بهترین روش حفظ مطالب در عصر حاضر»
🔴دوستان سلام. این کارگاه، بسیار مفید است برای همه قشرهای جامعه، اعم از محصل و دانشجو، صاحبان کسب و کار، و حتی خانم های خانه دار. نکات بسیار خوبی در مورد مغز و حافظه یاد می گیرید که کمتر مورد توجه بوده است. امید است به یادگیری و پیشرفت خودتان توجه لازم را داشته باشید.
🔴مدرس:
سرکار خانم دکتر زهره اخوان مقدم دانشیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
🔴زمان:
دوشنبه و سه شنبه مورخ 17 و 18 بهمن ماه
🔴لینک ثبت نام در ایتا:
@kiaf74
🔴لینک ثبت نام در تلگرام:
@nabaei؛
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
#کرسی_نظریه_پردازی
🔰 نظریه طبیعت گرایانه افول دین مداری با رویکرد اجتهادی تجربی
ارایه کننده:
💢دکتر حسین بستان دانشیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
ناقدان:
🔸دکتر علیرضا شجاعی زند عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس؛
🔸دکتر سید حسین سراج زاده عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی؛
🔸دکتر محمدرضا طالبان عضو هیئت علمی پژوهشگاه انقلاب اسلامی؛
🔸دکتر شمس الله مریجی عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)؛
داوران:
🔹دکتر غلامرضا صدیق اورعی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد؛
🔹دکتر حسن خیری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قم؛
🔹دکتر مسعود آذربایجانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه ودانشگاه؛
🔹دکتر حمید پارسانیا نیا عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛
دبیر نشست:
♦️ دکتر کریم خان محمدی؛
پنجشنبه 22 دی 1401 ساعت 18 الی 21
محل برگزاری قم، پردیسان، میدان علوم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، سالن حکمت
حضوری و مجازی
🌐ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
---------------
🔻پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ایتا:
https://eitaa.com/rihu_ac_ir
🔴منتشر شد
کتاب « فقه خانواده «نکاح» ترجمه و تبیین کتاب فقه الامام الصادق (ع)» اثر سرکار خانم دکتر زهرا فهرستی از مجموعه آثار گروه حققوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
🔴چکیده
تألیفات فقهی و مواد قانونی، ضمن بیان احکام و آثار نکاح، تلاش کردهاند الگوهایی منطبق با شریعت ترسیم کنند که متناسب با نیازهای طبیعی بشر باشد.
امروزه با تغییرات شگرفی که در روابط خانوادگی صورت گرفته، همچنین ورود زنان به صحنههای اجتماعی و دسترسی آنان به سبک زندگی غربی باعث شده تا انتقاداتی متوجه برخی قوانین و احکام فقهی شود. همة اینها مطالعة مجدد و بازنگری در وضع قوانین و نظرات فقهی متناسب با واقعیات را ایجاب میکند.
اثر حاضر با درک این ضرورت، کتاب «فقه الامام جعفر الصادق(ع)» به قلم محمد جواد مغنیه از فقهای معاصر را که متنی موجز و امروزی دارد، بهعنوان جایگزین متون قدیمیتر محور کار خود قرار داده است.
افزون بر این، مباحثی چالشبرانگیز مانند فرزندخواندگی، تعدد زوجات، ازدواج موقت و... نیز به بوتة نقد و تحلیل گذاشته شده و نظرات مختلف همراه با ذکر دلایل بیان شده است.
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
🔴منتشر شد:
کتاب «روانشناسی نظامی با رویکرد قرآنی» اثر دکتر محمد کاویانی از مجموعه آثار گروه روانشناسی پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه های علمیه منتشر شد.
چکیده:
«روانشناسی نظامی» یکی از شاخههای روانشناسی در «APA» است. این کتاب بهعنوان متن درسی برای مقطع کارشناسی ارشد، در دوازده فصل شکل گرفته است؛ ساختار کتاب بهصورتی منطقی از مباحث کلی و بنیادین شروع شده و به مباحث کاملاً کاربردی پایان یافته است. «مباحث کلی»، «دکترین نظامی» و «مبانی قرآنیِ آن» در فصول اول، دوم و سوم، به مباحثی همچون «همزادی جنگ با انسان»، «ضرورت حفظ امنیت»، «ضرورت ظلم ستیزی»، «هدفمندی دنیوی و اخروی» و ...؛ پرداخته است. فصل چهارم، به ویژگیهای روانشناختی فرماندهان و نیروهای نظامی و انتظامی اشاره کرده است. «آسیبها» و «استرس»های روانشناختی در یک فرد نظامی در دو فصل پنجم و ششم بررسی شده و «تکنیکها» و «تاکتیکها»ی جنگی و عملیات روانی و «جواز فقهی آن»، در دو فصل هفتم و هشتم بیان شده است؛ فصل های نهم و دهم و یازدهم، ذیل روانشناسی نظامی در سه سطح «سازمانی»، «ملی» و «بینالملل» به موضوعات اختصاصیِ هرکدام از این سه سطح پرداختهاند. آخرین فصل به «پدافند غیرعامل» و مفاهیمی مثل «اطلاعاتیسازیِ جنگها»، «شهر هوشمند»، «پنج حلقه واردن»، «ترور بیولوژیک» و... اشاره کرده است.
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
🔴منتشر شد
کتاب «ساختار و عملکرد نهادهای خیریه» اثر آقایان دکتر سیدرضا حسینی و دکتر مصطفی کاظمی نجفآبادی از مجموعه آثار گروه اقتصاد پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه، توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشکده وقف و امور خیریه سازمان اوقاف منتشر شد.
🔴چکیده:
این کتاب پس از مرور ادبیات نظری بخش خیریه و بررسی ساختار مؤسسات خیریه در کشورهای منتخب، ساختار مؤسسات حمایتی در ایران را در قالب مؤسسات دولتی، شبهدولتی و مردمی تبیین مینماید و سپس به بررسی عملکرد مؤسسات خیریه میپردازد. فصول پایانی کتاب درصدد است تا با شناسایی روشمند نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصت نهادهای خیریه، راهبردها و راهکارهایی را برای ارتقاء بخش خیریه کشف نموده و به تأیید خبرگان برساند. این پژوهش برای ارتقاء بخش خیریه کشور چهار نوع راهبرد را مطرح و سپس برای عملیاتی شدن هر راهبرد راهکارهایی را پیشنهاد نموده است. راهبردهایی همچون توسعه فرهنگی و مدیریتی در بخش خیرخواهی کشور، نهادسازی بخشهای حاکمیتی امور خیریه با رویکرد شبکهای، نهادسازی بخشهای مردمی امور خیریه با رویکرد شبکهای و شبکهسازی مؤسسات خیریه از مهمترین راهبردهایی است که مورد تأیید خبرگان قرار گرفته و برای هریک از آنها راهکارهای عملیاتی پیشنهاد شده است. عملیاتی شدن این راهبردها در جامعه، مسیر دستیابی بخش خیریه به نقطه مطلوب را هموارتر میكند
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
🔴 منتشر شد:
کتاب «قواعد فقه حاکم بر خانواده» اثر دکتر سیدهزهرا موسوی و دکتر زهرا فهرستی از مجموعه آثار گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
🔴 چکیده:
مجموعه قواعد فقه ناظر به خانواده در اثر حاضر ميتواند درک روشني از سياستهاي کلان اسلام و قانونگذار ايراني در حوزه حقوق و تکاليف خانوادگي را پيش روي دستاندرکاران امر قرار دهد.
از کنار هم قرار دادن این مجموعه بهدست میآید که شارع مقدس، اهدافي مانند تحکيم بنيان خانواده، تعالي و تکامل افراد خانواده، ارضاي درست نيازها در جنبههاي مختلف مالي، عاطفي، معنوي و... تنظيم عادلانه تکاليف و ايجاد توازن منطقي بين تکاليف و حقوق را دنبال ميکند.
کتاب حاضر مهمترين قواعد فقهي حاکم بر حقوق خانواده را (که احکام اوليه را نيز تحت الشعاع خود قرار ميدهد) در دو دسته معهوده و غير معهوده معرفی کرده است. نسبت به قواعد معهوده، نگاه ویژهای داشته و قواعد غيرمعهوده را برای اولین باربهعنوان یک قاعده فقهی معرفی کرده و کارکردهای هریک را در حوزه خانواده بیان و به نقد و تحلیل مصادیق چالشی پرداخته است.
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
🔴منتشر شد:
کتاب «اصول و ضوابط اخلاقی مشاوره با رویکرد اسلامی » اثر آقایان دکتر علیاحمد پناهی و محمدرضا سالاریفر از مجموعه آثار گروه روانشناسی پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه های علمیه منتشر شد
🔴 چکیده:
التزام و کاربستِ اصول و ضوابط اخلاقی در فرایند مشاوره، فواید و آثار اجتماعی، روانشناختی و حرفهای زیادی درپی دارد. مصونیتبخشی به رابطه یاورانه، افزایش سلامت و امنیت روانی مشاور و مراجع، ایجاد امنیت و مصونیت برای همکاران و کارشناسان مشاوره و افزایش اعتماد،کارآمدی، تسهیلگری و مقبولیت در روابط یاورانه، از مهمترین پیامدهای التزام به اصول و ضوابط اخلاقی در مشاوره است. اهمیت کاربستِ اصول و ضوابط اخلاقی در مشاوره در عصر حاضر به دلیل گسترش فعالیتهای یاورانه و به دلیل حضور افراد مختلف و با انگیزهها و تخصّصهای مختلف در عرصه مشاوره، مضاعف شده است. هنجارها و ضوابط اخلاقی بهمنزله خونی است که باید به طور پیوسته در پیکر جامعه و بهخصوص در حوزه مشاوره، گسترش یابد. حضور ارزشها و ضوابط اخلاقی در عرصه مشاوره، زمینه بسیاری از ناهنجاریهای اخلاقی، حرفهای، خانوادگی و اجتماعی را از میان میرود و یا به حداقل میرساند.
کانال پژوهش، حوزه و دانشگاه
🔴@research_hu
✳️ به همت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه؛
🔆 دومین جشنواره «پاسخ برتر» برگزار میشود
🔻 قالبهای جشنواره:
🔹 علمی: کتاب، مقاله، پایاننامه
🔹 ادبی: شعر، داستان، داستانک، رمان
🔹 چندرسانهای: فیلم، فیلم کوتاه، مستند، کلیپ، پادکست، موشن، پویانمایی
🔹 تجسمی: عکس، عکسنوشته، اینفوگرافی، کاریکاتور، نقاشی
🎋 بخش ویژه: پاسخگویی به شبهات نسلنو
🗓 مهلت ارسال آثار: تا 30 دی 1401
📲 ارسال آثار از طریق: ۰۹۹۰۷۶۷۰۸۹۱ و @pasokhebartar_Festival و www.pasokh.org
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج 🌹
┄┅═══••✾••═══┅┄
🔴@research_hu