با استناد به مصوبات دومین جلسه شورای علمی گروه تاریخ اسلام طرح پژوهشی «نفوذ اسلام در اروپا» پیشنهادی دکتر محمد باقر خزائیلی آغاز شد.
این طرح پژوهشی منطبق با سرفصل مصوب شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با عنوان«نفوذ اسلام در اروپا» در قالب کتاب درسی «تاریخ اسلام در اروپا» برای دانشجویان مقطع کارشناسی گرایش تاریخ جهان و کتاب درسی «تاثیر تمدن اسلامی بر غرب» برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد گرایش فرهنگ و تمدن اسلامی استفاده می شود.
این طرح پژوهشی در پاسخ به شبهه افکنی مخالفان اهل بیت (ع) پیشنهاد و مصوب شده است. یکی از شبهات مطرح شده از سوی دشمنان اهل بیت (ع) ارائه آمار زیاد درباره همسران امام حسن (ع) است؛ اما نتوانستند حداقل یک سوم از آنان را نام ببرند. جعل آمار درباره همسران و فرزندان امام حسن (ع) از منابع اهل سنت به منابع شیعه نیز راه یافته است، بدون آنکه نقد و بررسی شود. در این پژوهش تلاش می شود از منابع فریقین در ادوار مختلف زمانی به بررسی موضوع پرداخته شود تا روشن گردد که امام حسن(ع) چند همسر و فرزند داشته است. دیگر آنکه تاثیرپذیری برخی از مؤلفان در ارائه آمار و ذکر نام همسران و فرزندان امام نشان داده می شود.
این طرح می تواند به عنوان منبع معتبر پژوهشی برای محققان علاقهمندان به مباحث تاریخ اسلام و اهل بیت (ع) و تاریخ تشیع مورد بهره برداری قرار گیرد.
هدایت شده از خانه پژوهش افق
ثبت نام کارگاه های آموزشی مجازی رایگان.pdf
691K
ثبت نام در کارگاه های رایگان مجازی پژوهشکده ادبیات تحلیلی و تطبیقی اسراء وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
علاقه مندان می توانند حداکثر تا تاریخ ۲۵ خرداد ماه ۹۹ طبق اطلاعیه پیوست در این کارگاه های متنوع ثبت نام نمایند.
http://Eitaa.com/pajoheshyar
هدایت شده از پژوهش و فناوری
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان سمت به زودی #کتاب اصول و مبانی اقتصاد اسلامی اثر حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای حسن آقا نظری را در بهار 99 منتشر می کند.
کسب رتبه کل20-16 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (بالاتر از سایر مراکز پژوهشی حوزه علوم انسانی)
http://ur.isc.gov.ir/home/setculture?input_culture=fa
هدایت شده از 🟢 نوآوری در علوم انسانی
به اطلاع همراهان محترم میرساند موسسه خدمات مشاورهای «رها» به زودی «خدمات تخصصی و مشاورهای مدیریت امور پژوهشی» را در قالب بخش خصوصی به نهادها و سازمانهای پژوهشی در سطح استان قم ارائه می نماید:
برخی از خدمات قابل ارائه این موسسه عبارتند از:
1. مشاوره در طراحی پازل بومی مدیریت پژوهش اثربخش و کارآمد سازمانی سازمان متقاضی؛
2.بررسی و تحلیل اسناد بالا دستی، سازمان متقاضی؛
3.مشاوره در بهینه سازی و بومی سازی فرایندها و هندسه پژوهشی سازمان متقاضی؛
4.مشاوره وطراحی نظام برنامه ریزی پژوهشی مبتنی بر مأموریتها و اهداف بلند مدت و راهبردهای عملیاتی سازمان متقاضی؛
5.مشاوره در طراحی نظام نظارت و ارزیابی پژوهشی؛
6. برنامه ریزی به منظور انطباق متغیرهای عملکردی سازمان با شاخصهای عملکردی و بهره وری سازمانی؛
7. مشاوره درطراحی و تنظیم قراردادهای پژوهشی (درون سازمانی و برون سازمانی)؛
8.مشاوره و طراحی نظام بودجه ریزی پژوهشی؛
9.مشاوره دراستانداردسازی و تنظیم دستورالعمل ها و آئین نامه های پژوهشی؛
10. مشاوره و طراحی بانک های اطلاعاتی پژوهش، اتوماسیون پژوهشی و سامانههای بومی پژوهش سازمان متقاضی؛
10. مشاوره در طراحی شبکه توسعه تعاملات علمی_ پژوهشی؛
11.مشاوره و طراحی نظام تجاری سازی، درآمدزایی پژوهش و توسعه بازار پژوهش؛
@raha_institute2
بسم الله الرحمن الرحیم
ان فتحنا لک فتحا مبینا
امروز بیش از چهل سال از نامگذاری اخرین جمعه ماه مبارک رمضان توسط بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی رضوان الله علیه گذشت.حاصل این اندیشه نه تنها موجب زنده ماندن نام قدس و فلسطین عزیز در اذهان مسلمانان و ازاد اندیشان جهان شد بلکه راه مجاهدت و جهاد فی سبیل الله برای ازاد سازی قدس شریف را هموار ساخت.
امروز جمعه یکبار دیگر جهان شاهد شعار القدس لنا از بزرگ پرچمدار جهان اسلام حضرت ایت الله خامنه ای را شاهد بود.اگر به سخنان فرمانده بزرگ ظلم ستیز جهان معاصر خوب دقت کنیم اشکار خواهد شد که ازادی فلسطین و قدس صرفا ارمان نیست ،بلکه پرچم فتح الفتوح لشکر بزرگ اسلام بر فراز قدس شریف به اهتزاز درامده است.لشکر بزرگ مجاهدان خدا به سوی فلسطین در حرکت است تا به پیش قراولان این لشکر یعنی مردم مسلمان غزه و فلسطین ملحق شوند. چه کسی است که نقش پرچم فلسطین مظلوم که از خون فرزندان جهان اسلام از جمله فلسطین بر تارک قدس نشسته است را نبیند.چه کسی است که شهید مجاهد قدس و سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی را در به اهتزاز دراوردن پرچم پیروزی بر بلندای قدس مشاهده نکند.
ضمن بزرگداشت روز قدس ،مجاهدان عرصه پژوهش در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با رهبر خود و همه ازادگان جهان پیوند می بندند تا با ثبت جانفشانیها ،از خون پاک مجاهدان عرصه مبازره با صهیونیسم جهانی به رهبری شیطان بزرگ پاسداری نمایند.
دکتر علی محمد حکیمیان
ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
99/3/2
محمد باقر خزائیلی زاده ی اول شهریورماه 1361 در شهرستان نجف آباد اصفهان است، پس از پشت سرگذراندن تحصیلات مقدماتی در سال 1379 دررشته تاریخ در مقطع کارشناسی در شهر اصفهان مشغول به تحصیل شد و
تحصیلات تکمیلی را نیز در رشته تاریخ ادامه داد و در سال 1391 از رساله ی دکتری خود با عنوان «نقد و بررسی جایگاه ایرانیان در طبقه بندی علوم در تمدن اسلامی» دفاع نمود .
فعالیت های آموزشی وی از سال 1390آغاز شد و در دانشگاه های دانشگاه صنعتی اصفهان و علوم پزشکی این شهر مشغول به تدریس در زمینه¬ی فرهنگ و تمدن اسلامی و تاریخ اسلام گردید. از سال 1395 همکاری پژوهشی خود را با گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آغاز نمود و در سال 1396 در چارچوب همکار گروه همکاریهای علمی بین المللی پژوهشگاه، سامان «همکاری های بین الملل» گروه تاریخ فعالیت این گروه با رویکرد برون مرزی را به عهده گرفت، نیز از سوی معاونت پژوهشی این پژوهشگاه به عنوان دبیر اجرایی همایش بین المللی «آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت در دوره معاصر» منصوب گردید و دبیر علمی چندین پیش نشست را در راستای همایش مزبور در پژوهشگاه برعهده داشته است .
از جمله آثار چاپ شده از ایشان که عمدتا در حوزه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی است می توان به کتاب های « طبقه بندی علوم در تمدن اسلامی» و «تاریخ علم در تمدن اسلامی»، نشر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و«علل گرایش علوم انسانی به مبادی علوم غربی در عصر پهلوی اول»، انتشارات مکث اندیشه اشاره کرد. علاوه براین بالغ بر 10 مقاله علمی و پژوهشی در حوزه تاریخ و تمدن اسلامی از وی تا به حال به چاپ رسیده است.
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ: کتاب درسی «معرفتشناسی برای دانشجویان روانشناسی» اثر دکتر محمد مهدی عباسی در ابتدای سال تحصیلی 1399-1400 منتشر و به بازار پژوهش ارائه خواهد شد.
این اثر پژوهشی منطبق با سرفصل درسی معرفت شناسی معادل دو واحد درسی برای دانشجویان مقطع کارشناسی است که از طریق نمایندگی های عرضه آثار پژوهشگاه تقدیم استادان و دانشجویان می شود.
چکیده:
میتواند آن قدر تیره باشد که چیزی را نبینی؛ ممکن است روشن باشد و روشنگر جهان؛ میتواند دنیا را ریزتر یا درشتتر از آنچه هست نشان دهد و یا همانگونه که هست، به نمایش بگذارد. شیشه عینک را میگویم. معرفتشناسی یعنی عینکتان را بردارید، شیشههایش را تمیز کنید و کمی آن را بررسی کنید. آیا عینک من راستگو است؟ قرار است با همین عینک تمام دنیا را ببینم.
روانشناس همانند هر اندیشمند دیگری بینیاز از مباحث معرفتشناسی نیست. در پژوهشهای روانشناسی اگر توجه جدی به بنیانهای نظری و مسائل معرفتشناسی در روانشناسی نشود، نوآوریهای ژرف در روانشناسی صورت نخواهد گرفت. در راه دشوار رسیدن به حقایق علمی چراغ راهنمای محقق، فهم دقیق از مبانی معرفتشناسی است.
اعتباربخشی به یافتههای روانشناسی موجود و روانشناسی مطلوب با ساختن بنای محکمی از معرفتشناسی صورت خواهد گرفت. معرفتشناسی سنگبنای اصلی هر معرفت و علم است.
در این کتاب به این مباحث با صبغهای روانشناختی پرداختهایم: آشنایی با معرفتشناسی، امکان معرفت، منابع معرفت، انواع معرفت و ویژگیهای آن، نقش حس و عقل در تصورات و تصدیقات، حقیقت صدق و معیار صدق در انواع قضایا.