حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی محمد حکیمیان در فروردین سال 1339 در شهر یزد دیده به جهان گشود. پس از سپری نمودن تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در مدارس قوامی ، آقا و رازی شهرستان یزد در سال 1357 در رشته صنایع غذایی دانشگاه شیراز پذیرفته شد. پس از انقلاب فرهنگی در سال 1359 در کمیته فرهنگی جهاد سازندگی یزد مشغول به خدمت به جامعه روستایی و انقلابی ایران اسلامی شد. در سال 1360 با پذیرش در مدرسه حقانی قم تحصیلات حوزوی را آغاز نمود. تحصیل علوم حوزوی از قبیل ادبیات ، اصول ، منطق و معانی و بیان در حوزه علمیه قم – و با مهاجرت به زادگاهش یزد در مدرسه خان به فراگیری علوم حوزوی ادامه داد. شرح لمعه ، رسائل ، کفایه ، مکاسب و حدود 3 سال خارج زکات و خمس را گذراند ،همزمان نیز معاونت اجرایی بنیاد شهید استان یزد را از سال 1370تا 1373 عهده دار گردید. در سال 1373 با مراجعت به قم در محضر آیات عظام و مراجع تقلید آقایان حاج شیخ جواد تبریزی ( درس فقه ) ، حاج شیخ وحید خراسانی ( اصول ) ، حاج شیخ فاضل لنکرانی ( حج ) ، حاج سید محمد حسن مرتضوی لنگرودی ( اصول ) تلمذ نمود و همزمان به تدریس بخشهایی از کتابهای اصول فقه مرحوم مظفر در اصول ، کتاب شرح لمعه در فقه ، کتاب مکاسب شیخ در فقه المعاملات مشغول شد.
در سال 1373 همزمان با رجعت به قم از طریق کنکور سراسری در رشته حقوق دانشگاه مفید مشغول شد مدرک کارشناسی با معدل ۱۸/۴۹ و کارشناسی ارشد با معدل ۱۸/۳۹ پشت سرگذاشت ودر سال 1379 از پایان نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان «دین موجل و آثار و احکام آن در حقوق ایران» دفاع نمود. این پایان نامه به عنوان سطح 3 حوزه علمیه قم از وی پذیرفته شد. سپس نگارش رساله سطح 4 دروس حوزه علمیه قم تحت عنوان «ضمان قهری در فقه امامیه» را آغاز نمود. تحصیلات دانشگاهی را در پردیس فارابی دانشگاه تهران در شهر قم در رشته حقوق خصوصی ادامه داد و با گذراندن موفقیت آمیز دکتری در سال ۱۳۹۰ با معدل ۱۷/۸۳از رساله خود تحت عنوان رژیم حقوقی سرمایه گذاری در بخش بالادستی نفت و گاز با رویکرد به پیمان منشور انرژی دفاع نمود و موفق به اخذ مدرک دکتری گردید. نامبرده شاگرد اول دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در دوران دانش اموختگی کسب نمود.
دکتر علی محمد حکیمیان از آبان ماه سال 1380 همکاری خود با پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را آغاز نمود. در سال 1382 مدیریت گروه حقوق پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را عهده دار شد و در دو مقطع زمانی در سال 1388 و در سال 1392 به سمت معاون پژوهشی، آموزشی و فناوری منصوب گردید. وی در بهمن ماه سال 1397 با حکم صادر شده توسط وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری جناب آقای دکتر غلامی مسئولیت ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را عهده دار شدند.
از جمله فعالیت های علمی پژوهشی ایشان می توان به انتشار کتاب رژیم حقوقی سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت و گاز ایران ، تحقیق و نگارش سه طرح نظریه ضمان قهری در فقه امامیه، فقه استدلالی نفت و گاز، حقوق تطبیقی مالکیت منابع معدنی (مطالعه تطبیقی مالکیت معادن در فقه و حقوق موضوعه) از مجموع طرح های مصوب گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه و ارائه بیش از 15 عنوان مقاله علمی منتشر شده در نشریات معتبر داخلی و برگزاری نشست های علمی تخصصی متعدد اشاره نمود.
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
#هر_روز_یک_حدیث
✨شخص نادان جز در يكى از دو حالت «تُند رَوى» و يا «كُند رَوى» مشاهده نمى شود. «افراط» و «تفریط» در هر کاری نشان جهل و نادانی است و پایانش هم ندامت و پشیمانی است.
🆔 @msrt_ir
15.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥گزارش تصویری/ نشست مجازی معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها و موسسات پژوهش فناوری کشور - ۲۹اردیبهشت ۱۳۹۹
🆔 @msrt_ir
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ؛ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت قطب مطالعات فرهنگ و تمدن شیعه در دوره صفویه دانشگاه اصفهان به زودی کتاب «وضعیت اقلیتهای دینی در عصر صفوی (با تکیه بر عصر شاه عباس اول)» اثری از حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رمضان محمدی و دکتر محمد باقر خزائیلی را منتشر می کند.
چکیده
روزگار صفویه دوره رشد و شکوفایی تمدن ایرانی و دوران افزایش اقتدار ایران در منطقه و جهان بود. به گونهای که برای نخستین بار در تاریخ ایران پس از اسلام، یک دولت ایرانی توانست ضمن پایهریزی دولت−کشوری بر مبنای مرزهای کهن ایران زمین، برای مدتی طولانی و به گونهای نهانی تجاوزات همه بیگانگان را دفع و کشور را از ورود و استقرار عناصر جدید قدرت از بیرون حفظ کند.
پژوهش حاضرمتمرکز به بررسی وضعیت اقلیتهای دینی در دوره شاه عباس اول تا سقوط دولت صفوی است. مراد از اقلیتهای دینی در این پژوهش، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و هندوان است که هریک به اقتضای موقعیت و جایگاه خود در جامعه در شاخههای مختلف با دولت صفوی همگرایی داشتند. آنچه بررسی جایگاه اقلیتهای دینی را در عصر صفوی جذابتر می کند آن است که دولت صفوی بهعنوان یک دولت شیعی که خاستگاه و مشروعیت خود را از دین اسلام و مذهب تشیع گرفته بود، به شدت بر مسئله مذهب و ادیان بهعنوان یک موضوع محوری تأکید داشت.
هدایت شده از پژوهش و فناوری
لینک دعوت به گروه پژوهش و همکاری های علمی
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
از اینکه لینک گروه را به دوستان و سایر پژوهشگران ارسال می نمائید سپاسگزاریم
طرح پژوهشی «جرم شناسی» اثر جناب آقای دکتر سیدمحمود میرخلیلی دانشیار رشته حقوق جزا و جرم شناسی پردیس فارابی دانشگاه تهران خاتمه یافته گزارش شد. این طرح از مجموعه طرحهای مصوب گروه حقوق و فقه اجتماعی است که با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی و مقایسه دیدگاه های اسلامی با دیدگاه های غیر اسلامی نگارش شده است.
در راستای توسعه تعاملات بین سازمانی و ارتقا ضریب نفوذ آثار پژوهشی در جامعه علمی کشور پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی دارد این اثر پژوهشی را با مشارکت نهادها و سازمانی بیرونی منتشر نماید. از این رو علاقه مندان می توانند پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به معاونت پژوهشی ، آموزشی و فناوری پژوهشگاه ارائه نمایند.
برگزاری اولین جلسه کمیته علمی همایش بین المللی با محوریت علوم انسانی اسلامی
..........................................
عطف به نامه شماره 26565/و مورخ 99/2/23 وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری جناب آقای دکتر منصور غلامی و حسب اعلام موافقت شورای پژوهشگاه، اولین جلسه کمیته علمی برگزاری همایش بین المللی مجازی با محوریت علوم انسانی-اسلامی با حضور اساتید و اندیشمندان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در روز سه شنبه مورخ 99/2/30 برگزار گردید.
با استناد به مصوبات دومین جلسه شورای علمی گروه تاریخ اسلام طرح پژوهشی «نفوذ اسلام در اروپا» پیشنهادی دکتر محمد باقر خزائیلی آغاز شد.
این طرح پژوهشی منطبق با سرفصل مصوب شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با عنوان«نفوذ اسلام در اروپا» در قالب کتاب درسی «تاریخ اسلام در اروپا» برای دانشجویان مقطع کارشناسی گرایش تاریخ جهان و کتاب درسی «تاثیر تمدن اسلامی بر غرب» برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد گرایش فرهنگ و تمدن اسلامی استفاده می شود.
این طرح پژوهشی در پاسخ به شبهه افکنی مخالفان اهل بیت (ع) پیشنهاد و مصوب شده است. یکی از شبهات مطرح شده از سوی دشمنان اهل بیت (ع) ارائه آمار زیاد درباره همسران امام حسن (ع) است؛ اما نتوانستند حداقل یک سوم از آنان را نام ببرند. جعل آمار درباره همسران و فرزندان امام حسن (ع) از منابع اهل سنت به منابع شیعه نیز راه یافته است، بدون آنکه نقد و بررسی شود. در این پژوهش تلاش می شود از منابع فریقین در ادوار مختلف زمانی به بررسی موضوع پرداخته شود تا روشن گردد که امام حسن(ع) چند همسر و فرزند داشته است. دیگر آنکه تاثیرپذیری برخی از مؤلفان در ارائه آمار و ذکر نام همسران و فرزندان امام نشان داده می شود.
این طرح می تواند به عنوان منبع معتبر پژوهشی برای محققان علاقهمندان به مباحث تاریخ اسلام و اهل بیت (ع) و تاریخ تشیع مورد بهره برداری قرار گیرد.
هدایت شده از خانه پژوهش افق
ثبت نام کارگاه های آموزشی مجازی رایگان.pdf
691K
ثبت نام در کارگاه های رایگان مجازی پژوهشکده ادبیات تحلیلی و تطبیقی اسراء وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
علاقه مندان می توانند حداکثر تا تاریخ ۲۵ خرداد ماه ۹۹ طبق اطلاعیه پیوست در این کارگاه های متنوع ثبت نام نمایند.
http://Eitaa.com/pajoheshyar
هدایت شده از پژوهش و فناوری
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان سمت به زودی #کتاب اصول و مبانی اقتصاد اسلامی اثر حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای حسن آقا نظری را در بهار 99 منتشر می کند.
کسب رتبه کل20-16 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (بالاتر از سایر مراکز پژوهشی حوزه علوم انسانی)
http://ur.isc.gov.ir/home/setculture?input_culture=fa
هدایت شده از 🟢 نوآوری در علوم انسانی
به اطلاع همراهان محترم میرساند موسسه خدمات مشاورهای «رها» به زودی «خدمات تخصصی و مشاورهای مدیریت امور پژوهشی» را در قالب بخش خصوصی به نهادها و سازمانهای پژوهشی در سطح استان قم ارائه می نماید:
برخی از خدمات قابل ارائه این موسسه عبارتند از:
1. مشاوره در طراحی پازل بومی مدیریت پژوهش اثربخش و کارآمد سازمانی سازمان متقاضی؛
2.بررسی و تحلیل اسناد بالا دستی، سازمان متقاضی؛
3.مشاوره در بهینه سازی و بومی سازی فرایندها و هندسه پژوهشی سازمان متقاضی؛
4.مشاوره وطراحی نظام برنامه ریزی پژوهشی مبتنی بر مأموریتها و اهداف بلند مدت و راهبردهای عملیاتی سازمان متقاضی؛
5.مشاوره در طراحی نظام نظارت و ارزیابی پژوهشی؛
6. برنامه ریزی به منظور انطباق متغیرهای عملکردی سازمان با شاخصهای عملکردی و بهره وری سازمانی؛
7. مشاوره درطراحی و تنظیم قراردادهای پژوهشی (درون سازمانی و برون سازمانی)؛
8.مشاوره و طراحی نظام بودجه ریزی پژوهشی؛
9.مشاوره دراستانداردسازی و تنظیم دستورالعمل ها و آئین نامه های پژوهشی؛
10. مشاوره و طراحی بانک های اطلاعاتی پژوهش، اتوماسیون پژوهشی و سامانههای بومی پژوهش سازمان متقاضی؛
10. مشاوره در طراحی شبکه توسعه تعاملات علمی_ پژوهشی؛
11.مشاوره و طراحی نظام تجاری سازی، درآمدزایی پژوهش و توسعه بازار پژوهش؛
@raha_institute2
بسم الله الرحمن الرحیم
ان فتحنا لک فتحا مبینا
امروز بیش از چهل سال از نامگذاری اخرین جمعه ماه مبارک رمضان توسط بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی رضوان الله علیه گذشت.حاصل این اندیشه نه تنها موجب زنده ماندن نام قدس و فلسطین عزیز در اذهان مسلمانان و ازاد اندیشان جهان شد بلکه راه مجاهدت و جهاد فی سبیل الله برای ازاد سازی قدس شریف را هموار ساخت.
امروز جمعه یکبار دیگر جهان شاهد شعار القدس لنا از بزرگ پرچمدار جهان اسلام حضرت ایت الله خامنه ای را شاهد بود.اگر به سخنان فرمانده بزرگ ظلم ستیز جهان معاصر خوب دقت کنیم اشکار خواهد شد که ازادی فلسطین و قدس صرفا ارمان نیست ،بلکه پرچم فتح الفتوح لشکر بزرگ اسلام بر فراز قدس شریف به اهتزاز درامده است.لشکر بزرگ مجاهدان خدا به سوی فلسطین در حرکت است تا به پیش قراولان این لشکر یعنی مردم مسلمان غزه و فلسطین ملحق شوند. چه کسی است که نقش پرچم فلسطین مظلوم که از خون فرزندان جهان اسلام از جمله فلسطین بر تارک قدس نشسته است را نبیند.چه کسی است که شهید مجاهد قدس و سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی را در به اهتزاز دراوردن پرچم پیروزی بر بلندای قدس مشاهده نکند.
ضمن بزرگداشت روز قدس ،مجاهدان عرصه پژوهش در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با رهبر خود و همه ازادگان جهان پیوند می بندند تا با ثبت جانفشانیها ،از خون پاک مجاهدان عرصه مبازره با صهیونیسم جهانی به رهبری شیطان بزرگ پاسداری نمایند.
دکتر علی محمد حکیمیان
ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
99/3/2
محمد باقر خزائیلی زاده ی اول شهریورماه 1361 در شهرستان نجف آباد اصفهان است، پس از پشت سرگذراندن تحصیلات مقدماتی در سال 1379 دررشته تاریخ در مقطع کارشناسی در شهر اصفهان مشغول به تحصیل شد و
تحصیلات تکمیلی را نیز در رشته تاریخ ادامه داد و در سال 1391 از رساله ی دکتری خود با عنوان «نقد و بررسی جایگاه ایرانیان در طبقه بندی علوم در تمدن اسلامی» دفاع نمود .
فعالیت های آموزشی وی از سال 1390آغاز شد و در دانشگاه های دانشگاه صنعتی اصفهان و علوم پزشکی این شهر مشغول به تدریس در زمینه¬ی فرهنگ و تمدن اسلامی و تاریخ اسلام گردید. از سال 1395 همکاری پژوهشی خود را با گروه تاریخ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آغاز نمود و در سال 1396 در چارچوب همکار گروه همکاریهای علمی بین المللی پژوهشگاه، سامان «همکاری های بین الملل» گروه تاریخ فعالیت این گروه با رویکرد برون مرزی را به عهده گرفت، نیز از سوی معاونت پژوهشی این پژوهشگاه به عنوان دبیر اجرایی همایش بین المللی «آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت در دوره معاصر» منصوب گردید و دبیر علمی چندین پیش نشست را در راستای همایش مزبور در پژوهشگاه برعهده داشته است .
از جمله آثار چاپ شده از ایشان که عمدتا در حوزه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی است می توان به کتاب های « طبقه بندی علوم در تمدن اسلامی» و «تاریخ علم در تمدن اسلامی»، نشر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و«علل گرایش علوم انسانی به مبادی علوم غربی در عصر پهلوی اول»، انتشارات مکث اندیشه اشاره کرد. علاوه براین بالغ بر 10 مقاله علمی و پژوهشی در حوزه تاریخ و تمدن اسلامی از وی تا به حال به چاپ رسیده است.
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ: کتاب درسی «معرفتشناسی برای دانشجویان روانشناسی» اثر دکتر محمد مهدی عباسی در ابتدای سال تحصیلی 1399-1400 منتشر و به بازار پژوهش ارائه خواهد شد.
این اثر پژوهشی منطبق با سرفصل درسی معرفت شناسی معادل دو واحد درسی برای دانشجویان مقطع کارشناسی است که از طریق نمایندگی های عرضه آثار پژوهشگاه تقدیم استادان و دانشجویان می شود.
چکیده:
میتواند آن قدر تیره باشد که چیزی را نبینی؛ ممکن است روشن باشد و روشنگر جهان؛ میتواند دنیا را ریزتر یا درشتتر از آنچه هست نشان دهد و یا همانگونه که هست، به نمایش بگذارد. شیشه عینک را میگویم. معرفتشناسی یعنی عینکتان را بردارید، شیشههایش را تمیز کنید و کمی آن را بررسی کنید. آیا عینک من راستگو است؟ قرار است با همین عینک تمام دنیا را ببینم.
روانشناس همانند هر اندیشمند دیگری بینیاز از مباحث معرفتشناسی نیست. در پژوهشهای روانشناسی اگر توجه جدی به بنیانهای نظری و مسائل معرفتشناسی در روانشناسی نشود، نوآوریهای ژرف در روانشناسی صورت نخواهد گرفت. در راه دشوار رسیدن به حقایق علمی چراغ راهنمای محقق، فهم دقیق از مبانی معرفتشناسی است.
اعتباربخشی به یافتههای روانشناسی موجود و روانشناسی مطلوب با ساختن بنای محکمی از معرفتشناسی صورت خواهد گرفت. معرفتشناسی سنگبنای اصلی هر معرفت و علم است.
در این کتاب به این مباحث با صبغهای روانشناختی پرداختهایم: آشنایی با معرفتشناسی، امکان معرفت، منابع معرفت، انواع معرفت و ویژگیهای آن، نقش حس و عقل در تصورات و تصدیقات، حقیقت صدق و معیار صدق در انواع قضایا.
هر مرکز پژوهشی دارای ضوابط و قواعدی است که مسیر حرکت پژوهش و پژوهشگر را مشخص مینماید. پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز به عنوان یک مرکز پژوهشی، از این امر مستثنی نیست. از سوی دیگر پراکندگی ضوابط و مقررات و فرمها ورویهها و عدم اطلاع برخی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران از آنها، معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری را بر آن داشت تا در کتابچهای واحد، مهمترین ضوابط، فرمها و اصطلاحات پژوهشی که اعضای هیئت علمی و پژوهشگران در فرآیند پژوهشها و مطالعات خود بدان نیاز دارند را جمع آوری نماید. سعی شده تا مفاهیم و اصطلاحات، متناسب با فرآیند یک پژوهش(تصویب طرحنامه، انجام طرح، ارزیابی و در نهایت ترویج محتوای پژوهش در جامعه علمی) سازماندهی گردد. امید است این اثر، راهنمای عمل اثربخشی در انجام وظائف اعضای هیئت علمی و در نهایت تحقق اهداف پژوهشگاه واقع گردد. نسخه اولیه فایل WORD و PDF این نظام نامه به شرح ذیل تقدیم حضور می شود ضمن آنکه علاقه مندان می توانند از سایت پژوهشگاه به نشانی زیر به این نظامنامه دسترسی داشته باشند.
http://rihu.ac.ir
با توجه به ابلاغ شیوه نامه «فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در جامعه و صنعت» توسط وزارت عتف و به منظور تحقق ایده علم برای جامعه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان مرکزی پیشرو و الگو در کاربردی سازی دستاوردهای پژوهشی در سطح جامعه و صنعت و با هدف انتقال دانش و تجربه به سایر سازمان ها و مجامع علمی و اجرایی کشور اقدام به اجرای مفاد این شیوه نامه در قالب ارائه فرصت های مطالعاتی به اعضای هیأت علمی متقاضی خود با رویکرد پاسخگویی به نیازهای دستگاه های اجرایی، واحدهای عملیاتی و موسسات و مجامع علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی کشور نموده است.
در این راستا؛ هیأت رئیسه محترم پژوهشگاه تاکنون با دو درخواست اعضای هیأت علمی گروه های پژوهشی اقتصاد و علوم تربیتی به منظور اجرای دو پروژه مطالعاتی در حوزه های اقتصاد وقف و خیریه و حوزهی تربیت و یادگیری تفکر و حکمت توسط جناب آقایان حجه الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی کاظمی نجف آبادی و حجه الاسلام والمسلمین دکتر علی لطیفی موافقت نموده است. هدف از این اقدامات کمک به رفع مشکلات علمی و تحقیقاتی واحد های عملیاتی، تقویت ارتباط پژوهشگاه و کمیته امداد امام خمینی (ره) و موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش و گسترش همکاریهای پایدار علمی و پژوهشی فی مابین بوده است.
موضوعات پژوهشی مورد توافق برای فعالیت اعضای محترم پژوهشگاه در قالب فرصت مطالعاتی صنعت و جامعه در دو واحد عملیاتی مذکور به شرح ذیل می باشند:
1) مدیریت و راهبری علمی و پژوهشیِ فرآیند تدوین راهنمای برنامهی درسی و استانداردهای حوزهی تربیت و یادگیری تفکر و حکمت؛
2) انجام پروژه «طراحی رشته های مرتبط با بخش خیریه»؛
لازم به ذکر است فعالیت اعضای محترم هیأت علمی پژوهشگاه در قالب فرصت های مطالعاتی صنعت و جامعه در چارچوب شرایط و ضوابط ابلاغی وزارت عتف در شیوه نامه مندرج و طی قراردادی دوجانبه میان پژوهشگاه و واحدهای عملیاتی متقاضی صورت خواهد پذیرفت. شورای علمی گروه های پژوهشی علوم تربیتی و اقتصاد وظیفه ارزیابی دستاوردهای علمی و پژوهشی این دوره ها و گروه همکاری های علمی بین المللی پژوهشگاه نیز نظارت بر اجرای مفاد قراردادهای فرصت را بر عهده خواهند داشت.