کتاب «اصول و مبانی اقتصاد اسلامی» اثر حجت الاسلام و المسلمین استاد حسن آقا نظری عضو پیشین هیأت علمی گروه اقتصاد پژوهشکده علوم اجتماعی در خردادماه سال 1399 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان سمت منتشر و به بازار پژوهش ارائه می شود. این اثر ارزنده پژوهشی با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی و استنباط موضوعات علوم انسانی از منابع اسلامی در قالب متن درسی منطبق با سرفصل اصول و مبانی اقتصاد اسلامی (مقطع کارشناسی) نگارش یافته است .
چکیده
در زمینۀ اقتصاد اسلامی تاکنون تحقیقات بسیاری به انجام رسیده است؛ با وجود این، در بخش عمدۀ آنها بُعد فقهی ـ حقوقی (فقه الاقتصاد) و در سطحی محدودتر ویژگی مکتبی و نظاممند بودن این حوزه مدنظر قرار گرفته است. به دیگر سخن، دربارۀ مبانی علمی اقتصاد اسلامی کمتر پژوهش شده است و در نتیجه، نظریات علمی این شاخه از اقتصاد، در مقایسه با مباحث حقوقی آن، پیشنیۀ کمتری دارد.
بر همین اساس، در کتابِ حاضر، چیستی اقتصاد اسلامی بهصورت جامع در دو بُعد حقوقی و علمی محوریت یافته و مبانی مکتبی بودن، نظاممند بودن و علمی بودن آن در سه بخش بررسی شده است.
هدایت شده از جامعه الزهرا (علیهاالسلام) قم
🔻 رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی:
🔸 قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان، مسئولان قوای سه گانه و مسئولان همه دستگاهها این وصیت نامه را بازخوانی و در بخشها و نکات فراوان آن تأمل و تدبر کنند؛ چرا که این وصیت نامه در واقع دستور العملی ملی برای پیشرفت و توسعه و سرافرازی ایران است.
🗓 بیانات در تاریخ 14 خرداد 1387
🆔 @jz_news
هدایت شده از رهنامه پژوهش
🌀شاه کلید پژوهش چیست؟
🔻عن رسول الله (صلی الله علیه وآله): العلمُ خَزائنُ و مَفاتیحُها السوالُ. (تحف العقول، ج 2، ص 41)
🔻دانش گنجینه هایی است که کلیدهای آن سوال است.
✅پانوشت: با نگاهی دیگر می توان گفت: این روایت افزون بر «سوال از معلم» بر «سوال از خود» نیز قابل انطباق است.
پژوهش غالبا با مشاهدۀ یک «مشکل» جرقه می خورد و با پرسشِ محقق از خود درباره چیستی، چگونگی و چرایی آن روی ریل می افتد. پس کلید بازکردن گنجینه های دانش، طرح پرسشهای دقیق است.
اتفاقا یافتن پاسخ نیز از مسیر درک درست و عمیق صورت مسئله می گذرد. نقل شده از انیشتین پرسیدند: «اگر برای حل مسئلهای پیچیده فقط یک ساعت زمان داشته باشی، چگونه این کار را انجام میدهی؟» پاسخ داد: «۵۵ دقیقه را به فهمیدن صورتمسئله اختصاص میدهم و ۵ دقیقه برای یافتن راهحل وقت میگذارم.»
#حدیث
#مهارتهای_پژوهشی
👉@rahnameh
هدایت شده از رهنامه پژوهش
شیوه نگارش مقاله و رساله علمی ـ پژوهی.pdf
279.6K
به اطلاع می رساند در راستای توسعه گفتمان علمی علوم انسانی – اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی خود را جهت مشارکت در برگزاری کرسیهای علمی ترویجی اعلام می نماید. از این رو استادان، پژوهشگران و رابطین محترم موسسات پژوهشی می توانند تقاضای برگزاری کرسی ترویجی به انضمام طرحنامه مربوطه خود را به معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری پژوهشگاه ارسال نمایند.
شرایط برگزاری کرسی ترویجی:
1. انطباق موضوع پیشنهادی پژوهشگران محترم با حوزه مأموریت یکی از گروه های پژوهشی پژوهشگاه (اقتصاد، جامعه شناسی، مدیریت، علوم سیاسی، خانواده، روانشناسی، علوم تربیتی، فلسفه علوم انسانی، تاریخ اسلام، قرآن پژوهی، حقوق و فقه اجتماعی و فلسفه و کلام، ارتباطات و آینده پژوهی، دانشگاه اسلامی و همکاری حوزه و دانشگاه)؛
2. تصویب طرحنامه در کمیته دستگاهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
خاطر نشان می سازد با عنایت به فراهم شدن زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری مناسب امکان برگزاری کرسی های ترویجی به صورت مجازی در ساختمان مرکزی پژوهشگاه واقع در پردیسان و دفتر تهران پژوهشگاه واقع در خیابان انقلاب فراهم می باشد و با توجه به هماهنگی انجام شده به ارائه کنندگان و ناقدین کرسیهای علمی ترویجی گواهی معتبر مورد تایید هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره اعطا می شود.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رونمایی از اولین کتاب نمای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
......................................
کتاب ارزنده «آرای دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانی آن جلد ششم - آرای تربیتی امام خمینی(ره)» اثر حجه الاسلام والمسلمین محمد بهشتی عضو هیأت علمی گروه علوم تربیتی پژوهشکده علوم رفتاری با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی«ره» و سازمان سمت منتشر و به بازار پژوهشی کشور و علاقهمندان محترم تقدیم شده است.
از اینکه، این کلیپ را با سایر دوستان و همراهان خود به اشتراک می گذارید سپاسگزاریم.
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
بسم الله الرحمن الرحیم
غمناک ترین غروب غمبار انقلاب اسلامی بی شک با ارتحال حضرت امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی، رهبر آزادگان جهان و مجاهدان عرصه توحید و یکتاپرستی رقم خورد. اما به پاس اخلاص آن خورشید تابناک و شهدای احیاگر اسلام پرچم برافراشته خمینی بر دوش فرزند راستین و دانش آموخته مکتب امام شهدا و آزادگان و مجاهدان ،حضرت آیت الله خامنه ای قرار گرفت تا پیروزی بدر انقلاب در آستانه فتح خیبر آخرالزمان قرارگیرد و نوید فتح الفتوح را در دل تمام منتظران حضرت حجت «سلام الله علیه» زنده نگه دارد.
امام راحل پرچم مبارزه اش در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بر افراشته می شود و این پرچم در ۱۵ خرداد ۱۳۶۸ بار دیگر بر دوش جانشین بر حقش قرار می گیرد تا نشان داده شود خون پاک شهدای انقلاب اسلامی از جوشش باز نخواهد ایستاد و مبارزه حضرت امام با همان صلابت و با همان اصول در مسیر الهی ادامه خواهد یافت.
با گرامیداشت ایام الله چهارده و پانزده خرداد با امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی عهد می بندیم با اطاعت از رهبر معظم انقلاب در تجلی یافتن آرمان الهی آنان از هیچ کوشش و مجاهدتی دریغ نورزیم و مسیر متعالی انقلاب را ادامه دهیم.
دکتر علی محمد حکیمیان
رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
1399/3/14
تاکید بر توسعه دیپلماسی علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و حوزههای علمیه کشور در دیدار مقام محترم ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و حضرت آیت الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزه های علمی کشور
...............
روز چهارشنبه مورخ ۱۴ خرداد 1399 دکتر علی محمد حکیمیان رییس محترم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با حضرت آیت الله علیرضا اعرافی مدیر محترم حوزه های علمیه کشور دیدار کرد.در این دیدار گزارش فعالیتهای سال ۱۳۹۸ پژوهشگاه و تلاشها و فعالیتهای داخلی و بین المللی حوزه های علمیه خصوصا در شرایط کرونا بررسی گردید.
ایت الله اعرافی با تشکر از تلاشهای اعضای هیئت علمی و کارکنان خدوم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و ابلاغ سلام به آنان ، رهنمودهایی جهت محقق ساختن آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری در پیشبرد حوزه علوم انسانی اسلامی ارائه فرمودند.
در پایان این دیدار آیت الله اعرافی و دکتر حکیمیان بر توسعه و تعمیق همکاری پژوهشگاه و حوزه های علمیه در راستای فعال کردن بخشهای مختلف تفاهمنامه فی مابین و استفاده از ظرفیت موجود تاکید ورزیدند .
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
#دعوت_به_همکاری
دفتر تسهیلگری منطقه امین اباد قم #استخدام می کند:
1- کارشناس حقوقی (حداقل کارشناسی حقوق)
2- کارشناس اقتصادی (حداقل کارشناسی اقتصاد)
اطلاعات بیشتر: 09100559537
گروه جامعه شناسی #پژوهشگاه_حوزه_و_دانشگاه مجری طرح تسهیلگری منطقه امین آباد قم به منظور توسعه و پایداری اجتماعی؛ توانمند سازی اجتماع محلی؛ ارتقای زیست پذیری و کیفیت زندگی؛ خدمات اجتماع محور(نیازها و مشکلات عمومی)؛ و تقویت ابعاد پیشگیرانه،کنترلی و کاهش آسیبهای اجتماعی این محله 25 هزار نفری است.
---------------------
🆔@rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهش و فناوری
اینفوگرافی مرکز تحقیقات ، آموزش و مشاوره خانواده تحت پوشش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دارای مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
برنامه حضور استادان و مشاوران در مرکز مشاوره خانواده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
http://rihu.ac.ir/fcc/fa/grid/9/
قم، پردیسان، بلوار دانشگاه، میدان علوم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
در سه ماهه اول سال جاری 13 عنوان کتاب جدید «چاپ اول» منتشر و به بازار پژوهش و علاقه مندان حوزه مطالعات علوم انسانی اسلامی تقدیم شد.
عناوین منتشر شده عبارتند از:
1. کلیات فقه سیاسی اثر اصغر آقا مهدوی؛
2. درباره حقوق اثر نورعلی نوری، به کوشش مصطفی دانش پژوه؛
3. درآمدی بر اعتبار سنجی روایات تفسیری اثرمحمود حاجی احمدی؛
4. پویش و رویش زیدیه نخستین، اثرروح الله توحیدی نیا؛
5. سرل و علوم انسانی اثر جواد عابدینی؛
6. اصول و مقدمات تفسیر اثر علی فتحی؛
7. ادله اثبات در دعاوی حقوقی و کیفری اثرحجت الله فتحی؛
8. بررسی اخبار مدنی سیره نبوی در صحیحین اثرمحمد امین ایرانلو و مرادی نسب؛
9. معرفت شناسی تئوری های سازمان ومدیریت اثرابوالفضل گائینی؛
10. نقش پیشدانستهها و علایق مفسر در تفسیر قرآن اثرعلی اوسط باقری؛
11. منابع تاریخ تشیع اثرمنصور داداش نژاد؛
12. اصول و مبانی اقتصاد اسلامی اثرحسن آقا نظری؛
13. سیری در تاریخ تمدن اسلام و ایران اثر علی نصر اصفهانی و حسین عزیزی
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی زیر مراجعه نمایند:
Www.rihu.ac.ir
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
با عنایت به استقبال جامعه علمی کشور از آثار منتشر شده پژوهشگاه 8 عنوان از آثار چاپ شده پژوهشگاه حسب استقبال مخاطبین تجدید چاپ شده است. عناوین آثار تجدید چاپ شده عبارتند از:
1. اصول فقه کاربردی جلداول چاپ بیست و یکم؛
2. اصول فقه کاربردی جلددوم چاپ چهاردهم؛
3. اصول فقه کاربردی جلدسوم چاپ دوازدهم ؛
4. علوم قرآنی 2 چاپ دوم؛
5. علوم قرآنی 4 چاپ دوم؛
6. پارادایم اجتهادی چاپ دوم؛
7. درآمدی بر رفتار سازمانی فردی چاپ دوم؛
8. روانشناسی اخلاق چاپ سوم.
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
اثر پژوهشی سیری در تاریخ تمدن اسلام و ایران تألیف دکتر علی نصر اصفهانی و دکتر حسین عزیزی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سازمان سمت در خردادماه سال جاری منتشر می شود.
این اثر پژوهشی با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی مبتنی بر استخراج اندیشه اندیشمندان مسلمان به عنوان متن درسی سرفصل مصوب تاریخ فرهنگ و معارف اسلامی دروس عمومی معارف اسلامی رشته تاریخ مقطع کارشناسی نگاشته شده است و می تواند به عنوان منبع درسی برای سرفصل درسی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی رشته تاریخ مقطع کارشناسی ارشد مورد بهره برداری استادان معزز و دانشجویان گرامی قرار گیرد.
از جمله نوآوری های این اثر می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1. توجه به سؤالهای روز افزون دانشجویان در باره فتوحات صدر اسلام و نقش فتوحات در بسترسازی تمدن بزرگ اسلامی،
2. توجه به دیدگاه های دانشمندان و صاحب نظران و بهره مندی و گزینش انتقادی از آراء آنان در سراسر کتاب،
3. جایگاه اجتماعی زنان در عصر پیامبر و خلفا و نقش تاریخی و علمی زنان در دوران تمدن اسلامی،
4. جایگاه تمدنی امامان شیعه و نقش مسلمانان در گسترش علوم غیر اسلامی،
5. استناد و بهرمندی گسترده از منابع کهن و نیز تحقیقات جدید،
6. تلاش برای تولید یک اثر تحقیقی و پرهیز از تقلید،
7. پرهیز از هرگونه گزینش و قضاوتی که متأثیر از غلو یا تعصب ملی و مذهبی و هر روش یا طرح هر مبحثی که به اختلافات مذهبی یا قومی دامن بزند
به اطلاع می رساند با اهتمام همکاران محترم حوزه صفی پژوهشگاه اعم از روسای محترم پژوهشکده ها، مدیران ارجمند و کارشناسان پرتلاش گروه های پژوهشی و تدابیر اتخاذ شده توسط مقام محترم ریاست و معاون محترم پژوهشی در سه ماهه آغازین سال 1399 فرایند اجرایی 39 عنوان طرح پژوهشی از مجموعه مصوبات شورای علمی گروه های پژوهشی پژوهشگاه آغاز گردید.
از مجموع طرح های شروع شده:
• 17 عنوان طرح پژوهشی در قالب موظفی اعضای هیأت علمی؛
• 15 عنوان طرح پژوهشی در قالب پروژه تحقیقاتی توسط محققان همکار پژوهشگاه؛
• 1 طرح ترجمه؛
• 2 طرح در قالب قرارداد پشت جلدی؛
• 3 عنوان قرارداد برون سازمانی؛
• 1 عنوان قرارداد ارتباط با جامعه؛
علاوه بر طرح پژوهشی یاد شده انعقاد بیش از 20 عنوان قرارداد برون سازمانی در مرحله کارشناسی و بیش از 20 عنوان در مرحله بازاریابی پژوهشی است که پس از نهایی شدن، عناوین قراردادهای منعقد شده به نحو مقتضی به اطلاع همراهان و اعضای محترم می رسد.
فرصت را مغتنم شمرده از پیگیریها و تلاشهای برادر گرامی جناب آقای ابراهیم عابدینی کارشناس مسئول محترم قراردادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قدردانی می نمایم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه شانس پذیرش مقالاتمان را افزایش دهیم؟
قسمت 1- آموزش نگارش coverletter
مدرس داوطلب: سید هوتن حمیدی
ممنون که این آموزش رو برای سایر پژوهشگران ارسال می کنید
@Researchassist
...............
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ پژوهشگاه حوزه دانشگاه:
در سه ماه نخست سال جاری مستندات 61 عنوان از مجموع آثار منتشر شده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در دو قالب فایل WORD و PDF باهمت همکار محترم جناب آقای حسین عسگری و همکاران محترم کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی و مدارک علمی پژوهشگاه در نرم افزار سیمرغ ثبت و مستندسازی شد. با توجه به گزارش ارائه شده مجموع آثار آرشیو شده در نرم افزار سیمرغ به 375 عنوان رسید.
کتاب «تفسیر امامیه در پژوهشهای خاورشناسان» اثر جناب آقای دکتر علی راد بزودی منتشر و به بازار پژوهش ارائه می شود.
چکیده:
حق تفسیر قرآن, مولفه تمایز بخش تفسیر امامیه, باورمندی امامیه به تحریف قرآن, تطورات و چرخش هرمنوتیکی تفسیر امامیه, فقدان انسجام در تفسیر امامان شیعه از مهمترین چالشهای کلامی تفسیر امامیه است که در آثار خاورشناسان بازتابیده است. هر فصل از کتاب دارای دو جستار اشاره و ارزیابی است؛ در بخش اشاره به تقریر نظریه ی خاورشناسان درباره چالش ها می پردازیم و در بخش ارزیابی, نظریه ها را به توبه نقد و سنجش سپردیم. نگارنده در حد میسور تلاش نموده است تا از نقد الهیاتی و موازی که سوگیرانه و ایدئولوژیک است, خودداری نماید و بر پایه اصول نقد علمی به ارزیابی دیدگاه های خاورشناسان بپردازد. برایند کتاب بر این مهم تاکید دارد که توجه به تفسیر امامیه و مبانی کلامی مورد توجه جدی خاورشناسان است لکن به دلیل عدم احاطه بر اصول و مبانی تفسیر امامیه, آسیب هایی در مستندات, تحلیل ها و استتناج آنان مشهود است که با این آسیب با شکل گیری جریان خود انتقادی در میان خاورشناسان و نقد علمی و منصفانه آثار آنان از سوی تفسیر پژوهان شیعی قابل ترمیم است.