#شرح_حکمت ۱۴۷
📌قسمت اول
🔴کمیل بن زیاد مى گوید:
💢قَالَ کُمَیْلُ بْنُ زِیَاد: أَخَذَ بِیَدِی أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِب علیه السلام، فَأَخْرَجَنِی إِلَى الْجَبَّانِ، فَلَمَّا أَصْحَرَ تَنَفَّسَ الصُّعَدَاءَ، ثُمَّ قَالَ:
💝«امیرمؤمنان على بن ابى طالب علیه السلام دست مرا گرفت و به سوى صحرا برد هنگامى که به صحرا رسید آه پردردى کشید و فرمود»
✨یَا کُمَیْلُ بْنَ زِیَاد: إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِیَهٌ، فَخَیْرُهَا أَوْعَاهَا
💠 «اى کمیل بن زیاد! دل ها همانند ظرف هاست پس بهترین آنها ظرفى است که مقدار بیشترى را بتواند نگهدارى کند»
✍امام علیه السلام اشاره به این است که در مبدأ فیض الهى هیچ محدودیتى نیست و اگر استفاده انسان ها از آن مبدأ متفاوت است به سبب تفاوت ظرفیت هاى آنهاست; درست به این مى ماند که گروهى ظرف هاى مختلفى را با خود بردارند و به سوى چشمه زلال پرآبى حرکت کنند. پیداست هر یک به اندازه پیمانه اى که به همراه دارد از آن چشمه آب بر مى گیرد; یکى به اندازه آشامیدن یک مرتبه انسان و دیگرى به اندازه دفعات زیاد.
🔹 به بیان دیگر، باران فیض الهى بر صحرا و دشت و دره ها و گودال ها مى بارد، هر زمینى وسعت بیشترى داشته باشد بهره اش از آن باران بیشتر است. این سخن اشاره به آن است که اى کمیل! تا مى توانى ظرفیت خود را گسترش ده.
🌸 از این رو امام مى فرماید:
🔅فَاحْفَظْ عَنِّی مَا أَقُولُ لَکَ
✔️«بنا بر این، آنچه را به تو مى گویم حفظ کن و در خاطر خود بسپار»
🔔ترک نکردن کار خیر بخاطر ناشکرى مردم
#نهج_البلاغه
✨لَا یزَهِّدَنَّک فِی الْمَعْرُوفِ مَنْ لَا یشْکرُهُ لَک فَقَدْ یشْکرُک عَلَیهِ مَنْ لَا یسْتَمْتِعُ بِشَیءٍ مِنْهُ وَ قَدْ تُدْرِک مِنْ شُکرِ الشَّاکرِ أَکثَرَ مِمَّا أَضَاعَ الْکافِرُ وَ اللَّهُ یحِبُّ الْمُحْسِنِینَ.
💠ناسپاسی مردم تو را از کار نیکو باز ندارد، زیرا هستند کسانی، بی آن که از تو سودی برند تو را می ستایند، چه بسا ستایش اندک آنان برای تو، سودمندتر از ناسپاسی ناسپاسان باشد (و خداوند نیکوکاران را دوست دارد).
📚 #حکمت_204
#نهج_البلاغه
🌸«وَ لَا تَکُنْ عَبْدَ غَیْرِکَ وَ قَدْ جَعَلَکَ اللَّهُ حُرّاً»؛
💠بنده دیگری مباش در حالیکه خداوند تو را آزاد آفرید.
📚#نامه_31
#نهج_البلاغه
✨وَاحْذَرْ صَحَابَةَ مَنْ يَفِيلُ رَأْيُهُ وَيُنْکَرُ
عَمَلُهُ فَإِنَّ الصَّاحِبَ مُعْتَبَرٌ بِصَاحِبِهِ
🔹با دوستی با بیخردان و خلافکاران بپرهیز ، زیرا هرکس را از آن که دوست اوست می شناسند
📚#نامه_69
#نهج_البلاغه
🌸وَاحْذَرْ کُلَّ عَمَل يُعْمَلُ بِهِ فِي السِّرِّ، وَيُسْتَحَى مِنْهُ فِي الْعَلاَنِيَةِ
💠 از هر کارى که در نهان انجام مى شود و در ظاهر شرم آور است حذر کن
📚 #نامه ۶۹
✅ شک هایی #مبطل_نماز می باشد و اگر ایجاد شود نماز باطل می شود، چند مورد می باشد⁉️
✍پاسخ :
🔴شکهاى #هشتگانه_اى که نماز را #باطل مى کند به شرح زیر است :👇
1⃣ شک در رکعت هاى نماز دو رکعتى مانند نماز صبح و نماز مسافر، ولى شک در نمازهاى مستحب دو رکعتى نماز را باطل نمى کند.
2⃣شک در رکعت هاى نماز سه رکعتى (مغرب).
3⃣ شک در نماز چهار رکعتى هرگاه یک طرف شک، یک باشد، مثل اینکه شک کند یک رکعت خوانده یا سه رکعت.
4⃣ شک در نمازهاى چهار رکعتى پیش از تمام شدن سجده دوم در حالى که یک طرف شک دو باشد (مانند شک دو و سه قبل از اتمام دو سجده).
5⃣ شک بین دو و پنج یا بیشتر از پنج.
6⃣ شک بین سه و شش یا بیشتر (البتّه این شکها کمتر اتّفاق مى افتد ولى در عین حال باید حکم آن روشن شود).
7⃣ شک بین چهار و شش یا بیشتر، ولى در اینجا احتیاط واجب آن است که مانند شک چهار و پنج عمل کند، یعنى بنا را بر چهار بگذارد و نماز را تمام کند و بعد از نماز دو سجده سهو به جا آورد و سپس نماز را دوباره بخواند.
8⃣ شک در عدد رکعتهاى نماز که اصلًا نداند چند رکعت خوانده است.
احکام