برخلاف گذشته که کشورهای حوزه خلیجفارس از موضع سختگیرانه واشنگتن در برابر تهران حمایت میکردند، اکنون عربستان سعودی و امارات متحده عربی تمایلی به اعمال فشار اقتصادی بر ایران ندارند. روابط بین تهران و ریاض بهتر از پنج سال پیش است. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، به این نتیجه رسیده است که ثبات منطقهای برای دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی کشورش ضروری است. عربستان سعودی و ایران که در سال ۲۰۲۳ روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند، اکنون در تلاش هستند تا روابط دوجانبه خود را تقویت کنند.
با این حال، ترامپ میتواند این تحولات را نادیده بگیرد و سیاست خود را ادامه دهد، اما در این صورت خود را در موقعیت دشواری قرار خواهد داد. او باید یا واقعیت روابط تجاری مداوم بین کشورهای خلیجفارس و ایران را بپذیرد یا این کشورها را به دلیل نقض سیاست فشار حداکثری تحریم کند. گزینه نخست بهطور قطع تأثیر تحریمهای ایالات متحده را کاهش میدهد، در حالی که گزینه دوم روابط واشنگتن با کشورهای خلیجفارس را تیره میکند و تلاشهای ترامپ برای گسترش توافقات ابراهیم، که یکی از بزرگترین دستاوردهای سیاست خارجی دوره اول او محسوب میشود، را به خطر میاندازد.
البته سیاست جایگزینی نیز وجود دارد. اما پیش از آنکه ترامپ به اعمال مجدد تحریمهای سختتر تصمیم بگیرد، باید در نظر بگیرد که این تحریمها چه نقشی در سیاست کلی منطقهای او ایفا میکنند. او باید از گذشته درس بگیرد، به توصیه مشاوران تندروی خود گوش دهد و واقعیتهای کنونی را در نظر بگیرد.
با توجه به اینکه برنامه هستهای ایران در سالهای اخیر هم به لحاظ کمی و هم کیفی بهطور قابلتوجهی گسترش یافته است، احیای توافق هستهای قدیمی بعید به نظر میرسد و توافق جدید نیز احتمالاً محدودتر خواهد بود.
با این حال، حتی یک توافق جزئی بهتر از بازگشت به استراتژیای است که نهتنها شکست خورده، بلکه بهعنوان یک پیامد، مسئله هستهای ایران را وخیمتر کرده است و ممکن است این بار ایران را به هر قیمتی به سمت آزمایش تسلیحات هستهای سوق دهد.
@rezahajian_ir
نخستوزیر نواف سلام پس از دیدار با رئیسجمهور: پیشنهاد دادیم دو هواپیما از خطوط هوایی خاورمیانه برای بازگرداندن لبنانیها از تهران بفرستیم و اگر این اقدام اجرا نشد، دولت لبنان متعهد شد که با هزینه خود بازگشت آنها را تضمین کند.
@rezahajian_ir
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰ترامپ پوکرباز ماهری است که روی بهمریختگی کارتهای ایران حساب باز کرده
@rezahajian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰دولت هیچ طرحی برای حل مشکلات اقتصادی ندارد
@rezahajian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰ایران تنها راه برون رفت روسیه از شکست استراتژیک در برابر ناتو است
@rezahajian_ir
شب و روزگارتان تا فردا خوش
و خداوند بزرگ نگهبان شما باد♥️🙋♀
@rezaboors
بیا میخوام درمورد یک دزدی بزرگ از جیبت بگم.
من برای این که از جامعه ایران دور نباشم و بتونم مطالب رو بهتر و بهروزتر بگم، مطالب غیر اقتصادی روز ایران رو هرچند وقت یکبار بررسی میکنم.
اخیرا متوجه شدم ویدیو مدیرعامل شرکت نستله ترند شده. مسئلهای که همه ازش حرف میزنن، استفاده بیدلیل این مدیر از کلمات انگلیسیه. مدیا دست گذاشته روی یک چیزی واقعا اهمیتی نداره و نباید موضوع داغ روزهای متعدد بشه. این یعنی یک چیز بزرگتر اون پشت هست.
وقتی بررسی کردم دیدم بله، یک بخش دیگه رسانه از دزدیهای این شرکت از منابع ایران گفتن اما مدیا نمیخواد که شنیده بشه.
این شرکت و خیلی از شرکتهای دیگه که به اسم سرمایهگذاری خارجی داخل کشور فعالیت میکنن، سالانه واردات مواد اولیه خودشونو با دلار دولتی و ارزون انجام میدن. بعد چون شرکتهای بزرگی هستند، قدرت تولید بالایی هم دارند و میتونن بازار کشورهای دیگه رو تامین کنن. مثلا همین شرکت نستله سالی یک میلیارد دلار از ایران صادرات میکنه. این عدد خیلی بزرگه.
خب این کجاش بده؟
یک شرکت خارجی، اومده اینجا سرمایهگذاری کرده، شغل ایجاد کرده، بازارش رو از ایران توسعه داده و صادرات کرده و با سرمایهگذاری مجدد ارز وارد کشور کرده.
اگه این اتفاق افتاده بود که مشکلی نبود و اتفاقا استقبال هم میکردیم. راه درست و اصولی توسعه کشور همینه.
اما مشکل اینه که:
این شرکت وارداتش با دلار دولتی و ارزون بوده، برقش با قیمت مفت و ارزون بوده، کارگرش بخاطر شرایط تحریمی ارزون بوده و در نهایت اون یک میلیارد دلار صادرات اصلا به ایران برنمیگرده، میره تو جیب شرکت نستله سوییس.
فهمیدی چی شد؟ تمامی منابع ملی اینجا داره استفاده میشه و در ازاش هیچی بهمون نمیرسه. این رسما قاچاق منابعه. انگار یک شرکت سوییسی بیاد ستونهای تخت جمشیدو ببره سوییس بفروشه.
منابع انرژی، ارزی، انسانی و… در اختیارشون قرار میگیره و در ازاش میگن سرمایهگذاری خارجی کردیم. این کجاش سرمایهگذاریه؟ شما یکی از دلایل کسری بودجه در کشور هستید.
حالا میفهمی چرا حذف کردن دلار دولتی مخالف داره؟ چون رانت اینا از بین میره، شاید بگی کالاها اینجوری گرون میشه، که باید بگم بله، دلار اگه آزاد باشه جنسها گرون میشن اما اگه دولتی باشه جنسها خیلی خیلی گرون میشن. واقعا دولت اینجا جرئت به خرج داد که حذفش کرد.
مثل مثالی که چند روز پیش زدم. بین گرونی زیاد و گرونی خیلی خیلی زیاد باید یکیو انتخاب کرد توی این شرایط.
فکر میکنید شرکتهای این مدلی کم هستن توی ایران؟ این اسمش سرمایهگذاری خارجی نیست، اسمش …!
اقای تحلیلگر
@rezaboors
ترامپ می تواند هر زمان که بخواهد به روسیه بیاید - پسکوف
پسکوف درباره دیدار پوتین با ترامپ:
اگر ما در حالت گفتگوی منظم، در حالت روابط عادی بین دولت ها بودیم، احتمالاً به آمادگی کمتری نیاز داشت. هر چند در هر صورت، دیدار دو رئیس جمهور و به ویژه روسای جمهور کشورهایی مانند آمریکا و روسیه، البته در زمینه آماده سازی آن تلاش ویژه ای را می طلبد.
با توجه به اینکه صحبت از اولین تماس احتمالی دو رئیس جمهور در شرایط فعلی است، البته این دیدار اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
@rezahajian_ir