✅پرسش:
من يک دختر25ساله وديپلمه هستم.
اصلانميدانم به چه چيزي علاقمندم واستعدادم درچيست...؟؟!!شغل خانوادگي وپيشه ي اجدادي خاصي هم نداريم که راه خانواده ام را ادامه دهم.نميدانم علاقه واستعدادم درتحصيل و...درچيست...؟؟!!سردرگمم...لطفابه من کمک کنيد تاعلاقه واستعداد وراه خودم راپيدا کنم.
🌺پاسخ:
کشف استعداد، علايق و خودشناسي، با توجه به پيشرفت علوم مختلف به ويژه درقلمرو روانشناسي در عصر حاضر، امري ممکن و شدني است. ميتوانيد با مراجعه به يکي از کلنيکهاي روانشناسي و يا مشاوره و راهنمايي، با اجراي تستهاي شخصيت،استعداد و هوش، به مجهول مورد نظر برسيد و گم شده خود را به دست آوريد؛ چون نتيجه آزمون تستها، شما را در شناسايي و کشف علايق و استعداد قطعا کمک خواهد نمود. بعد از کشف استعداد و علاقه خودتان، بايد از تلاش و پشتکار جدي برخوردار باشيد. نبايد در بين راه با ضعف اراده مواجه شده و از کار و اشتغال دست برداريد؛ زيرا چه بسا ممکن است فرد استعداد و علايق خود را هم شناسايي نمايد، اما چون اهتمام و پشتکاري ضعيف دارد، به اهداف مورد نظر نرسد.
همچنين براي کشف استعدادهايتان راهکارهاي زير مي تواند مفيد باشد:
- يادداشت کردن مهارت ها و کارهاي مورد علاقه: اين کار به شما کمک مي کند تا بهتر خود را بشناسيد و تجربيات گذشته را بياد آوريد.
- خودکاوي و خود ارزيابي: اين کار براي کشف کردن استعدادهاي راستين ما ضروري است.بايد در خويشتن تامل کنيد، کارهاي مختلفي که تجربه خوبي از آنها داشته ايد را امتحان کنيد.
- بهترين راه براي کشف استعداد پنهانتان اين است که … گاهي اوقات استعدادهاي ما به اين دليل پنهان مي شوند که ما خودمان را مشغول کارهاي ديگري مي کنيم تا پول دربياوريم. به جاي اين بايد به کارهايي فکر کنيم که واقعاً دوست داريم. مثلاً من هميشه نويسنده خيلي خوبي بودم ولي هيچوقت فکر نمي کردم که اين مي تواند شغلم باشد. در دانشگاه محيط زيست خواندم و بعد از فارغ التحصيلي در صنعت محيط زيست وارد کار شدم. آنجا بود که موقع نوشتن گزارش ها فهميدم استعداد واقعي من نويسندگي است و از آنجا بود که وارد اينکار شدم.
بايد توجه داشته باشيم هيچ چيز در زندگي ساده به دست نمي آيد ولي مطمئنا همه ي آنچه مي خواهيم در پايان به ما داده خواهد شد. براي انجام دادن بي وقفه و پي در پي اين فعاليتها و بازبيني دفعه به دفعه آن وقت بگذاريم، از ديدن پيشرفتي که خودمان باعث آن بوديم متحير خواهيم.
- نقاط قوتتان را پيدا کنيد: بهترين راه براي پيدا کردن نقاط قوت يا استعدادهاي پنهانتان اين است که تست آنلاين کتاب “توانايي هايتان را کشف کنيد”
- خلاق باشيد: هر روز 10دقيقه ازوقت آرامشتان را براي فکر کردن روي يک پروژه يا ايده اي که روي آن کار مي کنيد اختصاص دهيد. براي اينکار به خودتان وقت و فضا بدهيد. اگر حواستان پرت مي شود يادداشت برداري کنيد. هدف اين است که اجازه بدهيد فکرتان سرگردان شود. همه ما مي دانيم که بهترين ايده ها زماني به فکرمان خطور مي کنند که به هيچ چيز خاصي فکر نمي کنيم. پس بنشينيد، آرام باشيد و فقط فکرتان را سرگردان کنيد و مطمئن باشيد که ايده هاي بسيار خلاقانه و جديدي به ذهنتان مي رسد و باعث مي شود به دنيا از يک دريچه تازه نگاه کنيد.
ليستي از مهارت ها تهيه کنيد و از ديگران نظر سنجي کنيد: مهارت هاي مختلفي را يادداشت کنيد سعي کنيد هر چه به ذهن تان مي رسد يادداشت کنيد و از اعضاي خانواده و دوستان بپرسيد که فکر مي کنند شما در چه زمينه هايي بهتر عمل مي کنيد.
- کتاب هايي از رشته هاي مختلف مطالعه کنيد: اگر به دنبال انتخاب رشته هستيد مي توانيد کتاب هايي از رشته هاي مد نظرتان تهيه کنيد و از هر کدام صفحات مختلفي را مطالعه کنيد تا استعداد تان در آن رشته ها را محک بزنيد.
🌺
☘🌺@rkhanjani
🌺☘🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آیه_نگار
ما نجاتت میدهیم ❤️
📚العنکبوت ۳۳
@rkhanjani
✍امام صادق علیه السلام
به راستی که خداوند پدر و مادر را به خاطر شدت محبت به فرزند می آمرزد
📚کافیجلد6صفحه150
@rkhanjani
#یک_داستان_یک_پند
✍ هر کسیکه به مقام قرب الهی رسیده است، با یک عمل آن درب بر روی او گشوده شده و معمولا با اتفاقی همراه بوده است.
مانند دوری از یک موقعیت گناه، یا یک بخشش، یا یک صبر و... که به آن تغییر مبدا میل میگویند؛ که امری آسمانی است.
مثال: کسیکه میداند، کبوتر بازی بد است، ولی نمیتواند این کار را رها کند، در لحظهای کار نیکی میکند که مقبول خدا میافتد و خدا مبدا میل او را عوض میکند و در یک روز از کبوتر متنفر میشود و آن را رها میکند. طوری که امروز به کار دیروز خود میخندد.
یکی از اساتید اخلاق حقیر که از اولیاالله بود پرده از راز زندگی خود برداشت. گفت: روزی در ایام جوانی از کوچهای رد میشدم، جوانی را دیدم که با حالتی آشفته به من رسید و یقه مرا گرفت؛ و بر سینهی من کوبید و فحش داد و گریه کرد. فهمیدم دلش از جایی پر است. سکوت کردم تا مشت خوردم و فحش شنیدم. بعد فهمیدم، چند جوان به او توهین کرده و او را زده بودند٬ از دست آنها فرار کرده و چون دلش پر بود، به من حمله کرد و ته دلش را به من خالی کرد. بهخاطر خدا صبر و سکوت کردم تا خالی شد و رفت. از آن روز به مقام صبر عظیمی دست یافتم که هرچه به من توفیق شد٬ از اتفاق آن روز بود.
@rkhanjani
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
لطفا راهکار هايي را براي کنترل خشم در مقابل کارها و سخنان پدر و مادر که اعصابمان را بهم مي ريزد معرفي کنيد
🌺پاسخ:
1- 🌱قطعا توجه داريد كه دوران نوجواني و جواني دوران حساس رشد و تكامل است. هم زمان با رشد قواي جسماني گُل هاي استعدادهاي دروني آنان نيز با رويكرد رسيدن به هدف آفرينش و كمال انساني جوانه مي زند.
از اين رو آنان بايد
📌 اولا- نسبت به آيندة خود حساس باشند و با درايت و فهم بيشتر و واقع بينانه تر بينديشند، برنامه ريزي كنند و به سمت هدف حركت كنند.
📌ثانيا – واقعيت هاي تحول خيز و تحول آفرين خويشتن خويش را بپذيرند، استعدادها و توانايي هاي خود را شناسايي كنند و آن را پرورش دهند و خود را براي آينده و زندگي سعادتمندانه آماده سازند.
☘️يكي از اهرم ها و لوازم موفقيت شما در اين عرصه، آن است كه در برابر اشتباهات و خطاها و سليقه هاي نادرست بزرگترها با صبر و بردباري برخورد نماييد. فهم و فرهيختگي و تفاوت و تكامل فرهنگ خود را نسبت به بزرگترها كه متعلق به نسل و زماني غير از زمان شما است را بنمايانيد. و با روشي محبت آميز، محترمانه و در عين حال منطقي با آنان برخورد نماييد.
2-🌱قطعا دوست داريد كه اخلاق پدرو مادرتان خوب شود. پس اگر دوست داريد كه اخلاق و رفتار پدر و مادرتان بهتر شود، بايد از راه احترام و تكريم پيش برويد. روان شناسان مي گويند: سوء تفاهم و اخلاق و رفتار كسي را با بحث و مشاجره نمي توان بر طرف كرد. بلكه تدبير و مهارت و سياست و خوي صلح جويانه لازم است.(1)
🌸 اگر مي خواهيد در چنين مواقعي پاسخ مثبت دريافت كنيد و نظر و توجه فردي را كه خلق و خوي وي تغيير يافته، به خودتان جلب كنيد و اخلاقش را اصلاح نماييد ،👈« با مخاطب و طرف مقابل خود حرف هايي بزنيد كه او دوست دارد. در مورد چيزهايي يا كساني صحبت كنيد كه او دوست دارد. از كسي يا چيزي تعريف و تمجيد كنيد كه او علاقه دارد. (2)
🍃بنا براين اگر مي خواهيد اخلاق و رفتار والدينتان تغيير كند، لازم است نسبت به آنهامحبت و شفقت بيشتري نشان دهيد.
پي نوشت ها :
1. آيين دوست يابي، ديل كارنگي، تر جمه استاد رشيد ياسمي، ص 151
2. همان، ص 135-136.
#مشاوره
#والدین
#فرزندان
✅#زندگی_شهدایی❤️
هر وقت چای می ریختم می آوردم،
میگفت:بیا دو سه خط روضه بخوانیم تا #چای_روضه خورده باشیم!
✍#کتاب_قصه_دلبری
[صفحه ٣٩] (شهیدمحمدخانی)
@rkhanjani