خاطره ای از مرحوم سید مهدی قوام روحانی دهه ی چهل تهران به نقل از یکی از دوستان ایشان:ایام فاطمیه بود. من در شمیران پای منبر سید می رفتم، به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ده شب مراسم عزاداری بود، منبرش که تمام شد، برگشت به من گفت: حالش را داری امشب برویم با همدیگر الواطی کنیم؟
✅من اول تعجب کردم، گفتم: آقا شوخی تان گرفته؟ گفت : نه، امشب می خواهیم برویم الواطی، پول منبر را گرفتیم پولدار شدیم، حالش را داری بیا تا برویم؟ گفتم: آقا اگر شما بروید الواطی، ما هم هستیم، چون شما اگر الواطی هم بروید، معصیت خدا نیست، ثواب و حسنات است. گفت: پس ماشینت را روشن کن برویم ، ماشین را روشن کردیم و نشست بغل دست ما و گفت: راست برو میدان بهارستان. با هم آمدیم میدان بهارستان سابق، دیدم چند تا زن فاحشه گوشه و کنار میدان ایستاده بودند. یکی جوان تر بود، سید گفت : برو آن جوان تر را صدا بزن بیاد، ما رفتیم و دیدیم دختر جوانی است اشاره کردم: بیا، خوب ماشین هم داشتیم و فکر کرد ما هم اهل معصیت هستیم و راه افتاد امد دم در ماشین، همین که خواست در را باز کند و بنشیند، سید شیشه ماشین را پایین داد و دست کرد تو جیبش و پاکت پولش را در آورد و گفت:
☀️ دخترم ! من ده شب برای مادرم زهرا علیها السلام منبر رفتم، این پول را امشب به عنوان پول منبر و روضه به من دادند، آدرسم را هم پشتش نوشتم، این پول را بگیر و به خانه ات برو و تا تمام نشده از خانه بیرون نیا، پولت هم که تمام شد، آدرس و تلفنم را هم نوشته ام . بیا من پول بهت می دهم، خرجی ات را می دهم، شوهرت می دهم، جهیزیه برایت تهیه می کنم، تو جوانی، دخترم حیف است دامنت را از الان به معصیت آلوده کنی.هر سخن از دل بر آید، لاجرم بر دل نشیند.
من دیدم که این دختر منقلب شد، یک مرتبه اشک بر صورتش نشست و پاکت پول را گرفت و گفت:آقا به مادرتان زهرا علیها السلام دیگر گناه نمی کنم.
@Khanjanidroos
💢 چه کار کنم به خدا نزديک شوم؟ 💢
از شرايط قرب الهي و نزديکي به خدا ، ترک معصيت خداوند و انجام دستورهاي او است. رسول اکرم(صلی الله علیه و اله و سلم) فرمود: ريشه و اساس دين، ورع و اجتناب از گناهان است (چنان که) طاعت خدا و انجام واجبات به منزله سر آن است».
⭕️ مخصوصا جوانان به جهت تواناييهاي جسمي و رشد و بلوغ شهواني اگر بتوانند خود را از زمينههاي گناه دور نگه دارند ، دل و دست و زبان و چشم خود را از آلوده شدن پاک نگه دارند، ميتوانند از قرب الهي بهرهمند گردند. در روايتي از امام صادق آمده که خداوند به حضرت موسي فرمود: «بهترين وسيلة تقرب به من ورع و ترک معصيت است. اگر کسي ورع داشته باشد او را در بهشتهاي عدن جاي ميدهم».
🍀 بعد از اين مرحله (انجام واجبات و ترک گناهان)، انجام دادن مستحبات مانند نافلههاي روزانه مخصوصا نافلة شب و تهجّد و مناجات با خدا موجب قرب الهي ميشود.
🌺 پيامبر (صلی الله علیه و اله و سلم) فرمود: «خدا ميفرمايد: با انجام نوافل به سوي من تقرب پيدا کنيد تا شما را دوست بدارم. وقتي که شما را دوست بدارم، اگر دعا کنيد اجابت ميکنم و اگر درخواستي داشتيد عطا ميکنم».
🍀 اخلاص در نيت موجب تقرب الي الله است. توجه زياد به شکم و شهوت موجب دوري از خدا ميشود.
💠 راه قرب الهي براي افراد مبتدي عبارت است از:
1 . دوري از همه گناهان قلبي و بدني، صغيره و كبيره، به خصوص مال حرام و شبهه ناك.
2 . كم و گزيده گفتن. گفته اند: هر كه خاموش شد، گويا شد. هر كه چشم بست ،بينا شد.هركه گوش دل گشود، دانا شد. هر كه را حضور است نور است. هركه را مراقبت است، سرور است.
3 . تلاوت قرآن و تدبر در آن را همانند غذا خوردن،جزء برنامه روزانه خويش قرار دهيد.
4 . از خوردن غذا و آب تا حد پُرگشتن معده دوري كنيد.
5 . شب زنده داري به نماز، وراز ونياز و مناجات با خدا ، به خصوص مناجات خمس عشرة امام سجاد(علیه السلام)
6 . تفكر در عظمت حق تعالي و شناخت بيش تر صفات جمال وجلال ، و نعمت هاي بي پايانش و اظهار و اعتراف به تقصير و كوتاهي در شكرگذاري و انجام تكليف.
7 . پيوسته با وضو بودن.
8 . اعتدال و ميانه روي در همه كارها حتي عبادت.
9 . هر شب پيش از خوابيدن كارهاي روزانه را محاسبه كردن؛ از گناهان استغفار نمودن و به خاطر طاعات و توفيقات الهي سجده شكر به جا آوردن
10 . هرگاه غفلت يا فراموشي يا هر عامل ديگر تو را به خطا و گناه كشاند، فوراً توبه كن و از خدا بخواه كه تو را بيامرزد و از گناهان حفظ فرمايد.
🍀 ازتوسل به ائمه عليهم السلام و خواندن دعاهاي رسيده از آنان، به خصوص دعاي توبه در صحيفه سجاديه و دعاي "مناجات التائبين" در مفاتيح الجنان كه از دعاهاي خمس عشر امام سجاد(علیه السلام) است، نبايد غافل شد.
@Khanjanidroos
داستان های اخلاقی1⃣
استاد علی صفایی ره
🌿جرقه هاى زندگى
يك روز صبح با صداى استارت ماشينى از خواب بيدار شدم. استارت مداوم بود و جرقه ها زياد و مايع قابل احتراق؛ اما با اين وصف حركتى نبود و پيشرفتى نبود.
من به ياد جرقه هايى افتادم كه در زندگى خودم مدام سر مى كشيدند.
و به ياد استعدادهايى افتادم كه قابل سوختن بودند.
و به ياد ركود و توقفى افتادم كه با اين همه جرقه و استعداد گريبانگيرم بوده است.
در اين فكر رفتم كه ببينم نقص از كجاست كه شنيدم راننده مى گويد بايد هلش داد. هوا برداشته است. و همين جواب من بود.
هنگامى كه هواها وجود مرا در بر مىگيرند و دلم را هوا بر مىدارد، ديگر جرقهها برايم كارى نمىكنند و اگر مى خواهم به راه بيافتم بايد هلم بدهند و ضربه ام بزنند و راهم بيندازند تا آن همه استعداد راكد نماند.
@Khanjanidroos
وقتی فرکانس ذهن خود را بر شادی و امید تنظیم کنی
نیرومندترین انرژی کائنات هم قادر نیست آنرا از تو پس بگیرد
@Khanjanidroos
🔴 #تداوم_رفتار_خوب
💠 اگر همسرتان، #احترامتان را نگه نمیدارد، برخورد #خوب خود را کنار نگذارید و مطمئن باشید رفتار #صحیح شما به #تدریج او را اصلاح خواهد کرد.
💠 یقینا چنین فردی، پشت سرتان به #رفتار خوب همسرش #اعتراف میکند.
💠 و یقینا اگر رفتار خوب خود را ترک کنید #بیاحترامی او بدتر خواهد شد.
💠 خود را بخاطر دیگران #جهنّمی نکنیم بلکه بهشتی کنیم.
🍃❤️ @Khanjanidroos
⚜ آیةاللّه ناصری:
🌿 مؤمنین کسانی هستند که شبها بلند می شوند با خدای خودشان، مناجات می کنند، نماز می خوانند، راز و نیاز می کنند، خواسته هایشان را از خدا طلب می کنند. خدا هم به آنها عنایت می کند.
🌿 ناصری از اول شب تا صبح بخوابد و بعد، همه چیز هم از خدا بخواهد؟ آخر نمی شود.
🌿 آقا یک مقداری بلند شو، شب و نصف شب، کار داری، حاجت داری، گرفتاری، بلند شو دو قدم در خانه خدا برو.
🌿 درِ خانه خدا هم که دربان ندارد آقا! همیشه در خانه او باز است. هر وقت در بزنی، در باز است.
🌿 منظور از در زدن چیست؟ همین «یا اللّٰه، يا اللّٰه» گفتن شما مثل در زدن است. چی می خواهی آقا؟ هرچه می خواهی، می گویی.
@Khanjanidroos
🔸لذتِ معنوی در چیست؟ یک نمونهاش لذتِ گوشکردن به تلاوت قرآن است؛ همچنین لذتِ علم و حکمت، لذتِ مطالعۀ زندگی شهدا، لذت مطالعۀ احادیث، لذت خواندنِ تاریخ! (مخصوصاً آنچه مربوط به زندگی رسولخدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) است)
🔸برخی دیگر از لذتهای معنوی موجود در عالم، اینهاست: لذت معنوی در اثر ذکر خدا و اهلبیت(ع)، لذت زیارت(که خودش یک جلوۀ ذکر است)، لذت قُرب (تقرب به خدا)، لذتِ کارهای خوب و ایثارگرانه، لذت انجام طاعت و ترکِ گناه.
🔸در روایت هست: کسی که از نگاه حرام، چشمپوشی کند، خدا یک لذتِ معنوی به او میچشاند که حلاوتش را در قلبش حس میکند (جامعالاخبار/145) و هرکسی از یک حرام صرف نظر کند، خدا به او توفیق میدهد، عبادتی بکند که لذت ببرد (امالیطوسی/182) و قطعاً این لذت خیلی بیشتر از آن لذت حرام است.
🔸اساساً دو اقدام عمده و کلیدی برای لذتبردنِ معنوی وجود دارد: یکی «ترک لذتهای کمتر» و دیگری «تحمل برخی از تلخیها». مراقب باشید؛ اگر سراغ لذتهای دیگر بروید، شاید از لذتهای معنویتان کم کنند! اگر صبرِ در طاعت و عبادت، بهخرج دهید، کمکم میتوانید لذتهای معنوی را تجربه کنید.
🔸یک اقدام مؤثر دیگر این است که «تواضع خودتان را به خدا، زیاد کنید» مثلاً سجدههای خودتان را طولانی کنید(این یکی از آن فنهای مخصوص است!) تمنای خودتان را از خدا، زیاد کنید؛ بدون اینکه اضطرار خاصی در زندگیتان داشته باشید، مضطرّانه ناله بزنید. عبد با مولا، چگونه باید صحبت کند؟ این را یاد بگیرید تا از مناجات با خدا، لذت ببرید.
@khanjanidroos