پرسش:
تو دوران عادت و اين حالات که نماز زن قصا ميشع تاثيرات معنوي ترک اين ها را داره يا نه
✅در ایام عادت ماهیانه زنان نباید نماز و روزه به جا بیاورند و نمازشان قضا ندارد و فقط روزه آنها قضا دارد.
اما این که چرا زنان در ایام عادت ماهانه، حق نماز خواندن، روزه گرفتن، حضور در مساجد یا زیارت حرم امامان و ... را ندارند؟ و دلیل این محدودیت ها چیست و آیا بدین ترتیب زنان از کسب فضایل و مقامات معنوی محروم نمی شوند؟ در ضمن اموری پاسخ داده میشود:
۱. تقرب به خداوند متعال سرچشمه سایر فضایل و کمالات انسانی است، در تعالی و رشد آدمی خلوص نیت و قرب الهی نقش اصلی دارد و چه بسا با یک عمل کوچک اما به انگیزه رسیدن به جوار الهی، بیش از سال ها عبادت رشد و بالندگی و شکوه حاصل شود، راه وصول و تقرب به خداوند در عبودیت و بندگی و اطاعت اوامر الهی است و گرنه ابلیس نیز حاضر بود تا پایان حیات دنیوی خدا را عبادت نماید ولی مطرود گردید زیرا خداوند از او اطاعت امر الهی را (در سجده بر آدم) میخواست نه عبادت او را و از همین رو فقها فرموده اند: «عبادت و شرایط آنها توقیفی و تعبدی یعنی تنها از سوی خداوند است، و خداوند بهتر از هر کس میداند راه وصول و تقرب به او چیست و چگونه میتوان به او نزدیک شد، و لذا اگر تخفیفی در تکالیف دینی قائل شد، چیزی را شرط قرار داد و یا از چیزی نهی فرمود، بر اساس مصالح و اصولی است که بسیاری از آن ها فراتر از توان درک عقلی بشری است، اما آن چه که به طور مسلم ارزش آفرین و منبع برای کسب سایر فضایل انسانی است، اطاعت از اوامر خداوند میباشد، بنابراین اگر زنان در این ایام نماز و روزه به جای نمی آورند و یا حق حضور در مساجد و اماکن مقدسه را ندارند، به دلیل اطاعت امر الهی عمل به وظیفه کرده است و لذا نمی توان گفت از کسب فضایل محروم شده است این درست مانند دو مرد یا دو گروه از مردانی را میماند که وظایفی متفاوت دارند، یکی به روزه داری، شرکت در جهاد، پرداخت زکات و انفاق به محرومین موظف است و دیگری به دلیل بیماری و ناداری از آن معاف میباشد، آیا میتوان گفت که گروه دوم از دست یابی به کمال معنوی محروم اند؟
البته کسانی که مکلف به تکالیف بوده اند، در صورت انجام وظیفه، فضیلت بیشتری را اکتساب کرده، مقرب تر خواهند بود. اما باید توجه داشت که گرچه زنان در این موارد به عنوان تخفیف و تسهیل بر بندگان از یک عبادت و آثار ناشی از آن محروم میشوند اما راه های جایگزین وجود دارد، از جمله گشودن سجاده نماز هنگام نماز و ذکر خدا را گفتن موجب رفع این کاستی میگردد. چنان که استماع سخنان خوب اختصاصی به اماکن مذهبی ندارد، راه های دیگری برای «جایگزین» آن وجود دارد. علاوه بر آن که باید مساجد را طوری بسازندکه امکان حضور بانوان معذور نیز فراهم آید به این که قسمتی از فضای مسجد را بدون نیت مسجد بنا کنند. در مواردی هم انجام عبادت با کراهت ذکر شده، مانند تلاوت قرآن کریم، به نظر اغلب مراجع تلاوت بیش از هفت آیه (به جز آیات سوره های سجده دار) در حالت حیض، کراهت دارد و معنای کراهت دراینجا کمتر بودن ثواب است و نه مکروه بودن قرائت آیات قرآن.
۲. هر چند در ایامی از ماه زن ها نماز و روزه به جای نمی آورند و حق حضور در مساجد و مشاهد مشرفه را ندارند، ولی شش سال زودتر از پسران به تکلیف میرسند و به انجام آیین های دینی مکلف میشوند و در ایام بارداری و بخشی از زمان شیردهی و پس از یائسگی به طور طبیعی عادت ماهانه ندارند، همانند مردان نماز خوانده و روزه میگیرد و از حضور در مساجد و اجتماعات بهره مند میشوند، بنابراین میزان عبادات زنان و مردان و حضور آنها در مساجد و اماکن مقدسه، چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. از سوی دیگر خونریزی ماهانه زنان زمینه ساز بارداری و مادر شدن آنان است، که به واسطه بارداری، زایمان و شیردهی، زنان از ارزش و مقام والای برخوردار میگردند، پیامبر(ص) در روایتی فرمودند: «اجر زنان باردار چون مجاهد فی سبیل الله است. زایمان زنان موجب آمرزش گناهان آنان میگردد و شیردهی بانوان ثواب آزاد کردن مکرر بنده در راه خدا را دارد.»
@Khanjanidroos
🌸مژده ای دل
🎊که شب میلاد کاظم آمده
🌸فاطمه بر دیدن موسی بن جعفرآمده
🌸کاظمین امشب
🎊چراغان ازوجود کاظم است
🌸خانه ی صادق
🎊چراغان از حضور کاظم است
@Khanjanidroos
🌺🌼🌺🌼🌺🌼
🔻خدمت به خلق🔻
🌹 امام کاظم (ع) فرمود:↶
🔹 «اِنَّ لِلّهِ عِبادًا فی الأرضِ یَسعَونَ فی حَوائِجِ النّاسِ، هُمُ الآمِنُونَ یَومَ القِیامَهِ.»
💢 «خداوند در روی زمین بندگانی دارد که در تأمین نیازهای مردم می کوشند، آنان در روز قیامت، ایمنند.»
📚 وسائل الشیعه، ج۱۱، ص۵۸۲.
✨✨✨✨✨
#شرح_حدیث
👤 شخصی از مردم ری، بدهکار بود و از عهده پرداخت بدهیاش بر نمیآمد،😔 و مأمور حکومتی دولت بنی عباس، او را تعقیب میکرد.
🕋 چون به مکّه رفت و حجّ را انجام داد، حضرت موسی بن جعفر (ع) را دید و وضع خود را با او در میان گذاشت.
📜 آن حضرت، نامهای خطاب به طلبکار نوشت و از او خواست که نسبت به برادر دینیاش مساعدت کند، و ثواب شاد کردن یک مسلمان را برای او نوشت✍...
💥 او پس از بازگشت از حج، نامهی امام را به آن شخص داد. وی نامه را بوسید و بر چشم نهاد. آنگاه نه تنها بدهیهای او را بخشید، بلکه مقداری مال به او داد.💰
🔚 وی که از عهدهی تشکر آن شخص بر نمیآمد، سال بعد در سفر حج، باز هم به دیدار امام کاظم (ع) رفت و داستان را نقل کرد.
🔹 حضرت بسیار خوشحال شد و فرمود:
«به خدا قسم، کار او، هم مرا خوشحال کرد، هم امیرالمؤمنین (ع) را، و هم جدّم رسول خدا (ص) را.»
📚 بحارالانوار، ج۷۱، ص۳۱۳.
✨✨✨✨✨
☝️ در خدمتِ بندگان خدا بودن، توفیق خیلی بزرگیه. زمینه سازِ این توفیق هم، خودمون هستیم.😊
گاهی خدا میخواد که با دستِ ما،✋ دستِ دیگر بندگانش رو بگیره..
🦋↶ وقتی دست کسی رو به یاری گرفتیم،
بدونیم که دست دیگرمون در دست خداست...😌
💯اصلاً بندگی یعنی همین..💯
☜ یعنی در کوچه پس کوچههای زندگی،
دست کسی رو گرفتن...!
✔️️ تو هر جایگاه و پست و مقامی که هستیم، دست مردم و بگیریم، تا خدا و اهلبیت رو خوشحال کنیم،😊 و قیامت هم، خدا و اهلبیت از ما دستگیری کنند.
@khanjanidroos
💕خوشخلقی نسبت به همسر، لطف نیست بلکه وظیفه شماست
❣ با جملهی "من اخلاقم اینجوریه، از روز اول دیدی"، بدخلقیتان را توجیه نکنید!
💕محبت به همسر وظیفه شماست؛
@Khanjanidroos
حضرت امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمودند:
از ما نیست آن که هر روز، نَفس خویش را به حساب نمی کشد، تا اگر کار نیک انجام داده، از خدا توفیق بیشتر خواهد و چنانچه مرتکب کار ناشایسته گردیده، از او طلب آمرزش کرده و توبه نماید.
(کافی:۴۵۳/۲؛بحارالانوار:۷۲/۶۷)
@Khanjanidroos
وقتي چيزي مي کاري بايد صبر کني تا در وقت خودش به تو محصول بدهد. غير از
اين ممكن نيست. پس "صبر" ركن اول قانون مزرعه است. صبر با تحمل تفاوت دارد.
تحمل همراه با نارضايتي است در صورتي که صبر همراه با رضايت و پذيرش است.
@Khanjanidroos
💠 #صلوات_مخصوصه امام موسی بن جعفر الکاظم(علیه السلام)
🌺اللّـهُمَّ صَلِّ عَلَى الاَْمينِ الْمُؤْتَمَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَر
اَلْبَرِّ الْوَفِىِّ، اَلطّاهِر الزَّكِىِّ، اَلنُّورِ الْمُبينِ، اَلْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ، اَلصّابِرِ عَلَى الاَْذى فيكَ🔅
اَللّـهُمَّ وَ كَما بَلَّغَ عَنْ ابآئِهِ مَا اسْتُودِعَ مِنْ اَمْرِكَ وَنَهْيِكَ
وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ، وَكابَدَ اَهْلَ الْعِزَّةِ وَالشِّدَّةِ فيما كانَ يَلْقى مِنْ جُهّالِ قَوْمِهِ🔅
رَبِّ فَصَلِّ عَلَيْهِ اَفْضَلَ وَ اَكْمَلَ ما صَلَّيْتَ عَلى اَحَدٍ مِمَّنْ اَطـاعَكَ و َنَصَحَ
لِعِبادِكَ،اِنَّكَ غَفُورٌ رَحيمٌ🔅
🌷اللّهمّـ صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم🌷
@Khanjanidroos
🎗اگر به بچه ها سخت گیری کنید، ازتون پنهان کاری میکنن!
🎗یه مادر مهربون ،یه جوری برخورد میکنه که فرزندش خیال پنهون کاری یا دروغ رو اصلا نمیکنه، چون میدونه با گفتن اتفاقات و تصمیماتش نه سرزنش میشنوه و نه مقایسه و نه غُر !!!
🔑رمزش هم اینه که زیادی سخت گیری نکنین ،با سخت گیری زیاد بچه ها حس زیر دست شدن و مورد کنترل بودن میکنن که ازش متنفرن!
@Khanjanidroos
کوچولوهای خالی بند
اگر کودکتان دروغ می گوید👇👇👇
1️⃣ رازدار خوبی برای کودکتان باشید
2️⃣ به کودک خود دائماً برچسب «دروغگو» نزنید
3️⃣ صداقت و راستگویی را در کودکتان تشویق کنید
4️⃣ زمینه مناسب برای دروغگویی کودکتان را مهیا نکنید
5️⃣ در برابر ناتوانایی ها و خطاهای کودکتان بردبار باشید
6️⃣ سعی کنید صداقت و راستگویی در زندگی تان پررنگ باشد
7️⃣ اگر کودکتان آگاهانه به شما دروغ گفت، برای او توضیح دهید که حرفش برای شما قابل قبول نیست
8️⃣ قوانین روشن و قابل اجرایی برای کودکتان برنامه ریزی کنید. هر چه این قوانین روشن تر باشد امکان دروغگویی کودکان کاهش می یابد.
@Khanjanidroos
#سوال
📢چرا کودکم همه چیز را پرت میکند⁉️
👈بیشتر نوزادان از ۶ ماهگی پرت کردن اشیا را یاد میگیرند،
معمولا این کار و اینکه ببینند چه اتفاقی بعد از آن میافتد تفریحی سرگرمکننده و لذتبخش برای آنهاست.
این رفتار طبیعی است و نوزاد با این کار در حال کشف دنیای اطراف و علت و معلولهاست و به تقویت و رشد پنج جنبه حسیاش کمک میکند.
او از مهارتهای دستیاش کمک میگیرد و بعد با باز کردن انگشتان و هماهنگی حس بینایی و حرکت دست، شی را پرت میکند،
معمولا نوزادان تا ۱۸ ماهگی علاقه زیادی به تمرین این مهارت جدید دارند و یاد میگیرند چیزی را که پرت میکنند به سمت پایین سقوط میکند.
در واقع با این کار کودک در حال بررسی نیروی جاذبه است، اگرچه شاید درک درستی از آن نداشته باشد اما نتیجه و اثر آن را به خوبی متوجه میشود.
او مهارت پرت کردن را با وسایل مختلف امتحان میکند تا ببیند چه بلایی سر هرکدام میآید،
مثلا میفهمد وقتی توپ پرت میشود نتیجه با پرتاب یک آلو فرق دارد.
ممکن است کمکم پرت کردن اشیا به صورت یک عادت و برای بیان خشم مورد استفاده قرار بگیرد و کودک شما هنگامی که عصبانی میشود هر آنچه دم دستش باشد را پرت کند.
اگر در پاسخ به پرتاب کردن، عکسالعمل تندی نشان ندهید معمولا این رفتارها هم میگذرند و پرتاب کردن در مرحله یادگیری باقی مانده و کودک شما از آن به عنوان وسیلهای برای ابراز خشم استفاده نخواهد کرد✅✅
@Khanjanidroos
✅درمان مشکلات و بیماری ها با صدقه!
✍مردی خدمت امام کاظم (علیه السلام) رسید و عرض کرد: ده نفر عائله دارم تمامشان بیمارند، نمی دانم چه کنم و با چه وسیله گرفتاریشان را بر طرف سازم؟
امام(علیه السلام) فرمود:
آنان را به وسیله صدقه و احسان به نیازمندان مؤمن در راه خدا، معالجه کن(به نیازمند صدقه داده و از او بخواهید دعا کند) که هیچ چیزی سریع تر از صدقه حاجت را بر آورده نمی کند و هیچ چیز برای بیمار سودمندتر از صدقه نمی باشد...
👌گاهي امام سجاد سلام الله عليه چيزي كه به سائل مرحمت مي فرمودند،دست مبارك خود را مي بوييد و مي گفت: اين دست به دست الهي رسيده؛ چون خداوند در آیه 104 سوره توبه فرمود: خداست که توبه را از بندگانش می پذیرد و اوست که صدقات آنها را می گیرد...
📚بحارالانوار،ج۶۲، ص۲۶۹
@Khanjanidroos
✍امام کاظم (علیه السلام)
لقمان به فرزندش فرمود: «فرزندم! دنيا دريايى عميق است كه بسيارى در آن غرق شدند. پس بايد در اين دريا، كشتى ات تقواى الهى، بار آن ايمان، بادبانش توكل بر خدا،ناخدايش عقل، راهنمايش علم و سكانش (فرمانش) صبر باشد».
📚 كافى، ج۱
@Khanjanidroos
کم و سست شدن در انگیزه ها.mp3
1.1M
✅ یک لقمه فکر
🔸 #کلام استاد #علی_صفایی