برخلاف نظر روانشناس های نام! که میگفتند، انسان خوشبخت انسانی است که فقط احساسات مثبت را تجربه کند. در سال 2017 ژورنال روانشناسی Experimental psychology
مقاله ای چاپ شد که همین موضوع
را به نقد و بررسی کشاند.
نتایج این تحقیق جذاب از این قرار بود که انسان های خوشبخت در سرتاسر جهان کسانی هستن که، احساسات رو صرف نظر از این که چقدر خوشایند باشه یا نباشه، تجربه میکنن..
هرچقدر بیشتر #پذیرش خود واقعیت در نظرت باشه، بیشتر احساس خرسندی میکنی! #تجربه_واقعیِ_طیفی_از_احساسات متفاوت اعم از مثبت و منفی، و #پذیرش آنها ملاک خوشبختی فردی است!
تمام احساساتِ در هم تنیده با تجربه و پذیرش باعث میشه
خودت و پس نزنی و کم تر مورد سرزنش قرار بدی..
———🌻⃟————
@rkhanjani 🌱
✅پرسش:
ابراز وجود چيست؟
🌺پاسخ:
ابراز وجود یعنی حمایت نمودن از حق و عقیده خود بدون اینکه به حق و عقیده دیگران تجاوزی شود. ابراز وجود را اینگونه تعریف می کنند: ابراز مناسب هرگونه هیجانی نسبت به طرف مقابل بدون احساس اضطراب. بنابر این، افرادی که در موقعیت های میان فردی منفعل یا پرخاشگر هستند . موردهای منسبی برای جرات آموزی تلقی می شوند.
ابراز وجود یعنی ایستادگی کردن برای احقاق حق خود دو مهارت پایه در ابراز وجود.
توانایی نه گفتن موقعی که میخواهید بگویید نه و گفتن آری هنگامی که میخواهیم تقاضای طرف مقابل را رد کنیم بایتس چهار اصل اختصار وضوح استحکام و صداقت را رعایت کنیم. پاسخ امتناع بای کوتاه بوده و با کلمه نه شروع شود به طوری که پیام شما نامفهوم نبوده و توضیح طولانی نداشته باشد. همچنین پاسخ شما بایستی صادقانه مستقیم و محکم باشد. مردم در اجتماع ما همیشه خواهشهایی داشته یا خواستهای از دیگران دارند. اگر نتوانید این کلمه دو حرفی ساده را موقعی که می خواهید بگویید نه ادا کنید، کنترل زندگی خود را از دست خواهید داد.
خودت را ابراز کن
مهارت ابراز وجود شامل بیان افکار و احساسات به شیوه ی صادقانه و مناسب است. ابراز وجود به معنای دفاع از حق خود در زمانی است که فرد احساس می کند دیگران از او سوء استفاده می کنند. ابراز وجود کردن یعنی احترام گذاشتن به خواسته ها، نیازها و ارزش های خود. ابراز وجود کردن و قاطعیت نشان دادن هرگز به معنای مشاجره و ستیزه جویی و پرخاشگریهای بی مورد نیست در شرایطی که فرد ابراز وجود سالم و مثبتی داشته باشد، بر اساس یک منطق و دلیل از موضع خود دفاع میکند. و علاوه بر اینکه به حقوق دیگران احترام میگذارد، از حقوق خود نیز دفاع میکند و نمیگذارد فدای خواستههای دیگران شود. چنین فردی درباره زندگی خودش تصمیم میگیرد، ولی یکدنده و لجوج نیست.
@rkhanjani
#مناجات_شعبانيه
إِلَهِی أَنَا عَبْدٌ أَتَنَصَّلُ إِلَیْکَ مِمَّا کُنْتُ أُوَاجِهُکَ بِهِ مِنْ قِلَّهِ اسْتِحْیَائِی مِنْ نَظَرِکَ وَ أَطْلُبُ الْعَفْوَ مِنْکَ إِذِ الْعَفْوُ نَعْتٌ لِکَرَمِکَ
خدایا بندهاى هستم که با كمي حيايم با تو روبرو بودهام و از مراقبت هايت نسبت به خودم بیزارى مي
جستم ولي از تو درخواست گذشت مىکنم، زیرا گذشت صفتى درخور کرم توست.
خدايا دوباره به سوي تو كشيده شدم
از گذشته هاي بي حيايي، رو برگرداندم
خدايا با اينكه مي دانستم تو ناظري ، از عملكرد خلافم خجالت نمي كشيدم .
انسان گاهي در مقابل بچه هاي كوچك هم بعضي خلاف ها را انجام نمي دهد اما در مقابل خداي كبير و سميع و عليم و محيط و خبير معصيت مي كند و با كمال وقاحت هم دست به چنين اعمالي مي زند.
قران در سوره ملك مي فرمايد:
انه عليم بذات الصدور .براي خدا پنهان و علن فرقي نمي كند ، صداي بلند و كوتاه فرقي نمي كند .
او علم كامل به درون سينه ها دارد و از نيت و سويداي دل ما مبني بر انجام معصيت با خبر است گرچه آن را انجام ندهيم .
خدايا شرمندگي زياد، برگشت مرا بسيار سخت كرده است اما چاره ايي جز اين ندارم پس تقاضاي عفو دارم با اينكه يك عمر حرمت تو را حفظ نكردم.
خدايا عفو ، صفت كرامت توست يعني كرامت تو اقتضا مي كند .
@rkhanjani
#تلنگر
بینِتووَخُـدافاصلہنیسٺ..؛
خودتی!!🙂🥀
____❁_________________
↳ @rkhanjani
🔰 فرازی از #مناجات_شعبانیه
وقتی دلی از غیب، خبر داشته باشد
باید به « نجف » شوق سفر داشته باشد...
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
🌴@rkhanjani
✨ ذَلَّت لِقُدرَتِڪَ الصِّعاب وَ تَسَبَّبَت بِلُطفِڪَ ٱلأَسباب
🔰برای عبور از سختی ها و فراهم گردیدن سبب کارهایت به دونقطه تکیه نما:
👈قدرتش و لطفش
✔️دعای هفتم #صحیفه_سجادیه
┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
🌴@rkhanjani
✍روزي امام حسين علیه السلام از جائي عبور ميكردند که ديدند جواني به سگي غذا مي دهد. امام خوشحال شدند و فرمودند: چرا اين گونه به سگ مهرباني مي كني ؟ جوان عرض كرد: غمگين هستم، مي خواهم با خشنود كردن اين حيوان، غم و اندوه من مبدل به خشنودي گردد. اندوه من از اين است كه غلام يك نفر يهودي هستم و مي خواهم از او جدا شوم.
امام حسين علیه السلام با آن غلام نزد صاحب او كه يهودي بود آمدند. امام حسين علیه السلام دويست دينار به يهودي داد ، تا غلام را خريداري كرده و آزاد سازد.
يهودي گفت: اين غلام را به خاطر قدم مبارك شما كه به خانه ما آمدي به شما بخشيدم و اين بوستان را نيز به شما بخشيدم. امام حسين علیه السلام هماندم غلام را آزاد كرد و همه آن بوستان و دویست دینار را به او بخشيد. سرانجام آن مرد یهودی و همسرش که تحت تاثیر محبت امام حسین علیه السلام قرار گرفته بودند ، مسلمان شدند.
📘مناقب آل ابی طالب ج۴ - ص۱۵
@rkhanjani