وهمچنین همنشینی با خردمندان وعاقلان که سرمایه ی عمر گرانبها رابه بطالت ضایع نگردانند؛
عمرخودرااز تلف کردن در غیربندگی حفظ کن
@Khanjanidroos
خصوصا دراین ایام مبارک، که باید قدردانست و از لحظات باصفای آن بهره برد.ان شاالله
@Khanjanidroos
براي لذت بردن از مناجات چه بايد كرد؟
برای اینکه به چیزی علاقه داشته و از آن لذت ببریم، باید اول از همه آن را بشناسیم.
برای لذت بردن از عبادت، باید ابتدا بدانیم چرا اینکار را انجام می دهیم و مقصودمان چه کسی ست. هرچه معبود را بیشتر شناخته و با صفات جمال و جلال و رحمانیتش بیشتر آشنا شویم، محبت مان نسبت به او بیشتر شده و ارتباطمان بهتر خواهد شد.
ایجاد محبت ممکن است یک فرایندطولانی مدت باشد، نباید توقع داشت که یکباره معرفت حاصل شده و دلداده معبود شویم. باید هم از نظر فکر و هم از نظر عملی تلاش کرده و خود را از ناپاکی ها و رذائل دور کرده و هرچه می توانیم در جهت زینت بخشیدن خودمان به صفاتی که پروردگار می پسندد قدم برداریم.
و حتما توجه داشته باشیم که لذت ها دو نوع هستند. مادی و معنوی. با گرایش افراطی به دنیا ولذت های آن، از لذات معنوی و انس با پروردگار دور خواهیم شد.
بهترین و باشکوه ترین لذت ها مخصوص اولیاء الهی ست که در اوج بندگی و ریاضت نفس هستند. این افراد حتی لحظه ای از این حال خوش و لذتی را که دارند، با تمام دنیا عوض نخواهند کرد.
پس تلاش کنیم که خودمان را از مهمترین عامل لذت نبردن از عبادت، یعنی گناه و نافرمانی پروردگار پاک کنیم.
آیت الله جوادی آملی مي فرمايند : کسي که جز حلال نمي خورد و جز به حلال نمي انديشد , حتما ً از عبادت لذت مي برد . چنان که انسان گرفتار سرما خوردگي و گرفتگي بيني , از بوي خوش لذت نمي برد و ... انسان گنهکار نيز از عبادت لذت نمي برد . فطرت شفاف و شکوفا شده , از عبادت لذت مي برد .
کسي که در خارج از عبادت , محوريت همه امورش خداي رحمان باشد مسلما ً در حين انجام عبادت , بهترين حال را دارد . به هر ميزان که انسان از معاصي اجتناب کند , مسلما ً بهتر مي تواند عظمت خالق و معبود خويش را درک کرده و از هم صحبتي با او لذت ببرد . اگر انسان اهل مراقبه باشد احوال قبل و بعد از عبادت را مراقبت و مواظبت نمايد , به طور قطع از عبادت حظ و بهره خواهد برد .
اگر بخواهيم کامل شويم , چاره اي جز تهذيب روح نيست و تهذيب روح راه ندادن بيگانه به حريم دل است وقتي هر گونه , سخني را مي گوييم , به هر جايي نگاه کرده , به هر چيزي گوش فرا مي دهيم , هر غذايي را خورده و .... بدانيم که بيگانه را در دل خود جاي داده ايم (تفسير موضوعي قرآن کريم / ج 10
#لذت_عبادت
#دوری_از_گناه #لذات_معنوی
@Khanjanidroos
✅اگه يه مردي مسئوليت پذير نباشه و در انجام کار هاي خانه لجاجت کنه وانجام نده چه کار بايد کنيم؟
متاسفانه این سوال بسیار کلی است و نقاط ابهام زیادی در آن وجود دارد. منظور شما از بیمسئولیتی دقیقا چیست؟ همسرتان چه میزان با ادعای شما موافق است؟ شما چه واکنشهایی در قبال بیمسئولیتی او داشتهاید؟ ایشان چه دلایلی ارائه میدهند؟ حرفهای ایشان چیست؟ چند وقت است که شروع شده است؟ چند وقت ازدواج کردهاید؟ و سوالاتی دیگر.
اما به صورت کلی به نکات زیر توجه کنید:
1. مسئولیتهایی که انجام آنها وظیفه انحصاری شوهرتان است را به هیچ وجه انجام ندهید و بگذارید او خودش وظایفش را انجام دهد.
2. با صبر و آرامش کارها را به پیش ببرید. بدانید که غر زدن، مشاجره راه انداختن و پاپیچ شدن به ایشان راهی را برای شما هموار نخواهد کرد.
3. هیچ گاه به صورت مستقیم در این زمینه با او صحبت نکنید. زیرا صحبت تاثیری نخواهد داشت بلکه با عمل خود مسئولیتپذیری را به او نشان دهید. مثلا خودتان باید شخصی با مسئولیت باشید و در انجام وظایف و مسئولیتهای خود کوتاهی نکنید.
4. در بخش کلامی صرفا مسئولیتهایش را گوشزد یا یادآور شوید و از ادامه صحبت پرهیز کنید.
5. برنامهای با توافق یکدیگر تنظیم کرده و مسئولیتها را تقسیم کنید. سپس یکدیگر را ملزم به انجام آن نمایید. پس از برنامهریزی و تقسیم مسئولیت شما فقط وظایف خودتان را انجام دهید و هرگز وظایف شوهر را به دوش نگیرید.
6. بسیار مهم است که علت یا علل بروز بیمسئولیتی در ایشان را شناسایی کنید و اگر اشتباهات شما باعث بروز آن شده نسبت به رفع اشتباههای خود اقدام کنید.
7. از هرگونه عبارات تحقیرآمیز، تحکمآمیز، کنایه و قضاوت پرهیز کنید.
8. تلافی کردن یکی از راههای اشتباهی است که منجر به افزایش بیمسئولیتی و ادامه این روند نادرست در خانواده میشود.
9. برای اینکه بیمسئولیتی از ایشان گرفته شود باید به صورت گام گام و تدریجی اقدام کنید. ارائه درخواستی بزرگ از ایشان چیزی جز انجام ندادن آن نخواهد داشت. اما اگر وظایف را به اجزایش تبدیل کرده و از ایشان درخواست کنید، احتمال انجام دادن آن بیشتر خواهد شد. مثلا هیچگاه لیست بلندی از خریدهای لازم منزل را به او ارائه ندهید. بلکه خریدها را تقسیم کنید. میوهها، سبزیها، گوشتها، حبوبات و ... را هر بار به صورتی جداگانه از او بخواهید تا مجبور نباشد برای هریک به مغازهای جدا برود، بلکه هربار با مراجعه به یک مغازه یک خرید انجام دهد. مثلا با یکبار رفتن به میوهفروشی میتواند میوهها را بخرد و روز بعد با مراجعه به فروشگاه گوشت اقدام به خرید گوشت کند و ... .
10. خواهان انجام تمامی مسئولیت مورد نظر از او نباشید. بلکه اگر بخشی از آن را انجام داد به صورت کلامی تشویقش کنید و منتظر انجام بقیه آن بمانید.
11. به شوهرتان حس اقتدار بدهید. از او و مردانگیاش تقدیر و تشکر کنید و ابراز کنید خوشحالید که همسر او هستید.
12. به تصمیمهای ایشان در مسائل کلان و خرد زندگی احترام بگذارید و اگر نظری داشتید صرفا به عنوان مشاوری دلسوز راه درست را با دلیل و منطق به ایشان نشان دهید و اجازه دهید خودش مستقلا تصمیم بگیرد و اجرا کند.
13. او را به صورت عملی متوجه پسلرزههای بیمسئولیتیاش کنید. مثلا اگر قند تمام شده و ایشان اقدام به خرید نمیکند، چای بدون قند برایش بیاورید.
@Khanjanidroos
✅ #قرآن درمان تمام درد ها
🔶استاد علی صفایی ره
قرآن كتابى است كه براى هر درد، درمانى دارد. و كتابى است كه براى هركس هدايتى دارد و شفايى مىآورد.
براى يك بيمار، گاهى بيش از يك آيه لازم نيست. اگر تمام قرآن را بررسى كند و اين آيه را كنار بگذارد، درمان نخواهد شد و شفايى نخواهد گرفت و اگر فقط همين يك آيه را ببيند و همان آيه برايش تلاوت شود و در آن تدبر كند، از آن بهره خواهد گرفت و راهش را خواهد يافت.
آنچه در قرآن از آن ياد شده، تلاوت آيههاست. و آنچه مانع گمراهى است،به شهادت قرآن دو چيز است:
وَ كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللّهِ وَ أَنْتُمْ تُتْلى عَلَيْكُم آياتُ اللّه وَ فيكُم رَسُولُه. ١چگونه كفر مىورزيد در هنگامى كه آيهها بر شما تلاوت مىشود و رسول در ميان شما هست. مانع از كفر ورزيدن و گمراهى همين تلاوت آيهها و وجود رسول است و همين است كه پس از رسول،بايد رسول، جانشينى بيابد كه همراه قرآن و تلاوت آيهها باشد و از گمراهى جلوگيرى نمايد.
@Khanjanidroos
4_5888557697921450378.mp3
580.6K
🌿با یکی باش تا همه با تو باشند.
#رمضان
🔶 #کلام استاد علی صفایی ره
⭕️کشف احساس نیاز به تقرب در ماه مبارک
یکی از دلایل شیرینی ورود به ماه عزیز رمضان، احساس نیاز به #تقرب است، ،،،
که تازه هنگامی که کمی تقرّب حاصل میشود قابل درک است.
و تازه انسان میفهمد که چقدر فراق خدا تلخ بوده است. و این احساس گرمی محبت خدا و رحمت الهی است، که بهخاطر اوج سردی غفلت از او، در آغاز به سهولت درک میشود. و تازه آدم میفهمد بیرون از آغوش گرم محبت او، چقدر سرد و بیروح بوده است.
انگار ما آدمها بیرون از ماه رمضان کمکم به بیخدایی و یا دوری از او عادت میکنیم، و یا لااقل دیگر به این همه نزدیکی به خدا احساس نیاز نمیکنیم. اما تا قدم در شهر خوب خدا میگذاریم، یادمان میآید که چقدر ما به این همه محبت او محتاج بودهایم.
#علیرضا_پناهیان
@Khanjanidroos
حکمت 337
امام علیه السلام فرمود : كسى که دعا ميکند و به دنبال آن تلاش و عمل نميکند، مانند آن است که بی چله کمان تير مياندازد .🌱
امام علیه السلام اشاره دارند به اینکه ،دعا بايد در کنار تلاش و تدبير باشد و دعا به تنهایی نميتواند جای تلاش و برنامه ريزی در زندگی را بگيرد، بلکه مکمل آن ميتواند باشد.به این معنا که ، در زندگی، نبايد تنها به ابزار مادی و يا تنها به عوامل معنوی اكتفا كرد.بايد ديد خود را گسترده تر كرد و برای رسيدن به مقصد، در كنار عوامل مادی از عوامل معنوی هم بهره گرفت زيرا عوامل معنوی مانند دعا و صدقه در استفاده بهينه از ابزارهای مادی و رفع موانع غير قابل پيش بينی بسيار مؤثر هست.🌱
بزرگترين و اصلی ترين علت و انگيزه انسان در زندگی به ترتيب چهار چيز است: اميد، اعتماد، آمادگی، عمل. که در اين ميان اگر ،اميد ، نباشد، عناصر سه گانه ديگر هم تاثیری ندارند، و يكی از عوامل اساسی اميد ساز در انسان ، دعا، هست . اين همه تأكيد و توصيه ای كه اسلام به دعا دارد ، بیانگر اين حقيقت هست كه هيچ وقت راه اميد به زندگی شايسته، بسته نيست و انسان ، وقتی الهی بود ، به بن بست نمی رسد. همچنین ،دعا ،به معنای واقعی ، و توجه به خداوند و گره گشايی خواستن از او در سختی ها ،حركت بخش است و نه تنها ركود نمی آورد كه درست در نقطه مقابل آن قرار دارد.🌱
معنای ،دعا ، این نيست كه برای مثال ، انسان دنبال علم و دانش پزشكی و به طور كلی فعاليت های علمی نرود، بلكه توجه كردن به اين نكته مهم هست كه در حقيقت شفا و تأثير از آن خداوند است و غير او ابزاری بيش نيستند و انسان نبايد از آن غافل باشد چنان كه در داستان حضرت موسی(ع) آمده است. آورده اند كه روزی حضرت موسی ع، برای درمان بيماری خود به سراغ طبيبان بنی اسرائيل رفت و با دارويی كه به وی داده شده شفا پيدا كرد بار ديگر مريض شد و دوباره همان دارو را به كار بست ولی اين بار بهبود نيافت! حضرت موسی ع سر آن را از خداوند پرسيد، پاسخ آمد كه ای موسی! تو در نوبت نخست با اميد به شفای الهی به سراغ طبيب و دارو رفتی و بهبود يافتی، اما اين بار كه دارو را كارساز يافته و از ياد ما غافل گشتی! خوردن دارود برای تو فايده ای نداشت . در واقع دعا، توكل و صبر و مانند آن كه مورد تأكيد فرهنگ اسلامی هست همگی برای زندگی علمی و عملی انسان، پشتوانه هستند تا چراغ اميد و حركت همیشه بدرخشد وگرنه توكل و دعا و صبر كه با حركت و كار توأم نباشد، سودمند نخواهد بود ، به همین خاطر در روايت آمده است: دعای افراد بيكار مستجاب نمی شود.🌱
همه امور و تلاش های علمی و عملی در تأثيرگذاری مستقل نبوده بلكه در طول اراده و خواست خداوند قرار دارند و وسايل فيض و رحمت او هستند. از اين رو هم بايد از هيچ كوششی در زندگی دريغ نكرد و هم از توكل و دعا و ياد خدا غفلت نورزيد كه اين دو، یعنی علم و عمل، دعا و نيايش، در كنار هم ، رسیدن به هدف های زندگی را ساده كرده و سرعت می بخشند. پس ،دعا يعنی بسيج نيروها برای رسيدن به هدف،وحرکت با توکل بر خدا،و نترسیدن از مشکلات، که اين چنين دعایی ، حرکت آفرين است وکمک خوبی برای رسيدن به مقصود است،حال اگر ما تفسير انحرافی از دعا داشته باشيم ،مشکل از ما است نه از دعا.
یاابن آدم کیف تطمع فی العباده مع الشبع ،وکیف تطلب جلا ئ القلب مع کثره النوم ،وکیف تطمع فی الخوف من الله تعالی مع خوف الفقر وکیف تطمع فی مرضات الله تعالی مع احتقارالفقرا والمساکین ؟
ای فرزند آدم چگونه برعبادت خدا طمع داری باوجودسیری
وچگونه جلاونورانیت دل را انتظار داری باخواب زیاد !
وچگونه ارزوی ترس از خدا داری باوجود ترس ازفقر
وچگونه در خشنودی خدا طمع داری در حالی که فقرا ومساکین را حقیر می شماری؟!
حدیث قدسی از سلسله مباحث اخلاقی آیت الله مجتهدی
@Khanjanidroos