🔶دلیل عصمت حضرت فاطمه الزهرا از طریق آیه #تطهیر متن آیه
🔵سی و سومین آیه از سی و سومین سوره قرآن کریم است:
🔷إنَّمَا یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً
بیگمان، خدا اراده کرده است تا آلودگی را از شما اهل بیت [پیامبر] بزداید و شما را پاک و پاکیزه گرداند.
🔶شأن نزول
در برخی احادیث آمده است این آیه در خانه ام سلمه همسر پیامبر(ص)، نازل شده و هنگام نزول آن علاوه بر پیامبر(ص) علی(ع)، #فاطمه(س)، حسن(ع) و حسین(ع) هم حاضر بودند. در این هنگام پیامبر(ص) پارچهای خیبری (کساء) را که بر آن نشسته بود، بر روی خود و علی و فاطمه و حسنین کشید و دستها را به سوی آسمان بالا برد و گفت: "خدایا! اهل بیت من این چهار نفرند. اینان را از هر پلیدی پاک گردان". ام سلمه از پیامبر(ص) پرسید آیا من نیز در شمار اهل بیت(ع) قرار دارم که پیامبر(ص) پاسخ داد تو از همسران رسول خدایی و تو (بر راه) خیر هستی.
🔴این آیه به «آیه #تطهیر» شهرت داردو بر پاکی اهل بیت دلالت میکند. درباره اینکه چگونه آیه تطهیر بر طهارت و پاکی اهل بیت دلالت میکند گفته شده است:
🔻واژه "إِنَّما" به تصریح لغتشناسان، برای انحصار است؛ بنابراین نشان میدهد اراده الهی مخصوصاً به پاکی اهل بیت تعلق گرفته است.↘️
🔻عبارت «عنکم» بر واژه «الرجس» مقّدم شده ـ و بنابر قاعده تقدیم جار و مجرور بر مفعولٌبه، بر این انحصار و اختصاص تأکید میکند.
🔻عبارت «یطهّرکُم» (شما را پاک کرد) در پی «لِیذهِبَ عَنکُمالرّجسَ» نیز تأکیدی بر طهارت و پاکیزگی به دنبال دور شدن پلیدیها است.
🔻واژه «تَطهِیرًا» نیز مفعول مطلق است و تأکیدی دیگر برای طهارت به شمار میرود.
🔻«الرِجسَ» (پلیدی) نیز به دلیل اینکه با الف و لامآمده است،⬅️ شامل هرگونه پلیدی فکری و عملی اعمّ از شرک، کُفر، نفاق و جهل و گناه میشود.
🆔 @khanjanidroos
⚪️⚫️طریقه شهادت حضرت زهرا (سلام علیها)
⚫️طبق روایات شیعه و سنی
▪️آتش زدن درِ خانه حضرت فاطمه و سیلى زدن به آن حضرت در منابع تاریخى و روائى شیعه آمده است و براى آن کس که شیعه است، همین مآخذ کافى است. در منابع و مآخذ اهل سنّت نیز آمده است و سنّیها می توانند به آن معتقد باشند.
◾️ براى نمونه به چند روایت از منابع شیعه و اهل سنت اشاره مىکنیم:
#منابع_شیعه
⚪️۱. پس از آن که کار بیعت گرفتن از مردم تمام شد و على(ع) و عدهاى بیعت نکردند، به خانه آن حضرت حمله کردند. در را سوزاندند😔، على را به زور بیرون آورند، 😔👇
#حضرت_فاطمه را تحت فشار در😰 قرار دادند و کار به جایى رسید که محسن او سقط شد. 😭
على را به مسجد بردندولى بیعت نکرد و آنان گفتند: بیعت نکنى تو را به قتل میرسانیم.
😔روزها و ماهها گذشت.
آنان تصمیم به قتل على(ع) گرفتند و قرار گذاشتند که خالد قتل آن حضرت را به عهده بگیرد.
اسماء بنت عمیس از این توطئه آگاه شد و کنیز خود را فرستاد تا آن حضرت را از توطئه آگاه سازد.
اصل توطئه چنین بود که وقتى ابوبکر نماز را تمام کرد و سلام گفت، خالد با شمشیر على(ع) را بکشد ولى وقتى نماز ابوبکر تمام شد
گفت: اى خالد آنچه را دستور دادم نکن.
(بحارالانوار، ج ۲۸، ص ۳۰۸ به نقل از اثباتالوصیه)
⚫️2.بلاذرى میگوید: ابوبکر کسى را دنبال على فرستاد تا بیاید و بیعت کند ولى حضرت على نیامد.
پس از آن عمر بن خطاب در حالى که آتش 🔥به همراه داشت،
به سوى خانه على رفت.
فاطمه عمر را در در خانه ملاقات کرد و گفت:
اى پسر خطاب‼️ آیا میخواهى خانه ما راآتش بزنى⁉️
عمر بن خطاب گفت: بله (انساب الاشراف، ج ۲، ص ۱۲، )
🔰کانال امام صادق
#محفل_صادقیون
#شهادت
#خانم_فاطمه
@khanjanidroos
◼️احوالات حضرت زهرا، پس از رحلت پدر◼️
🌿...عَنْ أَبِي عُبَيْدَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
🍃«إِنَّ فَاطِمَةَ ع مَكَثَتْ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ يَوْماً وَ كَانَ دَخَلَهَا حُزْنٌ شَدِيدٌ عَلَى أَبِيهَا وَ كَانَ يَأْتِيهَا جَبْرَئِيلُ ع فَيُحْسِنُ عَزَاءَهَا عَلَى أَبِيهَا وَ يُطَيِّبُ نَفْسَهَا وَ يُخْبِرُهَا عَنْ أَبِيهَا وَ مَكَانِهِ وَ يُخْبِرُهَا بِمَا يَكُونُ بَعْدَهَا فِي ذُرِّيَّتِهَا وَ كَانَ عَلِيٌّ ع يَكْتُبُ ذَلِكَ.»
📚الكافي، ج۱، ص۴۵۸
◼️از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است که فرمود:
◾️«بهراستی که حضرت فاطمه، هفتاد و پنج روز1⃣ پس از رسول خدا (صلوتاللهعلیهما) (در دنیا) مکث2⃣ کرد و اندوه سنگینی بهخاطر پدرش بر او وارد شده بود.
▪️جبرئیل نزدش میآمد و صبرش بر (مصیبتِ) پدرش را نیکو میشمرد، جانش را آرام میکرد، درباره پدرش و مکان او به ایشان خبر میداد و حضرت را از آنچه بعد از ایشان برای نسلشان رخ خواهد داد، آگاه میکرد و اینها را حضرت علی (علیهالسلام) مینوشت.»3⃣
📝پاورقیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1⃣در مورد مدت زندگی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) پس رحلت پدر بزرگوارشان، میان ۷۵ روز و ۹۵ روز تردید است. گویا این تردید به دلیل بینقطه بودنِ نسخهای است که این زمان را ذکر کرده است. توضیح اینکه در زبان عربی اگر هفتاد و پنج (خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ) و نود و پنج (خَمْسَةً وَ تِسْعِينَ) بدون نقطه نوشته شوند، شبیه هم خواهند بود.
2⃣مکث: «توقف» توأم با «انتظار» (روضه کوتاه)
3⃣ این نوشته به «مصحف زهرا» مشهور است و نزد امام زمان (عجلاللهفرجه) میباشد. جهت اطلاع بیشتر
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #حضرت_زهرا_علیها_السلام #
@khanjanidroos
✅ عوامل اعراض از رسول
🔶 استاد علی صفایی حائری
سؤال اساسى اين است كه چطور كسانى كه محبّت رسول را در دل داشتند و از او اطاعت مى نمودند، با او درگير شدند و به او پشت كردند؟ آنچه مهمّ است، تحليل اين سؤال است كه توصيف قضايا و وقايعى كه اتفاق افتاده، تنها كفايت نمى كند و جوابگو نخواهد بود.
دو عامل اساسى وجود دارد كه آدمى را حتى در برابر خداى مهربان به لجاجت و عناد مى كشاند.
در قرآن آمده: «وَ جَحَدُوا بِهَا وَ اسْتَيْقَنَتْهَا انْفُسُهُمْ ظُلْمَاً وَ عُلُوَّاً- نحل،14»
✅ ظلم و علّو دو عامل اساسى هستند. تجاوزگرى و برترى طلبى و قدرت طلبى از عواملى هستند كه باعث مى شود تو حتى با يقينى كه دارى، منكر شوى و با رسول درگير و به او پشت كنى و نه با رسول كه حتى در مقابل خداى مهربان قد علم كنى و با او درگير شوى.
«تَلْكَ الدَّارُ الآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوَّاً فِى الارْضِ وَ لَا فَسَاداً- قصص،83»
بهره مند شدن و رسيدن به دارالآخرة براى كسانى است كه حتّى اراده ى علوّ و برترى طلبى و فساد در زمين را نداشته اند.
@khanjanidroos
ای روح دو صد #مسیح محتاج دمت
زهرایی و خورشید غبار قدمت..
کی گفته که تو حرم نداری ، بانو؟!
ای وسعت دلهای شکسته، حرمت..😭😭
مجلس ختم گرفتم، حسنم ریخت بهم
هیچ کس از در و همسایه نیامد زهرا ...
🏴 سالروز شهادت بضعة الرسول،ام الائمه، یاس بهشتی که داغ غربتش تا ابد بر سینه تاریخ ماندگار شد بر پیشگاه مبارک ولی عصر ارواحنافداه وهمه محبان حضرتش تسلیت باد.🏴
زهرا ۲ ماه منتظر این دقیقه ام
مشغولِ کارِ خانه شدی خوش سلیقه ام
زهرا مرا چقدر بدهکار میکنی ؟
داری برای دلخوشی ام کار میکنی😭😭😭
و چقدر این دست سنگین بود..
قرن ها از ماجرای کوچه می گذرد
ولی گوش شیعه هنوز درد میکند!..😭😭
😭😭
#ایام_فاطمیه
#آجرڪ_الله_یاصاحب_الزمان
#مناسبت
🏴 @ Khanjanidroos
«در بیداری #سحر و ثلث آخر شب، آثار عجیبی است.
هر چیزی را که از خدا بخواهی در بیداری سحر ها می توان حاصل نمود. از گدایی سحر ها کوتاهی نکنید که هرچه هست، در ان است. عاشق خواب ندارد و جز وصال محبوب چیزی نمی خواهد. وقت ملاقات و رسیدن به وصال هنگام سحر است.🌌
یکی از علّتهایی که ما توفیق سحرخیزی نداریم و در وقت آن سنگین هستیم و گویا گوشهایمان صدای مَلَک منادی را که همهی اولیاء الله را بیدار میکند نمیشود، این است که روح و قلب ما به خاطر دو مسأله سنگین میشود و مثل گنجشکی که به دو پایش وزنه آویختهاند، به وقت سحر نمیتواند برخیزد و به ملاقات یار پر بزند؛ و یا در عبادات خود، روح بالا نمیرود و لذّت عبادت را نمیچشد.
یکی از آن دو عامل، لغو و لهو و زیاد حرف زدن است؛ و دیگری که خیلی انسان را سنگین میکند، غیبت کردن است. من عیناً دیدم که غیبت شب، توفیق سحرخیزی را از انسان سلب میکند.
@khanjanidroos
🏴🏴🏴
✨ و السِّـنَـةُ عَݩ ظُلامَتــے؟؟؟
.
.
آیا در این ظلمی که به من شده خوابتان برده؟؟ آیا چرتتان گرفته است ؟؟؟ آیا خوابیده اید ؟؟؟
.
.
آیا خوابیده اید ؟؟!!!
#خطبه_فدکیه
#شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا_تسلیت_باد
@Khanjanidroos
حجت الاسلام عالی
سرعت سقوط در آخرالزمان زیاد می شود، چون عوامل لغزش زیاد است.
آیت الله مرعشی نجفی در درس های خود می گفتند من صبح که از خانه بیرون می آیم، خدا را به ۱۴ معصوم قسم می دهم که ظهر دین دار برگردم.
چه بکنیم که سقوط نکنیم کسی که ضمانت نامه به ما نداده که سقوط نمیکنی، چه رزق جامعی استفاده کنیم که تمام وجودمان رشد کند، عقل، احساس،فکر، دل و عاطفه مان در لغزش ها نلغزد.
جسم ما احتیاج به انواع غذاها دارد، اگر به بدن مان فقط یک غذا بدهیم. بدنمان کم می آورد چون جامع نیست، چطور روحمان را سیراب کنیم تا تمام وجودمان رشد کند، آن رزق جامع چیست که در لغزش ها ما را مصون می دارد؟
نماز، روزه، اشک، توسل، زیارت و خدمت به خلق خوب است؛ ولی آن رزق جامع که تمام وجود را بارور می کند، چیز دیگری است. به تعبیر قرآن اینها سُبل است. راه های فرعی است.
صراط و راه اصلی چیز دیگری است که اگر این راه های فرعی ما را به صراط رساند، خوش به حالمان و رزق جامع را گیر آوردیم.
صراط به تعبیر قرآن عبودیت است. اگر اعمال ما، ما را به عبودیت رساند و بنده شدیم که خوش به حالمان.
@Khanjanidroos
💌وقتی به شوهرتون میگید:
"مرد باش"
در حقیقت با دست خودتون زندگی مشترکتون رو به سمت چالش بزرگی بردید.
این جمله یعنی زیر سوال بردن تمام مردانگی و غیرت مرد و وقتی همسرتون فکر کنه از دید شما چنین ویژگی رو نداره دیگه تلاشی برای زندگی مشترکتون نمیکنه.
💌بنابراین با کلامتون تا جایی که میتونید این دو ویژگی رو در وجودش زنده کنید.
@khanjanidroos
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
♦️ اقدامات حضرت زهرا(س) را باید در پرتو آیات و روایات فهم کرد، نه با تحلیلهای شخصی.
«در تبیین حوادث بزرگ، هر طایفهای با درک خود، حادثه را تببین کردهاند؛ ولی وقتی تمام تحلیلها را کنار ادبیات وحی قرار دهیم همه، رنگ میبازند.
نسبت به فاجعه پیش آمده در صدر اسلام نیز همین گونه است. اینکه چه شد که وجود مقدس حضرت زهرا(س) با تمام وجود، برای دفع این انحراف به میدان آمدند، چه کردند و دامنه اقدامشان چه بود و اين اقدامات، چه نتایجی داشت، تنها ادبیات قرآن و روایات است که میتواند مرجع فهم این وقایع باشد و تنها آن نگاه و دید نافذ است که می تواند ابعاد این حادثه را نشان دهد».
♦️ حضرت زهرا(س) برای ورود به زمین، از اصلاب و ارحام عبور نکردند، در معراج، مستقیماً به صلب پیامبر(ص) منتقل شدند...
🔹 خداوند تبارک و تعالی حضرت مریم(س) را برگزید (اصطفاکِ)، و از ارحام و اصلاب مطهر منتقل کرد و اصلا ناپاکی ایشان را مس نکرده است. اما حضرت زهرا(س) وقتی میخواهد در عالم دنیا بیاید، از اصلاب عبور نمیکند.
🔹 در روایات آمده است که وجود مقدس حضرت زهرا(س) در چند مرحله به صلب نبی اکرم(ص) منتقل شدند. یک مرتبه وقتی حضرت به معراج رفت، در آسمان چهارم بر حضرت ابراهیم(ع) و دیگران امامت کرد و نماز خواند، سپس به آسمان ششم رفت. از آنجا به حجب رسید و در جنت حجب، طعامی را میل کرد (که در بعضی روایات دارد که خرما بود...)، و وجود مقدس فاطمه زهرا(س) به صلب آن حضرت منتقل شد.
مرحله دوم طعام بهشتی بود که در دو مرحله بر حضرت نازل شد و آخرین مرحلهاش شب آخری بود که پیامبر(ص) چهل شب از حضرت خدیجه(س) عزلت گزیدند. هر شب سر سفره، میهمان راه میدادند اما شب آخر که جبرئیل طعام بهشتی آورد عرض کرد: یا رسول الله، احدی جز شما نباید از این غذا بخورد.
🔹 در اینجا فرق حضرت زهرا(س) با حضرت مریم(س) در این است که وقتی حضرت زهرا(س) می خواهد منتقل شود، مستقیماً جبرئیل طعام بهشتی میآورد و به حضرت عطا میکند.
در روایات کتاب کافی وارد شده است که وقتی مؤمن میخواهد به دنیا بیاید، یک قطرهای از بهشت بر روی میوه یا چیز دیگری قرار میگیرد و در صلب پدر میرود.
در رابطه با حضرت زهرا(س)، اصل انتقال نور صدیقه طاهره(س) در معراج انجام شد و سپس کمالش با طعام بهشتی بود که جبرئیل بعد از چهل روز خلوت پیامبر(ص)، آن را آورد...»
@Khanjanidroos
♦من قبل از هر چیز، استقامت #حضرت_فاطمه(س) را می ستایم اعتماد خدشهناپذیرش به خداوند، سادهزیستی، اهمیت به حجاب و در عین حال حضور و تلاش در جامعه، مثل اعتراضشان به حاکمیت ظالمانه زمان خویش و دفاع از حق اهل البیت(ع)، در مورد وقایعی که به شهادت ایشان منجر شد
🔸ماریون دیلکی (Marion Dilki) تازه مسلمان آلمانی
@Khanjanidroos
✅آیا حضرت فاطمه (س) بعد از ظهور امام زمان (عج) رجعت خواهند کرد؟
✅حدیثی در منابع روایی وجود دارد که حکایت از رجعت حضرت زهرا (س) بعد از ظهور امام زمان (عج) دارد. داستان رجعت آن حضرت در ضمن روایتی طولانی که در پرسش مفضل از امام صادق (ع) مطرح شده، آمده است:
مفضل می گوید از امام صادق (ع) پرسیدم: آقا، آیا پیامبر (ص) و على (ع) با قائم (عج) خواهند بود؟
فرمود: آرى، و الله پیامبر و على (ع) ناگزیر می باید قدم روى زمین بگذارند.... اى مفضل! گویا مى بینم که ما ائمه آن موقع جلوی پیامبر جمع شده و به آن حضرت شکایت مى کنیم که امت بعد از وى چه به روز ما آوردند، و مى گوییم امت، ما را تکذیب کردند؛ بى اعتنایى، نفرین، لعنت و تهدید به قتل نمودند، حاکمان ستمگر آنها ما را از وطن بیرون آورده به پایتخت خود بردند و جمعى از ما را با سم و حبس کشتند. در این وقت پیغمبر سخت گریه می کند و می فرماید اى فرزندان من! هر چه به شما رسید بیشتر به جد شما رسید.
آن گاه فاطمۀ زهرا (س) مى آید و از ظلم هایی که در حق او همسرش شده و غصب فدک، ملک خود توسط آنها، و رفتن به میان مهاجرین و انصار و ایراد خطبه اش در خصوص غصب فدک، شکایت می کند. سپس نقل می کند که چگونه جمعى امیر المؤمنین (ع) را از خانه خود براى بیعت گرفتن در سقیفه بنى ساعده بردند،...
بنابر این، طبق این روایت که مفضل از امام صادق (ع) نقل می کند، حضرت فاطمه (س) نیز جزو رجعت کنندگان خواهند بود.
@khanjanidroos
#یک_فرمول_زیبا
💠 یکی از تکنیکهای بسیار مهم در ایجاد #ارتباط قوی با همسر و نیز برگرداندن حس #اعتماد به او #مشورت گرفتن در امور جزئی و شخصی است.
💠اینکه مثلا از همسر خود بپرسید بنظرت کدوم لباس بیشتر به من میاد و یا بنظرت با فلانی مشکلمو چجور حل کنم و ... حس اعتماد قوی را به همسرمان منتقل میکنیم که اثرات خوبی در ایجاد ارتباط #صمیمی و گرم دارد.
🍃❤️ @khanjanidroos
#اصل_همنوایی
💠 اگر گاهی همسر، از پدر و مادر یا خواهر و برادرتان #گلایه کرد لازم نیست سریع #گارد بگیرید.
💠 با او همنوایی و #همراهی کنید. مثلا بگویید اگر پدر و مادرم چنین کاری کردهاند یا فلان صحبت نادرستی داشتهاند #حق باشماست منم بجای شما باشم ناراحت میشوم.
💠 با این همنوایی هم آبی بر آتش #دعوا ریخته میشود و هم شما را فردی منطقی و بدون #تعصب تصور خواهد کرد.
💠 نیز به او فرصت میدهید تا بدون لجبازی، روی حرف خود #فکر کند.
🍃❤️ @khanjanidroos